Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ VS BİLKENT BİLGİSAYAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar sizce hangi bölüm daha iyidir yurtdışından iyi okullara kabul almak için bu konuda daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir üniversite varsa onu da belirtebilirsiniz. Ancak bilkentin sağladığı burs vs önemli değil sadece yurtdışı bakımından kıyaslarsanız sevinirim. Bi de bu okullardan mezun kişilerin şuan nerede olduğunu görebileceğim bir yer var mıdır acaba? Bu saatte sanırım çoğu kişi görmeyecek sabah bi yeniden uplarım.

Şimdi hatırladım onu da sorayım boğaziçi 82 kişi alıyor eğitim görevlisi saysı 19, bilkent ise burslu burssuz toplam 160 kişi alıyor ve eğitim görevlisi saysı 20. Yani boğaziçi eğitimci oranında yaklaşık 2 kat üstün Yökatlasta bu şekilde gösteriyor bu fark çok fazla değil mi yoksa ben mi yanlış baktım bu durum elektrik elektronikte de yaklaşık olarak ayni şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentReader -- 14 Temmuz 2019; 3:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BOUN.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up

• Linkedindan mezunlara bakabilirsin ordan mezun kisileri bulup ozelden sorarsan sana geri donus yapacaklardir

• Bil

• Bilkent

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkisi de alanındaki en iyi birkaç üniversiteden birisi.
    Ankara'da mı yoksa İstanbul'da mı okumak istediğine göre karar ver.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BOUN

• Bilkent

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boun

• boun diyenler neye istinaden boun diyor
  • Çok zor bi tercih. Makina, elektrik falan olsa odtü bence daha önde ama bilgisayarda boğaziçi ve bilkent çok iyi. Ben boğaziçi tercih ederdim sanırım.

• Merak ederek konuya şevkle girdim ama millet tek kelime yazıp çıkmış dnkwlzğfğwğqşaş kıyaslasanıza dh halkı

• Bilkentin akademik alandaki etkisi daha iyi çünkü hocalarının referansları daha iyi, öğrenciye lisans eğitiminde sağladığı akademik imkanlar daha iyi, akademik eğitimi çok kapsamlı ve zorlayıcı/rekabete dayalı ve bilkent mezunları başarılı olduğundan mükemmel bir izlenimleri var. Örneğin şu an stanfordda türk olduğumu söyleyince direk bilkentten mi geliyorsun diyorlar.

Boğaziçi sektörel alandaki etkisi daha iyi çünkü istanbulda ve mezun networkü ve bu mezunların şu an bulundukları yerler çok iyi.

Tercihini şekillendirirken bunların yanında bilkentin verdiği bursu, iki üniversitenin kampüslerini ve bilgisayarda görece önemsiz olan lab olanaklarına da bakabilirsin.

• Unutmadan şunu da söyleyeyim. Bilkentin akademik etkisi dünya çapındadır ve bir çok kapıyı size açar ancak Boğaziçinin sektörel etkisi Türkiye ile sınırlıdır, ayrıca Bilkent mezunu 160 kişi de Boğaziçi mezunu 82 kişi de ülke sınırları içinde istedikleri işi bulurlar mezun olur olmaz. Dünya genelinde firmalarda ise okula bakmadıklarından bu okullar eşittir (google, apple, microsoft vb. gibi şirketleri ayrı tutuyorum bilkentin etkisi buralarda görülüyor.).

• Tartışmasız Boğaziçi ve Bilkent bilgisayar mühendisliği bölümünde en iyi eğitim veren kurumlardan ikisi. Bu yüzden ben bir süre her iki üniversite-bölüm için dezavantajlarına bakmanı öneririm. Farklı bir açıdan bakmak belki tercihini netleştirebilir.
  • burs olanaklarına bak derim yoksa ikiside alanında çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0164ECA97

Bilkentin akademik alandaki etkisi daha iyi çünkü hocalarının referansları daha iyi, öğrenciye lisans eğitiminde sağladığı akademik imkanlar daha iyi, akademik eğitimi çok kapsamlı ve zorlayıcı/rekabete dayalı ve bilkent mezunları başarılı olduğundan mükemmel bir izlenimleri var. Örneğin şu an stanfordda türk olduğumu söyleyince direk bilkentten mi geliyorsun diyorlar.

Boğaziçi sektörel alandaki etkisi daha iyi çünkü istanbulda ve mezun networkü ve bu mezunların şu an bulundukları yerler çok iyi.

Tercihini şekillendirirken bunların yanında bilkentin verdiği bursu, iki üniversitenin kampüslerini ve bilgisayarda görece önemsiz olan lab olanaklarına da bakabilirsin.
    Hocam bilgilerini nerden alıyosun bilmiyorum ama atma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeye çalışıyosun gibime geldi.
    quote:

Örneğin şu an stanfordda türk olduğumu söyleyince direk bilkentten mi geliyorsun diyorlar.

Lütfen şöyle atmayı bırakalım da insanlar kararlarını doğru verebilsin :)

• Her bölüm için bir Boğaziçi vs Bilkent konusu açılıyor şu tartışmaya artık bir nokta koyalım ya ben de çok arada kaldım(iktisat için)

Edit: Bilgisayar için Boğaziçi tercih ederdim sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kevdwe -- 14 Temmuz 2019; 12:52:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.