Şimdi Ara

Boğaziçi üniversitesi düşünenlere yardımcı olabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
20
Favori
18.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bogazici sosyoloji hakkında bilgi alabilir miyim
  • Endüstri bölümü nasıl
    Yurtdışı imkanları nasıl
    Hatun playları nasıl
    Kitap vs masraflı oluyor mu
    Nakdi burslar ne kadar civarı, bunu alırsak arıyorum yurt bursu alabiliyo muyuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çap veya yatay geçiş için Boğaziçi sosyoloji seçmek mantıklı mı? Açıkçası tek amacım psikolojiye geçmek veya onunla çap yapmak. Şartları nelerdir, bu riske değer mi?

• kilyostaki yurtlarda mesela 3 kişilikde var 10 kişilik de ilk giden kapar tarzı mı yoksa kurada kaç kişilik odada kalacağımız belli oluyo mu?
  • hocam ee düşünüyorum. ama ilk 100 gelmediği için burs yok şu anda. maddi durumumuz da çok iyi değil. burs ofisinde ne kadar burs bulabilirim? yani ihtiyacı olanlara genel olarak çıkıyor mu? yurt fiyatları ne kadar ve hazırlık eğitimi nasıl? istanbulda aylık ne kadar harcama oluyor(alkol-sigara yok)? bildiğim kadarıyla bir öğün 1.5 liraymış yemekhanede.kalite olarak nasıl? kampüs içi veya kampüsler arası servis var mı? kitap vs masrafı ne kadar olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

hocam ee düşünüyorum. ama ilk 100 gelmediği için burs yok şu anda. maddi durumumuz da çok iyi değil. burs ofisinde ne kadar burs bulabilirim? yani ihtiyacı olanlara genel olarak çıkıyor mu? yurt fiyatları ne kadar ve hazırlık eğitimi nasıl? istanbulda aylık ne kadar harcama oluyor(alkol-sigara yok)? bildiğim kadarıyla bir öğün 1.5 liraymış yemekhanede.kalite olarak nasıl? kampüs içi veya kampüsler arası servis var mı? kitap vs masrafı ne kadar olur?

Sıralaman yüksek ve sayısalsın anladığım kadarıyla, hayli hayli burs bulursun. Okulun kendi bursları var nakit, yemek, yurt, kitap bursları. Mezunlar derneği türevi birkaç kuruluş daha burs veriyor. Sabancı, Koç vs. özel burslar da var okul aracılığıyla başvurulan. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Yurt ücretlerine şuradan bakabilirsin:http://yurtlar.boun.edu.tr/fiyat2014.doc

Yemekhane bildiğin klasik devlet yemekhanesi gibi. Kaliteli birşey beklemeyin.

Kampüsler arasında ücretsiz "shuttle"lar var evet Baya kalabalık oluyor yalnız.

@breakeven Gidip kendin oda seçebilirsin. Değiştirdiler mi bilgim yok ama hazırlık yurtlarında kura sistemi yok. Bölüme geçip kuzey yurtlarına kaydolurken kuraya katılıyorsun, istersen tek başına istersen beraber kalmak istediğin arkadaşlarınla liste yapıp verirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

@breakeven Gidip kendin oda seçebilirsin. Değiştirdiler mi bilgim yok ama hazırlık yurtlarında kura sistemi yok. Bölüme geçip kuzey yurtlarına kaydolurken kuraya katılıyorsun, istersen tek başına istersen beraber kalmak istediğin arkadaşlarınla liste yapıp verirsin.

O zaman erken gitmek lazım kimse 10 kişilik odada kalmak istemez heralde. derecesi iyi olanları daha iyi yerlere koyuyolar diye okumuştum geçen forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

hocam ee düşünüyorum. ama ilk 100 gelmediği için burs yok şu anda. maddi durumumuz da çok iyi değil. burs ofisinde ne kadar burs bulabilirim? yani ihtiyacı olanlara genel olarak çıkıyor mu? yurt fiyatları ne kadar ve hazırlık eğitimi nasıl? istanbulda aylık ne kadar harcama oluyor(alkol-sigara yok)? bildiğim kadarıyla bir öğün 1.5 liraymış yemekhanede.kalite olarak nasıl? kampüs içi veya kampüsler arası servis var mı? kitap vs masrafı ne kadar olur?

Sıralaman yüksek ve sayısalsın anladığım kadarıyla, hayli hayli burs bulursun. Okulun kendi bursları var nakit, yemek, yurt, kitap bursları. Mezunlar derneği türevi birkaç kuruluş daha burs veriyor. Sabancı, Koç vs. özel burslar da var okul aracılığıyla başvurulan. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Yurt ücretlerine şuradan bakabilirsin:http://yurtlar.boun.edu.tr/fiyat2014.doc

Yemekhane bildiğin klasik devlet yemekhanesi gibi. Kaliteli birşey beklemeyin.

Kampüsler arasında ücretsiz "shuttle"lar var evet Baya kalabalık oluyor yalnız.

yardımınız için teşekkür ederim. peki okul çevresinde diğer mekanlar çok mu pahalı? sonuçta okul bebekte.bir de hazırlık eğitimi nasıldır?

• tute6 T kullanıcısına yanıt
    Hazırlık atlanabiliyor.
    Yabancı dizileri alt yazıyla izle. Ted talks, voice of America ve six minute english'den yararlan. İngilizce vikipedi oku özellikle sosyoloji tarih alakalı maddeleri. Bir de internette de essay tipleri oradaki yapıları kullanarak sosyal konularda essayler yaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ff_07 kullanıcısına yanıt
    Bence itü bilgisayar daha mantıklı maddi açılardan. Fizik sevdanı yüksek lisansla da tatmin edebilirsin.
    Ama iş sende bitiyor eğer gerçekten istkliysen fizikte akademik olarak yükselmek konusunda Boğaziçi uygun bir yer. Eğer düşüncelerin değişirse, beklmediğin gelişmeler yaşanırsa fizik okuduktan sonra da mühendislik okuyabilirsin.

• breakeven B kullanıcısına yanıt
    Bu sene kura olabilir. Geçen senelerde 3. Kilyos yoktu. 1 ve 2 de de çoğu oda zaten 4 kişiydi. Kura falan olmuyordu. Önce gelen yerleşiyordu. Ama 3. Kilyos'ta çok farklı oda tipleri var bence kura yaparlar bu sene.

• mütehassıs kullanıcısına yanıt
    Sosyoloji çap için uygun bir bölüm diye biliyorum ama riske girmeyip odtü psikolojiye gitsen daha iyi olur bence.

• AynştaynınKayıpÇocuğu A kullanıcısına yanıt
    Nakit burs artı yurt bursu mümkün.
    Hazırlıkta ciddi bir kitap masrafı yok, endüstriyi bilmiyorum.
    İnşaat ve makine kız konusunda kötü, kimya oldukça iyi ama endüstriyi bilmiyorum tahminim yarı yarıya veya biraz erkek baskındır.

• dukagjini D kullanıcısına yanıt
    Hocam işletme okucam 500. oldum maddi durumumuz iyi değil, burs çıkar mı ve ne kadar aylık geçinirim.(sigara alkol kız yok)
  • Hocam benim ingilizcem sıfır desem yeridir. Bu kur belirleme sınavlarına falan girsem kalem oynatamam. Acaba bu sınavlara girmek zorunlu mu kur belirleme açısından yoksa girmesem de beni en alt kademeden başlatırlar mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle çıkar burs konusunda endişe etme, diğerlerine cevap verdim zaten pm'den.

• solyaris kullanıcısına yanıt
    Girmesen en alt kurdan başlarsın da kesinlikle gir bence.
    Benim ingilizcem berbattı people ne demek bilmiyordum düşün.
    Şimdiden başla çalışmaya, gramer ve kelime dağarcığı kas dbs yüksek bir kurdan başlarsın.

• Hocam matematik bolumu hakkinda bilgin var mi?

• Meraba bu sene çok istiyodun boğaziçini ama olmuyor malesef sıralamam kötü mezuna kalmayı düşünüyorum siz ilk girişinizdemi kazndınız? Bölümümünüzden memnun musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ff_07

quote:

Orijinalden alıntı: dukagjini

Bence itü bilgisayar daha mantıklı maddi açılardan. Fizik sevdanı yüksek lisansla da tatmin edebilirsin.
    Ama iş sende bitiyor eğer gerçekten istkliysen fizikte akademik olarak yükselmek konusunda Boğaziçi uygun bir yer. Eğer düşüncelerin değişirse, beklmediğin gelişmeler yaşanırsa fizik okuduktan sonra da mühendislik okuyabilirsin.

Bayanım, ileride ev geçindirme gibi bir sıkıntım yok. Gideceğim üniversitenin ilmini almak istiyorum bilmem anlatabildim mi. Hala mı itü diyorsunuz?

kusura bakma ama sen bu mantaliteyle universiteye girip de baskalarinin yerini isgal etme.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.