Şimdi Ara

Gebze Teknik Üniversitesi düşünen arkadaşlara yardım edebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
15
Favori
63.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gebze Teknik Ünide Bilgisayar Müh okumaktayım 3.sınıfım.

Bilgisayar Müh
    Elektronik Müh
    Mimarlık
    Malzeme Müh
    Genetik
    Matematik

ve hazırlık okunur/okunmaz

bilgi verebilirim.Bunun dışındaki bölümlerle ilgili bir sorusu olan her soruyu yanıtlayabilirim.İsteyen özel bir şey sorucak olan Pm'den sorabilir fakat buraya yazarsam diğer kullanıcı olmayanlarda görebilir daha yararlı olur.

Okul ile ilgili,Yurt imkanı vs vs her şeyi sorabilirsiniz yemekhaneye kadar.

Ayrıca 1-2 güne okula uğrayacağım işlerim için istanbuldan okulu gezmek isteyen varsa götürebilirim(arabam yok arabası olan varsa tarif ederim vs)

• Hocaların kalitesi, nerde okudukları vs karşılaştırsan neyse ama prof doçent sayısına göre okul karşılaştırmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. İyte bilgisayarda 2 doçent var gerisi yardoç, ama yardoç ların nerdeyse hepsi yurt dışında şirketlerde çalışmış, tübitak projeleri yürüten ve şirketleri olan adamlar. Bu düşünceye göre o zaman iyte yi çöpe atalım.
    Şimdi sen dünyanın pek çok yerinde organizasyonlarda yer almış bu adamı yardoç diye kaideye almıyorsan mesela bu karşılaştırma yanlıştır
    http://web.iyte.edu.tr/~tugkantuglular/
    EGE Gebzeye göre teknik eğitim açısından çok başarısız. GTÜ'nün bilgisayar lisans genel amacı mezun olan mühendislerin Linux-Low Level seviyesinde çalışmış embedded sistem geliştirebilen , operating system hakkında teknik bilgisi gelişmiş olan, network bilgisi olan , desktop application c,c++,java kısmında bilgili ve donanımla iç içe bunlar dışında da mobil uygulama geliştirme ve yazılım mühendisliği prensipleri almış mühendisler yetiştirmek.

ege'de daha çok monkey developer diyeceğişmiz .Net,C# yazan hatta kod yazmadan okul bitirebileceğiniz bölüm

# diğer konuda yazdığım mesajı alıntılıyorum aşağıda

Şöyle bakalım. GTÜ nerede ? şifa mahallesinin yanında . Etrafında olan teknoloji merkezleri
    - Gebze Teknopark
    - Tubitak Teknopark
    - İstanbul Kurtköy Teknopark
    - Kurulmakta olan GTÜ Teknopark
    - Kurtköy ve anadolu yakısında ki sayısız teknoloji firması
    - gebze teknopark dışında sayısız teknoloji firması

Avrupa yakası tarafında İTÜ ve etrafında ki sayısız yazılım donanım firması

hadi bir de egeye bakalım

- ege teknopark

???

İzmir yazılım veya bilgisayar dünyasının kalbinin attığı bir yer değil
    Yapay Zekanın Yanıtı

Gebze Teknik Üniversitesi'ne Başvuracaklar İçin Bilgi Rehberi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), mühendislik, fen ve sosyal bilimler alanlarında yüksek kaliteli eğitim veren seçkin bir devlet üniversitesidir. GTÜ'ye başvurmayı düşünen siz değerli öğrenciler için üniversite hakkında bilmeniz gereken önemli bilgileri derledik.

Uçak Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Programları

GTÜ, Türkiye'nin önde gelen uçak mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği programlarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu programlar, sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır ve öğrencilere bu alanlarda başarılı bir kariyer için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktadır.

Kampüs ve Yurtlar

GTÜ'nün Gebze'de modern ve geniş bir kampüsü bulunmaktadır. Kampüste son teknoloji laboratuvarlar, kütüphaneler, kafeler ve spor tesisleri gibi çeşitli olanaklar yer almaktadır. Üniversite ayrıca öğrencilere uygun fiyatlı ve rahat yurt imkanı sunmaktadır.

Başvuru Süreci

GTÜ'ye başvurmak için ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) puanlarınızı kullanmanız gerekmektedir. Başvurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen tarihler arasında yapılmaktadır.

Önemli Tarihler

• ÖSYS Başvuru Tarihleri: Ocak - Mart
    • ÖSYS Sınav Tarihleri: Haziran
    • Sonuçların Açıklanması: Temmuz

İletişim Bilgileri

Gebze Teknik Üniversitesi hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:

• Web Sitesi: www.gtu.edu.tr
    • E-posta: info@gtu.edu.tr
    • Telefon: (0262) 675 10 00

GTÜ'ye başvurmayı düşünen siz değerli öğrencilere başarılar diler, gelecekteki akademik yolculuğunuzda size rehberlik etmekten mutluluk duyacağımızı bildiririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Hocam piyasada ise yaramaz dersler veriyor diyolar dogru mu? Bilgisayar icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FahreKnight

Hocam piyasada ise yaramaz dersler veriyor diyolar dogru mu? Bilgisayar icin

Piyasada işe yaramaz dersler dedikleri dersleri Odtüde veriyor.Onların sebebi işlerin temelini daha iyi anlayabilmek. Evet bazı dersler belki herkesin kullanacağı şeyler değil sistem programlama gibi ama işi %100'ünden öğreniyorsunuz. Ayrıca bu alanlarda uzman mühendisleri şirketler yurtdışında patır patır kapıyor.

Geçen yurtdışı için staj olanaklarına bakıyordum bir forumda adam şöyle yazmış yani normalde imkanları olursa tabiki kendi ülkelerinden işe almak için adam arıyorlar fakat bazen bazı mühendisler oluyor bu visaymış bilmem neymiş her şeyi şirket halletmesine değiyor.

Yani hayır işe yaramaz değil nitelikli mühendis yetiştiriyor.
  • Hocam siz kısaca bahsetseniz eğitimi sosyal imkanı yurt imkanı ücreti okulun konumu okuyanlar falan seviniriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sfrsln

Hocam siz kısaca bahsetseniz eğitimi sosyal imkanı yurt imkanı ücreti okulun konumu okuyanlar falan seviniriz

Eğitimi bölümden bölüme değişiyor hangisini istiyorsanız yazın onu yazabilirim.

Okulun konumu Şifa Mahallesi Tuzlanın biraz ilerisinde. Kocaeli'ye giriş sınırında tam olarak.

İstanbuldan gelmek için 500T'ye binip inip yürürsünüz köprüden geçip 10-15 dakika.

Kadıköy-PendikTavşantepe metrosunda Kartalda inip 17B binip okul durağında inersiniz ismiyle aynı durak okul.

Yada E5'ten geçen Harem-Gebze minibüslerine binebilirsiniz her yerden geçiyor malum. Çayırova/Bayram oğlu McDonalds köprüsünde ineceğim dersiniz onlar bilirler. Ordan yürüyüp ışıkları geçince okul orası arka tarafta hemen.

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği hocam yurt fiyatları ne kadar bir de istanbulda vakit geçirmek istesem okul sonrası ne kadar sürede giderim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilgisayar mühendisliği hocam yurt fiyatları ne kadar bir de istanbulda vakit geçirmek istesem okul sonrası ne kadar sürede giderim

Yurt fiyatları 200 lira oldu en son yanlış hatırlamıyorsam 180'di ondan önce.
    İstanbula hızlı gitmek istiyorsan kadıköy misal okul arası 1 saat 15 dakikaya falan gidebilirsin toplu taşıma ile. Aracın varsa zaten kişisel daha hızlı gidersin 30 dakikada.

Eğitim bilgisayar mühendisliğini soruyorsan gayet iyidir.Tüm hocalar yurtdışında doktora , yüksek lisans vs yapmış hocalardır . Lab imkanları iyidir, açık alan çok okulda sosyal anlamda benim geldiğim seneye göre çok gelişti kulupler ve rektörün çok katkısı var rektör çok genç ve iyi biridir. Yani en iyi üni rektörlerinden olabilir bence Türkiyede ki. Tabi devletle bağlı oldugu için baya yardımda alıyor gelişti o sayede (; anladın sen :)

Cidden çok yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum hocam

• Sfrsln S kullanıcısına yanıt
    Birde hocam iş imkanı konusunda nasıl sıkıntı çekmeyiz demi tercih edersek

• quote:

Birde hocam iş imkanı konusunda nasıl sıkıntı çekmeyiz demi tercih edersek

Boş oturmayan kimse bu okulda iş imkanı sorunu çekmez.

Firmalar geliyor stand açıyor staj için direk işe alıyolar 4'ten 3'ten insanların

3-4'te giremediysen bile bitirince direk ortamı biliyorsun iş imkanı sıkıntısı yok

kendi işini kurmak isteyen girişimciler için teşvikler var kosgeb olsun vs
  • Üni dışında nerelerde takılıyonuz Gebze mi Çayırova mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

Üni dışında nerelerde takılıyonuz Gebze mi Çayırova mı

Çayırovada pek bir şey yok yani yemek yerleri var tabi ama.

Genelde Pendik-Maltepe-Kadıköy veya Gebze tarafında.
  • quote:

Hocam siz kısaca bahsetseniz eğitimi sosyal imkanı yurt imkanı ücreti okulun konumu okuyanlar falan seviniriz

Yurtlar çok iyidir diğer üniversitelere göre deniz manzaralı Osmangazi köprüsünü görüyor.

Odalar 1 veya 3 kişilik ama 3 kişilikler genelde 2 kişi kalıyorsunuz.

Karma yurt kız erkek karışık güzeldir yani yurt sonuçta
    Yurt imkanı çok iyiymiş hocam ben 500 lirayı gözden çıkarmıştım karışık olması da fena değil aslında

• quote:

Yurt imkanı çok iyiymiş hocam ben 500 lirayı gözden çıkarmıştım karışık olması da fena değil aslında

http://aday.gtu.edu.tr/

adaylar için böyle bir site hazırladık bu sene ilgini çeken şeyler olur belki
    İzledim tanıtım videosunu tercih zamanı aklımda bulunacak hocam eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Trigonometrik Adam

Hocam bir kac sorum var

1 turkce olmasi dezavantaj olusturur mu

2 akademik olarak ben iyi oldugunu dusunuyorum ama isim olarak piyasada yeri nasildir

3 bu okulda okuyup staj bulmada okul yardimci oluyor mu
    (BILGISAYAR MUH)

%30 ingilizce bölüm resmi olarak başta onu söyliyeyim.

Dezavantaj oluşturmuyor çünkü hocalar her zaman dersleri nasıl anlatmak istiyorlarsa öyle anlatabilirler.Zaten terimlerin hepsi ingilizce yani çoğu hoca ingilizce-türkçe karışık anlatıyor.Hiçbir ders materyali Türkçe değil zaten üniversitede araştırma yaparak ve sorarak öğreniyorsun bütün kaynakların ingilizce oldugu için ders ingilizce gözükmüş türkçe gözükmüş pek olayı yok

2-piyasada yeri çok bilindiktir marmara bölgesinde genel olarak. bir sürü büyük firma stajyerlerini ve iş almada bizden yararlanıyorlar

3-staj bulmada yardımcı olabilirler fakat genel olarak onu kulupler,topluluklar daha çok yarıyor.
    Bilgisayar toplulugu var misal orda staj imkanları herkes atıyor vs
    etkinlikler oluyor topluluklar tarafından oraya şirketler geliyor stajyer alıyorlar vs

• yataş geçiş imkanı nasıl malzeme müh. girip bilgisayar müh. geçmem mümkün mü acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Butcher of Blaviken -- 12 Temmuz 2017; 21:2:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçan jedi

yataş geçiş imkanı nasıl malzeme müh. girip bilgisayar müh. geçmem mümkün mü acaba ?

Mümkün ama o umutla hiçbir bölümü yazmayın sonra geçemezseniz iyi üzülürsünüz. Ortalamanızın yüksek olması lazım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.