Şimdi Ara

Bolumsonucanavari.com da Neler Oluyor (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
3.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Başlığı açan arkadaşa ve destekçilerine sesleniyorum; bu tür anlık, çocukça tepkilerle site kullanıcılarını proveke ederek milletin ekmeği ile oynamaya hakkınız yok. Herşeyden önce; son zamanlarda beğenmiyorsanız, kibarca dile getirirsiniz. Hiç beğnmiyorsanız, siteye bir daha girmezsiniz. onlarca site mevcut git orada takıl.

BSC ve çalışan editör arkadaşlar bence bu işe farklı bir tarz getirdiler ve bence şu an bu işi başarılı şekilde götürüyorlar tabii ki bunlar benim düşüncelerim aksini düşünebilirsiniz ama bunları proveke amaçlı kullanıp insanların ekmeği ile oynamaya kimsenin hakkı yok.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shiuf -- 18 Haziran 2013; 23:39:29 >
  • Yanlı haber demiyelim de editör'ün felaket telallığı diyelim buna.

Medyada hep bunlar olur zaten. SKANDAL!!!! ŞOK!!!! diye başlıklar çeker insanı. Girer bakarsın aslında hiç olmadığını görürsün ama ilk izlenim kötü olduğu için insanların ağzında yine de kekremsi bir tat bırakır.

Altı üstü hala geliştirilmekte olan bir oyundan bahsediyor editör. Ben crytek'in oyunu böyle çıkaracağını asla düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

Yanlı haber demiyelim de editör'ün felaket telallığı diyelim buna.

Medyada hep bunlar olur zaten. SKANDAL!!!! ŞOK!!!! diye başlıklar çeker insanı. Girer bakarsın aslında hiç olmadığını görürsün ama ilk izlenim kötü olduğu için insanların ağzında yine de kekremsi bir tat bırakır.

Altı üstü hala geliştirilmekte olan bir oyundan bahsediyor editör. Ben crytek'in oyunu böyle çıkaracağını asla düşünmüyorum.

Medyada o tür haber yapan siteleri takip ediyor musun? Büyük ihtimal etmiyorsundur, etmiyoruzdur. Çünkü bu tip şişirme, abartı haberler okuyucularını rahatsız ediyor ve hem haber objektifliğini kaybetmiş oluyor hem de okuyucuların siteye olan güvenleri sarsılıyor.

_______

Ben yapılan açıklamaya rağmen hala üslubun gereksiz derecede abartı olduğunu düşünüyorum. Diğer siteler de böyle yapıyor gibi bir açıklama olamaz. Siz elinizden geldiğince objektif olun ki, diğer sitelerden farkınız/kaliteniz belli olsun. Böyle yaptıkça birbirlerinin kopyası olan haber sitelerinden bir farkınız kalmıyor malesef. Haberleri ne kadar temkinli ve objektif hazırlarsanız, sonradan gelecek aksi yönde bir gelişmeyi de o kadar rahat bir biçimde haber yaparsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

Üslup haber editörü üslubundan çıkmış, haber adeta bir forum mesajı haline gelmiş. Haber editörü ibreyi asla kendine çevirmemeli ve subjektif üsluptan uzak durmalıdır. Arkadaşımız bu olayı kulağına küpe yapıp bir dahaki sefere dikkat edecektir mutlaka.

Bence yapmış olduğu yorumu kaldırmalı. Gerçi biz ne dersek diyelim olacağı bir şey yok. Köpek köpeği ısırmaz misali. Üslup çok kırıcı olmuş. Ben oyunu oynamadım hatta duymadım bile yanlız hataları anlatıp düzeltilebileceğinden bahsetmiş olsaydı en azından yaptığı yorum gerçekleri yansıtırdı. Şuan için bu başlığı açan arkadaşı tebrik ediyor bu editör arkadaşıda kınıyorum. Herkese iyi forumlar. Bölümsonucanavarı.com benim için artık bitmiştir. Alıntı yaptıkları siteye girer ordan bakarım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: shiuf

Başlığı açan arkadaşa ve destekçilerine sesleniyorum; bu tür anlık, çocukça tepkilerle site kullanıcılarını proveke ederek milletin ekmeği ile oynamaya hakkınız yok. Herşeyden önce; son zamanlarda beğenmiyorsanız, kibarca dile getirirsiniz. Hiç beğnmiyorsanız, siteye bir daha girmezsiniz. onlarca site mevcut git orada takıl.

BSC ve çalışan editör arkadaşlar bence bu işe farklı bir tarz getirdiler ve bence şu an bu işi başarılı şekilde götürüyorlar tabii ki bunlar benim düşüncelerim aksini düşünebilirsiniz ama bunları proveke amaçlı kullanıp insanların ekmeği ile oynamaya kimsenin hakkı yok.

saygılar.

Ben zaten uzun zamandir BSC'ye girmiyorum. Bu konuda fikrinize katiliyorum. Ama burada anlik,cocukca bir tepki yok. Burada elestri var. Elestride yanlis ve haksiz degil gayet yerinde. Bu baslik acilmadan once Xbox bolumununde bir konuya BSC'nin bu tarz yorumlar yaptigini hatat tarafli oldugunu soyledim. Sonra ise bu konu acilmis. Yani bu goze carpan ve batan bir sey. Haberi yazan arkadasin ise yorumlari bardagi tasiran bir damla olmus resmen. Kimsenin kimsenin ekmegine kasti yok olmamali. Bu cok yanlis bir sey. Bu site ya da herhangi bir site istedigi turde olumsuz kotu haberler paylasabilir dogru oldugu surece zaten bu tartisilamaz. Ayrica yukarida bir arkadas belirtmis ki gordugum kadari ile sadece olumsuz haberler ozenle seciliyor. Ama konu bu degil.

Diyecegim sey hocam usluptur. Ben Xbox faniyim ve bu foruma 2007 yilindan beri uyeyim yeri geldi sert elestriler yaptim, tartistim ve hala tartisiyorum ama ben bile yorum yazarken iki defa dusunuyorum. Burasi bir haber platformu. Kisisel bir blog ya da bir yorum sayfasi degil. Burada hal, hareket ve tavirlara dikkat edilmek zorunda hocam. Ben de zamaninda oyun sitelerine haberler cevirdim hatta bir dergide benim cevirdigim bir cep telefonu onincelemesi yayinlandi. Hepsini de arsivledim. 300'den fazla ceviri haberim var. Hepsini size mail olarak atarim dilerseniz ve okuyun 300'den fazla haberin icinde bir tane kisisel yorumum varsa bugun iddiaya hazirim. Yani ben de o haberi yazan arkadas yerinde oldum ve ben yineliyorum Xbox faniyim. Ama calistigim site Sony destekli bir site idi bu yuzden durmadan Sony hakkinda haberler yaziyordum PS hakkinda olumlu, guzel haberler ozellikle. Bir tanesine bile kisisel gorus ve yorum katmadim. Yaptigim sey ise ekstra zorluk gerektiren bir sey degildi, ozel bir caba filan harcamadim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 19 Haziran 2013; 0:38:38 >

• Doğumgünümde yaklaşıo ben de bi PS4 veya Xone aldırırım o zaman,şu anlık herhangi bi konsolum yok rahatız yani içimdeki oyun manyağıyla daha tanışmadı,tanıştırırsam ürkermi die korkuorum
  • Hayırlısı olsun hocam, çok sevindim.
  • Öncelikle şunu belirteyim mesajınızı geç fark ettiğim için biraz geç cevap veriyorum.
    Dediğiniz gibi forumdaki incelemeler ve yorumlar o kişiyi bağlar.Ancak bir oyun,konsol veya donanım la ilgili yorum yaparken bilinmesi gereken şudur bu gibi sitelerdeki editorlerin 100 lerce fanı var ve hatta bazıları o kadar ileri derece de ki sırf o kişinin yorumundan birçok tercihini değiştirir.Bahsettiğim yorum bunu göz önünde bulundurmadan yapılmış bir yorumdu.Dahası o yorumun bir evveliyatı da vardı.O yorum yapılmadan önce birçok kişi yorumu yapan şahsın diğer pc-konsol karşılaştırmalarından dolayı videoların altında ona hakaret içeren yorumlar yapıyordu.O da büyük ihtimalle bundan sinirlenip bu yorumu yapmıştı.Eleştirmek istediğim ama anlatamadığım nokta buydu.
    Forza konusunda ise orada hatayı Microsoft'un yaptığını biliyorum ve Erdinç İyikul'un açıklamasını biliyorum.Ama ben yine de diğer microsoft exclerini kendi cebinizden alıp incelerken bunu da incelemenizi bekliyordum.Geow judgement için ise söylenecek pek bir şey yok.Serinin hayranları bile bu oyundan umudunu kesmişti.İnceleseniz bile zaten pek izleyen olmayacaktı.
    Silmeyle ilgili yazıma gelirsek; belkide bu yazıyı yazmış olmasaydım bu konu silinecekti.Sonuç olarak bundan emin olamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maslock -- 19 Haziran 2013; 3:57:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Doğumgünümde yaklaşıo ben de bi PS4 veya Xone aldırırım o zaman,şu anlık herhangi bi konsolum yok rahatız yani içimdeki oyun manyağıyla daha tanışmadı,tanıştırırsam ürkermi die korkuorum

Benim en buyuk avantajim en bastan soylemistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: md07tr

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Öncelikle neden böyle bir konu açma gerekliliği hissettiğimi size söyleyeyim.İlk olarak şunu belirteyim haberi gördükten sonra ( http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Crytekin_Ryse_Adli_Oyununda_Skandal-39149.htm ) altına haberin uslubunu eleştirmek adına mesaj yazdım ama baktım ki haber yoruma kapatılmış bende haberin altına yazacağım eleştirilerimi mecburen DH forumuna taşıdım bunun bilinmesini isterim.Nasıl MS youtube kanalını kapatarak hata ettiyse DH veya BSC den ilgili hangi arkadaş yorumu kapattıysa hata ettiğini düşünüyorum.

Muhattabınız ben değilim fakat bu konuya erken davranarak ben cevap vereyim. O haber yazılırken forum ile BSC arasında bağlantı problemi gibi bir şey oluştu. Haber foruma çıkmadı, dolayısıyla yorum da yapılamaz hale geldi. İsterseniz DH üyeliğinizle, isterseniz de misafir olarak yorum yapmayı deneyin fakat maalesef yorumunuz onaya düşse de, yayınlanamıyor o haberde. Forum sunucuları problem yaşarken yazılan çoğu haberde oluyor bu durum. Yani haberin yoruma kapatılması söz konusu değildi, sunucu sorunlarından oluşan bir problem vardı.

Bir de söylemeden edemeyeceğim fakat Neogaf sanılanın aksine 'sıradan' bir forum değil. Öncelikle Neogaf'a normal mail adresleriyle üyelik alamazsınız. Alsanız bile aylar süren aktivasyon sürecinden geçersiniz. Neogaf üyeleri arasında sıradan oyuncular da var doğrudur fakat o sitenin çoğunluğu 'industry insider' olarak tanımlayabileceğimiz firmalara yakın kişilerden, oyun sitelerinin editörlerinden ve direkt olarak yapımcılar tarafından oluşuyor.

Örnek vermek gerekirse crazy buttocks on a train(cboat) isimli biri xbox konferansından günler öncesinde World of Tanks'ı, Dead Rising 3'ü vb neogafta başlık olarak açmıştı. Yine aynı kişi Microsoft'un yapımcılara Smart Glass zorunluluğu getirdiğiyle ilgili başlık açmıştı. E3 konferansında gördük, her oyunun illaki bir sahnesinde tablet kullanımı vardı.

Bahsettiğim cboat Neogaf efsanelerinden sadece biri. Bu adam önemli etkinliklerden önce çıkar, birkaç konu açar, gider.

Gametrailersin bu forumu anlattigi bir video serisi vardir. GamesIndustry ve Vg247 nin de Neogafi anlatmak icin uzun uzun yazilari bulunuyor. Yani neogaf pek siradan bir forum degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quirah -- 19 Haziran 2013; 7:31:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Razura

quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

Yanlı haber demiyelim de editör'ün felaket telallığı diyelim buna.

Medyada o tür haber yapan siteleri takip ediyor musun? Büyük ihtimal etmiyorsundur, etmiyoruzdur. Çünkü bu tip şişirme, abartı haberler okuyucularını rahatsız ediyor ve hem haber objektifliğini kaybetmiş oluyor hem de okuyucuların siteye olan güvenleri sarsılıyor.

_______

Ben yapılan açıklamaya rağmen hala üslubun gereksiz derecede abartı olduğunu düşünüyorum. Diğer siteler de böyle yapıyor gibi bir açıklama olamaz. Siz elinizden geldiğince objektif olun ki, diğer sitelerden farkınız/kaliteniz belli olsun. Böyle yaptıkça birbirlerinin kopyası olan haber sitelerinden bir farkınız kalmıyor malesef. Haberleri ne kadar temkinli ve objektif hazırlarsanız, sonradan gelecek aksi yönde bir gelişmeyi de o kadar rahat bir biçimde haber yaparsınız.

Aynen öyle. Yalnız tam anlaşılmamışım. Demek istediğim şu. Eğer şöyle bir başlık atılsaydı ne kadar çekici olurdu Bir bakın bakalım

'E3 fuarında ryse'ın qte problemi ' İnsan belki o başlığa girmezdi bile.

Ama ŞOK gibi SKANDAL gibi kelimeler insanı çekiyor. Merak uyanıyor. Ve işin iç yüzünü öğrensen bile kötü bir izlenim bırakıyor. Bakın şu anda bile aslında yapımcı firma değil de xbox one suçluymuş gibi görünüyor. Halbuki alakası yok.

Medya'da bunlar hep yapılıyor. Bütün haber siteleri sundukları başlıkta tam doğruyu yansıtmaz. Bu hem gazetecelilk anlayışına terstir hem etik olarak yanlıştır.

• ülke biz gençler meydanlarda ayaklandık sıra bsc ye geldi herhalde.Bilen arkadaşların yeni siteler açmasını,yeni yazılar ve video incelemeler yapmasını tavsiye ediyorum.
  • magazin sitesine dönen merlinin kazanından sonra bscdeki bu ufak tefek başlıklar çokta rahatsız etmiyor ...
  • Şahin abi kimseyi işinden etme gibi bir derdim yok.Benim yazdıklarımdan öyle bir düşünce ortaya çıktığını hiç zannetmiyorum.
    "0-6 yaş seviyesine indirmenin gereği yok" cümlesinin ise oyun yapımcısı Cevat Yerli ve takipçilerine saygısızlık olduğunu düşünüyorum.
    Milletin yaptığı yorumlarda birbirine laf atması ise benim değil yorum sahiplerinin problemi yoksa milleti birleştirme veya bölme gibi bir gayem yok ama hakkım olan eleştiriyi yapmama da kimse engel olmamalı.
  • bluelabel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

ülke biz gençler meydanlarda ayaklandık sıra bsc ye geldi herhalde.Bilen arkadaşların yeni siteler açmasını,yeni yazılar ve video incelemeler yapmasını tavsiye ediyorum.

http://eastergamer.com/ burayıda takip edebilirsin
  • gerçeklerden kaçamaz kimse
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.