Şimdi Ara

Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği veya İktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük ihtimal iki bölümün de puanı tutuyor. Matematik ağırlıklı bir bölüm istiyorum. O yüzden diğer mühendisliklere pek yakın değilim. İki bölümün birbirine göre avantajları ve dezavantajları hakkında yardımcı olabilecek birisi var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Litityum kullanıcısına yanıt
    Selamlar dostum, bahsettiğin iki bölüm sen de takdir edersin ki birbirinden çok bağımsız. Her yönüyle farklı ele alınması gereken bölümler ama matematiğe dair konuşacak olursak kesinlikle mühendislikte bu çok daha fazladır. Hem derslerinde hem de okul sonrası iş hayatında matematiğin ihtiyacını mühendislikte daha fazla hissedersin.
  • Hocam bilgisayar mühendisliği istiyordum deli gibi, aile zoruyla iktisata geldim. Anladığım kadarıyla sen de sayısalcısın ve benim gibi sen de matematik seviyorsun. İktisatı aklının köşesinden bile sil! Tamam işletmeye, siyasete, uluslarası ilişkilere göre sayısal ama aslında sözel bi bölüm nerdeyse. Matematik dediğin şey, bilgisayara göre o kadar matematik olmuyor maalesef.

Sürekli metin okursun. Yorumlamaya çalışırsın falan yani okumayı da sevmen lazım. Ben sevmediğim için iktisat yüzünden matematikten bile soğudum şu okulda şu bölümde... Matematikten de uzak kalıyosun zaten okuycam anlıycam diye diye.. Yapma bence.. yaz bilgisayarı kurtul..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bambamm06

Hocam bilgisayar mühendisliği istiyordum deli gibi, aile zoruyla iktisata geldim. Anladığım kadarıyla sen de sayısalcısın ve benim gibi sen de matematik seviyorsun. İktisatı aklının köşesinden bile sil! Tamam işletmeye, siyasete, uluslarası ilişkilere göre sayısal ama aslında sözel bi bölüm nerdeyse. Matematik dediğin şey, bilgisayara göre o kadar matematik olmuyor maalesef.

Sürekli metin okursun. Yorumlamaya çalışırsın falan yani okumayı da sevmen lazım. Ben sevmediğim için iktisat yüzünden matematikten bile soğudum şu okulda şu bölümde... Matematikten de uzak kalıyosun zaten okuycam anlıycam diye diye.. Yapma bence.. yaz bilgisayarı kurtul..

Yorumlarınız için teşekkürler hocam. Aklımda bulunacaklar kesinlikle. Bu tarz bölümlerin içlerinden yorumlar bekliyorum, çünkü benim de çok fazla fikrim yok bölümlerle alakalı. Bulunduğum lise bu konularda yetersiz kaldığı için bölümler ne yapar ne eder bilemiyorum. Peki endüstri mühendisliği hakkında bi fikriniz var mı hocam? Daha çok fiziğe mi dayalı yoksa matematiğe mi? Bir de iş konusunda inşallah iyi bir üniversiteden mezun olacağım için çok sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Sevdiğim şeyi yaptığım sürece sıkıntı olmaz.

tabi ki önemli olan sevdiğin mesleği yapmak. Sonrasında her türlü para kazanırsın, meslek ne olursa olsun. Endüstri müh. de biraz ortada kalmış gibi duruyor. Bi netlik yok yani ne öğrenir ne üzerine çalışırsın falan.. İşletmecinin mühendis versiyonu gibi bişey benim gözümde.. Veya mühendis yönetici. Aldığı derslere, seçmelilere falan bakarsan görürsün. Tabi yine de endüstri mühendisi birinden dinlemen daha iyi olur, bunlar benim görüşlerim :)
  • bütün mühendislikler matematik ağırlıklı bilgisayar mühendisliğine has bir durum değil bu. yazılıma yatkınlığın varsa bilgisayar seç derim sonradan pişman olma. ben hiç sevmem mesela yazılım olayını bana hep soyut ve ezber gelmiştir çok da sinir bozucudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn it -- 2 Temmuz 2016; 23:37:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn it

bütün mühendislikler matematik ağırlıklı bilgisayar mühendisliğine has bir durum değil bu. yazılıma yatkınlığın varsa bilgisayar seç derim sonradan pişman olma. ben hiç sevmem mesela yazılım olayını bana hep soyut ve ezber gelmiştir çok da sinir bozucudur.

Elektrik elektronik ya da makine mühendisliğinin temelleri fiziğe dayalıdır diye düşünmüştüm hocam. Endüstri mühendisliğine göre de daha matematik ağırlıklı kaçıyor ve yaklaşık olarak ne yaptıklarını biliyorum hocam. Çok sıkıntı çekeceğimi sanmam. İktisat hakkında bi fikriniz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

quote:

bütün mühendislikler matematik ağırlıklı bilgisayar mühendisliğine has bir durum değil bu. yazılıma yatkınlığın varsa bilgisayar seç derim sonradan pişman olma. ben hiç sevmem mesela yazılım olayını bana hep soyut ve ezber gelmiştir çok da sinir bozucudur.

Elektrik elektronik ya da makine mühendisliğinin temelleri fiziğe dayalıdır diye düşünmüştüm hocam. Endüstri mühendisliğine göre de daha matematik ağırlıklı kaçıyor ve yaklaşık olarak ne yaptıklarını biliyorum hocam. Çok sıkıntı çekeceğimi sanmam. İktisat hakkında bi fikriniz var mı?

Bilgisayar mühendisliğinde matematik olarak ekstradan discrete(ayrık) matematik var. Bazı elektronik dersleri var ve yazılım dersleri var. Yazılım derslerinde matematiğe dair pek bir şey kullanılmaz temeli mantıktır logictir o da bir matematik ama farklı bir şey aritmetik bir şey değil. Ama elektrik-elektronikteki elektromanyetik teori, devre teorisi ya da makinedeki mukavemet, termodinamik gibi fizik derslerinde ciddi bir şekilde matematik kullanılır. iktisat hakkında bir fikrim yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn it -- 3 Temmuz 2016; 15:55:05 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

quote:

Bilgisayar mühendisliğinde matematik olarak ekstradan discrete(ayrık) matematik var. Bazı elektronik dersleri var ve yazılım dersleri var. Yazılım derslerinde matematiğe dair pek bir şey kullanılmaz temeli mantıktır logictir o da bir matematik ama farklı bir şey aritmetik bir şey değil. Ama elektrik-elektronikteki elektromanyetik teori, devre teorisi ya da makinedeki mukavemet, termodinamik gibi fizik derslerinde ciddi bir şekilde matematik kullanılır. iktisat hakkında bir fikrim yok maalesef.

Hocam fizikte matematik illaki kullanılır. Ama benim istediğim matematiksel zekanın kullanılması daha çok. Bilgisayar mühendisliği o yönden bana uyuyor diye düşünüyorum. Hatam varsa düzeltin.

• Matematiği ne kadar sevdiğine bağlı olarak değişir bence bu durum. Eğer matematiğe aşıksan bilgisayar mühendisliğini seç kesinlikle çok başarılı olursun. Ama ondan once bakman gereken bir şey daha var ki o da bu bölümlerin ders programları. Ne öğrettiklerini iyi öğrenmen lazım. Bir de endüstri mühendisliği konusunu dusunursen Boğaziçini yazmak konusunda iki kere düşün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurosawa

Matematiği ne kadar sevdiğine bağlı olarak değişir bence bu durum. Eğer matematiğe aşıksan bilgisayar mühendisliğini seç kesinlikle çok başarılı olursun. Ama ondan once bakman gereken bir şey daha var ki o da bu bölümlerin ders programları. Ne öğrettiklerini iyi öğrenmen lazım. Bir de endüstri mühendisliği konusunu dusunursen Boğaziçini yazmak konusunda iki kere düşün derim.

Ne için iki defa düşünmeliyim hocam? Boğaziçini istememin sebebi Şehir olarak kıyı şehri istemem ve özel üniversite çok istememem. Böyle olunca bir tek boğaziçi kalıyor. Sebeplerini yazarsanız memnun kalırım.

Yok onu sadece endustri muhendisligi icin dedim ben. Cunku endustri muhendisliginin programi cok verim alinabilecek bir program degil bizim okulda. Diger okullari bilmiyorum. Dersler ve icerikleri biraz luzumsuz kaliyor. Hocalari da biraz artist gibi. O yuzden iki defa dusun dedim. Ama diger iktisat ve bilgisayar bolumleri oldukca kaliteli bolumler. Ben halihazirda iktisat okuyan biri olarak sunlari soyleyebilirim ki Bogazici iktisat turkiyenin en iyi iktisat bolumu. Bunun birinci sebebi hocalar. Ortodoksun yaninda ilgi alanina gore heterodoks iktisat calisan da bir suru hoca bulabilirsin ilgi alanlarin dogrultusunda diger okullarin aksine. Ilgilenebilecegin, bakis acini bese katlayan cok sey var yani bolumde. Program da oldukca guzel. Bilgisayar muhendisligi konusunda bu kadar fikrim yok ama onun da cok iyi oldugunu biliyorum arkadaslarim araciligiyla.

• kurosawa kullanıcısına yanıt
    Peki bölüm ne kadar sözel? Ne kadar matematik ağırlıklı? Bir de iktisat bölümü ne yapıyor tam olarak. Kusura bakmayın biraz cahilim bu konuda.

Birinci sinifta matematik adina calculus dersleri var 101 ve 102. Turev integralin daha ileri halleri ve nispeten zor dersler. Onun disinda birinc sinifta cok az bir miktar intro to microeconomics ve intro to macroeconomics dersleri disinda matematik yok. Ikinci sinifta microeconomics ve macroeconomics derslerinde yine pek agir diyemeyecegim bir matematik var. Onun disinda ekonomiciler icin daha spesifiklestirilmis bir matematik dersi var. Bir de istatistik 1 ve 2 var. 3. Sinifta ise ekonometri var bolumun en agir birkac dersinden biri. Onun disinda 3. Ve 4. Siniflarda tamamen ilgi alanina gore secmeli dersler sectigin icin matematik icerikli derslere odaklanabilirsin. Genel olarak konusacak olursam oyle matematik hastasi birinin kendini tatmin edebilecegi icerikte bir matematik yok bolumde. Ama ekonomi matematik cift anadali yapmak direkt zirveye cikarir seni ekonomi konusunda. Cunku gercekten cok onemli bu durum. Yani bu ciftanadalla kendini cok guzel tatmin edip cok da iyi noktalara gelebilirsin. Bunu dusunmeni oneriyorum.

• kurosawa kullanıcısına yanıt
    Aklımda bulunacak hocam. 19 temmuzda tanıtım günleri de olacak. İnşallah tercihlere kadar aklımda netleşir

• Özel üniversite istememe sebebini öğrenebilirsem belki ben de yardımcı olabilirim hocam. Koç ünivde matematik girişliyim ve bilgisayar ile çift anadal planlıyorum. Soyut düşünmekten zevk alıyorsan matematik bölümüne girip, bilgisayar ve endüstri ile ilgili derslerden alarak hangisini daha çok seveceğin hakkında fikir sahibi olup çift anadal da yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adsızzziyaretçi -- 4 Temmuz 2016; 23:55:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adsızzziyaretçi

Özel üniversite istememe sebebini öğrenebilirsem belki ben de yardımcı olabilirim hocam. Koç ünivde matematik girişliyim ve bilgisayar ile çift anadal planlıyorum. Soyut düşünmekten zevk alıyorsan matematik bölümüne girip, bilgisayar ve endüstri ile ilgili derslerden alarak hangisini daha çok seveceğin hakkında fikir sahibi olup çift anadal da yapabilirsin.

Asıl sebebi 12 yıldır özel okulda okuyor olmam hocam. Daha homojen bi ortamda bulunmak istiyorum. Yanlış anlaşılmasın çok zengin değiliz. Ailem maddi şartları zorlayarak özel okulda okuttu. Yani parasıyla okuyanla hakederek okuyanın aynı yerde olduğu yerde okumayı çok istemiyorum açıkçası. Matematiği seviyorum ama sadece soyut kısmını değil. Yani matematik okumak zor gelir ve matematik okuduktan sonra çift anadal yapmak sadece koçta oluyor olması lazım. Tabi tam tersi mümkün :D

Özel ilkokul ve liselere kıyasla daha homojen bir ortam olabilir ama evet haklısın bir devlet üniversitesinden çok daha farklı bir ortamı var. Ayrıca üniversite, eğer 3.7 üzeri ortalama falan hedeflemiyorsan, gayet rahat çift anadal olsun olmasın. Özel ve küçük bir üniversite olmasının hocalarla yakınlık konusunda inanılmaz bir artısı da var. Bana kalırsa eğer senin için seçebileceğin ders çeşitliliği ( 8-9 her hangi bölümden alabileceğin ders, 4-5 zorunlu seçmeli insani bilimler dersleri) ve hocalara yakınlık önemliyse koçu bir düşün ama özel okul ortamından çok bıktım yeter diyorsan bölüm üstünde daha çok düşün.
    Biraz bölümlerle ilgili yardımcı olmayı deneyeyim. Endüstri mühendisliği bir sürü koşula uygun olarak bir şeyleri optimize etmekle uğraşırken bilgisayar mühendisliği çeşitli problemler ve projelerle uğraşıyor, ekonomi/iktisat ise matematik seven biri için hafif gelebilir.
    Bu arada ilk 5bindekilere matematik gibi temel bilimlere TÜBİTAK'ın aylık 2bin lira bursu var bilmiyorsan haberin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: adsızzziyaretçi

Özel ilkokul ve liselere kıyasla daha homojen bir ortam olabilir ama evet haklısın bir devlet üniversitesinden çok daha farklı bir ortamı var. Ayrıca üniversite, eğer 3.7 üzeri ortalama falan hedeflemiyorsan, gayet rahat çift anadal olsun olmasın. Özel ve küçük bir üniversite olmasının hocalarla yakınlık konusunda inanılmaz bir artısı da var. Bana kalırsa eğer senin için seçebileceğin ders çeşitliliği ( 8-9 her hangi bölümden alabileceğin ders, 4-5 zorunlu seçmeli insani bilimler dersleri) ve hocalara yakınlık önemliyse koçu bir düşün ama özel okul ortamından çok bıktım yeter diyorsan bölüm üstünde daha çok düşün.
    Biraz bölümlerle ilgili yardımcı olmayı deneyeyim. Endüstri mühendisliği bir sürü koşula uygun olarak bir şeyleri optimize etmekle uğraşırken bilgisayar mühendisliği çeşitli problemler ve projelerle uğraşıyor, ekonomi/iktisat ise matematik seven biri için hafif gelebilir.
    Bu arada ilk 5bindekilere matematik gibi temel bilimlere TÜBİTAK'ın aylık 2bin lira bursu var bilmiyorsan haberin olsun

Boğaziçi de butik bir üniversite olduğu için hocalarla yakın olunduğunu duymuştum. O yüzden sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Bölüm hakkındaki yorumlarınız için de teşekkürler kafamda fikir oluşumunda yardımcı oluyorlar. Temel bilimleri de düşündüm ama o kadar soyut olması bana hitap etmiyor. Matematik olimpiyatı da yaptığım için az çok tahmin edebiliyorum ve giden tanıdıklarımdan duyduğum yorumlarla. Burs konusunda da sıkıntım yok hocaö. Tavsiyeniz için teşekkürler

• Ne yaptın?

Neleri dusunerek sonuca vardın?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.