Şimdi Ara

Bolu’nun doğal güzelliklerine yoğun ilgi: Ziyaretçi sayısında rekor artış!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye’nin doğal turizm cenneti Bolu, 2024 yılında Abant, Gölcük ve Yedigöller gibi eşsiz güzellikleriyle 2 milyon 303 bin 762 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Doğa harikalarına olan bu ilgi, Bolu’nun turizm potansiyelini zirveye taşıdı.

Bolu’nun doğası 2024 yılında zirve yaptı

Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu, 2024 yılında turizmde büyük bir başarıya imza attı. Yüz ölçümünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplı olan Bolu, hem yerli hem yabancı turistler için cazibe merkezi haline geldi. Özellikle Abant Gölü Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı ziyaretçilerin ilk tercihi oldu.

Abant Gölü Milli Parkı ilgi odağı oldu

Yıl boyunca en çok ziyaretçi çeken yer Abant Gölü Milli Parkı oldu. 1 milyon 490 bin 302 kişi, Abant’ın huzur dolu atmosferinde keyifli vakit geçirdi. Doğal güzellikleri, temiz havası ve göl çevresindeki eşsiz manzaraları ile Abant, her mevsim farklı bir güzellik sunarak misafirlerini kendine hayran bıraktı.

Gölcük ve Yedigöller’in büyüleyici güzellikleri

Bolu’nun diğer iki gözde destinasyonu ise Gölcük Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı oldu. Gölcük, yıl boyunca 524 bin 251 kişiyi ağırlarken, Yedigöller’i 289 bin 209 kişi ziyaret etti. Özellikle sonbahar aylarında Yedigöller’in sunduğu renk cümbüşü ve Gölcük’ün sakin doğası, misafirlerden tam not aldı.

Ziyaretçi sayısında dev artış

2023 yılında bu üç doğa harikasını 1 milyon 267 bin 596 kişi ziyaret ederken, 2024 yılında bu sayı yüzde 80’in üzerinde bir artış gösterdi. Bolu’nun doğal güzellikleri, yalnızca Türkiye’den değil, yurt dışından da büyük ilgi gördü. Özellikle sosyal medya paylaşımları ve tanıtım çalışmaları bu artışta etkili oldu.

2025 İçin beklentiler daha yüksek

Bolu’nun bu başarısı, 2025 yılı için beklentileri daha da artırdı. Şehir, sunduğu doğal güzelliklerin yanı sıra konaklama ve ulaşım imkanlarını da geliştirerek daha fazla ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Yerel yönetimlerin ve turizm sektörünün iş birliğiyle, bu eşsiz destinasyonun daha geniş kitlelere ulaşması planlanıyor.

Kaynak :https://www.bolugundem.com/haber/23351650/bolunun-dogal-guzelliklerine-yogun-ilgi-ziyaretci-sayisinda-rekor-artis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışan kazanır.

• daha öncede çok gittim abant favorim cennet gibi.

• Bu ne ya, leş gibi yeşillik ve doğa?

Bir dahaki seçimde AKP alır umarım, döşerler betonu her şey olması gerekene döner.

• Tanju'dan sonra burayı da ele geçirirlerse burayı da arap şehrine çevirirler.

• Akpli modu: Hemen o karşıki dağdaki ağaçları traşlayıp otel dikilmeli. Para kazanmadıktan sonra doğal güzellik neye yarar!

• Gerçekten çok güzel yerler, özellikle son baharda yedi göller müthiş oluyor. Karadeniz'de bile o ahengi göremedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CHP belediyesi olduğu nasıl da belli, doğaya dokunulmamış, terörize edilmemiş, 1 tane fistanlı çöl bedevisi yok. Cennetten bir köşe resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

Yangın çıkarıp, doğal afet denilip sonra ormanlık alan vasfını kaybetti deyip sonra imara açarlar. Böyle daha gerçekçi olur.

• Tanju Özcan CHP li değil, adamı partiden atmaya çalıştınız şimdi de yalakalık mi yapiyorsunuz?

Bu adam bizzat kendisi "6 oku oraya ben koymadım" demişti ve ben halka hizmet için geldim dedi.

Akp ile CHP arasında fark yok, kureselcilerin uşağısınız. Tanju Özcan yada Muharrem İnce gibi kişiler CHP genel başkanı olmadıkça oy vermem bundan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 14 Ocak 2025; 0:43:8 >
  • Bunlar sadece bilinen yerler; irili ufaklı 150'den fazla göl ve gölet mevcut. Daha şelaleleri, mesire alanlarını, yaylaları saymıyorum. Bolu’nun doğal güzelliklerine yoğun ilgi: Ziyaretçi sayısında rekor artış! 

10 yıldır dağ bisikleti ile çoğuna gittim ama hala gidemediğimiz yerler mevcut. Bitiremedik vallahi...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.