Şimdi Ara

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
5
Favori
40.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dalgıç murat

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

abartmayın alt tarafı opel

abartması falan yok,,varmı 1.6 dizelden 136 hp güç çıkarmış bir marka??bmw nin bile yeni çıkardığı 1.6 dizel motoru 116 hp,,,

renault çıkardı 1.6 130 hp dizel motor,mercedes e bile satıyor bu motoru,opelinki renonun motorundanda güçlü,daha ne olsun,,

volkswagen bile daha 105 hp lerde sürünüyor

1.6 DCI 160hp var ama Çift Turbo
    Şuan tek turboda 1.6 dizelden en yüksek gücü Opel çıkarmış katılıyorum

1.6 dci 160 hp çift turbo,hangi marka araçta ve hangi modelde var ülkemizde ,,merak ettim doğrusu,bilgi verebilirmisin

Hiç bi araçta yok Global olarak örnek verdim.Keşke olsa :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

abartması falan yok,,varmı 1.6 dizelden 136 hp güç çıkarmış bir marka??bmw nin bile yeni çıkardığı 1.6 dizel motoru 116 hp,,,

renault çıkardı 1.6 130 hp dizel motor,mercedes e bile satıyor bu motoru,opelinki renonun motorundanda güçlü,daha ne olsun,,

1.6 DCI 160hp var ama Çift Turbo
    Şuan tek turboda 1.6 dizelden en yüksek gücü Opel çıkarmış katılıyorum

1.6 dci 160 hp çift turbo,hangi marka araçta ve hangi modelde var ülkemizde ,,merak ettim doğrusu,bilgi verebilirmisin

Hiç bi araçta yok Global olarak örnek verdim.Keşke olsa :/

ona bakarsan ilerde çıkarmayan marka kalmayacak ama şuan opel dünyada lider durumda gördüğüm kadarıyla,,,volkswagene,bmw ye,mercedese,yazıklar olsun,madara oluyorlar opele,,yüksek hacimden yüksek yakıtla yüksek güç almak kolay iş (BMW VE MERCEDES İN YAPTIGI GİBİ)düşük hacimden az yakıtla yüksek güç alabilmek önemli olan,,bunu yapabiliyormusun işte o zaman tekdir edilirsin,,

opeli takdir ediyorum ben şahsen,136 lık dizel astrayıda sabırsızlıkla bekliyorum

• Kesinlikle opeli taktdir ediyorum 90lardaki taçını geri istedigi çok belli... Beni beygirden çok torq heycanlandırıyor 325nm maşallah gerçekten
  • Saçma vergi sisteminden dolayı saçma sapan motorlar çıkarsınlar diye bekliyoruz.1.9 CDTi taş gibi motor,uzun ömürlü,az yakar vs vs ama bizim devlete bir beğendiremedik şu motorları
  • quote:

Orijinalden alıntı: stradasistem

quote:

quote:

Benzinli motorlarında verimlilikleri ortada, mazotlu motorlarında da aynı şekilde olursa kendinden guçsuz araçlara çok madara olur.

Benzinli 1.6 180 hp motorunu incelemenizi tavsiye ederim ...

• OPEL'in bu motorunun GM-PSA ortaklığından sonra 1.6 hdi motorun bir takım teknolojik geliştirme ile ortaya koyulacağı konusunda şüphelerim var.Güncel hdi motor Overboost ile 285 nm kadar tork verebilmekte sanırım bu motor PSA 'dan gelme bir motor olacak...Kısacası Devşirme Bir motor olabilir... (benim kişisel tahminimdir..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

OPEL'in bu motorunun GM-PSA ortaklığından sonra 1.6 hdi motorun bir takım teknolojik geliştirme ile ortaya koyulacağı konusunda şüphelerim var.Güncel hdi motor Overboost ile 285 nm kadar tork verebilmekte sanırım bu motor PSA 'dan gelme bir motor olacak...Kısacası Devşirme Bir motor olabilir... (benim kişisel tahminimdir..)

Resmi açıklama öyle demiyor. Tamamen farklı bir ürün
  • umarım eline yüzüne bulaştırmazlar bu işi. opel bi ülkemizdemi iyi satıyor onu anlamadım. batıyor diyorlar sürekli. yeni astra sınıfının en iyilerinden ve tutuluyor. h kasa zaten piyasayı süpürdü. 1.6 sorunsuz dizel ile astra j gelirse sanırım h kasadan daha iyi başarı elde edebilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

OPEL'in bu motorunun GM-PSA ortaklığından sonra 1.6 hdi motorun bir takım teknolojik geliştirme ile ortaya koyulacağı konusunda şüphelerim var.Güncel hdi motor Overboost ile 285 nm kadar tork verebilmekte sanırım bu motor PSA 'dan gelme bir motor olacak...Kısacası Devşirme Bir motor olabilir... (benim kişisel tahminimdir..)

Motor verileri elimize ulaşmadan erken konuştuğumun farkındayım ama GM'in yaptığı bu PSA ortaklığı aklımı fena karıştırdı.Bu motorun ne kadar İn House bir motor olduğunu veriler gelince anlayacağız artık....
  • quote:

quote:

quote:

Motor verileri elimize ulaşmadan erken konuştuğumun farkındayım ama GM'in yaptığı bu PSA ortaklığı aklımı fena karıştırdı.Bu motorun ne kadar İn House bir motor olduğunu veriler gelince anlayacağız artık....

Üstad motor verilerini ben söyleyim 1598 cc. 2000 devirde 320 nm tork, 3500 devirde 136 hp güç.

GM ve Opel bu motor üstünde uzun süredir çalışıyordu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üstad motor verilerini ben söyleyim 1598 cc. 2000 devirde 320 nm tork, 3500 devirde 136 hp güç.

Alıntıları Göster
    o zaman sözlerimi geri alıyorum hocam...teknik öğeleri görmeyince şüphelenmekte haksız olmadığımı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 27 Ocak 2013; 19:50:20 >

• 1. motorun peugeot ile beraber geliştirildiği hakkında bir bilgi yok. En azından ben okumadım. varsa ve paylaşılırsa güzel olur.
    2. Opel zaten dünyanın en büyük araç üreticisi GM altında. Sizce, motor üretmek veya geliştirmek için diğer firmalara mecbur veya dışarıdan hazır motor alıyor olma ihtimali var mı?
    3. Genel bir yanlış bilgi var. "1.3 MultiJet motoru GM-Opel, fiattan alıyor". böyle bir şey yok. MJ motorların bir kısmında (sadece 1.3 değil) GMin hem maddi hem de fikri mülkiyet ortaklığı var. yani MJ motor aynı zamanda GM-Opel'in de. Suzuki, PSA, TATA filan MJ motor için GM-Fiat ortaklığından yararlanıyor.
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

1. motorun peugeot ile beraber geliştirildiği hakkında bir bilgi yok. En azından ben okumadım. varsa ve paylaşılırsa güzel olur.
    2. Opel zaten dünyanın en büyük araç üreticisi GM altında. Sizce, motor üretmek veya geliştirmek için diğer firmalara mecbur veya dışarıdan hazır motor alıyor olma ihtimali var mı?
    3. Genel bir yanlış bilgi var. "1.3 MultiJet motoru GM-Opel, fiattan alıyor". böyle bir şey yok. MJ motorların bir kısmında (sadece 1.3 değil) GMin hem maddi hem de fikri mülkiyet ortaklığı var. yani MJ motor aynı zamanda GM-Opel'in de. Suzuki, PSA, TATA filan MJ motor için GM-Fiat ortaklığından yararlanıyor.
    Saygılarımla

1. motor baştan aşağıya opel motoru. PSA nın hiçbir etkisi yok. PSA ile opel daha yeni anlaşma imzaladılar ortak platform için. daha önceden motor konuları geçmişti ancak iptal oldu.

2. bugüne kadar opel dizel motorlarını hep başka firmalardan temin etti. 1.3 dizel fiatın multijet motoru, 1.7 dizel ise isuzudan alınmadır.

3. 1.3 multijet motor tamamen fiat tarafından geliştirildi. gerisi fasa fiso.

• Arkadaşlar bıu ne çığırtkanlıktır.. Allah aşkına aranızda astra j 1.3 dizel sahibi olupta konuşan var mı? bende var en küçük bi çekiş sorunuyla karşılaşmadım .. arabanın 14 saniyelerde olan 0- 100 km sinin nedeni turbo şarzının gecikmesi ara süratlenmelerde o kadar iyi ki önceki twinport 105 lik astramdan 5 kez iyi . elbette 1.6 daha iyi olacak ama duyanda 1.3 gitmiyor sanacak . Kötü bi motorun iki defa en iyi motor ödülünü alması mümkün mü . yada o ödülü verenler motordan anlamıyor bizim forumdakiler uzman :)) saygılar ... sırf 1.3 diye kötülemeyin motru ...
  • haklısınız ama aslında mesele bu. :)
    quote:

Orijinalden alıntı: unpassenger
    Arkadaşlar bıu ne çığırtkanlıktır.. Allah aşkına aranızda astra j 1.3 dizel sahibi olupta konuşan var mı? bende var en küçük bi çekiş sorunuyla karşılaşmadım .. arabanın 14 saniyelerde olan 0- 100 km sinin nedeni turbo şarzının gecikmesi ara süratlenmelerde o kadar iyi ki önceki twinport 105 lik astramdan 5 kez iyi . elbette 1.6 daha iyi olacak ama duyanda 1.3 gitmiyor sanacak . Kötü bi motorun iki defa en iyi motor ödülünü alması mümkün mü . yada o ödülü verenler motordan anlamıyor bizim forumdakiler uzman :)) saygılar ... sırf 1.3 diye kötülemeyin motru ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

haklısınız ama aslında mesele bu. :)
    quote:

Orijinalden alıntı: unpassenger
    Arkadaşlar bıu ne çığırtkanlıktır.. Allah aşkına aranızda astra j 1.3 dizel sahibi olupta konuşan var mı? bende var en küçük bi çekiş sorunuyla karşılaşmadım .. arabanın 14 saniyelerde olan 0- 100 km sinin nedeni turbo şarzının gecikmesi ara süratlenmelerde o kadar iyi ki önceki twinport 105 lik astramdan 5 kez iyi . elbette 1.6 daha iyi olacak ama duyanda 1.3 gitmiyor sanacak . Kötü bi motorun iki defa en iyi motor ödülünü alması mümkün mü . yada o ödülü verenler motordan anlamıyor bizim forumdakiler uzman :)) saygılar ... sırf 1.3 diye kötülemeyin motru ...

Bu arada aktarmayla ilgili söylenenlerde doğru opel daha iyisini yapabilirdi ayarı iyi yapılamamış lpgli araba gibi vites değişimlerinde zıplamayı engellemek çaba istiyor gerçekten :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar ailemin genişlemesi sebebi ile bende bu aralar station wagon yani astra sports tourer modeline bakıyordum ki şuan kullandığım astra h 1.3 cdti ın performansı daha büyük ve daha ağır bir arabada bana yetmeyeceğine inandığım için 1.4 140 hp lik motora yönelmiştim.Ancak uzun süredir dizel kullandığımdan dolayı benzine geçsem başıma ne geleceğinin farkındayım.Tüp olayına da sıcak bakmadığımdan dolayı 1.6 litrelik dizel motoru opel getirdiği taktirde ben dahil birçok kullanıcının aklını çeleceğini zannediyorum ve motor verileri gerçekten çok iyi gözüküyor.Fiyatları çok uçuk tutmadıkları takdirde bir zamanlar yani 2000 yıllarındaki astra satışlarını tekrar yakalayabilirler gibime geliyor.Hey gidi günler 1999 model astra g aracımı 4200 TL ye almıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar ailemin genişlemesi sebebi ile bende bu aralar station wagon yani astra sports tourer modeline bakıyordum ki şuan kullandığım astra h 1.3 cdti ın performansı daha büyük ve daha ağır bir arabada bana yetmeyeceğine inandığım için 1.4 140 hp lik motora yönelmiştim.Ancak uzun süredir dizel kullandığımdan dolayı benzine geçsem başıma ne geleceğinin farkındayım.Tüp olayına da sıcak bakmadığımdan dolayı 1.6 litrelik dizel motoru opel getirdiği taktirde ben dahil birçok kullanıcının aklını çeleceğini zannediyorum ve motor verileri gerçekten çok iyi gözüküyor.Fiyatları çok uçuk tutmadıkları takdirde bir zamanlar yani 2000 yıllarındaki astra satışlarını tekrar yakalayabilirler gibime geliyor.Hey gidi günler 1999 model astra g aracımı 4200 TL ye almıştım

Dizel olarak i30 SW ve Megane ST'ı değerlendirdiniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yc#1

quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

quote:

quote:

quote:

quote:

Dizel olarak i30 SW ve Megane ST'ı değerlendirdiniz mi ?

Yaklaşık 15 senedir opel kullandığımdan ve büyük arızalar yaşamadığımdan dolayı tekrar opele bakmıştım.Aslına bakarsanız gözüm insignia nın sports tourer daydı ancak fiyatları çok uçuk ve düşük hacimli dizel motor seçeneği malesef sports tourer modelinde yok.Bunun akabinde astra ya yöneldim.Megane a da baktım ancak şuanda kullandığım astra h aracım cosmo model olduğundan dolayı meganın içinde kullanılan malzeme kalitesi ve donanımı beni ne yazıkki tatmin etmedi.Bunun dışında ön kısmını çok beğenmkle birlikte aracın arka kısmı pek hoşuma gitmedi.Bunların dışında skoda da baktım octavia ve superb in st modellerine.Superb olan donanım olarak ve malzeme kalitesi olarak çok güzelken malesef bütçemi aşıyor.Octavia st model ise donanım ve malzeme kalitesi olarak çok kötü.

İ30 seçeneğini gözden kaçırmışım.Tavsiyeniz üzerine onu da inceleyeceğim.Saygılarımla...

• Gerçekten çok güzel bir haber her ne kadar geç kalınmış olsada ama mutlaka otomatik şanzıman seçeneği de olmalı, Zafira tourer için sabırsızlanıyorum, umarım fiyatını da uçurmazlar...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.