Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ VS BİLKENT BİLGİSAYAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boun. Bu foruma çok takılma burada bilkenti caltech,mit gibi gören kitle fazla. Bilkent akademisyenlikte iyi BOUN ise yöneticilikte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TO🅱️🅱️

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    hocam linkedinde boun bilgisayar mezunlarıyla iletişim kurayım dedim şöyle diyor:
    This person is out of your network
    Build your network to view more profiles from search
    Resim falan eklemedim ondan mi anlamadım ne yapmam gerektiğini biliyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentReader -- 14 Temmuz 2019; 14:38:33 >
  • Hocam teşekkürler uzunca yazmışsınız. Peki sizce bilkentte ee den mi yurtdışına açılmak ve iyi yerlere gelmek daha kolay yoksa bilgisayardan mı? Matematik de fizik de çok sevdiğim dersler. Aslında şuana kadar çoktan karar vermiş olmam gerekirdi biliyorum ama bir süre hasta olduğumdan dolayı çok bir araştırma yapamadım.

• up

• up

• up

• Ne demek hocam. Karar vermiş olmanız falan gerekmemeliydi aslında, liseden mezun olur olmaz böyle bir şeye karar verebilmek çok zor. Alanlar arasında bir seçim yaparken lise mat/fizik ayrımından gitmektense bölümlerin ders programlarını incelemek, size hangisinin heyecan verdiğini anlamak daha etkili olabilir.

Bilkent özelinde konuşacak olursak EEE’nin oranın yıldızı olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Hem yapılan yatırımlar hem de hocaların kalitesi Türkiye’nin top 5 okulunun 4’ünün çok ötesinde. Türkiye dışında akademik açıdan EEE’nin imkanlarının daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz ancak CS ile arasında büyük bir uçurum olduğunu sanmıyorum. Uluslarası sektörde ise kesinlike CS alanı çok daha avantajlı, en azından okudukları alanda çalışabilmeleri açısından. Bir efsane gibi görünse de EE mezunlarının önemli bir kısmının developer olarak çalıştıkları bir gerçek. EE’de özellikle quantum computing and systems, control systems ve communication and signals alanında büyük atılımlar yaşanıyorken CS’de AI, Big Data proc/analy, D/M Learning, cyber security gibi alanlarda gelişimeler durdurak bilmiyor ancak CS alanındaki dönüşümün çok daha kapsamlı ve geniş ölçekte etkili olacağı neredeyse kesin. Tabi bir de şöyle bir durum var, bu alanlar arasında geçiş yapmak çok kolay, aldığınız lisans diploması sizin sonsuza kadar çalışacağınız alanı belirlemiyor. Yüksek lisans aşamasında cs/eee geçişi çok yaygın. Örneğin şu an bulunduğum Stanford AIL’de bir çok farklı alandan lisans diplomasını almış araştırmacı var. Yani çok da endişe etmeye gerek yok.

Son olarak, üstte bir densiz kendi kendine bir şeyler yazmış açıkcası kaale almamam gerektiğini bilmemle birlikte yaptığı temelsiz safsatadan dolayı aday öğrencilerin kafasının karışmamasını istediğimden yazmayı gerek gördüm. Dayım ve kuzenim bilkent EEE mezunu ayrıca eski yazılarımdan görülebileceği gibi bilkent cs ve boun cs den mezun iki arkadaşım var, bilgiler onlardan ve kendi gözlemlerimden alıyorum. Arkadaşa kafasını kumdan çıkarmasını ve herkesin onun gibi küçük olmadığını anlamasını tavsiye ediyorum. Kendi tercihinin yanlış olduğunu sezdiren bir değerlendirmeye ağzından köpükler saçarak saldırması bile zihniyetini belli eder nitelikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0164ECA97 -- 14 Temmuz 2019; 18:6:33 >

• Hocam çok teşekkürler uzun uzun açıklama yapıyorsunuz yararı oluyor bana gerçekten. Peki koçta ee + bilgisayar yapmak sizce mantıklı mıdır? Koç'un eğitimi ve yurtdışı olanakları hakkında bilginiz var mı acaba?

• Koç EE birincisi Meltem Tolunay şuanda STANFORD EE de yukselisans+doktora birleşik program yapıyor..

Kızın videoları youtube da var. En iyi okul, eem, koçun imkanlari vs sorularınızı cevapliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 15 Temmuz 2019; 10:12:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence mantıklı hocam, EEE’de Bilkenti tek geçerim arkasına da ODTÜ’yü yazarım ancak EEE+Bilgisayar yapılacaksa Koç çok mantıklı. Bir de sağlanan imkanlar açısından Koç Bilkente göre çalışkan öğrenciler için daha ödüllendiricidir muhtemelen çünkü bilkentte genele vurduğunuzda 600-700 tane gerçekten çok çalışan EEE öğrencisi var, sıralamalar da bunu kanıtlar nitelikte; koçta ise bu sayı Anadolu Bursiyerleri ile 80-100 civarıdır. Eğer EEE ya da bilgisayar özelinde kalmak istiyorsanız kesinlikle Bilkenti tavsiye ederim ancak çift anadal vs. için koç sabancı çok daha avantajlı (çift anadalın ne kadar doğru olduğu tartışılır tabi ki).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0164ECA97 -- 15 Temmuz 2019; 10:34:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.