Şimdi Ara

Gebze Teknik Üniversitesi düşünen arkadaşlara yardım edebilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
15
Favori
63.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlerdir bu konuyu bekliyorum ilginiz için kendi adıma teşekkür ederim.

Benim hedefim burada bilgisayar yazmaktı fakat sıralamam beklediğimden kötü geldiğinden 64bin gibi bi sıralamam var elimde.Mf4 puan türüne baktığımızda istanbulda istediğim bölümler tutmuyor.Şehir dışı düşünürsemde akdeniz uludağ muğla gibi okullar var.GTÜ sitesinden bölümlere baktığımda geçen sene öğrenci almamış (sanırım yeni açılacak) bölümler olarak makine,inşaat ve endüstri gibi mühendislikleri gördüm.Acaba bunlar lisans programı mı yoksa yüksek lisans mı onu anlamadım.Yeni açılacak bölümü yazmak sizce ne kadar mantıklı.Bir arkadaş daha sormuş ama ben yine sorayım başka bir bölümden bilgisayar geçiş yapmak istesem bunu yapmak çok mu zor.Tahminimce geçişlerde öncelik okulun öğrencisine olur.Bu sebeple gtü ye giriş yapıp geçiş yapmayı denemek mi yoksa başka bir okulda bilgisayar tercih edip sonradan burayı denemek mi daha doğru olur sizce.Geçiş yapamazsam üzüleceğim bir bölüm olmamalı tabi ama ben bilgisayar hedeflediğimden şansımı zorlamak istiyorum.

Okula hala gitmediyseniz gezmek için gelmek isterim teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ronnien

Günlerdir bu konuyu bekliyorum ilginiz için kendi adıma teşekkür ederim.

Benim hedefim burada bilgisayar yazmaktı fakat sıralamam beklediğimden kötü geldiğinden 64bin gibi bi sıralamam var elimde.Mf4 puan türüne baktığımızda istanbulda istediğim bölümler tutmuyor.Şehir dışı düşünürsemde akdeniz uludağ muğla gibi okullar var.GTÜ sitesinden bölümlere baktığımda geçen sene öğrenci almamış (sanırım yeni açılacak) bölümler olarak makine,inşaat ve endüstri gibi mühendislikleri gördüm.Acaba bunlar lisans programı mı yoksa yüksek lisans mı onu anlamadım.Yeni açılacak bölümü yazmak sizce ne kadar mantıklı.Bir arkadaş daha sormuş ama ben yine sorayım başka bir bölümden bilgisayar geçiş yapmak istesem bunu yapmak çok mu zor.Tahminimce geçişlerde öncelik okulun öğrencisine olur.Bu sebeple gtü ye giriş yapıp geçiş yapmayı denemek mi yoksa başka bir okulda bilgisayar tercih edip sonradan burayı denemek mi daha doğru olur sizce.Geçiş yapamazsam üzüleceğim bir bölüm olmamalı tabi ama ben bilgisayar hedeflediğimden şansımı zorlamak istiyorum.

Makine,Endüstri,İnşaat bu sene açılacaklar evet lisans programı olarak.Makine yüksek lisans ve binası yıllardır var okulda daha yein lisans açılıyor ne yazik ki yoksa hocalar var sınıflar lablar her şey var.
    Şimdi ingilizce seviyeni bilmiyorum ama o bölümlerde 40 kişi alıcak bu sene kişi sayısına bağlı ne kadar hazırlık geçip geçmeyeceğine.

İstiyorsan yazabilirsin bir sorun olacağını düşünmüyorum tabi ingiizce hazırlık okumak istemediğini yazarsan daha sağlıklı olur.
    Şimdi sadece 1 kişi geçerse hazırlığı o bölümde ve o sen olursan seni 1 sene kocaeliye yollayabilirler belki bilemiyorum. :) sanmıyorum tabi ama.

Bilgisayara geçiş yapılabilir fakat ortalama yüksek olmalı misal genetik 3 sınıftan bilgisayara geçen tanıdıklarım oldu ve dersleri şuan benden iyi arkadaşların hatta baya iyi :) çalışmanıza bağlı her şey. geçiş oluyor kolay değil ama imkansızda değil.

Şimdi o konuda biraz çok bir şey diyemeceğim tercihiniz konusunda yanlış yönlendirmek istemem tabi öğrenciye daha öncelik oluyor olabilir fakat dediğinizi gibi istemediğiniz bir bölüme geçemezseniz gitmeyin yani.Elektronik falan düşünüyorsanız belki öyle daha iyi olur burda elektronik girip geçmeye çalışırsanız ? en kötü çap yaparsınız veya çift anadal.
    o imkanlar çok kolay yapılabiliyor bizim okulda(bölümler kolay degil imkan olarak yani).

Bence bölümlere bakın bizim okulu yazmanız daha iyi olur

sıralamanız nedir acaba

• Okulda in cin top oynuyo diyorlar doğru mu

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_mirac_1

Okulda in cin top oynuyo diyorlar doğru mu

Olum nickini değiştirseydin bari seni okulda haşamat ederler demedi deme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Günlerdir bu konuyu bekliyorum ilginiz için kendi adıma teşekkür ederim.

Makine,Endüstri,İnşaat bu sene açılacaklar evet lisans programı olarak.Makine yüksek lisans ve binası yıllardır var okulda daha yein lisans açılıyor ne yazik ki yoksa hocalar var sınıflar lablar her şey var.
    Şimdi ingilizce seviyeni bilmiyorum ama o bölümlerde 40 kişi alıcak bu sene kişi sayısına bağlı ne kadar hazırlık geçip geçmeyeceğine.

İstiyorsan yazabilirsin bir sorun olacağını düşünmüyorum tabi ingiizce hazırlık okumak istemediğini yazarsan daha sağlıklı olur.
    Şimdi sadece 1 kişi geçerse hazırlığı o bölümde ve o sen olursan seni 1 sene kocaeliye yollayabilirler belki bilemiyorum. :) sanmıyorum tabi ama.

Bilgisayara geçiş yapılabilir fakat ortalama yüksek olmalı misal genetik 3 sınıftan bilgisayara geçen tanıdıklarım oldu ve dersleri şuan benden iyi arkadaşların hatta baya iyi :) çalışmanıza bağlı her şey. geçiş oluyor kolay değil ama imkansızda değil.

Şimdi o konuda biraz çok bir şey diyemeceğim tercihiniz konusunda yanlış yönlendirmek istemem tabi öğrenciye daha öncelik oluyor olabilir fakat dediğinizi gibi istemediğiniz bir bölüme geçemezseniz gitmeyin yani.Elektronik falan düşünüyorsanız belki öyle daha iyi olur burda elektronik girip geçmeye çalışırsanız ? en kötü çap yaparsınız veya çift anadal.
    o imkanlar çok kolay yapılabiliyor bizim okulda(bölümler kolay degil imkan olarak yani).

Bence bölümlere bakın bizim okulu yazmanız daha iyi olur

sıralamanız nedir acaba

Sıralamam 64bin.Yeni açılıp sıralamaları ilk sene düşük olacağını tahmin ederek şansımı denemek istiyorum.Sınava yeniden hazırlanmayı düşünmüyorum.

Pendikte oturduğumdan çevremde en yakın gidebileceğim yer burası.

Okulun sitesinden kurum içi yatay geçiş şartlarına baktım bu seneki. 3.5 ortalama istiyor.Dediğiniz gibi çift anadal daha mantıklı olabilir.

Çift anadal yaparken ortak derslerin olması kolaylık sağlıyor diye biliyorum.Makine ve endüstri şuan daha yakın geliyor bana.Pek sağlıklı düşünemiyorum kupon yapar gibi tercih yapıyorum gibi oluyor ama biraz istemeyerekte olsa bir şeyler yazmam gerek.

Dediğiniz gibi bir olay yaşanabilir pek şanslı olduğum söylenemez.Kocaeline gitmek istemiyorum dedim yıl boyu.Böyle konuşunca başıma gelir genelde

• ingilizceniz nasıl hazırlık okursanız sorun olacagını sanmıyorum pek.
  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Hazırlığı okumam gerek yani yeterlilik sınavını geçeceğimi zannetmiyorum.

• quote:

Hazırlığı okumam gerek yani yeterlilik sınavını geçeceğimi zannetmiyorum.

O zaman zaten sıkınt olmaz bölümler hakında yani yeni açılmışları yazsanız bile.
    Cevaplar için teşekkür ederim.

• Merhaba hocam. MF4'te 36k gibi bir sıralamam var. Bilgisayar ya da yazılım mühendisliği düşünüyorum. Ben de olabilecek okulları araştırıyorum.

Öncelikle okuduğum kadarıyla bazı derslerin hocaları sıkıntı çıkartıyormuş. Öğrenciler dersi veremedikleri için Sakarya Üni'ye filan geçenler olmuş galiba. Ne kadar doğrudur ? Hocalardan memnun musun ?

Daha çok yazılımsal mı donanımsal mı eğitim veriliyor ?

Gördüğüm kadarıyla bölüm %30 ingilizce. Bil. müh. için ingilizce olmazsa olmazken bence bu büyük bir dezavantaj. Sen ne düşünüyorsun bunun hakkında ?
    Hazırlık okumak sence ne kadar gerekli ? Okulun ingilizce eğitimi nasıl ?

Yurt imkanları, yemekler, internet, odaların durumları nasıl ?

Yurtdışı olanakları nasıl ?

Mezun olduktan sonra iş ve staj imkanları yeterli mi ?

Son olarak sen okuldan memnun musun ?

Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.

şimdi okulda hocalardan başka kimse yok o anlamda dedim😂😂 yaz tatili olunca😂😂

• Hocam mf4 38 k mimarlık yazmayı düşünüyorum şehirde ev kiraları ve yaşam nasıl ayriyeten ytü gemi de dusunuyorum kararsız kaldım dogrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: alpertercan

Merhaba hocam. MF4'te 36k gibi bir sıralamam var. Bilgisayar ya da yazılım mühendisliği düşünüyorum. Ben de olabilecek okulları araştırıyorum.

Öncelikle okuduğum kadarıyla bazı derslerin hocaları sıkıntı çıkartıyormuş. Öğrenciler dersi veremedikleri için Sakarya Üni'ye filan geçenler olmuş galiba. Ne kadar doğrudur ? Hocalardan memnun musun ?

Daha çok yazılımsal mı donanımsal mı eğitim veriliyor ?

Gördüğüm kadarıyla bölüm %30 ingilizce. Bil. müh. için ingilizce olmazsa olmazken bence bu büyük bir dezavantaj. Sen ne düşünüyorsun bunun hakkında ?
    Hazırlık okumak sence ne kadar gerekli ? Okulun ingilizce eğitimi nasıl ?

Yurt imkanları, yemekler, internet, odaların durumları nasıl ?

Yurtdışı olanakları nasıl ?

Mezun olduktan sonra iş ve staj imkanları yeterli mi ?

Son olarak sen okuldan memnun musun ?

Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.

Yapamayıp okul değiştirenler oluyor evet sakaryaya geçenler var fakat bu onların başarısızlığı okulun kötülüğüyle alakası yok. Zaten bazısı pişman olup geri dönüyor.

Ortak. Yazılım dersleride var donanımda. %50 %50. Donanım olarak Türkiyede çok eğitim veren okul yok o yüzden şanslısın burda.

%30 sadece öyle bir yazı bölümün içeriği %30 falan değil %70 daha çok ingilizce Türkçe olan derslerde belli başlı basit dersler Matematik vs yani bilgisayar derslerinde hiçbiri Türkçe içerik kullanmıyor haberin olsun. Bir anlamı yok .

Hazırlık ingilizce seviyene bağlı çok müthiş bir ingilizce eğitimi yok normal her okul gibi.İngilizcen çok kötüyse okuman gerekli tabiki.

yurt imkanlar güzel yani rahat temiz bi yurt. İnternet yurtta berbat ama bu her kykda böyle yani hiç kimse sana fiber döşücek hali yok. Okulda daha çok internet işlerini gidereceksin zaten çokta lazım olursa okulda halledersin indireceğini , izleyeceğini , yurtta whatsapp,web araştırma yapacak kadar iyi fakat akşam falan herkesin girdiği saatlerde film falan izlemeyezsin tabiki yavaşlıktan.Odalar dediğim gibi temiz güzel refah büyük.

evet yeterli.

memnun sayılırım

• alpertercan kullanıcısına yanıt
    Sürekli aynı olay dönüp duruyor .. Çukurova yüzde yüz ingilizce arkadaşım 10sene aynı sırada oturduğum arkadaşım okuyor ve şöyle diyim Türkçe anlatılıyor dersler falan . Bizde durum şu ders ne olursa olsun kaynaklar neredeyse hepsi ingilizce yani sen çalışırken ingilizce olarak çalışacaksın . Sakarayaya geçişler mevcut evet ama şunu söyleyeyim verilen ödevleri zamanında yapıp kalan olmadı ben yapmadım kaldım kalmayı hakettim neyse . Yüzde 30 diyip büyük dezantaj diyenler kaç okulda boğaziçi bilkent odtu vs dışında yüzde yüz ingilizce anlatılıyor? DEU ? Arkadaşım orda derslerin Türkçe sınavların ingilizce olduğunu söyledi. O önünüzdeki tercih kılavuzundan katalogtan okul seçer gibi okul seçmeyi başardığınız gün anlarsın dediğimi şimdi üslubum sert gibi olabilir ama gerçekten anlayacaksın bana da deu geliyordu gtünun sıralaması daha gerideydi gtü yazdım istanbul üniside geliyordu ama onuda yazmadım istanbulda okumak istiyordum hep ama gtü konum itibari ilede kadıköye 70 dakika gibi bir yerde hızlı trende 2018 de açılırsa bu süre 40 50 dakika gibi bir süreye düşecektir ..

• udoh_adamsin U kullanıcısına yanıt
    Gemi inşaa mı gemi makine mi ? Gemi inşaa yazacaksan 3 4 kez düşün sektör çok sallantıda 10sene çok zengin ediyor sonra herkes işsiz gemi makine işletme yazacaksan eğer deniz hayatına uyum sürecin çok önemli yapabilecek misin 4 ay 5 ay evinden uzakta bir gemide olacaksın maaşları 5 bin dolar seviyesinde 3.mühendislerin 4 ay gidiyorsun 20bin dolar kontratta önemli 4+1 falan oluyor 4 çalışıp 5 maaş tarzı 25bin dolar eder anlık kurda hesaplaraak baya tl eder . Maaşta her türlü cebin dolacaktır emin ol o para seni mutlu da eder tabiki kötü yanlarıda var evlilik için bir kadını ikna etmen o meslekte biraz daha zor olur . Çocukların görmez gidince üzülürsün falan tabi 30a kadar 6 sene çalışmış olursun çok güzel gayeimenkullerin olur yatırımın olur kendi işini bile kurabilirsin saygılar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: udoh_adamsin

Hocam mf4 38 k mimarlık yazmayı düşünüyorum şehirde ev kiraları ve yaşam nasıl ayriyeten ytü gemi de dusunuyorum kararsız kaldım dogrusu

Mimarlık umarım tutar sizin yukarı çıkıyor genelde puanları şuan sınırdasınız gibi. Tutar sanırım.

Ev kiralarını Kartal tarafında 500 lira falan sanırım öbür gebze tarafında daha ucuz ne taraftan baktığınıza bağlı tabi.
    Toki evleri var ayrıca öğrencilere ucuz oluyordu sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32k sıralamada yazılır mı sizce

• Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği düşünüyorum. Dediğiniz aile problemi yüzünden de karada çalismayı planlıyorum . İş imkanı konusunda da pek sikinti olmaz diyordum ama yine de bu işi yapana sormak biraz daha araştırma yapmak gerekli

• udoh_adamsin U kullanıcısına yanıt
    Denizde kuzenim çalışıyor 2008 2009 kriznin üzerinden neredeyse 10 sene geçti ama bu krizden önce Türkiye çok sayıda 2030a kadar gemi yapacakken kriz sonrası çoğu ihale şirket battı ve şu an bakım onarım yapılıyor gemi inşaa için şimdi başlasan 5 sene sonra ne olur kestirmek güç işler düzelirse armatör bile olabilirsin ama bende sektörde değilim bende senin gibi çok çok çok kararsız kalmıştım gmim mi yoksa inşaa mı diye gtü bilgisayar yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Fahrenayk

32k sıralamada yazılır mı sizce

Tabiki yazılır puanlar yukarı çıkıyor bu sene 40k ile kapatır gibi bilgisayar 2014'ten beri artışta.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.