Şimdi Ara

Boğaziçinde hazırlık okuyup sonraki sene hukuğa geçebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • istanbul veya marmara hukuk tercih edeceğim sıralamam 10900. İngilizceyi 1. sınıfta halletmek istiyorum ama malum istanbul üniversitenin hazırlığı çok iyi değil deniyor. acaba boğaziçinde ingilizce bir bölümü yazıp 1 sene hazırlığını okusam sonrada puanımın tuttuğu bir hukuğa geçiş yapsam nasıl olur ? Üniversite değiştirememe şansım var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• Merkezi puanla yatay geçişi kaldırmadıkları sürece bir sorun olmaz. Aynı şekilde galatasarayda fransızca öğrenip istanbula mı geçsem diye dusunuyorum ben de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up güzel fikir aslında ingilizce aradan çıkmış olur ama benim ingilizce ilkokul düzeyi Boğaziçine gelen adam muhakkak bir şeyler bilmek zorundadır deyip en temelden anlatmayı es geçip orta seviyeden başlamasınlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: hewhomakesabeastofhimself

Merkezi puanla yatay geçişi kaldırmadıkları sürece bir sorun olmaz. Aynı şekilde galatasarayda fransızca öğrenip istanbula mı geçsem diye dusunuyorum ben de

Bunu kaldırma şansları veya o sene üniversiteye kabul edilmeme durumumuz olur mu acaba, en ufak bir risk varsa yapmak mantıksız çünkü boğaziçinde çok absürd yerler tutuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Up güzel fikir aslında ingilizce aradan çıkmış olur ama benim ingilizce ilkokul düzeyi Boğaziçine gelen adam muhakkak bir şeyler bilmek zorundadır deyip en temelden anlatmayı es geçip orta seviyeden başlamasınlar?

İngilizce seviyene göre sınıflar var hocam öyle şey olur mu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milkychance

quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Up güzel fikir aslında ingilizce aradan çıkmış olur ama benim ingilizce ilkokul düzeyi Boğaziçine gelen adam muhakkak bir şeyler bilmek zorundadır deyip en temelden anlatmayı es geçip orta seviyeden başlamasınlar?

İngilizce seviyene göre sınıflar var hocam öyle şey olur mu :D

Zaten en düşük yeri bile tutturamıyormuşum bir an heveslenmedim değil

• Türkiye 50.si olup boğaziçi ee yazacağına boğaziçi fizik yazıp hazırlık boyunca tübitakın 2500tl bursunu alıp sonra bölüme merkezi yatay geçişle geçenle aynı hikaye gibi olmuş biraz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADP+P

Türkiye 50.si olup boğaziçi ee yazacağına boğaziçi fizik yazıp hazırlık boyunca tübitakın 2500tl bursunu alıp sonra bölüme merkezi yatay geçişle geçenle aynı hikaye gibi olmuş biraz :)

Şimdi koça da baktım hocam tam burslu felsefesi tutabilir eğer kesinlikle geçebiliyorsam mükemmel bir fikir
  • Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda
    ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralanarak
    kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.

Bu cümle riskli olduğunu gayet güzel açıklıyor ama birkaç üniversiteye geçiş söz konusuymuş yani biri olmazsa diğerine de başvurulabiliyor. Yinede sanırım bu risk alınmaz..
  • Milkychance kullanıcısına yanıt
    Hocam o kontenjan bildiğim kadarıyla bolumun yüzde 30u oluyor. Yani istanbul hukuk veya marmara hukuk icin 180 kisilik gecis kontenjani olmasi gerek kagit ustunde. Dolar mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: hewhomakesabeastofhimself

Hocam o kontenjan bildiğim kadarıyla bolumun yüzde 30u oluyor. Yani istanbul hukuk veya marmara hukuk icin 180 kisilik gecis kontenjani olmasi gerek kagit ustunde. Dolar mi sizce?

%30 yazıyor aynen ama yine de risk değil midir sence ? en kötü başka bir hukuk fakültesine geçerim muhtemelen ama buna değer mi ? daha önceki yıllarda ne kadar geçiş olmuş falan bunları araştırmak, geçenlerle konuşmak lazım.
  • çok saçma

senin gibi düşünenler varsa veya kontenjan açılmazsa babalara gelirsin..

istanbul üni gidersen de ingilizce öğrenebilirsin, neden çekiniyosun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

çok saçma

Benim gibi düşünen 180 kişi olacağını zannetmiyorum, kontenjan da her sene açılıyor yani onun bir taahhütü vardır sanırım.
    İstanbul üniversitesi hazırlığıyla ilgili pek iyi şeyler duymadım, şuan sadece fantezi yapıyorum biraz araştırırım ve eğer en kötü sonuçlar bile beni memnun edecekse gerçekten çok yararlı olur diye düşünüyorum.
  • Kusura bakma ama hayatımda gördüğüm en saçma üniversite tercihi. Git hukuk oku kursa yazıl sıkı çalış 4 sene de iyi şekilde öğrenirsin zaten.
  • quote:

quote:

çok saçma

Benim gibi düşünen 180 kişi olacağını zannetmiyorum, kontenjan da her sene açılıyor yani onun bir taahhütü vardır sanırım.
    İstanbul üniversitesi hazırlığıyla ilgili pek iyi şeyler duymadım, şuan sadece fantezi yapıyorum biraz araştırırım ve eğer en kötü sonuçlar bile beni memnun edecekse gerçekten çok yararlı olur diye düşünüyorum.

Bi anda onlarca okul kapatildi hocam burasi Türkiye neyin taahütunden bahsediyoruz? He garantisini verdi diyelim, yine ugrastigina deymez, hazirlik okudugun okula alisman ortam kurman için onemli sacma dusunuyosun benim görüşüm..

Ayrica merak etme ilkokul mezunu adam bile anadili gibi ingilizce konusabiliyo, okul sana grameri verir, gerisi senin emeginle hallolur, yurtdisina gidersin vs birkac ayda bile neler olur yurtdisinda..

• quote:

quote:

quote:

çok saçma

Bi anda onlarca okul kapatildi hocam burasi Türkiye neyin taahütunden bahsediyoruz? He garantisini verdi diyelim, yine ugrastigina deymez, hazirlik okudugun okula alisman ortam kurman için onemli sacma dusunuyosun benim görüşüm..

Ayrica merak etme ilkokul mezunu adam bile anadili gibi ingilizce konusabiliyo, okul sana grameri verir, gerisi senin emeginle hallolur, yurtdisina gidersin vs birkac ayda bile neler olur yurtdisinda..

Burası Türkiye dedikten sonra muhabbeti bitirdin hocam pes edebilirim
    Kolayca öğrenen insanlar var tabi ben de yazlarımı yurt dısında geçirmeyi planlıyorum ama misal marmara da okursam herkes derslerin ağırlığından söz ediyor, bir arada götürebilir miyim bilmiyorum..
    Sırf dil için türk alman üniversitesi düşünürken bir anda aklıma gelen bir olay bu hocam, en sonunda muhtelemen o riski almam ama düşüncesi güzel geldi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.