Hangisini seçmek daha mantıklı? Bursun benim için fazla önemi yok ailemin maddi durumu iyi. Hedefim mühendisliği en iyi şekilde öğrenmek, İngilizce hazırlık eğitiminin ortalama seviyede olması yeterli. Yarışmalara katılmak, teknik konularda vb. uzman olmak isterim. Bunun haricinde aşırı sosyal hayat benim için bişey ifade etmiyor, ortalama bir üniversitedeki kadar olsun yeter. İlerdeki meslek hayatı ve bilgi donanımı için hangisi daha avantajlı? ( Yurtdışı imkanı, marka değeri vb. olarak) Bu konu hakkında herkes kendi düşüncesini yazabilir. Bu okullardan birine gitmiş olması vb. gerekmiyor zaten tercih döneminde de değilim sadece insanların gözünde hangisi daha prestijli merak ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayar mühendisliğinde ODTÜ vs Bilkent
-
-
farketmez ikisinde de çok yüksek ücretle başlarsın 2-3 yılda 20binlere ulaşabilirsin(!)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Ekim 2020; 18:37:26 > -
hatta fazla okulun önemi yok okula gitmeen de yazılım alanına girebilirsin
------
ama master falan istiyorsan bilkent derim odtüde fazla iyi yere gelemezsin çok fazla çaba göstermen gerek ama bilkent sana o yolu kendisi gösterir
-
Odtü her türlü tek atar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ODTÜ
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilkent .
Ikisi de turkiyede prestijli turkiye disinda bilinmiyor. Bilkentin artisi ozel universite olmasi sayesinde imkanlari daha fazla, bunu bazilari nedense eksi olarak goruyor.
-
Sübjektif olarak ODTÜ'nün marka değeri daha yüksek geliyor bana.
-
Bilkent bu ülkedeki en iyi mühendislik üniversitesidir. Kazanabileceksen Bilkent derim. Gerçi maddi durumumuz iyi diyorsun ücretli de olsa Bilkent'e git.
ODTÜ
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: askmeafavour
Bilkent bu ülkedeki en iyi mühendislik üniversitesidir. Kazanabileceksen Bilkent derim. Gerçi maddi durumumuz iyi diyorsun ücretli de olsa Bilkent'e git.Emin misiniz? Üst dönem tanıdıklarımdan ilk 500 e giren 4 kişiden 3 ü Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği ne 1 i tıpa gitti. Ayrıca QS World University Rankings Computer Science bölümünde Türkiye nin en iyi üniversitesi olarak ODTÜ, 2.Boğaziçi 3.İTÜ 4.Bilkent olarak gösteriliyor.
Benim ilk 500 giren arkadaşım bilkent cs yazdı. Özel olması öğrenci sayısının az olması vs avantajlı Odtüde sadece bölüm değil okul da çok zor hocam 1 saat yemekhane sırası beklediğini söyleyenler var ders seçimi yaparken bütün dersler anında doluyormuş. okulun kaldıramayacağı kadar öğrenci olduğu için bu tarz sorunlar çok,
yurtdışı değisim programlari olarak sorarsan Odtü'den fazla anlaşması olan üniversite yok diye biliyorum. Stanford üniversitesiyle bile anlasması var. Tabi öğrencilerin hepsi çok iyi olduğu için gitmek daha zor olacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horny Saint -- 22 Ekim 2020; 22:53:49 >
Bir daha üniversite okuyacak olsam ikisi arasından bilkent'i seçerdim.
-
Google Microsoft gibi şirketlerde çalışan tipler genellikle bilkent mezunu oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilkent daha iyidir.Vakıf üniversiteleri öğrenciye değer verir ve mağdur etmez mesela odtüde ders seçimlerinde ihtiyacın olan bir dersi alamadan kontenjan dolar ama bilkentte böyle birşey yaşamazsın.Böyle örnekler çok var.Eğitim olarak ve mezun olduğunda piyasa durumları arasında pek fark yok kimse sen bilkentlisin veya odtülüsün diye işe almamazlık yapmaz
Linkedin 'den bakarsanız ODTÜ mezunlarının San Fransisco Bay bölgesinde (Google, Apple, Microsoft vb.) çok daha fazla olduğunu görürsünüz. Bu konuda Boğaziçi 1, ODTÜ 2 numaradır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bilkent bu ülkedeki en iyi mühendislik üniversitesidir. Kazanabileceksen Bilkent derim. Gerçi maddi durumumuz iyi diyorsun ücretli de olsa Bilkent'e git.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X