Şimdi Ara

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
5
Favori
40.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

Orijinalden alıntı: exsalibur

asparagastır o haber hemen sazan gibi dalmayın sadece yem atıp gaz alıyorlar sazanlardan....1

Hollanda da satışa çıktı bile
    Mart ayında makyajlı insignia'nın ürün gamında da bulunacak.
    İnsan yazarken bari biraz araştırır

hollandada satışamı çıktı az önce baktım böyle birşey göremedim..

oha ne diye opel.nl ye bakıyodun diyebilirsin yurt dışından araç getirmek istiyoruz fiyatlara bakıodum:)

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu

http://www.opel.nl/Showroom/Zafira_Tourer/Default.aspx

Buyur üstad linke tıkla direk 1.6 cdti yazıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sebastian vettel

Üstad doğru söylüyorsun ben sadece 1.6 dizel motorda en geniş Mpv üstünden örneği yürütmek istedim.
    Bir noktada sizden farklı düşünüyorum bana kalırsa Opel'in ciddi bir aktarma sorunu yok, ağırlık problemi var.

2.0 cdti 130 hp'lik dizel otomatik İnsignia'nın yürür ağırlığı 1750 kg (Edition + elegance + sunroof paketi)
    Benim mevcutta kullandığım 1.4 turbo insignia ise ( edition + elegance + sunroof paketi) 1613 kg. Bence 2 litre dizel otomatik olan İnsignia 1613 kg olmalı. Benim mevcut aracımda en fazla 1500 kg olmalıdır. Bu da performansı hissedilir artırır

Opelin broşurlerinde 1458 kg yazıyor. Sunroof 1611 kgye çıkartmaz hocam. Bugun yolumun ustunde opel vardi inceledim. Açıkcası garip çıtırdamalar ve isteksizdi otomatik şanzımanı iyileştirilmesi gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exsalibur

asparagastır o haber hemen sazan gibi dalmayın sadece yem atıp gaz alıyorlar sazanlardan....1

Hollanda da satışa çıktı bile
    Mart ayında makyajlı insignia'nın ürün gamında da bulunacak.
    İnsan yazarken bari biraz araştırır

hollandada satışamı çıktı az önce baktım böyle birşey göremedim..

oha ne diye opel.nl ye bakıyodun diyebilirsin yurt dışından araç getirmek istiyoruz fiyatlara bakıodum:)

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu

http://www.opel.nl/Showroom/Zafira_Tourer/Default.aspx

Buyur üstad linke tıkla direk 1.6 cdti yazıyor

anladım zafiraya bakmamıştım ben astra ve insignia ya bakmıştım...

umarım en kısa zamanda gelir türkiyeye..

• quote:

quote:

quote:

Üstad doğru söylüyorsun ben sadece 1.6 dizel motorda en geniş Mpv üstünden örneği yürütmek istedim.
    Bir noktada sizden farklı düşünüyorum bana kalırsa Opel'in ciddi bir aktarma sorunu yok, ağırlık problemi var.

2.0 cdti 130 hp'lik dizel otomatik İnsignia'nın yürür ağırlığı 1750 kg (Edition + elegance + sunroof paketi)
    Benim mevcutta kullandığım 1.4 turbo insignia ise ( edition + elegance + sunroof paketi) 1613 kg. Bence 2 litre dizel otomatik olan İnsignia 1613 kg olmalı. Benim mevcut aracımda en fazla 1500 kg olmalıdır. Bu da performansı hissedilir artırır

Opelin broşurlerinde 1458 kg yazıyor. Sunroof 1611 kgye çıkartmaz hocam. Bugun yolumun ustunde opel vardi inceledim. Açıkcası garip çıtırdamalar ve isteksizdi otomatik şanzımanı iyileştirilmesi gerekiyor.

En boşu üstadım o. Elegance + sunroof paketi bu kadar ağırlık yapıyor. Yani ruhsatta öyle yazıyor. Mesela 1.6 dizel Mondeo selective de 1620 kg ye denk geliyor. Tabi o dizel motor.

2.0 cdti 130 hp İnsignia'yı tavsiye etmiyorum gerçekten rezil bir araç bana göre. Hem verimsiz hemde gidişi güzel değil.
    Bence 2.0 195 hp biturbo dizel çok başarılı birde flexride şasi alınca tadından yenmez.

2.0 cdti 130 hp AT yerine 1.4 turbo ya da 1.6 dizel almak çok daha mantıklı gidişi daha iyi her türlü. Tabi otomatik vites derdin yoksa.
    Bu arada 2.0 cdti 130 hp Active select'lerde eski tip şanzıman var, yeni geliştirilmişler (%60 daha hızlandırılmış ve daha performanslı) yeni Astra sedan 1.4 turbo ile geldi bence onuda test edin derim arada ciddi fark var anlayacaksınız

Ekrandaki çıtırdamalar birçok İnsignia da sıkıntı ne yazık ki ama çözümü var serviste çift taraflı şeffaf bant ile çıtırdamayı kesiyorlar. Yaptırıpta memnun kalmayan kullanıcı ben görmedim.

Opel eksikleri olan bir marka ama kendini geliştirmeye çalışıyor mevcut durumları belli.
    Ben çok araştırdığım için genellikle cevap veriyorum mevcut aracım Opel, tercih etmemin nedeni bütçeme uyması, tasarımı ve donanımı oldu. Yani fanatiklikle alakası yok. Tabi bazen anlamsızca laf atanlara dayanamayıp cevap veriyorum

Edit: Ekleme

Opel bence mevcut araçlarını %10 hafifletirse ve 1.6 dizel motora gelişmiş Active Select'i getirirse çok daha başarılı olur. Zaten 2 sene içinde çift kavramalı şanzımanı da piyasaya çıkacak, büyük ihtimal bu 1.6 dizelin 2. nesil motoru olan 165 hp lik 1.6 dizel ile kombine olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharrem.05 -- 23 Ocak 2013; 23:40:01 >

• quote:

1.6 dizelin 2. nesil motoru olan 165 hp.

ciddimisin nerden aldın bu bilgiyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Üstad PM attım
  • Opel motor yapamıyor diyenler konuya teşrif etmemiş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Evet arkadaşlar makyajlı kasa ile resmen İnsignia'da da satılacağı açıklandı yeni 1.6 cdti dizelin

http://www.gmotors.co.uk/news/2013-vauxhall-insignia-facelift-spied-with-undisguised-interior/

Ya muharrem güzel bir haber daha koy,
    'otomatik şanzımanla satılacak' de de bayram edelim.
    Ben İnsigniayı sevmiştim, Kubilayın dediği gibi, bi çok yönüyle Passattan renkli bir araç.
    1.6 Dizel+ Otomatik Passatı resmen al aşşağı eder.
    Hep böyle itham edildi, kimler geldi geçti Passat aynı passat diye ama,
    ben şuna inanıyorum hiç bi zaman tam olarak mantıklı kombinasyonlarla satılmadı.

Yalıtım konusunda nasıl buluyosun aracı Muharrem, özellikle de yol sesi konusunda.

Bir C180, Passat, Bmw F30 ile filan kıyasladığında ne diyebilirsin.?

Abi 1.6 dizel otomatik kombinasyonu hemen gelmeyecek ama 2 ihtimal var. Ya 1.6 dizel 130 hp ile gelişmiş Active Select gelecek ( %60 daha hızlı vites geçişi, performans kaybı azaltılmış) ya da bu motorun 2. nesli gelecek 160-165 hp olacak, bu motor ile otomatik vites kombinasyonuna sahip olacaktır. Bu dediklerim 2 yıl içinde gerçekleşecek. Opel zaten kendisi söyledi 2016 yılına kadar ciddi gelişim içindeler. Birde Opel'in çift kavrama otomatik vites çalışması var belki birine kombine edebilir.

Yalıtım olayına gelince F30 3 serisi 120 km/h ile giderken ciddi anlamda rüzgar sesini hissettiriyor. Bu araçtada hissettirme var ama ölçü olarak ifade etmem gerekirse yarı yarıya diyebilirim. Öyle çok dikkat çekici bir ses yok. zaten biraz müzik dinlemen ya da devir çevirmen o sesi hemen bastıracaktır. Bir tane videom vardı 6. vites 3000 devirde 150 km/h yapıyordum o video da çok az rüzgar sesi geliyordu, zaten lastik sesi gibi bir problemi yok çok şükür tabi şunuda görmemiz lazım araç makyaj ile beraber gelecek ne tür değişiklikler olacak yalıtım anlamında da farklılık olacaktır görmek lazım.
    Olmadı müsait zaman buluşuruz benim araçta sana hepsini gösteririm kafanda bir fikir olur

Eyvallah Muharrem, bi gelsin bakalım makyajlı İnsignia nasıl olacak.
    Yalnız farklı araçları test ettikçe anlıyorum ki Passatın yalıtımı da gayet başarılı, 120 ile filan dinliyorum aracı ne motor,
    ne rüzgar sesi var. En belirgin ses lastik sesi, onun da sanırım lastik seçimi ve ebadıyla çok ilgisi var ve hemen hemen tüm araçlarda bu ses en az passat kadar mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Opel motor yapamıyor diyenler konuya teşrif etmemiş.

Doğan bu iş bence 1.6 cdti 136 hp cosmo + flexride şasili bir İnsignia ile biter
  • quote:

Vw herşey de üstün bir marka değil ama herşey de standardı olan bir marka bu yüzden kullanıcıya çok cazip geliyor.

Mesela Opel bana göre tasarım, yol tutuş, fiyat, donanım gibi konularda başarılı ama standart ses sistemi, 2. elde müşteriyi koruyamama, elektonik kontrollü servotronik direksiyonu standart sunmama, emsallerine göre daha ağır araç sunma gibi durumlarda ne yazık ki kusuru var. Vw de ise bu durum daha az. Umarım Opel bu makyaj ile beraber bu sıkıntıları halleder. Gerçi Cosmo donanımda direksiyon servotronik, ses sistemi de daha iyi

Neyse konuyu kaydırmayalım

En kısa sürede görüşmek dileğiyle Engin abi

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Opel motor yapamıyor diyenler konuya teşrif etmemiş.

• quote:

quote:

Vw herşey de üstün bir marka değil ama herşey de standardı olan bir marka bu yüzden kullanıcıya çok cazip geliyor.

Mesela Opel bana göre tasarım, yol tutuş, fiyat, donanım gibi konularda başarılı ama standart ses sistemi, 2. elde müşteriyi koruyamama, elektonik kontrollü servotronik direksiyonu standart sunmama, emsallerine göre daha ağır araç sunma gibi durumlarda ne yazık ki kusuru var. Vw de ise bu durum daha az. Umarım Opel bu makyaj ile beraber bu sıkıntıları halleder. Gerçi Cosmo donanımda direksiyon servotronik, ses sistemi de daha iyi

Neyse konuyu kaydırmayalım

En kısa sürede görüşmek dileğiyle Engin abi

Görüşürüz İnşallah Muharremim... Bir kaç canlı kritik yaparız.

• Valla Çok kişi bu motor için arabasını satıcak bu bir gerçek...
  • astra classic 4ü bekliyorum. arabam daha 2 yaşını doldurmadı. :)
    quote:

Orijinalden alıntı: -satana-

Valla Çok kişi bu motor için arabasını satıcak bu bir gerçek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

astra classic 4ü bekliyorum. arabam daha 2 yaşını doldurmadı. :)
    quote:

Valla Çok kişi bu motor için arabasını satıcak bu bir gerçek...

:D Hocam bekleme bekleme 1.6cdti cosmo insignia gözünün ününe gelsin=)
  • o da geliyor da parası gelmiyor gözümün önüne :)
    quote:

:D Hocam bekleme bekleme 1.6cdti cosmo insignia gözünün ününe gelsin=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Eğer Ford, Renault, VW, Toyota gibi firmaların pazarlama müdürü filansanız sabah kahvenizi mahvettiğim için üzgünüm. Ancak nasılsa duyacaktınız, şimdiden hazırlık yapmanız sizin için iyi olur.

ne o otomobil dünyasına yön veren gizli ceo felan mısın, sakin ol şampiyon

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Üstad PM attım

Bende alabilir miyim pm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye PM. çok mu özel. vallahi ben de isterim :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.