Şimdi Ara

Bol Maaşlı Meslek Önerisi (Aile Kurmayı Düşünmüyorum, Sosyal Hayatım Geri Planda) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıp, Hukuk, Mühendislik gibi bölümler genellikle az sosyal hayat isteyen bölümlerdir. Bu bölümlere girersen istediğin olur ama çok çalışmalısın. Sosyal hayatım olmayacak dediğine göre de çalışırsın o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThreeArrow kullanıcısına yanıt
    Biraz çok şey istiyor gibi olucam ama o mesleklere ulaşmam imkânsız

• quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

Biraz çok şey istiyor gibi olucam ama o mesleklere ulaşmam imkânsız

Nasıl ulaşman imkansız? Anlayamadım :)

• ThreeArrow kullanıcısına yanıt
    Tıp ve hukuk benlik değil. Hem istesem de bu saatten sonra çalışıp o bölümleri kazanmam imkansız. Mühendislik düşünüyorum ama belli bikaç üniversiteden mezun olanlar harici geriye kalanların pek iyi iş imkanı olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

Gemi Makineleri Isletme Mühendisliği demek icin geldim

Katılıyorum.

Mesleği uzun süredir tanıdığım arkadaşım yapıyor.YGS ile kazanmıştı şimdi nasıl giriliyor bilmiyor.4 senelik okul.

Başlangıç olarak 3.000$ maaş ile başladı ileride artıyormuş.Bir gidiyor 6 ay sonra geliyor.

Gemidesin para harcayacak durumunda yok.Geliyor meslekten dolayı arkadaş çevresi de kalmadı zaten 1-2 ay dinleniyor sonra bir daha gidiyor.İleride karada çalışma ihtimali de oluyormuş.Limanda görev alıp daha düşük ücretle çalışıyormuş.Yaşın ilerler,ailemin yanında olayım dersen alternatifi de var.

Puanın tutmazsa güverte bölümünü yazarsın DGS ile geçişi var,olmadı yine ekmek kapın hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 10 Nisan 2017; 21:25:13 >
  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca biraz zorluk çekip çalışarak para biriktirilirse sonradan başka işlere de girişilebilir, yatırım yapılabilir diye düşünüyorum.
  • dogac-gs kullanıcısına yanıt
    Meslekteki herkes öyle yapıyormuş ama çoğu kurduğu işi batırıyormuş çünkü tecrübe yok :)

Gayrimenkul almak,altın,dolar yatırımı yapmak daha makul bahsettiğim meslekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

"Paran varsa kendine iyi bakıp aşk ve çevre edinebilirsin. Böylece sırf para için sevmezler seni."

hocam bari kendinle çelişmeden önce araya bir cümle daha sıkıştırsaymışsın

ya ben yanlış yazdım yada sen yanlış anladın. ama emin ol düşüncemde hata yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba89

Meslekteki herkes öyle yapıyormuş ama çoğu kurduğu işi batırıyormuş çünkü tecrübe yok :)

Gayrimenkul almak,altın,dolar yatırımı yapmak daha makul bahsettiğim meslekte.

Gayrimenkul alma konusuna sıcak bakıyorum zaten ama ticaret konusunda tamemen tecrübesiz değilim şuan esnaf sayılırım iş adabını falan biliyorum biraz.
  • Tum mesajlarini okudum. Oyle meslek varsa gel beni bul.

Acikcasi hayat zor ve sunulanlarin hicbirini begenmiyosun. Hayat zor sen daha zorsun kardeş

• Noxramma kullanıcısına yanıt
    Valla haklısın :D
  • YTU'de gemi inşa mühendisliği okuyorum. Bahsettiğiniz meslek Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği. Birçok armatör firma tanıtım amaçlı seminerlere geliyor. Ortalama 3000$ maaşla başlıyorsun işe o kısmı doğru. Yanlış bilmiyorsam mezun olunca 3. Mühendis olarak gemide yer alıyorsun. Zamanlada -yine yanlış bilmiyorsam- sınavla 1. Mühendisliğe kadar yükseliyorsun. Tabi maaşta ortak ivmeyle artmakta.

Gelen firmalar piyasanın yeni mezuna değil 1. ve 2. Mühendise ihtiyaç duyduğundan bahsediyor. Çünkü birçok kişi birkaç sene gemide kalıp karaya çıkma düşüncesinde. Çünkü iş gerçekten ağır. Adamlar o parayı boşa vermiyor yani. Ayrıca gemi inşa mühendisliğindende ortak ders alarak aynı işi yapabiliyorsun.

Firmalar aşırı derecede ingilizceye önem vermekte. Dediğim gibi tecrübeli eleman arıyorlar. Mezun sayısı fazlalığı nedeniyle bu işte de kesinlik bulunmuyor. Ama açıkta kalınacağını düşünmüyorum.

Aklında başka bir soru varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

• müteahhit
    İnternette her yazana kuşkusuz inanacaksak bütün denizcilerin altında maserati olması lazimdi.Ama şuan bir çoğu maddi sıkıntı yüzünden 60 yaşında olsa bile sefere çıkmak zorunda kalıyor

• Sgns12 kullanıcısına yanıt
    Başta sorguladım ve ağır şartlarda çalışıldığı için verilen paranın doğru olduğunu düşündüm.
  • LeCluse kullanıcısına yanıt
    Eğer bu mesleği seçersem kalıcı olmayı düsünüyorum. Bana gayet mantıklı bir meslek gibi geliyor.
  • Her ne yapacaksan,işini ticarete dök.İstediğin parayı ancak bu şekilde kazanabilirsin.Mühendislik okuyacaksan mühendislik becerilerini ticaret ile birleştir.Bunun getireceği para hiçbir meslek grubunda yok.
  • Denizcilik diyen bir kaç arkadaşlarımız olmuş bu mesleği 2 kişi seçer ya 3-4 yılda para alıp karaya geçenler ya deniz aşığı adamlar bu meslekte o paralar niye dönüyor sence ? Çünkü herkes denizci olamaz sen efendi kaptan olunca yada çarkçı 6-7 kişinin yaptığı işi tek yapacaksın, biz kalem adamıyız ama ayni zamanda da çekiç amelelik yaparız o yüzden maaş durumu iyi torba adamları barındırmazlar gemide. Şimdi su soruyu kendine sor bu denizi yenip denizci mi olacaksın, yoksa yenemeyip karada mı yaşayacaksın?

Bekara karı boşaması kolay gelir derlermiş. Daha sınav sonucunu eline almamışsın,varsayalım kazandın mezun olduktan sonra çalışacağın ortam hakkında hiçbir bilgin yok ama öyle bir konuşuyorsun ki sanki herşey hazır ,cepte. Hayata toz pembe baktığını düşünüyorum. Her şey o kadar basit değil. Ben işin içinde olupta emekli olana kadar denizde kalmayı isteyen tek bir kişi görmedim. Bu insanlar boş yere dünyalar kadar parayı tepmiyor.

• -Deltoid- kullanıcısına yanıt
    Yapabiliceğimi düşünüyorum. Bu meslek hakkın detaylı bilgiye nereden alabilirim? Üniversite vs..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.