Şimdi Ara

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
5
Favori
40.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sanki bu opel değildi yıllarca 90lık dizeli satan
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalgıç murat

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

abartmayın alt tarafı opel

abartması falan yok,,varmı 1.6 dizelden 136 hp güç çıkarmış bir marka??bmw nin bile yeni çıkardığı 1.6 dizel motoru 116 hp,,,

renault çıkardı 1.6 130 hp dizel motor,mercedes e bile satıyor bu motoru,opelinki renonun motorundanda güçlü,daha ne olsun,,

volkswagen bile daha 105 hp lerde sürünüyor

1.6 DCI 160hp var ama Çift Turbo
    Şuan tek turboda 1.6 dizelden en yüksek gücü Opel çıkarmış katılıyorum

1.6 dci 160 hp çift turbo,hangi marka araçta ve hangi modelde var ülkemizde ,,merak ettim doğrusu,bilgi verebilirmisin

ona bakarsan ülkemizde 136 bg lik dizel opel de henüz yok
    opel iyi bir motor yaptı ama şimdiden kral ilan etmek olsa olsa fanatiklik olur
    1.6 dizel 120bg honda da özellikle yakıt tüketiminde iyi verilere sahip
    ki ilk verilere göre opel dizel hızlanma ve yakıt tüketimi verileri kağıt üzerinde daha güçsüz Renault motorundan daha geride

tıpkı 265 bg'lik motora sahip olan Megane RS'in 300 bg'lik astra opc'den daha iyi performansa sahip olması gibi
    Renault'un 2010 yılında 1.6 130 bg'lik motoru tanıttığı ve 2011'de piyasaya sürdüğünü gözönüne alırsak her an daha güçlü bir motor da çıkarabileceğini anlarsınız ki tanıtımı Captur üzerinde yapılan 1.6 160bg'lik dci motor daha piyasaya çıkmadan geliştirilmiş durumda
    174 bg güce 400nm torka sahip bu motor muhtemelen yeni megane IV le beraber piyasada olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 31 Ocak 2013; 13:22:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

quote:

quote:

quote:

abartması falan yok,,varmı 1.6 dizelden 136 hp güç çıkarmış bir marka??bmw nin bile yeni çıkardığı 1.6 dizel motoru 116 hp,,,

renault çıkardı 1.6 130 hp dizel motor,mercedes e bile satıyor bu motoru,opelinki renonun motorundanda güçlü,daha ne olsun,,

1.6 dci 160 hp çift turbo,hangi marka araçta ve hangi modelde var ülkemizde ,,merak ettim doğrusu,bilgi verebilirmisin

ki ilk verilere göre opel dizel hızlanma ve yakıt tüketimi verileri kağıt üzerinde daha güçsüz Renault motorundan daha geride

tıpkı 265 bg'lik motora sahip olan Megane RS'in 300 bg'lik astra opc'den daha iyi performansa sahip olması gibi
    Renault'un 2010 yılında 1.6 130 bg'lik motoru tanıttığı ve 2011'de piyasaya sürdüğünü gözönüne alırsak her an daha güçlü bir motor da çıkarabileceğini anlarsınız ki tanıtımı Captur üzerinde yapılan 1.6 160bg'lik dci motor daha piyasaya çıkmadan geliştirilmiş durumda
    174 bg güce 400nm torka sahip bu motor muhtemelen yeni megane IV le beraber piyasada olacak

Benim merak ettigim hangi kagitta yaziyor daha gucsuz oldugu? Elimizde sadece zafira grand tourer in verileri var o da ford da s-max gibi araclara rakip Renault ta ulkemizde karsiligi olmayan bir modelin motoru hakkinda yanlis yorum yapiyorsunuz.
    Cd katsayisi 0.30 olan ve 1600 kg olan aracin katalog verisinde ort. Tuketimi 4.8 ltre idi yanlis hatirlamiyorsam.0-100 hizlanmasina fazla takilmam ben ama 11.2 saniye gosteriyor bu mu acaba kotu gozuken sonuc?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim merak ettigim hangi kagitta yaziyor daha gucsuz oldugu? Elimizde sadece zafira grand tourer in verileri var o da ford da s-max gibi araclara rakip Renault ta ulkemizde karsiligi olmayan bir modelin motoru hakkinda yanlis yorum yapiyorsunuz.
    Cd katsayisi 0.30 olan ve 1600 kg olan aracin katalog verisinde ort. Tuketimi 4.8 ltre idi yanlis hatirlamiyorsam.0-100 hizlanmasina fazla takilmam ben ama 11.2 saniye gosteriyor bu mu acaba kotu gozuken sonuc?

herhalde tam anlamadınız yada ben anlatamadım(virgülü atladığımdan olabilir)
    kağıt üzerinde güçsüz derken kasdettiğim Renault motoruydu
    2. noktaya gelirsek birebir olmasa bile eşit ağırlık (1600 kg)ve daha kötü aero katsayısına sahip(0.324) g.scenic verilerine bakıyorum
    ortalama tüketim 4.4lt 0-100 de 11. sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 31 Ocak 2013; 15:08:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

ilgili haberde opel'in 2016 yılına kadar 23 yeni model ve 13 yeni motor yapacağınıda söylemişler.

opel'de özellikle insigniadan sonra yenilikçi bir anlayış başlamış. yeni astra ve yeni astra sedan ile de bunu kanıtlamışlardır. yeni coupe cascada ile de bu yarış çok kızışacak tahminimce. bir de e sınıfı araç üretimine başlarlarsa opeli tutana aşk olsun. arkasında da gm olduktan sonra artık sırtı yere gelmez.
    1.6 dizel motor ise ne zamandır beklenen bir motor. astralar şu an zaten sınıfının lideri 1.6 cdtı ile düşünemiyorum.

GM'i kendi dizel motorunu üretmeye iten neydi acaba? Piyasadaki firmaların çoğu (GM-Fiat, Ford-PSA, Renault-Nissan, Toyota-BMW) motorda işbirliğine gitmiş durumda. Fiat 1.6 dizel motorunu GM'ye vermeye yanaşmadı mı (yoksa çok yüksek bir fiyat mı istedi) acaba? İnsanlar Astra'da yıllardır 1.3 CDTI motora mahkum olmuş durumda ve forumlarda "yokuşta kalkış sorunu", "arabada 5 kişi varken kalkamama" gibi sayısız yorum mevcut.

Bu motor özellikle Astra'ya, ikinci olarak da koyarlarsa Insignia'ya yarayacaktır. Corsa'ya bu motoru koyacaklarını pek düşünmüyorum, çünkü Astra'da yetersiz kalan 1.3 CDTI motor Corsa'da gayet iyi iş çıkarıyor.

Bu arada Chevrolet'nin Cruze ve Trax gibi modellerinde görürüz acaba? Cruze'daki 2.0 dizel motoru, 1.6 dizel motor fiyatına (belki de zararına) vermelerine rağmen yüksek tüketimi ve vergi dilimi nedeniyle bir türlü satamıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Opc 280 bg değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123
    Yaklaşık 15 senedir opel kullandığımdan ve büyük arızalar yaşamadığımdan dolayı tekrar opele bakmıştım.Aslına bakarsanız gözüm insignia nın sports tourer daydı ancak fiyatları çok uçuk ve düşük hacimli dizel motor seçeneği malesef sports tourer modelinde yok.Bunun akabinde astra ya yöneldim.Megane a da baktım ancak şuanda kullandığım astra h aracım cosmo model olduğundan dolayı meganın içinde kullanılan malzeme kalitesi ve donanımı beni ne yazıkki tatmin etmedi.Bunun dışında ön kısmını çok beğenmkle birlikte aracın arka kısmı pek hoşuma gitmedi.Bunların dışında skoda da baktım octavia ve superb in st modellerine.Superb olan donanım olarak ve malzeme kalitesi olarak çok güzelken malesef bütçemi aşıyor.Octavia st model ise donanım ve malzeme kalitesi olarak çok kötü.

İ30 seçeneğini gözden kaçırmışım.Tavsiyeniz üzerine onu da inceleyeceğim.Saygılarımla...

Bu seçeneklere bir de Peugeot 508 stationwagon e-HDI (115HP)'yi de ekleyebilirsiniz. Çok güzel bir aile aracı bu da. Malzeme kalitesi de tatminkar.

• Hocam ASTRA OPC 280BHB ve renaulth opc hızlı bir araç degildir!,
  • aynen VW'de olduğu gibi 3 silindir 1.2 dizel motor gelecekmiş opele de. bunu da muhtemelen adam ve corsa için düşünmüşlerdir. ama emin olduğum bir şey var ki o da 1.6 dizel motor olduğu haliyle veya daha düşük güçlü bir versiyonu kesinlikle corsada olacak.
    Saygılarımla
  • Daha yeni motorlar gelecek arkadaslar 1.6 dizel sadece bir baslangic.

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

aynen VW'de olduğu gibi 3 silindir 1.2 dizel motor gelecekmiş opele de. bunu da muhtemelen adam ve corsa için düşünmüşlerdir. ama emin olduğum bir şey var ki o da 1.6 dizel motor olduğu haliyle veya daha düşük güçlü bir versiyonu kesinlikle corsada olacak.
    Saygılarımla

Kaynak var mı hocam? Eğer öyleyse 1.3 fiat motoru kullanılmayacak demektir..
  • özür dilerim. 3 silindir olayı doğruymuş da 1.2 aklıma yanlış kalmış 1.0 dizel motormuş.
    http://ev-olution.org/?p=12497
    quote:

Orijinalden alıntı: 1193
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

özür dilerim. 3 silindir olayı doğruymuş da 1.2 aklıma yanlış kalmış 1.0 dizel motormuş.
    http://ev-olution.org/?p=12497
    quote:

Bu haberden pek bir şey çıkacağını sanmam. 15 Nisan 2011 tarihli, üstelik motorun hindistan pazarı için olduğu yazılmış.

edit:http://www.chevrolet.co.in/beat-fuel-efficient-car.html

Motorun kullanıldığı araç bu. Motor gücü çok güşük. 58 ps.

edit2: Bildiğimiz multijetin bir silindir çıkarılmış haliymiş
    http://www.youtube.com/watch?v=_NjMTMAwC5Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1193 -- 1 Şubat 2013; 21:34:50 >

• vallahi aslında bu değildi okuduğum asıl haber ama bulamadım. en iyisi bekleyip yeni haberlerin gelmesini bekleyelim :s
    Saygılarımla

quote:

Bu haberden pek bir şey çıkacağını sanmam. 15 Nisan 2011 tarihli, üstelik motorun hindistan pazarı için olduğu yazılmış.

edit:http://www.chevrolet.co.in/beat-fuel-efficient-car.html

Motorun kullanıldığı araç bu. Motor gücü çok güşük. 58 ps.

edit2: Bildiğimiz multijetin bir silindir çıkarılmış haliymiş
    http://www.youtube.com/watch?v=_NjMTMAwC5Q

• Bu da Opel Tr'den resmi açıklama

http://www.opel.com.tr/deneyim-opel/opel-haberleri/2013/01/new_diesel_engine_continues_powertrain_renewal_at_opel.html

Edit:Link ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharrem.05 -- 3 Şubat 2013; 0:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Witchdoktor

quote:

Yaklaşık 15 senedir opel kullandığımdan ve büyük arızalar yaşamadığımdan dolayı tekrar opele bakmıştım.Aslına bakarsanız gözüm insignia nın sports tourer daydı ancak fiyatları çok uçuk ve düşük hacimli dizel motor seçeneği malesef sports tourer modelinde yok.Bunun akabinde astra ya yöneldim.Megane a da baktım ancak şuanda kullandığım astra h aracım cosmo model olduğundan dolayı meganın içinde kullanılan malzeme kalitesi ve donanımı beni ne yazıkki tatmin etmedi.Bunun dışında ön kısmını çok beğenmkle birlikte aracın arka kısmı pek hoşuma gitmedi.Bunların dışında skoda da baktım octavia ve superb in st modellerine.Superb olan donanım olarak ve malzeme kalitesi olarak çok güzelken malesef bütçemi aşıyor.Octavia st model ise donanım ve malzeme kalitesi olarak çok kötü.

İ30 seçeneğini gözden kaçırmışım.Tavsiyeniz üzerine onu da inceleyeceğim.Saygılarımla...

Bu seçeneklere bir de Peugeot 508 stationwagon e-HDI (115HP)'yi de ekleyebilirsiniz. Çok güzel bir aile aracı bu da. Malzeme kalitesi de tatminkar.

Bilgilendirmen için teşekkür ederim dostum.Gerçekten dediğiniz gibi malzeme kalitesi güzel ve fiyatı da rakiplerinden daha uygun.Bundaki etkenin motor seçeneğinden kanaklandığını düşünüyorum zira insignia da 1.6 seçeneği yok.Araç cidden hoşuma gitti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Witchdoktor

quote:

Bilgilendirmen için teşekkür ederim dostum.Gerçekten dediğiniz gibi malzeme kalitesi güzel ve fiyatı da rakiplerinden daha uygun.Bundaki etkenin motor seçeneğinden kanaklandığını düşünüyorum zira insignia da 1.6 seçeneği yok.Araç cidden hoşuma gitti.

Ben de bir ara ciddi ciddi almayı düşünmüştüm. Dış tasarım da station wagon olarak oldukça güzel tamamlanmış. Piyasada insignia kadar güzel tasarımı olan nadir araçlardan. Siyah ve beyaz renk de çok güzel yakışıyor.

• az kaldi makyajli insignianin gorucuge cikmasina :)

• Ne zaman satisa cikacagina dair bi duyum var mi? Bir de fiyati ne kadar olur sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: fuatergenoglu

Ne zaman satisa cikacagina dair bi duyum var mi? Bir de fiyati ne kadar olur sizce?

Zamanlama meselesi benim için de önemli, bir-iki aya kadar bende araba alacağım, beklenmeli mi?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.