Şimdi Ara

Boğaziçi üniversitesi düşünenlere yardımcı olabilirim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
288
Cevap
20
Favori
18.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi üniversitesinin kimya bölümü hakkında bilginiz var mı? Yazmayı düşünüyorum ama kararsızım. Yurtdışı olanakları nelerdir, mezunları ne yapar gibi? şimdiden sağolun yoksa İTÜ de mühendislik yazacağım büyük ihtimalle
  • ösymagduru Ö kullanıcısına yanıt
    Kalan çok ama geçilmeyecek bir sınav değil, haziranda olmadı ağustosta, eylülde geçersin.
    Uzak bir semtten geliyorsan yurt çıkar zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamthevoice İ kullanıcısına yanıt
    Bir bilgim yok pek.

• gs siyaset odtü iktisat tutarken çap ı zorlamak için boun tarihe gelinir mi risk almaya değer mi ?
  • bosnalihaci B kullanıcısına yanıt
    Gelir gibi, eğer kontenjanda azalma olmadıysa.

• Bansai! kullanıcısına yanıt
    Riske girmemen daha iyi olur. Hedefini boun iktisatta master yapmak olarak koyabilirsin içinde çok ukte kaldıysa ki zaten odtü'de, galatasaray'da iyi bir öğrenci olursan Amerika'da, Fransa'da çok sağlam okullarda yüksek lisans imkanına sahip olabilirsin.
    Odtü ile boğaziçi arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum, Ankara'da olması ve genelde bölümlerinin kontenjanının Boğaziçi'ne göre çok fazla olması nedeniyle geride puan olarak.

• Ben de bogazici iktisat dusunuyorum bu yil. Anladigim kadariyla kilyos yurtlari kesin cikiyor ama mesela 1.sinifta yurt cikma imkani nedir? Adanada oturuyorum annem ve babam emekli. Yerlesmeler olurken buna dikkat ediyorlar mi? Bir de okul pazartesi basliyorsa git cumartesi kilyosa yerles mi diyorsun yani? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi de şunu sorayım boğaziçi tarihteyim demişsin mezun olduktan sonra hedefin ne veya genel olarak bölümden mezunlar ne işle uğraşıyor.
  • Boğaziçi inşaat düşünüyorum ama aklimda endüstri Mühendisliği de var inşaat hakkında bilgi verirseniz sevinirim

• Hocam bazi tavsiyeler ustune endustriyi de takibe aldim. bu bolum nasildir? elektrik elektronik ile karsilastirir misiniz? okuma zorlugu, egitim kalitesi, is hayati, maas vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • btlbtlbtl B kullanıcısına yanıt
    1. Sınıf için de yurt çıkma ihtimali yüksek.
    Evet tabiki belli kriterler var. Ekonomik durum vs...
    Bu sene kilyos için de kura olabilir herhalde kura olursa sana belirtirler eğer kura yoksa iyi oda kapmak için cumadan gelmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukagjini -- 3 Temmuz 2015; 20:40:33 >
  • isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Endüstri, elektrik elektroniğe göre kolay bir bölüm. Eğitim kalitesi iyi. Ulaşacakları maaşlar, iş imkanları vesaire olarak da arada pek bir fark olacağını düşünmüyorum.

• Bansai! kullanıcısına yanıt
    Hedefim akademisyenlik olmadı hukuk okuyup kurum avukatı olmayı planlıyorum.
    Bölümden mezun olanlar çok değişik alanlara yönelebiliyor.
    Yüksek lisans, doktora yapanlar var, vakıf ve devlet üniversitelerinde araştırma görevlisi olanlar var ( üniversiteler her zaman için boğaziçili asistana sıcak bakarlar.), gazetelerde,dergilerde, yayınevlerinde editörlük, yazarlık, çevirmenlik yapanlar var ayrıyetten bölümü bitirip öğretmenlik yapanlar da bulunuyor. Şunu belirtmem lazım bir boğaziçi iktisat veya makine mühendisliği kadar parlak bir gelecek sunmuyor.

• Cevaplar için teşekkürler

• dukagjini D kullanıcısına yanıt
    Sultangazi'de oturuyorum hocam. Bir de diğer yıllarda derslerin hepsi ingilizce mi veriliyo?
  • Hocam Boğaziçi PDR geçen sene 5.980 ile kapatmış benim sıralamam 6.838 gelme olasılığı nedir sence?
  • dukagjini D kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi yerde ararken gökte buldum. Şimdi ben Tm1 1239.yum Boğaziçi işletmenin Kontenjan geçen sene 113 kişiyle 1410. yu almış. Ama bu sene kontenjan 100 kişiye düşürülmüş. Ucu ucuna da kaçabilir ilk tercihe İşletme yazmayı düşünüyorum. Eğer tutmazsa İktisadı da 2. tercih yazmayı düşünüyorum bölümler hakkında düşünceniz nedir sağlam olur mu istediğimizi alabilir miyiz? Bi de bu Hazırlık Yurdunda kalma şartı var mı yoksa isteyen herkes kalabiliyor mu ?
  • kardeş boğaziçinde edebiyat bölümü hariç tüm dersler ingilizce(türkçe dersi hariç :P )

knk benimde sıralama 1256 işletmeyi zorlarsın bence ama iktisat olur gibi.(inşallah)Bende iktisat yazacam bakarsın sınıf arkadaşı oluruk :D
  • mohan55 M kullanıcısına yanıt
    İnşallah kardeşim Niye İşletme yazmayı düşünmüyorsun
  • hocam ortalamanı sorabilir miyim.
    3 ortalama imkansız mıdır çap için.yoksa bu seneki gibi bi çalışmayla yapılabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.