Şimdi Ara

Bolumsonucanavari.com da Neler Oluyor (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
3.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir haber sitesinin objektif olması benim açımdan çok önemlidir,başkaları ne düşünüyor bilemem?

Benim için bitmiştir BSC.Taraf tutabilirler,yabancı kaynakların da her biri bi tarafı tutuyor.Zaten böyle olacağı,Erdinç İyikul zamanında belliydi.
    Forza 4'e video inceleme yapmamışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razura

Bundan sonra BSC'ye girmeyin olsun bitsin. Şahsen Türkiye'den tek takip ettiğim oyun haber sitesiydi. Şu tip yanlı haberlerini gördükten sonra bir daha siteye girmemeye karar verdim. Merlinin kazanına benzedi iyice...

BSC sonuçta e3'e gitmiş mi gitmiş...
  • Madem bsc'ye ergen sitesi bebe sitesi ps fanboyu diyorsunuz acaba hangi site düzgün söyleyin yabancı kaynakta olur takip edelim bir kere haberi kotaku.com'dan almışlar daha neyin kafası ign game spot gametrailers

GT 'nin yaptıklarını bilmeden konuşuyorsunuz gametrailers'in doritos olayını bilen varmı aramnızda halo ? he halocular bilir tabi
     Bolumsonucanavari.com da Neler Oluyor

IGN'nin ne halt olduğunu bilmeyen yoktur. her sene coda 9.2 9.3

yani tarafsız haber sitesi hangisi bir örnek verin çok mreak ettim orayı takip edelim

en iyi site neogaftır oraya girseniz naparsınız xboxnefanboyları merak ediyorum adamlar Xbox one adını bile açtırmıyor

• Yine haber sitesi ile forum ayrımını yapamayanlar mesajlara başlamışhttp://www.neogaf.com haber sitesi mi? forum mu? ayırt edebilenler mesaj yazsın
    Lütfen kimse konuyu fanboyluk olayına dökmesin
    Eleştirilen konu uslub, neogaf adlı forumda her açılan başlığın haber niteliği taşımayacağının gözardı edilmesi , haber ve haber başlıkları seçiminde tuhaflaşma.
    Kimsenin sony veya ms in yerilmesi veya övülmesinden rahatsız olduğu yok ama bu usluba karşıyım konsoluna sarılıp yatmayanların da karşı olduğuna eminim.
  • Ryse'ın E3 demosundaki Quick Time Event (QTE) sistemi bazı oyun editörleri ve oyuncuların tepkisine maruz kalmıştı. Siz hiç bir tuşa basmadan oyunun QTE'leri tamamlaması ve oyunun bu şekilde basite indirgenmesi hakkında E3 fuarında Crytek yetkilileri "oyuncuları hayal kırıklığına uğratmak istemedik" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Şimdi ise bu sistem ile ilgili daha net bir açıklama yapıldı.

"Bu şekilde yeni oyuncular da oyundan zevk alabileceklerdi ve temel kombinasyon hareketlerini A tuşuna basarak kolayca infaz sahnelerini gerçekleştirebilecekler. Dövüş sisteminin tam derinliğine girebilmek ise gerekli tuşlara tam zamanıda basmakla mümkün olacak"

Oyunun E3 demosunda yaklaşık 8 infaz hareketinin bulunduğunu söyleyen yetkililer tam sürümde ise bunun 100 civarında olacağını belirtiyorlar. Bu kadar çok infaz sahnesinin olması özellikle oyunun zorluk derecesi yükseltildiğinde oyuncuları zorlayacakmış. Örneğin infaz sahnelerinde artık ekranda tuşlar gözükmeyecekmiş. Crytek yetkilileri ekranda tuşların gözükmemesi nedeniyle infaz sahnelerinde oyuncuların hafızalarını zorlamarı gerektiğini söylüyorlar.

Xbox One'ı bekleyen çoğu oyuncu tarafından beğenilen Ryse bakalım Crytek'in söylediği hali alacak mı? Eğer oyun 100 civarında infaz hareketiyle birlikte piyasaya çıkarsa bu özelliğinin çok beğeni toplayacağını söyleyebiliriz.

Alkan Adakaner.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Crytekten_Rysein_QTE_Sistemi_Hakkinda_Aciklama-39194.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_U -- 17 Haziran 2013; 14:02:03 >

• Merhaba arkadaşlar,

Forumda site ile ilgili yazılan tüm başlıkları veya yorumları takip etmeye ve sitenin gidişatını da ona göre şekillendirmeye çalışıyoruz. Şu anda BSC'de görev alan ana kadro sitenin kuruluşundan beri yer alan kadrodan oluşmaktadır. Ben ve Talha sitenin daha yapım aşamasında projeye dahil olduk. Sonrasında ise Alkan, Gökhan ve Levent aramıza katıldı. Öncelikle bu bir savunma yorumu değildir. Sadece sitede işleyişin nasıl olduğu konusunda, yanlış algıları ortadan kaldırma ve neler düşüdüğümüz konusunda bilgilendirme yazısıdır.

BSC'de objektifliğinden şüphe ettiğimiz birisi ile çalışma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Bu nedenle sitenin yayın yönetmeni olarak yorumlara mümkün olduğunca tek tek yanıt vermeye çalışayım.

Sitede haber akışı takip edenlerin de bildiği gibi yurt dışı sitelerinden ve kaynaklarından sağlanmaktadır. Malesef ülkemizde haber konusunda bir öncelik olmadığı için durum böyle. Tabi ki özel haberler ve ülkemizdeki gelişmeler adına da birçok habere yer veriyoruz.

ilk baştaki haber olan Ryse haberi Kotaku'da ve daha birçok sitede çıkmış ve oyunun sahip olduğu bu sistem eleştirilmiştir. hatta Kotaku'da "Sinir bozucu" ibaresi de yer alır ve oyunun e3 demosu göz önüne alındığında bu söylemlerinde haklı olduklarını da görüyoruz. Yani bu haberde bir art niyet göremiyorum. Oyunun sisteminde hiçbir tuşa basmasanız dahil QTE'ın devam ettiği belirtiliyor. Bakın böyle çıkarsa ben de söyleyeyim "başarısız" olur oyun. Ama yapım ekibi bu eleştirileri zaten göz önüne alıp sistemi değiştirecektir diye düşünüyorum.

Haber konusunda ise yetişemediğimiz konular oluyor ama bu bir tarafa yanlı olduğumuz anlamına gelmez! Her platform için atladığımız, gözden kaçırdığımız haberler olabilir ve bundan sonra da olacaktır.

Dead Rising 3 haberinde ise açıklamayı yapan isim oyunun kendi yapımcısı.

http://www.justpushstart.com/2013/06/e3-2013-capcom-says-microsoft-helped-with-dead-rising-3/

Aynı şekilde" XBox One'ın sistemi çalışmayacak" açıklaması zaten Microsoft'tan geldi. 2si1 ve konferans videolarında da konuştuk. Eğer ülkenizde satışa çıkmadıysa konsol sisteminin ülkenizde çalışmayacağı XBox Support tarafından doğrulandı.

md07tr; belki çok güzel eleştirilerde bulunmuşsun ama haksız itamlarda da bulunuyorsun. Mesajının altında yer alan SİLİNENE kadar ibaresi de açıkçası üyeler ile aramızda bir kopukluk olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar bana veya sitede çalışan bir editör arkadaşıma durumla ilgili şikayetlerini bildirdin mi? Geri dönüş alamadın mı?

"Oyundan anlamayan" gibi mesajlara zaten diyecek bir cevabım yok. Böyle düşünülüyorsa zaten o kişinin bizi takip etmesi kendisine veya bize birşey kazandırmaz.

Maslock; forumdaki incelemer ve yorumlar o yorumu yapan kişiyi bağlar. Burada herkesi ortak payda da buluşturacağız diye bir söylem söz konusu değil. Bugün senin sevdiğin bir oyunu başkası sevmeyebilir. İncelemeler konusunda hatalar yapılabilir ama bu taraflı olunduğu anlamına gelmez. Forza konusunda zamanında Erdinç gerekli açıklamayı yapmıştı, o yüzden hiç dönmeme gerek yok.

Bak ben sana başka bir örnek vereyim. Microsoft ülkemize giriş yaptı. Bundan oldukça memnunluk duyuyoruz. Firmanın ülkemize girişinden sonra tabi ki basınla ilişkiler konusunda bazı adımlar atıldı. Ama ajanstan kaynaklanan bazı problemler nedeniyle sıkıntılar da yaşadık. örneğin Halo 4 incelemesi için promo kodu geleceği söylendi ama gelmedi, Talha'da kendisi de bir Halo hayranı olarak oyunu aldı ve güzel bir incelemeye imza attı.

Aynı şekilde son çıkan GeoW oyununu da inceleyemedik. Bunun nedenini de açıklayayım, zira kimse sormadı. Halo konusunda yaşadığımız sıkıntıyı Microsoft'a bildirdiğimizde ajansın yapılandığı nedeniyle karışıklık olduğunu belirttiler. GeoW'da ise daha ılıman bir cevap aldık ve oyunun çıkışıyla birlikte elimize geçeceği söylendi. Nitekim oyunun lansmanı yapıldı ve ha bugün ha yarın derken oyun tam 1.5 - 2 ay sonra elimize ulaştı. Jelatinli bir şekilde masamda duruyor. Yanlış anlaşılmasın burada firmayı suçlamıyorum, muhakkak onlarda da aksaklıklar olmuştur. Ama oyunun bize ulaşamaması incelemesini de askıya almış oldu.

Silme konusuna gelirsek; gördüğün gibi mesaj duruyor silinmedi. Forum yönetimi beni bilgilendirdi sadece ve ben de "dursun eleştirilere bakalım, daha sonra dönüş yaparız" yanıtını verdim.

Geçmişten Gelen Adam; Seninde dediğin gibi sadece biz değil tüm siteler eleştiriyor Microsoft'u.

neogaf, reddit forumlarını bizde takip ediyoruz. Bu gibi sitelerde gerçekten oyun dünyası ile ilgili önemli sızıntılar oluyor. Haber sitesi değil paylaşım ve forum siteleri olduğu doğru ama haber içerisinde neogaf ibaresi yer aldıktan sonra bu kaynaklardan gelen haberleri de garipsemem mümkün değil. Sonuçta geçmişte birçok örneğini de gördük.

Şimdi fazla da uzatmadan toparlayacak olursam. Yanlış anladıysam düzeltin tabi ama anlaşılan dünya basınında ve tabi ki bizim sitede Xbox üzerine bu kadar gidilmesi firmanın hayranlarını tedirgin etmiş. Devam etmeden önce umarım Microsoft'u da tedirgin etmiştir diye eklemek istiyorum. Fanatiklik konusunu açmadan önce bireyin kendi yorumlarına bakması gerekir. Bakın bu haberleri fanatiklikle yorumlamışsınız ki doğru haberlerdir. Aynı şekilde Sony ürünlerini tercih edenlerde bu mesajları fanatiklik ile betimlemiş.

Daha çok 2si1 ve konferans videolarında zaten bu tarz mesajların geleceğini bildiğimiz için sık sık açıklamalarda da bulunduk. Talha'yı, Levent'i ve Alkan'ı uzun zamandır tanırım. Dördümüz de evimizde ilk konsol tercihi olarak Xbox 360'ı tercih ettik. Bunun live sistemi, kontrolü gibi birçok nedeni var tabi ki. Ama herşeyden öncesi bizde sizin gibi tüketiciyiz.

Evde hala Xbox 360 kullanıyorum. yaklaşık 1- 1.5 sene önce bir PS3 Slim hediye gelmişti ama ofiste zaten exc oyunları deneyebildiğim için bu konsolu eve götürme ihtiyacı bile hissetmedim. Birkaç hafta önce elimizde bulunan PS3 fat kasa arızalanınca açtık ofiste benim ps3'ümü kullanıyoruz mesela. Şimdi evde ps3 kullanmamam beni fanboy mu yapar? veya aynı şekilde yeni nesilde yapılan açıklamalar doğrultusunda ps4 alacak olmam beni veya benim gibi düşünen insanları fanboy yapar mı?

Bakın Talha'nın Nintendo oyunlarını ne kadar sevdiği genelde bilinir. Bende çok severim, oynarım ama onun kadar bilgiye sahip değilim. Nintendo'nun son dönemdeki tutumu ve E3 duruşunu dün yayınladığımız programda deli gibi eleştirdik. E çünkü bizim düşüncelerimize göre eleştirilmesi gerekiyor.

İşin özü arkadaşlar bi 12- 13 yıllık forum kullanıcısı olarak sizleri gayet iyi anlıyorum ve bu yazılanlara şaşırmıyorum. mesajlar içerisinde dikkate alacağımız hususlar tabi ki olacaktır, ama birçoğuna katılmadığımı da belirtmek isterim. Ama herşeyden önemlisi bu gibi mesajları yazmadan önce sağlıklı tespitler yapmalı ve ona göre eleştirilerde bulunmalısınız ki bizim de bu eleştiriler doğrultusunda dikkate alacağımız yönler olsun.

Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

• Lincourt L kullanıcısına yanıt
    Bence güzel bir yazı olmuş, yalnız eklemek istediğim 1-2 şey var;

Tabii ki kötü haberler paylaşılacak, hatta eleştiri de yapılacak ama, üslup çok önemli. Bazı arkadaşların sürekli örnek gösterdiği yabancı sitelerin editörleri küfür dahi edebilir, bu beni ilgilendirmiyor çünkü aynı sitelerin forumlarında da ana avrat küfürler havada uçuşuyor. Biz kendimize bakalım, oyun ve konsolu sevenlere biraz daha saygılı olalım.

Kaldı ki daha oyunun çıkmasına aylar var. Çıkmamış oyun için, "Epic fail olur, 0-6 yaş grubu oynar" demek ne kadar doğrudur, yayın yönetmeni olarak siz böyle yorum yapar mıydınız merak ediyorum. Doğrusu, "oyun böyle çıkarsa bence başarısız olur" demektir. Abartmaya gerek yok yani.
  • Bir yorum için "bu kişinin işine son verilsin" ne kadar haksız bir talep ise, "0-6 yaş seviyesine indirmenin gereği yok" cümlesini, "0-6 yaş oynar" şeklinde tercüme etmek o kadar haksız bence. İnsanların tartışıp birbirini kırabilecekleri başlıklar yerine, bütünleşecekleri başlıklar açmak lazım mustafa kardeşim. 2 sayfadır okuduğum yazılarda birbirine laf atmakta olan insanlardan başkasını görmedim zira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

ne yani şimdi ekranda tuş gözüküyo diyo skandalmı oluyo ?

nasıl bi anlayıştır bu anlamadım.

Yazıyı okumamışsuınız, orada çıkıyor neyse, çıktıktan sonra basmasanız bile hareketi kendi tamamlıyormuş eleştiri oraya yönelik, sizde hak verirsiniz diye düşünüyorum, yani kendi kendi ne ölecek adamlar, var mı böyle bişey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

quote:

Orijinalden alıntı: JOSEPH_STALin

O ergen sitesini hala takip eden var mı la:D

Nerlerdesin olum sen :D

Sevgili nişanlılık olaylarındayım,yaş kemale erdi:D

Hacı sen bana konsol göndersene bende konsol kalmadı bu arada:D
    quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

quote:

Öldün sanmıştım.

Helvamı da yedinmi:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 18 Haziran 2013; 14:41:02 >

• Ben bi olaya takildim.
    @Lincourt forum yöneticilerinden kim bu konuyu silip silmeme konusunda sana danisti. Bana o yöneticiyi pm ile bildirirsen sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahs3R

Ben bi olaya takildim.
    @Lincourt forum yöneticilerinden kim bu konuyu silip silmeme konusunda sana danisti. Bana o yöneticiyi pm ile bildirirsen sevinirim.

Mahs3R; "Silip silmeme konusunda danıştı" gibi bir cümle sarfetmedim. Forum yönetimi beni konu ile bilgilendirdi dedim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincourt -- 18 Haziran 2013; 16:28:50 >
  • BSC kendini oyunlarda bilgili saniyor herhalde
  • Lincourt, "Silme konusuna gelirsek; gördüğün gibi mesaj duruyor silinmedi. Forum yönetimi beni bilgilendirdi sadece ve ben de "dursun eleştirilere bakalım, daha sonra dönüş yaparız" yanıtını verdim.

Bu cümleden bahsediyorum. Neyse kimse danismadi diyorsan problem yok demektir.
  • Mahs3r sanırım konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığın ya da mesajların tümünü okumadığın için ne dediğini anlamak konusunda zorluk çekiyorum. Açıklayayım;

Konunun ilk sayfasında maslock "Bu arada kaç tane troll,fanboy barındıran foruma hiç bakmayan yöneticiler gelir birazdan.Sitelerine laf söyledik ya büyük suç.Siz hiç ign veya game trailers forumlarında editorlere laf söylendi diye konunun silindiğini gördünüz mü?Ama burası Türkiye.Burada silinir,hiç merak etmeyin. " demiş. Bende "Silme konusuna gelirsek; gördüğün gibi mesaj duruyor silinmedi" dedim ve konu hakkında bilgilendirildiğimi söyledim. Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • Yok ben anlatamadim saniyorum endisemi. Neyse konu dagilmasin. Bir durum olursa pm den devam ederiz artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akincisuvari

Bir yorum için "bu kişinin işine son verilsin" ne kadar haksız bir talep ise, "0-6 yaş seviyesine indirmenin gereği yok" cümlesini, "0-6 yaş oynar" şeklinde tercüme etmek o kadar haksız bence. İnsanların tartışıp birbirini kırabilecekleri başlıklar yerine, bütünleşecekleri başlıklar açmak lazım mustafa kardeşim. 2 sayfadır okuduğum yazılarda birbirine laf atmakta olan insanlardan başkasını görmedim zira.

"0-6 yaş seviyesine indirmenin gereği yok" demek, "0-6 yaş grubu oynar" demektir. Muhalefet olmak için bu kadar zorlama şahin kardeş.

Mustafa kardeşin de "sana göre" hatalıysa, buraya yazmak yerine gece gibi olup mesaj atsaydın keşke, tıpkı imzanda yazdığı gibi...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

quote:

Nerlerdesin olum sen :D

Sevgili nişanlılık olaylarındayım,yaş kemale erdi:D

Hacı sen bana konsol göndersene bende konsol kalmadı bu arada:D
    quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

quote:

Öldün sanmıştım.

Helvamı da yedinmi:D

Hocam yasin kemale ermesi yada evlenme ile is bitmiyor merak etme

Esim evlenirken artik oyun yok demisti ama Ps3 Xbox 360 slim ve topladigim pc sistemini hep o hediye aldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 18 Haziran 2013; 21:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Öncelikle neden böyle bir konu açma gerekliliği hissettiğimi size söyleyeyim.İlk olarak şunu belirteyim haberi gördükten sonra ( http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Crytekin_Ryse_Adli_Oyununda_Skandal-39149.htm ) altına haberin uslubunu eleştirmek adına mesaj yazdım ama baktım ki haber yoruma kapatılmış bende haberin altına yazacağım eleştirilerimi mecburen DH forumuna taşıdım bunun bilinmesini isterim.Nasıl MS youtube kanalını kapatarak hata ettiyse DH veya BSC den ilgili hangi arkadaş yorumu kapattıysa hata ettiğini düşünüyorum.

SİLİNENE KADAR yazmamında işe yaradığını düşünüyorum (konu silinmediğine göre) çünkü o kadar saçma sebeplerle konular veya mesajlar siliniyorlarki inanamazsınız bu konu hakkında dertleri dinlemek için bir başlık açarsanız yeterince detliye ulaşabilirsiniz.

Eleştirimde Alkan arkadaşımızın ismini özellikle yazmamın sebebi genel bir BSC eleştirisinin bünyenizde çalışan diğer arkadaşları zan altına almadan direk muhatabına ulaşmak içindi.Yoksa kimsenin işine son verilsin gibi bir istekte bulunma gibi durum söz konusu olamaz.Ne haddime.

Yaptığım eleştiride Kotaku da ki haberin veya Dead Rising 3 ile ilgili haberin yalan olduğunu, BSC editörleri tarafından uydurulduğunu iddia etmedim.Ancak daha haber yapıldığında hiçbir yetkiliden açıklama dahi yokken "Xbox One'ın Live Sistemi Türkiye'de Çalışmayacak" gibi başlık atmak için neogaf forumu haricinde kaynağınızın olması gerektiğine inanıyorum.İsterseniz haber tarihine bakıp haber yapılmadan önce kesin bilgi olabilecek gerçekten yetkili birisinin açıklaması var mı araştırabilirsiniz.
    Bu haberi Dead rising 3 le ilgili haberle kıyaslamamın sebebi ise tırnak içerisinde yazılan cümlelerin alıntı olmasına rağmen tam kesinlik içermeyen bir başlık kullanılması bunun aksine haber yapıldığı zaman kesinliği belli olmayan haber için ise kesinlik ifade eden "Xbox One'ın Live Sistemi Türkiye'de Çalışmayacak" başlığının kullanılmasıdır.

Haberlerin gözden kaçması konusunda demek istediğim ise capsını paylaştığım haberi kaçırmayan gözlerinhttp://majornelson.com/2013/06/12/xbox-one-achievements/ 12.06.13 te yayınlanan bu haberi de kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum kaldı ki kotaku da konuyu açtığımda en çok okunan haberlerdendi.

Son olarak ise şunu belirteyim eleştirimden ötürü sizi veya Alkan arkadaşımızı fanboy ilan etmem gibi bir durum söz konusu değil.Sizler gibi bizler de MS ya da başka bir firmanın eksi ve artılarını görüyoruz ama " 0-6 yaş seviyesi" gibi tabirlerin oyuna emeği geçenlere veya beğenen kitleye sagısızlık olduğunu düşünüyorum.

Sizlerden isteğimiz herkese hitap eden, yorumları ve uslubuyla örnek olma durumunuzun sekteye uğramasına hiçbir zaman izin vermemeniz.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

quote:

Orijinalden alıntı: akincisuvari

Bir yorum için "bu kişinin işine son verilsin" ne kadar haksız bir talep ise, "0-6 yaş seviyesine indirmenin gereği yok" cümlesini, "0-6 yaş oynar" şeklinde tercüme etmek o kadar haksız bence. İnsanların tartışıp birbirini kırabilecekleri başlıklar yerine, bütünleşecekleri başlıklar açmak lazım mustafa kardeşim. 2 sayfadır okuduğum yazılarda birbirine laf atmakta olan insanlardan başkasını görmedim zira.

"0-6 yaş seviyesine indirmenin gereği yok" demek, "0-6 yaş grubu oynar" demektir. Muhalefet olmak için bu kadar zorlama şahin kardeş.

Mustafa kardeşin de "sana göre" hatalıysa, buraya yazmak yerine gece gibi olup mesaj atsaydın keşke, tıpkı imzanda yazdığı gibi...

0-6 yaş gurubu oynayabilir seviyeye getirmek anlamı çıkar ümit, oynar değil. Güzelce yazılmış bir yazıda bile muhalefet olmaya çalışma anlamı mı çıkardın ümit?

Mustafaya söylediğim lafta ise imzama atıfta bulunabileceğin birşey yok. Bunun sana açıklamasını yaparım ama birbirimizi kırmaktan öteye gitmez, o yüzden iyi akşamlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.