Şimdi Ara

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
5
Favori
40.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel Türkiye talebi görürse patlatır fiyatları. Yalnız şu var, kesinlikle aynı fiyat VW'ye göre daha fazla donanım/opsiyon alırsınız.
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: Like A G6
    1.3 CDTI'ı 1.6 fiyatına satıyorlardı,şimdi ne yapacaklar acaba?
  • herkes bunu bekliyordu sanki! haydi yürüyün koşun opele!!! yaşasın wir leben autos
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpkoray

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

opel bu motorla satış rekorları kırar. millet artık kaliteye para veriyor plastik yığını olup teknolojiyi 20 yıl geriden takip eden markalara değil.

aslinda o bahsettigin ozellikler az da olsa opelde de mevcut.Opel artik eskisi kadar guven vermiyor kim ne derse desin..

2002-2007 arasi opelin araclari gercekten vasatin vasatiydi. hem tasarimiyla hem kalitesiyle hem surus kalitesiyle.. ancak insignia uretiminden sonra butun o neslin araclari tamamiyle yeni goruntusu, konforu, malzeme kalitesiyle cok cok yol katetti. Zaten insignia uretimiyle birlikte opel gercekten cok iddialiydi eski kalitesini yakalayabilmek icin. Bunu en yetkili agizlarda soyledi. Şuan opelin tek eksigi kendi motorunu yapamamasi ancak su zamanda mercedes bile reno motoru kullaniyorsa bunu problem etmemek gerek diye dusunuyorum. Hem opelin motorunu yapan general motor dunyanin en buyuk motor ureticisi. Insigniaya on yargiyla yaklasan herkes araci kullandiktan sonra resmen hayran kaliyor her konuda.

Opelin 2007 ve sonraki modelleri şahsi gorusum volkswagen den daha kaliteli. Hem tasarim olarak hem sorunsuzluk olarak hem kalite olarak... Diger Alman olmayan modellerle zaten kiyasa gerek yok.

Fatih İnsignia güzel bir araç ama hayran kalınacak bir araç değil.sahibini çok memnun edebilir ama dışardan bakana keşke dedirtecek bir araç değil.

c-180 ve 3 serisi hariç sınıfındaki en iddialı araç kesinlikle insignia.
    bana söyler misiniz d segment de c 180 ve 3 serisi hariç "hayran" kaldığınız ve "keşke" dediğiniz araç hangisidir?

Skoda Superb
    Citroen C5
    Pejo 508
    Ford Mondeo
    i40
    Mazda 6
    Laguna
    Accord

Bunların hiçbirine hayran değilim, hiç biri de İnsignia'dan aşağı araçlar değil.

Kubilay hic bir D segmentine hayran olmayan insanin zaten hayranlik kistasi yapmasi sacma olur. Gidipte pejo 508 in oldugu modelleri liste yapip insigniadan eksik olmadigini adletmen ya pejo yu test etmedigini yada opel konusunda samimi veya objektif yorum yapmadigini gosterir. Premium haric bu D segmenti araclari bir gence goster yuzde 80i insignia der tasarimindan oturu.

Açıkçası ben citroen DS5 derim

Allah aşkına niye açıkçası citröen diyorsun çok merak ettim.

• Opel 1.6 dizel motorlu Cosmo donanımlı Astra yı kaç liraya satacak merak ediyorum; yeni 1.6 136Hp CDTI motor Avrupa da eski 2.0 130Hp CDTI dan biraz daha pahalı olacak diye okumuştum yanılmıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

Astra çok sessiz yalıtımı iyi bir otomobil golften aşağı kalır bir yanı yok.

http://www.auto-decibel-db.com/

Bu sıralamada bir hata olmalı. Daha doğrusu araç içerisindeki değilde dışındaki yada başka bir yerden ölçülmüştür. 140km hızda benim corsa aşırı derecede ses yaparken golf de tık yok. Baktığımız zaman arada güya 5db var. Biri 40 ise diğeri 70 olmalı.

@baybars_ gereken doğru bilgiyi vermiş.
    Sıralama doğru. ayrıca golf ve corsa aynı segment araçlar değil tabiki golf daha sessiz olacak. corsa ile clio,fiesta,polo yu karşılaştıracaksınız.

Dikkat ederseniz ayni katagoride karsilastirmiyorum. Birinin 100km hizi ile diger aracin 200km sini karsilastiriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• türkiye'de 1.6 üzerindeki motorlu araçların vergisi yüksek olduğundan şöyle bir çıkarım yapabiliriz eğer bu bilgi opel'in son kararı ise. Türkiye'de 1.3 den biraz pahalı, 2.0'dan (ki türkiye'de satılmıyor) biraz daha ucuz olur. Asıl kıyaslamayı herhalde insignia fiyatlarında yapabiliriz.
    O değil de astra çok ağır bir araba, neredeyse 1500kg ve iç hacmi rakiplerine göre biraz dar. Bagaj filan da ufak sedanda (rakiplerine göre)
    o yüzden astra'dan biraz uzaklaşıyorum
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce
    Opel 1.6 dizel motorlu Cosmo donanımlı Astra yı kaç liraya satacak merak ediyorum; yeni 1.6 136Hp CDTI motor Avrupa da eski 2.0 130Hp CDTI dan biraz daha pahalı olacak diye okumuştum yanılmıyorsam.
  • ha bir de astra ile ilgili resmi bir bilgi okumadım 1.6 dizel motor için. astra ve 1.6 dizel motor ile ilgili resmi bilgi var mı?
    ben sadece zafira tourer ve insignia için okudum 1.6 dizel motoru.
  • Geçenlerde -sanırım Auto Show daydı- Astra ve Zafira da 1.6 170Hp SIDI ile 1.6 136Hp CDTI ın incelemesi vardı ama CDTI motor sadece Zafira da sunuluyordu.

1.6 dizel belki de yeni jenerasyon Astra ile satışa sunulcak çünkü benim de dikkatimi çektiği kadarıyla Astra + 1.6 CDTI kombinasyonuna dair haber hemen hemen hiç yok.

Bu arada Astra hb kullanıcısı olarak iç mekanı önceki araçlarımdan daha dar değil ama sıklıkla kullandığım Golf 6 daha ufak durmasına rağmen köşeli tasarımı sayesinde arka koltuk sırasında Astra dan daha ferah bir ortam sunuyor, Astra iri ancak tasarımındaki eğim, oval hatlar vs yüzünden bu iriliği iç mekana bire bir yansıtamıyor.
    Karoseri ağır ama bu sıkışık trafikte - ş.içinde hafif rakiplerine göre bir nebze başarısız tüketim/performans dışında her zaman olumsuzluk da oluşturmuyor; aracın Golf 6 ya oranla daha sert amortisörleri ve büyük jantlarına rağmen bilhassa uzun seyahtlerde verdiği sürüş keyfi/yola oturma hissi Golf den bir tık daha iyi ve bunda da ağırlığın ve uzun aks mesafesinin etkisi olduğunu düşünüyorum; araç Golf 6 dan sonra daha sürtünmesiz bir ortamda kendi kendine akıyormuş gibi bir his veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Geçenlerde -sanırım Auto Show daydı- Astra ve Zafira da 1.6 170Hp SIDI ile 1.6 136Hp CDTI ın incelemesi vardı ama CDTI motor sadece Zafira da sunuluyordu.

1.6 dizel belki de yeni jenerasyon Astra ile satışa sunulcak çünkü benim de dikkatimi çektiği kadarıyla Astra + 1.6 CDTI kombinasyonuna dair haber hemen hemen hiç yok.

Bu arada Astra hb kullanıcısı olarak iç mekanı önceki araçlarımdan daha dar değil ama sıklıkla kullandığım Golf 6 daha ufak durmasına rağmen köşeli tasarımı sayesinde arka koltuk sırasında Astra dan daha ferah bir ortam sunuyor, Astra iri ancak tasarımındaki eğim, oval hatlar vs yüzünden bu iriliği iç mekana bire bir yansıtamıyor.
    Karoseri ağır ama bu sıkışık trafikte - ş.içinde hafif rakiplerine göre bir nebze başarısız tüketim/performans dışında her zaman olumsuzluk da oluşturmuyor; aracın Golf 6 ya oranla daha sert amortisörleri ve büyük jantlarına rağmen bilhassa uzun seyahtlerde verdiği sürüş keyfi/yola oturma hissi Golf den bir tık daha iyi ve bunda da ağırlığın ve uzun aks mesafesinin etkisi olduğunu düşünüyorum; araç Golf 6 dan sonra daha sürtünmesiz bir ortamda kendi kendine akıyormuş gibi bir his veriyor.

Hocam Kocaeli Opel Ekcan 2014 te 1.6 CDTI gelecek diyor.

• terazi43 kullanıcısına yanıt
    tasarım anlamında söyledim. Premium araçlar içerisinde d segmenti olarak 3 serisi favorimdir ancak Premium olmayan markalar içerisinde DS5'i çok şık buluyorum daha ağırlıklı olarak iç tasarımından dolayı. ancak insignia güzel değil mi kesinlikle güzel ona lafım yok. benimkisi kişisel görüş sadece.
     BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpkoray -- 7 Ağustos 2013; 3:54:54 >

• Astra ile mi gelecek diyor?
    Bir de bayilerin laflarına pek güvenmeyin. Sizin bayi nasıldır bilmiyorum ama sattıkları arabaların özelliklerini bilmiyorlar bayilerin geneli. 6ay 1 sene evvel filan Honda'yı aradım, 1.6 dizel ne zaman gelecek diye bilgi alayım dedim. Adamın Honda'nın 1.6 dizel motoru tanıttığından, yakında piyasaya süreceğinden bile haberi yok. Honda dizel motor getirmeyecek, sadece 2.2 dizel motoru var diyor bana hala. Opel satıcıları opelin 1.4 dizel motoru olduğunu sanıyor filan. uzar gider . Müşteri karşısında "bilmiyor" demesinler diye sallamak ve kendilerinden çok emin olarak yanlış bilgi vermek otomobil bayisi çalışanlarının sık yaptıkları şeyler. Kendim de çok şahit oldum.
    O yüzden onların ipiyle kuyuya inilmez :)
    Ama yine de sizin aldığınız bilgiye "yok" demiyorum. Sadece güvenilir gelmedi bana :)
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: TheStig
    Hocam Kocaeli Opel Ekcan 2014 te 1.6 CDTI gelecek diyor.

• Cavit bey var takip ediyor corsa'nın ne zaman kasa değiştireceğini motorlardan araçların ne zaman makyaj yiyeceğinden haberdar kendisi ama dediğiniz doğru ford a test sürüşü yapmaya gittiğimizde elemanın klimanın nerden açıldığına dair bir fikri yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStig -- 7 Ağustos 2013; 4:43:38 >
  • şuan sadece zafira tourer ile sunuldu 1.6 CDTI
    Astra ve İnsignia için halen sunulmadı, Almanyada yeni İnsignia ön siparişte ve motor seçenekleri arasında da 1.6 CDTI yok zaten.
    Benim tahminim 2014 ortası veya 2015
    Dağılın şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

Opel Türkiye talebi görürse patlatır fiyatları. Yalnız şu var, kesinlikle aynı fiyat VW'ye göre daha fazla donanım/opsiyon alırsınız.
    Saygılarımla
    quote:

İşte şöyle bir duru var 66.800 Golf'ün Highline liste fiyatı,Cosmo Astra 62.105TL(Bu da kampyanya fiyatı,normali 65.605TL).Mümkünatı yok 1.6 Astra'yı bu rakamın arasına yerleştiremezler.Corolla 70.000'e satılıyorsa o kıytırık motorla 70.000'in üzerinde bir rakama hazırlıklı olun.Opel düşük ÖTV'li 1248cc motor hacmini 1.6 arabaymış gibi rakama satıyor.Ayıp...

• quote:

quote:

Opel Türkiye talebi görürse patlatır fiyatları. Yalnız şu var, kesinlikle aynı fiyat VW'ye göre daha fazla donanım/opsiyon alırsınız.
    Saygılarımla
    quote:

İşte şöyle bir duru var 66.800 Golf'ün Highline liste fiyatı,Cosmo Astra 62.105TL(Bu da kampyanya fiyatı,normali 65.605TL).Mümkünatı yok 1.6 Astra'yı bu rakamın arasına yerleştiremezler.Corolla 70.000'e satılıyorsa o kıytırık motorla 70.000'in üzerinde bir rakama hazırlıklı olun.Opel düşük ÖTV'li 1248cc motor hacmini 1.6 arabaymış gibi rakama satıyor.Ayıp...

Hocam otv 1.6 hacıme kadar sabit ve yüzde 40tir. 1.3 motor mtvde avantaj sunar bunun da ilk Alişa etkisi yoktur. Dolayısıyla devlete giden vergi olarak 1.3 1.6 arasında fark yok satıcı açısından.. ha tüketici olarak ben 1.3 motor olsun 1.4 olsun 1.6 fiyati vermek istemem, hele en Saçma motor 1.4 yıllık vergi Avantajı yok , performans yok ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

quote:

Saygılarımla
    quote:

Hocam otv 1.6 hacıme kadar sabit ve yüzde 40tir. 1.3 motor mtvde avantaj sunar bunun da ilk Alişa etkisi yoktur. Dolayısıyla devlete giden vergi olarak 1.3 1.6 arasında fark yok satıcı açısından.. ha tüketici olarak ben 1.3 motor olsun 1.4 olsun 1.6 fiyati vermek istemem, hele en Saçma motor 1.4 yıllık vergi Avantajı yok , performans yok ..

Doğru bunu yanlış biliyormuşum,teşekkürler.

• almak-satmak karşılıklı bir iş. Serbest piyasa denilen şeyde de fiyatları arz-talep belirliyor.
    Merak etmeyin fiyatının konumu yine Golf civarında olacaktır eğer bir gün astra'da 1.6 dizel motor olursa.
    Asıl o zaman hala satılıyor olursa 1.3 motorlar çok ucuza gidecektir.
    Saygılarımla

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: alpkoray

tasarım anlamında söyledim. Premium araçlar içerisinde d segmenti olarak 3 serisi favorimdir ancak Premium olmayan markalar içerisinde DS5'i çok şık buluyorum daha ağırlıklı olarak iç tasarımından dolayı. ancak insignia güzel değil mi kesinlikle güzel ona lafım yok. benimkisi kişisel görüş sadece.

tasarım olarak evet çok şık ama gerçekten tam bir dert arabası arıza arabası

• terazi43 kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam orasını bilemem hiç ds5 kullanmadım. ama tasarımı bayağı farklı. gerçi bizim millet marjinal şeyleri sevmez ama...
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    quote:

Opel 1.6 dizel motorlu Cosmo donanımlı Astra yı kaç liraya satacak merak ediyorum; yeni 1.6 136Hp CDTI motor Avrupa da eski 2.0 130Hp CDTI dan biraz daha pahalı olacak diye okumuştum yanılmıyorsam.

yanlışın var hocam 2000 euro daha ucuz olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.