Şimdi Ara

Başarılı bir öğrenci değilseniz üniversite okumanın anlamı yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
10
Favori
10.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlarım, ben hem üniversiteyi bitirmiş hem iş hayatını deneyimlemiş kardeşinizim. Sizlere birkaç tavsiyede bulunacağım belki işinize yarar belki de yaramaz. Zamanında bize bulunan pek olmadı, toz pembe yaşadık hayatı biraz.

Öncelikle bahsetmeliyim ki bu ülkeye yapılmış en büyük kötülük "her ile bir üniversite" projesidir. Bende 2006'den sonra açılmış bir üniversitenin lisans mezunuyum. Özetle ortalama bile sayılamayacak bir üniversite. Sıralamam eşit ağırlıkta 200k civarıydı. Bugün o okuduğum bölüm 400k'ları geçmiş. Yani sınava girip sallayan girer herhalde :)

Mezun olduktan sonra askere gidip geldim, çeşitli yerlerde iş tecrübelerim berbat geçti, sonra çare de ailemizin küçük bir işletmesi var orada çalışmaya başladım fakat son yıllarda gerek maliyetlerin artması gerek başka konulardan ötürü bu işte şuan batık hale geldi ve son demlerini yaşıyor.

Her neyse, yıllarca bize ailemiz tarafından baskı yapıldı, yok okumazsan sürünürsün, şöyle olursun, böyle olursun 2000'lerin gençliği olarak başımızın eti yenildi. Bu kafada olan devlet ise her yere üniversite açtı ve barajı geçebilen üniversite okumaya hak kazandı.

Geçtiğimiz ay işin iyice cılkı çıktı yani baraj puanları bile kalktı. En geri zekalı biri bile sınava girse rastgele bir yere yerleşiyor, eskiden en azından bu adamlar barajı geçemiyordu.

Gelelim asıl tavsiyeme, eğer başarılı bir öğrenci değilseniz ilk 50k'ya giremiyorsanız veya okuldan çıktığınızda kpss'den 85-90 puanları alacak kapasiteniz yoksa üniversite okumayı önermiyorum.

Bugün sanayide onlarca zanaat dalında usta eksiği var, kaportacı, motorcu, marangoz, ön takımcı ve sayamadığım alan. Ve işin garibi bu adamlar 6 yıl tıp okumuş doktorlar kadar para kazanıyor veya geçiyor bile :) ve hakkı da.

Beyaz yakalının ise çalışabileceği alan çok daraldı, bankacılık sektörü her geçen gün eriyor. Şube sayısı ve çalışan sayısı her geçen yıl düşüyor. Zaten şu saatten sonra girseniz bile yükselme ihtimaliniz bile yok. Ha yönetici yardımcısı veya müfettiş olarak girerseniz orası ayrı ama onun için yine bankaların düzenlediği sınavlarda Türkiye genelinde ilk 100'e 200'e girmeniz lazım :). Eskisi gibi gişe memuru olarak başladım müdür olarak emekli oldum dönemleri bitti.

Satış pazarlama işleri var şuanda popüler olan. Takım elbise geziyorsunuz, elinizde çanta, altınızda şirket arabası. Dışarıdan çok havalı görünüyor dimi :) ama o işlerde çok basit işler değil. Hedef baskısı, beş kuruş etmeyen insanlara bir şeyler satmaya çalışmak, satamadın mı bir üstünüzden fırça yemek vs. Yani onuru olan bir insanın yapamayacağı bir iş. Ayrıca bir çoğunun maaşı asgari ücret + prim. Çalışanda max 2 yıl dayanıyor.

Hadi senden bir b*k olmadı sınıf arkadaşların ne yaptı diye sorarsanız. 60 kişilik sınıftan %80'i bölümüyle alakasız işlerde çalışıyor, birkaçı iyi sayılabilecek bir işte çalışıyor. Torpili olan devlet kurumuna girmiş. Kızların güzel olanlarının %90'ı zengin ve kendisinden yaşça büyük adamlarla evlenmiş vs.

Evet b*ktan bir üniversite okusanız bile size yine de çok şey katar ama günümüzde üniversiteler boş bir hal aldı. Önüne gelen boş beleş yayınlar yaptı akademisyen oldu. Üniversitelerde torpil zaten had safhada.

İlkokul arkadaşımın biri ben okumayacağım dedi liseyi bitirmedi ve berberin yanına çıraklığa girdi ve şuan işinde bayağı iyi biri. 22 yaşında dükkanını açtı 30'a varmadan evini arabasını aldı.

Yine lisede bir arkadaş ben üniversite falan okumam dedi babasının kaportacı dükkanında çalışmaya başladı ve onunda işleri iyi. Altında 500 bin liralık bmw var :)

Başka bir arkadaşım boyacı olmuş, evet bildiğiniz boyacı. Geçen ne kadara yapıyorsun dediğim 1 evi 1000-2000 lira arasına boyuyorum dedi(boya hariç). Sıra var 30 gün boyunca çalışıyorum işler yetişmiyor diyor. Yani kazandığı parayı düşünün :)

Bizim mahallede parke, fayans, su tessisat işleri yapan bir usta var, adamın eskiden bir şeyi yoktu şuan 3 dairesi 2 tanede dükkanı var kirada :)

Bizler üniversite rüyasıyla 25-26 yaşlarına kadar uyutulduk, sizler uyumayın dostlar. Sağlıcakla kalın :)

• Al işte. Her şeyi okumaya bağlayan bir tip.
    İşini hakkıyla ve iyi bir şekilde yapan adam her zaman kazanır, kazanmalı. Bunun mesleki yönden ayrımı olmamalı. Okumuş okumamış önemli değil. Zaten iyi para kazanmak için okumak da şart değil. Hak meselesini işin içine dahil etmen uygun olmadı.
    Üste bir arkadaşda yazmış ama tekrarlıyım

Say—>150k kadar

Ea—> 50k kadar

(Not: Adam gibi okuyacaksın bu sıralamalarda bir yere yerleştiysen)

Hee ea ve sayısalda bu sıralamalarda olup, işsizlik oranı yüksek olan bölümlerde var. ( Mesela İnşaat müh.)

Bu sıralamaların üstünde bir bölüme giren insanlar iyi yerlere gelebilir ama çoook çabalaması gerek

Ticari zekanınız ve sermayeniz varsa sıkıntı yok(kendi işinizi kurun ) ama gine en iyi şartlarda eğitim almanın size illaki katkısı olacaktır.

Ekstra Not: Bu yazdıklarım normal ülke şartlarında olası şeyler 😀 ülkede torpil almış başını gittiği için ne desek yalan
    Yine mi eleme hikayesi yazıyosun feridun abi

Şaka bir yana haklılık payı var fakat bu saydığımız işler ileride ne olacak, yok olma şansı var. Evet herkes üniversite okumasın ama okumak isteyenler de kendini iyi yerlere getirmeye çalışsın. Getirmeyeceklerin okuması bence de zaman ve para kaybı.
    Söylediklerinin altında bu düşünceler yatıyor. Sen söylemesen de bunları anlamak zor değil.

Kaportacı sevgisi falan nereden çıkarıyorsun bilmiyorum. Konuda o geçtiği için bunu dile getirdim. Yoksa meslek ayrımı yapmıyorum. İşini iyi yapan kazanır.

"Bence ^bilinç altınızda(?)^ sanayicinin tıpçıdan çok kazanması size zevk veriyor." Asıl sen bunu nereden çıkardın onu anlat bakayım. İlk mesajımda da belirttim. Meslek ayrımı yok. İşini hakkıyla yapan kazanır. Bu kadar basit. Bunu anlamamak için beynini zincire vurman lazım.

Bence birileri dişçilere ve tıpçılara laf atsın da onlara karşı koyayım, direneyim düşüncesindesin. Bence boşuna polemik yaratmanın âlemi yok. Sen dişçisin-ki böyle dediğim için içinden sövüyorsun şu an- ve okumuşsun diye bu durum sana daha fazla hasar veriyor olabilir. O zaman ileride sen de işini iyi yap sen de çok paralar kazan.

ilköğretim mezunuyum yaş 38 sanayi de koltuk işi yapıyorum iş yeri kendimin değil iş yetiştiremiyorum 4 tane müşterimin 2 tanesine iş yapıyorum günlük 600 750 tl arası para kazanıyorum 0 sermaye 0 masraf

elimde 50 tl lik makas 30 tl lik bıçak 1 tornavida 1 kerpeten kendi tabancamı dahi kullanmıyorum

(işi olanın dükkanında iş yapıyorum öğlen yemeği çay su bile adamlardan )

sanayide çok büyük eleman eksiği var sabit çalışmam için millet yalvarıyor aylık 10000 tl maaş teklifleri ediliyor sigorta yemek cumartesi pazar tatil sabah 8:30 akşam 18 :00 paydos

okul okumadım bu işi bu seviyede yapmak için 3 4 yıl çekirdekten yetişmek şart 21 yaşında 1 elemanım var günlük 400 tl kazanıyor altında arabası var istediği gibi yiyip içip rahat rahat geziyor

Yapay Zekanın Yanıtı

Başarılı Olmayan Öğrenciler İçin Üniversite Eğitiminin Önemi

Akademik başarısızlık, üniversite eğitiminizi sorgulamanıza neden olabilir. Ancak, "başarılı" kavramının yalnızca not ortalaması ile sınırlı olmadığını unutmamak gerekir. Üniversite, akademik performansın ötesinde, kişisel ve mesleki gelişim için değerli fırsatlar sunar.

Eğer "üniversite okumak istemiyorum" düşüncesiyle boğuşuyorsanız veya "çocuğum üniversite okumak istemiyor" endişesi duyuyorsanız, üniversite eğitiminin sağlayabileceği faydaları göz önünde bulundurmalısınız:

• Kişisel Gelişim: Üniversite, eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirmek için benzersiz bir ortamdır. Bu beceriler, her kariyer yolunda ve yaşamın tüm alanlarında çok önemlidir.

• Mesleki Fırsatlar: Üniversite diploması, iş piyasasında rekabet avantajı sağlar. Birçok işveren, belirli beceri ve bilgi setlerini gerektiren pozisyonlar için üniversite mezunlarını tercih etmektedir.

• Kariyer Değişikliği: Kariyerinizde bir değişiklik düşünüyorsanız, üniversite eğitimi size yeni beceriler edinme ve farklı alanlarda çalışma fırsatı sunabilir.

• Ağ Oluşturma: Üniversite, gelecekteki işverenler, meslektaşlar ve akıl hocaları ile bağlantı kurmak için mükemmel bir platformdur. Bu bağlantılar, kariyeriniz boyunca faydalı olabilir.

• Finansal Faydalar: Araştırmalar, üniversite mezunlarının lise mezunlarına göre daha yüksek maaşlar kazandığını göstermiştir. Uzun vadede, üniversite eğitimine yapılan yatırım finansal olarak faydalı olabilir.

Elbette üniversite herkes için uygun değildir. Ancak, "başarısız" bir öğrenci olsanız bile, üniversite eğitiminin sağlayabileceği çok sayıda faydayı göz önünde bulundurmalısınız. Alternatif yolları araştırın, mesleki eğitimi veya çıraklığı düşünün. Size uygun en iyi eğitim seçeneğini bulmak için zaman ayırın ve kararınızı dikkatlice verin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kaportacinin nasıl hakkı oluyor tıp okuyan adamdan fazla kazanması,komik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çeka1 kullanıcısına yanıt
    Kaportacı adam hak ettiğini kazanıyor, asıl az kazanan doktorlar. Şu ülkedeki doktor maaşı bence minimum 30k olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve işin garibi bu adamlar 6 yıl tıp okumuş doktorlar kadar para kazanıyor veya geçiyor bile :) ve hakkı da.

Böyle yazıyor işte

Al işte. Her şeyi okumaya bağlayan bir tip.
    İşini hakkıyla ve iyi bir şekilde yapan adam her zaman kazanır, kazanmalı. Bunun mesleki yönden ayrımı olmamalı. Okumuş okumamış önemli değil. Zaten iyi para kazanmak için okumak da şart değil. Hak meselesini işin içine dahil etmen uygun olmadı.

• Bu yazının altına imzamı atarım , güzel özetlemişsiniz.

• Her şeyi okumaya bagladigimi nasıl anladınız sadece para ile ilgili bir şey dedim :)

Milletteki kaportacı sevgisi nereden geliyor anlamıyorum bence bilinç altınızda sanayicinin tipcidan çok kazanması size zevk veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim nesile o kadar cok okumazsan surunursun baskisi yapildi ki hepimizde üniversite okumak zorundaymisiz gibi bir algi var ama yavas yavas bu kiriliyor en azindan

baraji bile gecemeyip su an makedonyada tip okuyan tanidigim var ve bu bahsettigim kisinin durumu cok iyi falan da degil komik durumlar gercekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Söylediklerinin altında bu düşünceler yatıyor. Sen söylemesen de bunları anlamak zor değil.

Kaportacı sevgisi falan nereden çıkarıyorsun bilmiyorum. Konuda o geçtiği için bunu dile getirdim. Yoksa meslek ayrımı yapmıyorum. İşini iyi yapan kazanır.

"Bence ^bilinç altınızda(?)^ sanayicinin tıpçıdan çok kazanması size zevk veriyor." Asıl sen bunu nereden çıkardın onu anlat bakayım. İlk mesajımda da belirttim. Meslek ayrımı yok. İşini hakkıyla yapan kazanır. Bu kadar basit. Bunu anlamamak için beynini zincire vurman lazım.

Bence birileri dişçilere ve tıpçılara laf atsın da onlara karşı koyayım, direneyim düşüncesindesin. Bence boşuna polemik yaratmanın âlemi yok. Sen dişçisin-ki böyle dediğim için içinden sövüyorsun şu an- ve okumuşsun diye bu durum sana daha fazla hasar veriyor olabilir. O zaman ileride sen de işini iyi yap sen de çok paralar kazan.

• sınava hazırlananların büyük bir çoğunluğu bu dediklerini yapamayacak kadar aciz durumda olduğu için sınava hazırlanıyor zaten. birçoğu düşünmüyor bile ne olup bittiğini..

• Evet bence de eacilar böyle boş boş uzun uzun yazma işinde benden iyiler.

İşini iyi yapan ,kaportacı ve tıpçı konusunda kim alicak o zaman

İşini iyi yapan kısmı sadelesiyor burada

Dişçi lafını deyince yine bilincaltinizda zevk aliyorsunuz güya asagiliyorsunuz ( anlıyorum eacisin sınava saydan giremezsin bile sen )

Ben sadece dişçi tıpçı savunmadim çoğu yerde mühendisleri de savundum ( maalesef buradada genel tıpçı dişçi imajını bana yikiyorsunuz düşünmeden )

Peki sustum. Sen içini dök rahatla biraz

• çok doğru yazı. Sayısalda 40bin eada 10bin yapamadıysanız ve paranız yoksa okumayın

• WUSJJEJDJDNFNNDNDNNDNDNDNDNNDNDNDNSMSMNDNDNDMMDKSMDKXİDKDMMDDNDNDNDNDNRUDJJRNRNRNDİDJDNDNDJDNNRNFNDNDNFNFMJFJFMDMFMDNDJDNNENSMDM

Rahatladım

• Sen okuma (konuyu okumadım ama çok yazasım geldi bunu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benkyo -- 23 Şubat 2022; 14:26:25 >
  • Yine mi eleme hikayesi yazıyosun feridun abi

Şaka bir yana haklılık payı var fakat bu saydığımız işler ileride ne olacak, yok olma şansı var. Evet herkes üniversite okumasın ama okumak isteyenler de kendini iyi yerlere getirmeye çalışsın. Getirmeyeceklerin okuması bence de zaman ve para kaybı.

• doktorların o okulu kazanırken de okurken de çalışırken de canı çıkıyor haberin var mı

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    devlette doktor bulamayınca göreceksin sen arz-talep ne demek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yönlendiren-cek adam lazım

Adam gibi adam elimizden tutmuş olsa küçüklükten beri
    -İş fark etmez-
    Şimdiye zaten ohooo

Aslında küçükken herhangi bir hobi, iş, spora başlayacaktık
    Hiç yoksa şunu bunu biliyorum bunun üzerinden bir şeyler yapabilirim derdik
    Anca kimya fizik
    aile önemli

Şimdi bu başarılısın, başarısızsın kısmını nasıl belirleyeceğiz
    50k dedik ama 100kdan girip şu an gerçekten çalışan, bölümünde uğraşan insanlar da var-vardır
    Sözel, dil bölümleri de var, onlarda da güzel bölümler var -bence- fazla net istemiyor

Ki aslında bölüm önemli
    x sıralamadan y bölümünü seçersin kötü ünide hiç iyi olmaz
    z bölümünü seçersin iyi ünidir ama popüler bölüm değildir
    Kendini sağlam geliştirir iyi iş bulursun vb neyse

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.