Şimdi Ara

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
5
Favori
40.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turquaz60

quote:

Opel 1.6 dizel motorlu Cosmo donanımlı Astra yı kaç liraya satacak merak ediyorum; yeni 1.6 136Hp CDTI motor Avrupa da eski 2.0 130Hp CDTI dan biraz daha pahalı olacak diye okumuştum yanılmıyorsam.

yanlışın var hocam 2000 euro daha ucuz olacak.

Umarım dediğin gibi olur çünkü -net hatırlamamakla birlikte- "1.6CDTI motor eski 2.0 130Hp dizelin yerini alacak ve ondan biraz daha pahalı olacak" diye okumuştum.
  • pahalı olacak kısmını ben de hatırlamıyorum.%10 az yakacak diyordu. zaten pahalı olsa bile o arabanın ham fiyatında olur. yine 1.6 dilimine girdiği için 2.0lara göre çok çok ekonomik gelir.
    saygılarımla
  • Fiyatlar uçuk her zamanki gibi :D
  • Konu eski :)
  • Yine fiat motoru mu bilen var mı? Yoksa kendileri mi üretmişler?
  • hayır kendi motoru. fiat motoru değil. zaten MJ de fiat ile GM tarafından geliştirilmiş bir motordu.
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Yine fiat motoru mu bilen var mı? Yoksa kendileri mi üretmişler?

Kendi üretimi fiatla ortak üretim söz konusu değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cdti 95 hplik astra motorunda iyi olur heralde
  • 136 ps gibi bir güç çıktısı ve 4 litre altı ortalama tüketim rakamları teleffuz ediliyor aracına bağlı olmak üzere. Ancak mevcut motorin fiyatlarından sonra tüm ilgim lpg'li araçlara kaymaya başladı....
    10-12 senedir dizel kullanıyorum, ancak mevcut zamlardan sonra tadı kaçmaya başladı dizelin. şu an lpg çok ekonomik. dizel almayı düşünen varsa fikrini bir kez daha gözden geçirsin derim.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı
    cdti 95 hplik astra motorunda iyi olur heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: yc#1

Astra Sedan'a ilaç gibi gelecektir. 95 beygir motor aracı kaldıramıyor.

Bizzat denediniz mi?

1.3 Astra Sport Tourer düşünüyorum, vaz mı geçmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Zafira gibi koca bir araçta böyle bir performans sunmuş

O nasıl bir kameradır. Gökyüzünden dünyayı mı çekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Bizzat denediniz mi?

1.3 CDTI B sınıfı araçlar için biçilmiş kaftan olsa da C sınıfı sedan ve station araçlar için özellikle hızlanmalarda yetersiz bir performans gösteriyor. Megane Sport Tourer'ı alternatif olarak incelediniz mi ?

http://www.otomobil.com.tr/2013-yeni-opel-astra-sedan-1-3-cdti-95-hp-test-surus/

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Bizzat denediniz mi?

1.3 CDTI B sınıfı araçlar için biçilmiş kaftan olsa da C sınıfı sedan ve station araçlar için özellikle hızlanmalarda yetersiz bir performans gösteriyor. Megane Sport Tourer'ı alternatif olarak incelediniz mi ?

http://www.otomobil.com.tr/2013-yeni-opel-astra-sedan-1-3-cdti-95-hp-test-surus/

Değerlendirmede de belirtmiş uzun yolda 6. vitesi isteyen bir motor var. Megane fransız olduğundan pek düşünmedim. Yine bir Fransız peugot 5008 ise el yakıyor allure versiyonunda. Esasen Alman da değil bir Japon arabası daha uygun olur diyorum. Honda Civic HB küçük duruyor bagajı, sedan da dizel çıkarmadılar. Mazda 3 en alt donanım seviyesi fiyatı fena değil.

Mazda 3, Skoda Super B (sedan veya sw) ve Opel arasında kaldım diyebilirim. Aslına bakarsanız arabalar son 10 yılda elektronik devrimi yaşamış, incelerken görüyorum volvo, peugot da denk geldim yeni yazılım yükletme kampanyası gibi abukluklar var; ford reklamında görülen şerit takip sistemi var... Elektronik olarak var oğlu var, ancak bu işin yazılım boyutu da var. Elektroniğin bu kadar öne çıktığı modern araçlarda ufacık bir yazılım hatasının veya iphone aplikasyonu ile arabayla iletişime geçilen modellerde bir virüsün yol açacağı hasar-bedel çok ağır da olabilir. Neyse şimdilik yıl sonu kampanyalarını beklemeye devam diyorum. Herhalde bu tempo ile 2 sene daha forumun bu bölümünde dolanarak sonuca ulaşırım.

• Hala kahve içiyorlarmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

Hala kahve içiyorlarmiş.

Bu niye benim aklıma gelmedi?
  • Gelemedi bir türlü 1.6 dizel.
  • Nasıl gelmedi? zafiralarda 1.6 dizel satılıyor şu anda. GM'in kendi geliştirdiği motor. Combolardaki 1.6 MJ değil.
    Daha sonra insignia diyorlar. astralara gelmesi zaman alacak. herhalde yeni kasa ile filan.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: Barış26
    Gelemedi bir türlü 1.6 dizel.
  • Astra'yı kastetmiştim. Belirtmeyi unutmuşum.
  • Bu Opel ve Ford yeni bir model, motor veya şanzımanı Türkiye ye getireyim derken,öbür firmalar üç tur bindiriyor. Kaplumbağa sırtında dünya turu yapmaya benziyor durumları
  • haklısınız. Opel şimdiki satış rakamlarının 1.5 2 katına ulaşmayı bence bu motor eksikliği yüzünden yapamıyor. insanlar da mecburen VW gurubunda sıraya girip aylarca beklemek zorunda kalıyorlar. Ama yine de bence opelin motor haricinde daha yapması gereken işler çok...

Mesela, C sınıfında daha büyük bagajlar ve iç hacim,
    Ağırlık azaltma ile hantallığı azaltılmış daha ekonomik araçlar,
    B sınıfında geniş hacimli bir sedan (B+ tabir edilen)
    Başarılı, ekonomik ve güven veren bir triptonik şanzıman
    Tamamen bayilerin inisiyatifine bırakılmamış bir yetkili servis ağı vs vs.

bunlar ilk aklıma gelenler.

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Bu Opel ve Ford yeni bir model, motor veya şanzımanı Türkiye ye getireyim derken,öbür firmalar üç tur bindiriyor. Kaplumbağa sırtında dünya turu yapmaya benziyor durumları

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.