Şimdi Ara

Boğaziçi üniversitesi düşünenlere yardımcı olabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
20
Favori
18.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi üniversitesinde okuyorum. Okulla alakalı sorularınızı cevaplayabilirim.
    2016 için güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukagjini -- 9 Temmuz 2016; 20:43:50 >

• Merhaba, Hazırlık sınıfı haftanın 5 günü mü, hazırlıkta okuyanların Kilyos'ta kalması zorunlu mu yoksa daha merkezi yurtlarda kalma seçeneği de mevcut mu?
  • Makina bölümü nasil Kampüsü güzelmi kız varmi. Yurtlar nasil iş olanaklari vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: CilginMuhendis

Makina bölümü nasil Kampüsü güzelmi kız varmi. Yurtlar nasil iş olanaklari vs
    merak ettiğim bir kaş şey var.
    Hazırlıkta kaç kur var?
    En baştan başlayan birisi tüm kurları okuyabilir mi bir senede?
    Yurt ücretleri ne kadar?
    Yemekhane var mı-kaç gün hangi saatlerde açık-ücretler nasıl?
    Hazırlık geçme sınavı nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CilginMuhendis

Makina bölümü nasil Kampüsü güzelmi kız varmi. Yurtlar nasil iş olanaklari vs
    merhabalar büyük ihtimal boğaziçi makine mühendisliğine gideceğim bu bölümde beni neler bekliyor ? sizce boğaziçi makine doğru tercih midir yoksa itü endüstriye mi gitmeliyim ?
  • Boğaziçi İşletme okuyacağım büyük ihtimalle. İlk hazırlık kuru seçme sınavı nasıl oluyor , dinleme ,okuma , yazma bunların hepsi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

merhabalar büyük ihtimal boğaziçi makine mühendisliğine gideceğim bu bölümde beni neler bekliyor ? sizce boğaziçi makine doğru tercih midir yoksa itü endüstriye mi gitmeliyim ?

Alıntıları Göster
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comolokko97 -- 7 Eylül 2015; 17:36:23 >
  • Kagrenac K kullanıcısına yanıt
    Hazırlıkta eğer okulun yurdunda kalmak istersen Kilyos'tasın.
    Eğer dereceyle geldiysen superdorm'da kalabiliyorsun Bebek'te.
    Eğer İstanbul'dan geliyorsan veya Bebek'te özel yurda yerleştiysen Bebek'tesin.
    Pre ve beginner kurları 5 gün, inter 4 gün, advanced 3 gün.
  • CilginMuhendis C kullanıcısına yanıt
    Makineden arkadaşlarım var. Kız sayısı az ama kulüpler, ortak dersler derken yine de ortam oluşuyor.
    İş imkanları gayet iyi. Makine mühendisliği güney kampüste ama tabi ki kuzeyde de dersleri oluyor.
  • mohan55 M kullanıcısına yanıt
    Hazırlıkta 4 kur var.
    Sene ilerledikçe kur atlama gibi durum yok. Bir tek eğer çok yüksek puanlar alırsan veya çok düşük notlar alırsan alt kura, üst kura gönderilebilirsin.
    Mesela diyelim ki beginner olarak başladın ilk kur, nisanda yine beginnersın ama sana anlatılan dersler, senin olman seviye inter veya advanced.
    Yurt ücretleri kampüse, oda tipine göre değişiyor. Kilyos'ta geçen sene 120 küsür liraya 4 kişilik odada kaldım. Uygun fiyatlar genel anlamda.
    Yemekler çok uygun fiyatlı ama iyi değiller. Kahvaltı 1 lira, öğle ve akşam yemekleri 1.5 lira. Yemekhane kilyosta her gün her öğün açık. Bebek'te haftasonu öğlen yemeği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukagjini -- 1 Temmuz 2015; 13:45:30 >
  • Yunsemree01 kullanıcısına yanıt
    Hazırlık geçme sınavında okuma yazma dinleme hepsi var.
    Kur belirleme sınavında çoktan seçmeli testler ve yazma var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dukagjini

Hazırlık geçme sınavında okuma yazma dinleme hepsi var.
    Kur belirleme sınavında çoktan seçmeli testler ve yazma var.
    İşletme bölümünün iş imkanları hakkında ne düşünüyorsun?Veya genel olarak Boğaziçi işletme nasıldır diyeyim.
  • comolokko97 C kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi tarihteyim. Çap imkansız değil. Politika özellikle çap için çok uygun tarihle. Bölümde çok yönlü bir eğitim var, öğrenciyi her açıdan geliştirmeye çalışıyorlar: politika, tarih, sosyoloji...
    Ne istiyorsan onu oku, puanımın çok altında, çevrem ne der vesaire düşünme pek. Bölüm sırf Boğaziçi olduğu için gelinecek bir bölüm değil. Gerçekten özveri gerektiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mohan55

Hazırlıkta kaç kur var?
    Yurt ücretleri ne kadar?

Yemek haneyı ne yapıcan ona goremı universite okuyacaksın
  • Birçok başarılı yöneticiyi mezun etmiş bir bölüm. Staj imkanları iyi diye biliyorum. Bölümün binası çok güzel, güney kampüste. Öğrenciler tarafından kolay rahat bir bölüm olarak görülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laminon

quote:

Orijinalden alıntı: mohan55

Hazırlıkta kaç kur var?
    Yurt ücretleri ne kadar?

Yemek haneyı ne yapıcan ona goremı universite okuyacaksın

Alıntıları Göster
    kardeş ben şu anda zaten okuyorum bölümü sevmediğim için tekrardan girdim sınava ve seneye boğaziçini yazacağım.Şu anki okulumda yemekhane yok(restorant var o da pahalı) ve benimde ailevi durum o kadar parlak olmadığı için aylık ne kadar gider min onu hesaplamam lazım.Sadece kendim için yaşamıyorum kusura bakma.

@dukagjini dostum sence yaklaşık olarak bir öğrencinin temel ihtiyaçları ne kadar tutar okulda okurken?Ve dışarıdan burs alma imkanı var mı?Kimler için var?
    Bunun yanı sıra İktisat-işletme dersleri hangi kampüste veriliyor?Yurtlar nerede yer alıyor?

• quote:

Birçok başarılı yöneticiyi mezun etmiş bir bölüm. Staj imkanları iyi diye biliyorum. Bölümün binası çok güzel, güney kampüste. Öğrenciler tarafından kolay rahat bir bölüm olarak görülür.
    yönetim bilişim sistemleri ve uluslararası ticaret hakkında ne düşünüyorsun? İş imkanları, ortamı ( kız erkek sayısı).Ayrıca hazırlığı ilk sene geçmek çok mu zor ?
  • mohan55 M kullanıcısına yanıt
    Net birşey diyemem çok değişken birşey bu. Ben okulun yurdunda kalıyorum yemeği genelde okulda yiyorum. Ayda 500-550 liraya geçiniyorum.
    İşletme iktisat güney kampüste tabi kuzey kampüste de dersler görürsünüz.
    Güney, kuzey, kilyos ve uçaksavar yurtları var. Kilyos yurtları hazırlıklar için. Uçaksavardaki yurt superdorm. Daha pahalı diğerlerinden ekstraları var.
    Okulun burs ofisi çok etkin, ortalama üstü gelire sahip bir aileden gelsen bile burs çıkar. Ofis anlaşmalı olduğu vakıflardan, kurumlardan burs bulabiliyor nakit veya kendisi yemek, kitap, yurt bursları veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukagjini -- 1 Temmuz 2015; 15:16:12 >
  • vargibiyokgibi V kullanıcısına yanıt
    İyi bölümler. Özellikle yönetim bilişim için çok parlak deniyor. Kız- erkek oranına gelirsek öyle yarı yarıya gibi ama erkekler biraz fazlaca olabilir.
    Hazırlıktan korkma, bu sene 700 kişi kaldı 1000 kişi falan geçti. Kalanlarda ağustos, eylül sınavları yaz okulu... Çözüyorlar işi.
    Eğer gelirse burası tavsiyem bu yaz otur bol bol ingilizce altyazılı dizi izle, ( vikings başlangıç için ideal) ve gramer çalış. Kur belirleme sınavında yüksek bir kurda başlarsın.
  • quote:

İyi bölümler. Özellikle yönetim bilişim için çok parlak deniyor. Kız- erkek oranına gelirsek öyle yarı yarıya gibi ama erkekler biraz fazlaca olabilir.
    Hazırlıktan korkma, bu sene 700 kişi kaldı 1000 kişi falan geçti. Kalanlarda ağustos, eylül sınavları yaz okulu... Çözüyorlar işi.
    Eğer gelirse burası tavsiyem bu yaz otur bol bol ingilizce altyazılı dizi izle, ( vikings başlangıç için ideal) ve gramer çalış. Kur belirleme sınavında yüksek bir kurda başlarsın.
    hazırlığı atlamak mümkün mü? ben seneye düşünüyorum boğaziçini mezuna kaldım o yüzden. hazırlığı atlamak için önümde 1 yıl var. nasıl çalışmamı önerirsin?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.