Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ YBS VS ODTU İŞLETME (YÜZYILIN ANKETİ BAŞLIK ALTINDA TARTIŞIYORUZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

BOĞAZİÇİ YBS VS ODTU İŞLETME (YÜZYILIN ANKETİ BAŞLIK ALTINDA TARTIŞIYORUZ)

(En Son Oy Tarihi: 26.6.2024)
Giriş
  • Herkese öncelikle merhaba arkadaşlar. Hepimize geçmiş olsun. Her ne kadar sonuçlar yüzümüzü güldürmese de tercih dönemine giriş yaptık.
    Forumda okudugum kadarıyla boğaziçi ybs bölümü büyük ilgi uyandırmış. Forum sayesinde bölüme giremeyeceğiz neredeyse
    Sıralamam 5800 geldi ve 3 seçenek arasında gidip geliyorum.
    Ybs yönetim ve bilişim kısmını birleştiren bir bölüm ama benim ilgimi daha çok yönetim kısmı çekiyor. Bu noktada ise üniversite mi yoksa bölüm mü seçmeli kısmına takıldım. Gönül isterdi ki boğaziçi işletme gelsin yazıp geçelim kafa rahat olsun fakat bu sıralamada insanın kafası çok karışıyor. Okuyan, mezun olmuş, bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

bogaziçi hakkında gözlemlerim şu şekilde

BOĞAZİÇİ YBS
    + iyi ingilizce eğitimi
    + staj olanakları
    + istanbulda olması
    + boğaziçi isminin iş hayatına atılırken sağladığı ayrıcalık
    - yeni bir bölüm olması, henüz pek tanınmaması
    - kendi adıma konuşacak olursam bilgisayarı, yazılımı sevsem de daha çok yönetim kısmında çalışmak istemem

Dediğim gibi daha çok yönetim kısmı ilgisini çeken birisi için hangisi daha iyi bir tercih olur, yorumlarınız bekliyorum. Direkt olarak işletme egitimi veren odtü mü yoksa iki alanın karması olan bogaziçi ybs mi? ...

Ayrıca ybs nin donanımhaber temsilcisi arkadaşımızın açtığı konuya buradan ulaşabilirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/bogazici-yonetim-bilisim-sistemleri-mis-esit-agirlik--120341286

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxbelll -- 18 Temmuz 2019; 20:10:30 >

• Merahabalar, ne kadar çok konu açıldı bu sene MIS için

Yönetime kaymak istediğini anlıyorum, tabi ki kayabilirsin de MIS ile. Şu an Bosch/Siemens Grubunda IT departmanında çalışıyorum. Bulunduğumuz katta yaklaşık 6-7 ekip var, 2 sinin yöneticisi MIS mezunu. Yani MIS okuyarak IT yönetici olma şansın çok yüksek.

Ek olarak teknik bilgi altın bileziktir ve EA’da teknik bilgi alabileceğin neredeyse tek bölüm MIS.
  • Merahabalar, ne kadar çok konu açıldı bu sene MIS için

Yönetime kaymak istediğini anlıyorum, tabi ki kayabilirsin de MIS ile. Şu an Bosch/Siemens Grubunda IT departmanında çalışıyorum. Bulunduğumuz katta yaklaşık 6-7 ekip var, 2 sinin yöneticisi MIS mezunu. Yani MIS okuyarak IT yönetici olma şansın çok yüksek.

Ek olarak teknik bilgi altın bileziktir ve EA’da teknik bilgi alabileceğin neredeyse tek bölüm MIS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 18 Temmuz 2019; 20:15:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iDenis kullanıcısına yanıt
    hocam bu bölümün bana göre olduğundan nasıl emin olabilirim bir de boun tutmuyor kadir has burslu ve yeditepe felan tutuyor sizce bu bölüm khus'da okunur mu?? yoksa 1 sene daha hazırlanıp boun'da mı okunur??

ayrıca yıllık kaç gün izniniz var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diplomath

hocam bu bölümün bana göre olduğundan nasıl emin olabilirim bir de boun tutmuyor kadir has burslu ve yeditepe felan tutuyor sizce bu bölüm khus'da okunur mu?? yoksa 1 sene daha hazırlanıp boun'da mı okunur??

ayrıca yıllık kaç gün izniniz var?
    Diğer üniversiteleri gerçekten bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem asla.

İzin konusunda ben 2. Sınıfta başladım işe, okul zamanı 3 gün gidiyordum. Yazın 5 gün gidiyorum haftada 2 gün homeoffice var. İzin de sıkıntı olmuyor yöneticimle konuştuğumda veriyor izin.

hocam yani memurların haftasonları hariç 1 ay resmi tatilleri var sizinki nasıl

haftaiçi 3 gün işte 2 gün evde çalışıyorsun sabah 8 akşam 5 öyle mi???
    Teknik bilgi konusunda haklısınız. Peki mesela insan kaynakları alanında çalışmak istiyorum. Ybs mezunu olmak buna engel midir? İşletme mezununun çalıştığı her alanda çalışabilir miyim?
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 100 tane hesabım olsa 51 tanesinde boğaziçi ybs 49 tanesinde odtü işletme seçerim. Öyle arada bir şey ama bence boğaziçi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • it sektörü biraz muallak geliyor bana mesela ben bir ofiste çalışıyorum it hizmetini yurtdışından alıyoruz fakat aldığımız ofisin türkiyede ayağı var

• tabikide MIS, ısletme ıktısat gıbı bolumlerın 50li yıllardaki müfredatlardan farkı yok. Teknoloji vadeden bölümler kısa orta ve uzun vadede her zaman tercih edilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.