Şimdi Ara

Boğaziçi Makine vs İTÜ ODTÜ Elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamam tamamına yetiyor (1350). Asıl ilgi duyduğum bölüm makine. Fakat puanlara bakıyorum, boğaziçinde ve ya koçta her neyse, makine hep bilgisayarın elektroniğin arkasında.

Boğaziçinde hele ee ile makine arasında uçurum var. Bilkentte moral bozacak bir uçurum var. Buradan kendi çapımda, piyasanın elektroniğe daha aç olduğunu ve elektroniğin daha fazla çağımız mühendisliği olduğu sonucuna vardım. Elbette yalnızca sıralamaya bakıp olay bu bölümde diye atlamayacağım. Fakat daha kimseyle görüşmemişken makine hakkında kafamda soru işaretleri belirdi. O kadar ağır derslerden sonra elektronikçi kadar rahat iş bulamamak ve ya yarısı kadar maaşla başlamak koyar bana.

Para hangisindeyse oraya da gidecek bir tip değilim, zira cerrahpaşa, çapa yazabilirim de ama ilgimi çekmiyor tıp. bu yüzden "önce ne istediğine karar ver, apayrı bölümler" demeyin, benim çok kişiye dediğim gibi .

Her ikisine de ilgim var. Haberleşme ve elektriğe değil ama itü de seçsem odtü de seçsem elektronik üzerine okuyacağım. Ve farklı bölümler olmasına karşın elektronik de makine de ilgimi çekiyor. size soracağım şey koç ve boğaziçi etiketiyle makine, itü odtü etiketli elektroniği döver mi?

(kendimi 2 bölümde de iyi yetiştirdiğimi varsayın. gönülden bir fizik tutkunuyum efendim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.M -- 23 Temmuz 2012; 19:02:16 >

• bendensin bende puanım yazık olmasın diye bilgisayarmı makinemi öne yazayım diye dusunuyorum gunumuz gercegi su ki artık vakıf uniler ustun bu odtu itu kötü anlamına gelmez
    benimde daha cok ilgi duydugum bölüm makine ama bende bilkent makinemi yoksa odtü bilgisayarmı arasındayım ama ilgi duydugum alanı yazcam ilerde pisman olmaktansa daha mutlu olacagım bir bölümü yazmayı dusunuyorum umarım yanılmam
  • piyasa şu anda en çok makine inşaat elektronik bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duyuyor özellikle makine inşaat araştırabilirsin iş ilanlarından yada tanıdıklarına falan sorabilirsin.makinenin puanın düşük olmasının 2 nedeni var 1.si kontenjanları çok fazla 2.si mezun çok iş yoktur maaşlar azdır diye düşünülüp arka plana atılması.halbuki önemli olan nitelikli mezun sayısı.şu anda çok fazla makine mühendisi açığı var ve çok fazla da makine mühendisi işsiz var.bunun sebebi bu işte nitelik önemli.makine mühendisliği zevkli bir bölüm gerçekten fizik ve matematiği seviyorsan ve kendini geliştirebileceğine inanıyorsan seçmelisin bence.yalnız sıralaman çok iyi o yüzden çok iyi düşün bence sağlıkla alakalı bölümlere hiç mi ilgin yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmsk

piyasa şu anda en çok makine inşaat elektronik bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duyuyor özellikle makine inşaat araştırabilirsin iş ilanlarından yada tanıdıklarına falan sorabilirsin.makinenin puanın düşük olmasının 2 nedeni var 1.si kontenjanları çok fazla 2.si mezun çok iş yoktur maaşlar azdır diye düşünülüp arka plana atılması.halbuki önemli olan nitelikli mezun sayısı.şu anda çok fazla makine mühendisi açığı var ve çok fazla da makine mühendisi işsiz var.bunun sebebi bu işte nitelik önemli.makine mühendisliği zevkli bir bölüm gerçekten fizik ve matematiği seviyorsan ve kendini geliştirebileceğine inanıyorsan seçmelisin bence.yalnız sıralaman çok iyi o yüzden çok iyi düşün bence sağlıkla alakalı bölümlere hiç mi ilgin yok ?

hocam tıp asla düşünmüyorum. biyoloji dersi bile midemi bulandırıyor benim. 6 yıl okumak, hastane, hasta, ilaç, ezber. nefret ettiğim hususlar.

ikinize de teşekkür ederim bu arada makine ve elektronikçiyle görüşme ayarlamaya çalışıcam birkaç gün içinde. ama forumdaki yetkin kişilerin yorumları da benim için değerli

• up beyler up
  • up
  • Makinede uzmanlasabileceginiz sayısız alan var, kesinlikle ilgini çekecek bir tane bulursun. Ben ilgim olsa direk yazardim boun makineyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.