Şimdi Ara

**** Bomba haber , ne bu şimdi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tomshardware , son fan incelemesinde forumların gözdesi zalman ve OCZ nirvana 120 yi test sonucuna bakmaksızın saf dışı bırakmış ?????
    Ne bu şimdi , nasıl değerlendirmeli bilmiyorum ??

If you are not very careful when installing it, you can easily damage or even destroy your PC components.

http://www.tomshardware.com/2008/02/20/cpu_cooler_charts_2008/page15.html

http://www.tomshardware.com/2008/02/20/cpu_cooler_charts_2008/index.html

• Testte ilginç başka markalarda kalmış. Hele Zalman'ın bir modeli kalmış hayretlik bir durum.

Kalmalarının nedeni takılırken dikkatli olmazsanız problem çıkartabildikleri. Şahsen alıp takanlar rahatlasınlar ama almadan önce bu tür uyarılara dikkat etmekte fayda var. Öyle ki testte en başarılı soğutuculardan birisi olan Thermalright IFX-14 sadece 2 puan almış kısaca anlaşılan takılması zor.
  • eğer testin tamamını okunursa kriter olarak sadece soğutmayı almamışlar.

soğutma (10) , kurulum (7), sessizlik (3) puan olmak üzere 20 puan üzerinden değerlendirme yapmışlar.

ve ilk sayfalarda da açıkça yazmışlar, verilen puanlar tek bir alana ait değildir , soğutucular karşılaştırılırken her 3 dalda birden yarışacaklar. yani çok iyi soğutma performansı olup da anakarta zor takılan bir soğutucu ile orta düzey soğutma yapıp anakarta kolay takılan ve sessiz olan bir soğutucu eşit puan alacak.

şimdi , bu test bizim alıştığımız türde olmayabilir, ancak herkesin anakartı çıkarıp takamayacağını düşünürsek puanlama bir derece normal sayılabilir. çok iyi hatırlarım zalmanı montajlarken ettiğim küfürleri.. sağa sola düşen o ufacık vida, anakartın üstüne damlayan ter damlacıkları.. bu yüzden "standart kullanıcılar" göz önüne alındığında puanlama mantıklıymış gibi "görünebilir".

şimdi gelelim şahsi düşüncelerime;

standart bir kullanıcıya zaten stok fan yeter. sessizlik isterse de aldığı fanı kasasına takacak kadar bilgisi olması gerekir diye düşünüyorum. tabii ki kolay takılabilen bir fan her zaman için tercih sebebidir (rakibiyle aynı performansı veriyorsa), ama arada bariz performans farkı varsa kimsenin kolay kuruluyor diye gidip de performanssız fanı alacağını düşünmüyorum. kaldı ki dükkan gibi bir yerden alırsanız fanı çok düşük bir ücret karşılığında, belki de para almadan, fanı takabilirler anakarta.

sadece bu yüzden bir fanın "failed" olarak derecelendirilmesi adil değil bence.

bir diğer kriter ise kutusunda "quad core ready" yazan soğutucular, eğer quad core ları iyi derecede soğutamıyorlarsa f olarak derecelendirilmişler. burada sonuna kadar haklılar, ona bir itirazım yok.

• hatta ben konuya şöyle bir yorum da getirebilirim.

benim için 10 puanlık sogutma yerine 8 puanlık sogutma + 10 puanlık çıkarıp takma çok daha önemli. Zaten bu fanları alanlar genelde hava sogutma ile ciddi olarak zaman harcayıp ugrasanlar. Bu kişiler de board ve işlemi olarak farklı donanımları bol bol değiştiren kişiler. Bu kişiler için ben dahil, çıkarıp takma olayı yuzunden bir fan ne kadar iyi olursa olsun hiç almayı bile düşünmeyebilirler. Bu da gayet normal.

bugün sırf OC ayarları abartı derecede fazla ve gereksizce karışık diye DFI almayan insanlar var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

hatta ben konuya şöyle bir yorum da getirebilirim.

benim için 10 puanlık sogutma yerine 8 puanlık sogutma + 10 puanlık çıkarıp takma çok daha önemli. Zaten bu fanları alanlar genelde hava sogutma ile ciddi olarak zaman harcayıp ugrasanlar. Bu kişiler de board ve işlemi olarak farklı donanımları bol bol değiştiren kişiler. Bu kişiler için ben dahil, çıkarıp takma olayı yuzunden bir fan ne kadar iyi olursa olsun hiç almayı bile düşünmeyebilirler. Bu da gayet normal.

bugün sırf OC ayarları abartı derecede fazla ve gereksizce karışık diye DFI almayan insanlar var.

ancak yine de fanı takmak zor diye testten çıkarmak yanlış bir olay değil mi?
  • + ücrette degerlendirilseydi daha iyi olurdu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.