Şimdi Ara

BÖLÜMÜ BIRAKIP TIP KAZANMAK 2025 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eyvallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemşireliğin sana göre olmadığını düşünüyorum dedin de doktorluk sana göre mi peki? Onda fiziksel işi değil mental işi sen yapacaksın ona göre kafanda biçimlendir.

Ayrıca bu doktorluğu gerçekten çok seviyorum diyorsan yaz, yoksa yazma pişman olursun..

• nonesovile N kullanıcısına yanıt
    Haftada 2 gün stajım var seneye dersler daha da zorlaşıyor hocam böyle bir şeye girişirken bu riski alamam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt
    Hedefimi tıp veya diş olarak belirledim hocam realist olmak açısından

• ata.1 A kullanıcısına yanıt

Bence sene başında hedef koyacaksan bir tane ve kesin, net koy. Tıp ya da diş dersen kendine, sene içinde başlarda netin düşük gelince , zornanınca hemen rahatlığa kaçıp zaten diş de okusam olur deyip kendi yapabileceğinden azını yaparsın. Tıp istiyorum , tıp kazanıcam diye düşün ve ona göre çalış. Başlarda hayalperest ol bence ve ona göre çalış, tercih zamanı realist olursun.

• ctfinsoz kullanıcısına yanıt
    Bu ikisi için çalışacağım hocam hangisi olursa olsun kafasında değilim hedeflerim bunlar diyelim

• Demek istediğim olay hedef koymak, realistik olmak değildi. (Önemli şeyler tabii ki.)

Benim dediğim, tıpı sevdiğinden ve senin için olduğundan emin ol yoksa büyük hüsranla sonuçlanır o kadar uğraştıktan sonra. Hemşirelik bana göre değil dedikten sonra tıpı hedeflemen..? Mümkün tabii ki ikisi aynı alanda ama çoook farklılar. Sadece emin olman açısından uyarıyorum.

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt
    Birilerinin himayesi altında çalışmak istememek benimki konular değil sorun

Up

Tıpta da uzman olana kadar senin hep üstün olacak ama demek istediğini anladım. Ve eğer yapabilecek kabiliyetinin olduğuna inanıyorsan ve ailenle yaşıyorsan tekrar hazırlan bence. Çünkü en kötüsü biraz daha fazla çalışıp daha iyisi olduğun hayallere duyulan özlem ve bunun için atmadığın adımların pişmanlığı. Ayrıca Instagram'da çok var benim gördüğüm hemşirelikten sonra tıp kazanan. Hatta yanlış hatırlamıyorsam birisi bırakıp da değil de hemşire olarak çalışırken kazanmıştı.

Hocam aileme öylesine bi deneyeceğim şeklinde anlatacağım ve ailemden ayrı bir şehirde okuduğum yerde bunu yapmayı planlıyorum anlatmak istediğimi anlamanıza çok sevindim böyle yapmış insanlarla konuşsam bana çok daha sağlıklı bilgi verebilirler belki araştırıyorum

• Dene hocam dene , içine sinmiyorsa dene. Ben de cok büyük risk aldim ve buradakilerin dusuncesine gore 'yillarimi kaybettim' Belki basaramayacam ama hic pisman degilim icimde kalmayacak en azindan denedim diyecem

• Sen neyi bırakıp ne için hazırlanıyordum

Çok uzun hikaye hocam , tıp için hazırlanıyorum

• Pm atabilir misin

Evet sor yapanlara ve bence de eğer dondurursan daha rahat olur ayrıca ailene de seneye olmazsa okula devam edebilirim dersen daha anlayışlı olurlar. Göz önüne alacağın şeyler bence tek başına disiplin sağlayabilir misin o önemli, youtube dershaneden çok çok daha verimli fakat evde o disiplini sağlamak zor olabilir. Bir de doğru kaynak seçmen senin ve cebin açısından daha iyi olur. Çünkü fiyatları senin deneme göre çok artmıştır büyük ihtimalle o yüzden az ama kaliteli en mantıklısı.

Ben de dondurma taraftarıyım hocam aileden uzak bu işi yapmak biraz risk ama ben bu riski almak zorundayım kaynaklar konusunda da haklısın az ve öz olmalı sana göre ne zaman başlamış olmalıyım

Hiçbir şey hatırlamıyorsan ve temelin zayıfsa hemen başlamak en mantıklısı. Yavaş yavaş arttırırsın çalışmalarını. Mezunluk durumunda en zoru psikoloji gerçekten. Sene içinde çok sıkılabilirsin, boşa mı çalışıyorum diyebilirsin, senelerim gitti diye düşünebilirsin, sanki hiç geçmeyecek , sınav döneminde hapsolmuş gibi hissedebilirsin ama bunlar normal, doğru çalıştığın sürece başarabilirsin fakat gerçekten çok çalışmam lazım. Önce çalış sonra da kendine inan.

Çok zayıf bir temele sahip değilim ama yine de geç kalmak istemiyorum hocam fikirleriniz benim için çok önemli teşekkür ederim

ne demek, fikir topla ama sonra kendine uygun olanları uygularsın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.