Şimdi Ara

Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye 40 adet F-16 alıp, 4-5 yıl zaman kazanıp kendi uçağı KAAN'ı üretecek.

F35'e de, S400'de ihtiyacımız kalmadı.

Rusya'nın şuan kendine hayrı yok. Kuzey Kore'den silah dileniyor.

ABD'ye güvenen zaten enayidir.

Ukrayna-Rusya savaşında birkez daha gördük. Başkasının silahıyla savaşa girilmez.

Hisar/Siper ile Hava Savunma işini 150km ye kadar çözdük. Kalanını da 2-3 yıla çözüyoruz.

Kaan, Hürjet, Kızılelma, Anka 3 ile de Savaş uçağı işini çözeceğiz.

Hürjet ve Kaan motoru dışında bir derdimiz kalmadı Askeri Teknoloji alanında.

Onlarda mecbur 3-4 yıla yapılacak. Yapılana kadar ABD ayısının suyuna gideceğiz hepsi bu.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Birader ben S-400, F-16 vuramaz gibi bir şey yazdım da benim mi haberim yok?

İkide bir işte S-400'lar şu kadar F-16 vurdu, bu kadar F-16 düşürüldü diye yazıp çiziyorsun. Peki 2022'den beri Rusya tarafının uçak kaybı nedir neden ondan hiç bahsetmiyorsun?

Ben sana söyleyeyim sadece 2022 yılı içerisinde 23 Su-25, 10 Su-30, 16 Su-34 düşürülmüş. Şimdi bende çıkayım Su-34 çöp diyeyim o zaman mantık bu mudur yani?

Ayrıca Ukrayna'nın elindeki F-16'lar diğer ülkelerin envanterden çıkarttığı 45-50 yıllık F-16'lar. Sen şimdi 1980 üretimi F-16 Block 20 ile, 2020 üretimi F-16V Block 70'i aynı görüyorsan benim çokta yapacağım bir şey yok...

Ayrıca, S-400'ü vurdular diyorum hemen çıkıyorsun yok işte 20 tane ATACMS, 10 tane Storm Shadow attılar, satürasyon saldırısı yaptılar, çakal NATO taktiği bir tane S-400 için 30 füze atıyorlar diyorsun. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

ama aynı satürasyon saldırısı İsrail'e yapılınca hemen balon kübbe bilmem ne diye zırvalamaya başlıyorsun, yani iki yüzlü davrandığın buradan belli oluyor. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

Hepsini geçtim. Mayıs 2023'de Kremlin'e drone saldırısı yaptılar bu saldırı olurken Rus Hava Savunması ne iş yapıyordu? Ukrayna'dan, Moskova'ya drone uçurmuşlar ama kimsenin haberi olmamış.

Eylül 2023'de Sivastopol'da ki Rus Karadeniz Filosu karargahına Storm Shadow füzesi ile saldırı yapıldı. 34 tane Rus subayı öldü aralarında Karadeniz Filosu Komutanı da vardı. Peki bu saldırı olurken S-400 ne iş yaptı?

S-400'ün vukuatları böyle uzar gider. Sen 2 tane F-16 vurulunca F-16'ya çöp diyebiliyorsan benim de S-400'e çöp deme hakkım doğuyor.

Bu karşılıklı tartışma tarihi gerçekler ve teknik detaylar üzerinden değilde senin bu hezeyanların üzerinden devam ettiği sürece seninle bir yere varmamız zor. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

Benim de senin bu hezeyanlarına sürekli cevap verecek kadar boş vaktim yok. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 24 Eylül 2024; 18:33:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    s400 ile f16 vurdu yazmadım ki idda ettiğimi yazıyorsun. s400ün özelliği uzatılmış versiyonu ve geliştirilmiş radarı. he rusya elinde olanı bize vermez. ama yinede export versiyonu bile coşturuyor. vakti zamanında yunana verdiği s300 ile bile gidip rus sistemi vurabiliyorsun.

ama aynı haltı çok övdüğüm çöp için yapamıyorsun. daha kötüsü israil gibi işte gelip, mahmut daha daha düğmeye basamadan patlatabiliyor.

60 70 blokları daha gelişmiş sisteme sahipler. biri 110 km görüyorsa diğeri 130 140km görüyor. eee fark ne? hatta o ek tanklarla f16lar zaten manevra sorunluyken daha hantallaşı deniyordu. bizim pkkyı vurmak için işe yaradığı doğruydu. yani ukrayna'nın işine yarayacaksan hollanda versiyonları daha yarayacaktır ki şansları pek yok zaten f16 çöpü hepsi.

bi dakka yine kendince çarpıtmaya kalkıyorsun!

ben diyorum ki : Rus s400ler ıskaladı muhabbetine yalan söyleyerek yatan sensin. sistemleri yorarak s400 radar ve bataryalarını vurdular diyorum.

ama daha iran yapımı drone kaçıran ve vurulan israil ile olay bir mi? savaşın başından beridir her gür köpek , efendisine silah ve füze taşıdı 500 gündür! hala deli gibi çöp kubbe füzelerini gösteriyorlar filistinin ilkel roketlerini vuruyormuş. gördük çöp dome' u :) iran bile delik deşik etti! ürdün arabistan ve küveytten uçak kaldırdılar iran drone'larını vurmak için!

çöp oğlu çöp işte batı teçleri!

Rusların 16 füzeli bataryası için 20-24 tane atıyorsun. 16 sını ruslar vuruyor geriye kalan 8 tane bataryaları vurunca : "ruz ziztemleri vuruldu kankhea"

köpeğinin her gün çifter çifter uçaklarla avrupa'dan ve kendi toprağından efendisine füze taşımasına rağmen israil çöpleri sayısal üstünlüğe rağmen, iran dronelarını kaçırdı! ama övmeye gelince mahmut "yhaaa öyle demeyün. amarıgada 50 yıl zonrzının dehlonojızı var aabüüüüü"  

kremline yapılan saldırıda drone rusya içinden atıldığı için kremlinin çatısına geldi :D rus topraklarında 6 milyona yakın ukri kökenli ve ukri ile aile bağı kurmuş rus var.

sallamak ile olmuyor yani! bak sana görüntü paylaşıyorum :

O üs ve s400 nasıl vuruluyor belli oluyor!

tek seferde 24 tane ATACMS ve GLRMS ve aynı anda 8 tane stand-off atılarak yapılan saldırının himarsların kullanıldığı anı :)

16 füze bataryası olan s400ü tabi vurursun. 50 uydunun izlediği güney ukrayna ve kırım bölgesinde tabiki en iyi routu bulup 40 tane füze ve standoff atıp karargahı vurabilirsin.

geçen gün rusya içinden ve ukrayna sınırından saldırıda kullanılan ve ingilizin yaptığı jet motorlu drone ile amonyum depoları vuruldu. 44 tane drone ... ki kimisi rusya içinden kimisi ukrayna'dan atıldılar. He sonuç ne mi oldu? bunkerlar sağlam ama amonyum depoları ve toprak üstünde havan tezgahları havaya uçtu. hassas füze sistemleri toprak altında sağlamlar.

he tabi bir diğer sorun da : rusya'da onlarca depodan sadece bir tanesi ki onun da amonyum depoları ile açıkta olan shelfleri vuruldu. Geriye kalan depo tesisleri ise :

Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek!

evet dediğin gibi "ruzya zilah dileniyyah"

birşeyden haberin yok, saçma sapan defence adı altında forumlarda okunana palavraları yazıp duruyorsun. ben o yolları 10 sene önce geçtim. batının palavraları artık tutmuyor. çok kutuplu dünyadayız alış :D

Hem ben idda değil kayıtlarla yazarım. evet birkaç noktadan tüme varım da yapmışlığım var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

kompozit titanyum üretemeyen ülkeler uçak muçak üretemez. bu yalanlar da baymaya başladı. daha 4 sene önce tfx gösteriminde bile koreli kfx gösterildi. amerika işte vassalları üzerinden silahlanma hızını arttırmaya çalışıyor. sonuçta tek tuşla hepsini işlevsiz hale getirebilir.

he akp'nin de işine geldiğinden ses edilmiyor. yerli malı denilen motor da f16 motoru.

bu motoru saklamak için RAM nasıl üreteceksin? motor ısınıyor. bu yüzden boyayı da sabit koruması lazım? seramik kullanacaksın. peki seramik + grafen + boron kristallerini nm olarak nasıl işleyeceksin de üreteceksin hatasız şekilde?

geçin bu işleri. herkes bir deliliğin peşinde. amerika bugün 10 uçak indirdi kıbrısın rum tarafına. ukrayna sonrası kıbrısı karıştıracaklar. o zaman ne yapacaksınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 24 Eylül 2024; 18:48:28 >
    "ruzya zilah dileniyyah" ve "ruzya'nın 2 hefdalıh füze stohlarnın galdıyyah" da bugün :) adam kuzey kore'den füze ve havanı olmadığından değil, batıya mesaj vermek için aldı kullandı :D herifler dalga geçilen kore füzesi ile 600km öteden nokta atışı yaptılar kuzey kore füzesi ile :D anlaı nedir lo sizin için ingiliz muhribi arkadaşlar? benim için manası çok derindir. tesbih gibi demiştir Kim Jong reiz :)))))))))

"ruzya bomba dileniyyah" :)))

ya rusyayı salla. sen çinden de olsa al getir çip üret. son model nvdia gerek yok. basit kontroller üret! lazım olacak yarın öbürgün! ama malesef o yetenek bizde yok.

he ukraynalılar şükretsinler slavlar ve putin de pan slavcı. yoksa o savaş hiç bu kadar büyümezdi :))))

• Ağzını yüzünü büke büke konuşan kekolar gibi yhaaa, aabüüüüü, kankhea, rozyaaa, ameriga şeklinde kelimeler kullanmayı bırakırsan belki derdini daha iyi anlatabilirsin ki bu kelimeleri kullanıyor olman seni haklı çıkartmadığı gibi itici bir duruma sokuyor. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

3-4 tane F-16 düşürülünce bütün F-16'lar çöp ama 16 tane Su-34 düşürülünce hiç yorum yok.

Sana kalsa Rusya'dan şöyle 200 adet Su-35 alsak hiç sıkıntı kalmayacak ama değişen tek şey ABD kucağından kalkıp, Rus'un kucağına oturacaksın. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

Ayrıca bana mesaj yazarken neden karşında ABD Başkanı varmış gibi yazıyorsun birader? Yok köpeğine şu kadar uçak veriyorlar bilmem ne filan? Kafayı mı yedin anlamadım ki Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

Al bak "Luçkin" kod adlı kankan Rusya'ya savaşmaya gitmiş ama bak sen şu kaderin işine ömrü pek uzun olmamış. Aynı hamleyi senden de bekliyoruz madem ki bu kadar seviyorsun Rusya'yı Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

Bu arada batı silahlarıda çöpmüş. ABD'nin Lockheed, Boeing ve Northrop Grumman gibi şirketleri hep Rus teknolojisi çalmış. Hatta Rusya olmasa bırak uçak yapmayı düz yolda bile yürüyemezdik.

Neyse benden bu kadar, sana kendi çöplüğünde mutluluklar dilerim.

• Kaan yerine alınmamalı ona katılıyorum, kendi bağımsız uçağımız öncelik olmalı. Ancak o seri üretime geçene kadar eski uçaklarla savunmasız kalmaktansa ara bir uçak almak mantıklı.

Uçak projelerinin o kadar hızlı seri üretime geçmesi kolay değil, endüstrinin içindeki çoğu kişinin öngördüğü tarih epey ileride.

Üzüleceksin ama Titanyum işi çoktan yapıldı. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

Alıntı

metni:
    Geliştirilen teknoloji ilk olarak helikopter motorları üzerinde uygulandı.
    Motor türbininde Sıcaklıkların çeliğin erime noktasını aştığı yanma odasında Kullanılan malzeme, Tek Kristal Titanyumdur
    TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk AKŞİT:

Dünya'da ilk kez Katmanlı imalatta, dövülmüş malzemeden daha yüksek mukavemette türbin kanadı üretip çalıştırdık
    1350 santigrat dereceye ulaşan sıcaklıklarda dahi görevini sorunsuz yerine getiren tek kristal türbin kanatları,Türk mühendislerinin tasarlayıp, geliştirdiği 1660 bg TS1400 için Türkiye’nin ilk termal bariyer kaplama metotları kullanılarak üretildi.

Ayrıca havadaki her iki uçaktan 1'inde emeği bulunan. Sivil askeri birçok motor projesine parça üreten bir firmaya motor yapamazlar demen de çok komik. Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

hangi şirketmiş üreten? :)))

bu tipler kumdan kale yapamaz.

bak TF6000 mesela. ufak bir araştırma yaptım... 70 yapımı rolsroyce motoru çıkmıştı. çekirdek bypass itmesi total itme gücü vs 1 e 1 aynı. diğer hiç bir motorla uyuşmayan teknik özellikler ne hikmetse birebir bizim YERLİ MİLLİ motorla uyuşuyor :))))))))

neyse merak edersen Snecma M45H yazarsan karşına çıkar.

bunlar dediğim gibi uçak motorunu bırak arapa tekeri yapamazlar :)))))))))

hayır bir de kendi kendinize sinemaya giriyorsunuz ya

ancak cahil eğlendirir. bilen adamı üzer.

• ne s400 müş arkadaş daha iyisi abd de yüzbinlercesi var ama kimse gıkını çıkarmıyor

illa amerika yerine kucak aramana gerek yok. istersen j20 al. gidip amerikan çöplerini övemeye gerek yok diyorum.

ama canın acımış gerçeklerle ki su34 düşürülmez dediğimi idda etmişsin. ben rus uçakları yenilez mi yazmışım? git istersen j20 al! ama köpeğin , sahibinin kontrolünde çöplerine ben güvenmiyorum. güvenen de cahildir benim gözümde. hem çöp hem köpeğin sahibinin eline bakıcaz ha? senin gibileri de bana bunları övecek?

çöplük şu anda ukrayna'da ... amerika'ya güvenenlerin evi barkı işte. :)

ama ben bu hastalığı keşfettim.

bak bi üste.

nerede valoran, pubg oynayan bebe var. hepsi amerikancı kesildiler.

nerede gerçek dünyadan kopuk animeci var ... japonlardan daha çok amerikancı oldular başımıza :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 24 Eylül 2024; 21:40:37 >

Peki Çin'den aldığın uçağın Çin tarafından kontrol edilmeyeceğinin garantisi var mı? veya Rusya'dan aldığın uçağın Rusya tarafından kontrol edilmeyeceğinin garantisi var mı? Mesele ABD kötüyken, Rusya ve Çin'i iyi yapan şey nedir senin için?

Rusya'da, Çin'de tıpkı ABD gibi bir birer emperyalist devlet. Tek dertleri var kendi nüfuz ve etki alanları arttırmak. Bunu kimi zaman silah ve mal satarak veya zorbalık yaparak gerçekleştiriyorlar.

Mesela ABD'nin Kore'de Çin ile kapışması veya ABD, Vietnam'a girdiğinde Sovyetlerin alttan alttan Vietnam askerlerine eğitim ve silah desteği vermesi ya da Sovyetler, Afganistan girdiğinde ABD'nin Afganlara silah dağıtması vs. örnekler çoğaltılabilir. İşte bütün bu olanlar Dünya üzerinde gerçekleşen paylaşım savaşlarının birer parçası. Şimdi aynı paylaşım savaşı Ukrayna üzerinde gerçekleşiyor.

Bugün nasıl ki ABD sana F-35 vermiyorsa, veya Eurofighter almak istediğinde Almanya 50 tane bahane uyduruyorsa yarın bir gün Rusya'nın veya Çin'in bunu sana yapmayacağının garantisi yok.

Tek çözüm kendi silahını kendin üreteceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 24 Eylül 2024; 22:20:22 >

1970 den beridir f16 parçaları ürettin de ne oldu ki aslında üretme değil , alman amerikan ve japon üretim panellerinde lego misali tak çıkar yaparak ürettin de ne oldu? hala amerika'ya yalvarıyorsun! almanya'ya yalvarıyorsun 50 senelik uçaklar için.

nato sana ne verdi? 3 tane darbe ... menderes özal ve akp dönemleri ... yanında 1991 de göç krizi ve 2011 sonrası göç krizi. daha 1991 de gelenlerin acısını 20 yıldır pkk ile çekiyoruz ve çekicez.

kalkmış hala amerika övüyorsunuz. birazdan "ruzya da pkk bürosu vardı" dersin yine diğer amerikacı bebeler gibi ... bende sana adres sorarım geçmişten ... veremiycen... ama ben sana müttefiklerinin ülkesinde pkk bürolarını derneklerinin listesini google ile bulabileceğini söyliycem. bunu burada ve diğer platformlarda natocu cahillerle tartışırken çok defa yaşadım. dejavu olmamak için bak yazıyorum.

kaldı ki yunandan giden s300leri bulgardan giden s300 leri bile ruslara karşı kullanabildiler. yani uçak düşüremediler çünkü rusların daha ileri füzeleri vardı ama yine de rus uçaklarına kilit atabiliyordun.

senin amerikan uçaklarına mı kilit atıcaz? efendisi israil kızdı. komple ağı bitirdi. ne yapıcan? yunan seni yukarıdan keklik avlar gibi avlayacak.

neden çin?

ben burada çin sistemi görmüyorum çin üssü görmüyorum. sen görüyor musun? hani lozan'ını delenlerin ...

yahu neyse ... birileri birşeyler öğrensin diye bence yeteri kadar cevap verdim. 80 yıldır kucağında gezdik amerikanızın. bir halta yaramadı. ürettik dediği motorları ki halka baka baka yalan söylerken, amerika alanından çıkamıycamız şekilde bizi silahlandırıyor. ama neye karşı? yarın öbürgün amerika isterse işte sen rusya'ya saldırırsın kardeş :)

Birader, ben sana Amerika ne yaptı ne etti diye sormadım. ABD senin için bu kadar kötüyken Rusya ve Çin'i senin için iyi yapan şey nedir diye sordum ama sen yine işine geldiği gibi cevap verdin daha doğrusu herhangi bir cevapta vermedin. Birde üzerine beni 4728372. defa "amerikancı" olmak ile suçladın.

Neyse ne, bu tartışmayı sabaha kadar devam ettirecek değilim. Şu saatte uğraştığımız işlere bak Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 24 Eylül 2024; 22:54:14 >

İyi hoşsun da çok yüksek perdeden ve sinirli tartışıyorsun kardeş, az sakin ol.

• kardeş senin cidden garip hallerin var. yazmadığımı yazmışım gibi yazıyorsun. kendi yazdığını inkar edecek kıvamdasın. bir başka amerikancı arkadaş vardı maşık adında. o da amerika özgürlük elçisi vs yazıyordu. rusya 2 haftaya batar vs diyordu vs vs. o da yazımda olmayan cümleleri yazdığımı idda ediyordu, kendi yazdıklarını alıntılamam rağmen bir öncekilerini kabul etmiyordu vs. ben yanlış anlamış oluyordum.

vallahi dejavu olmaktan korktuğumu burada bile birkaç defa yazdım.

yahu sen yazmadın mı çin bunu yaparsa ne olur rusya bunu yapmayacak mı vs? ben de sana rusya ve çin'i yapacak olmakla suçladıklarınla, bizim yakın zamanda senin amerikanın üzerinden yaşadıklarımızı yazdım.

yani alakayı daha kuramıyorsan ben ne yapayım? ilk okul çocuğu değiliz ya. yaşını gerçi sormadım. belki bu benim hatam olabilir. bilmediğin konulardır bu yüzden son paragrafı bu şekilde yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 25 Eylül 2024; 12:58:57 >

Birader, geçen ki mesajımda yazdığım gibi çok ciddi hezeyanlar geçiriyorsun, beyin reseptörlerin cidden alev almış senin. Rusya, Çin propagandası dinlemekten valla kafayı yemişsin. Artık dışarı çıkıp hava mı alıyorsun, doktora gidip tedavi mi oluyorsun inan umurumda değil. Son birkaç mesajdır seni ciddiye almıyorum bile ama geliyorsun ciddi ciddi cevap veriyorsun.

Hayır, ABD'yi savunduğum filanda yok orada soru soruyorum veya birşeyleri anlatmaya çalışıyorum ama her mesajında "amerikancı" veya "bak köpeğin Ukrayna'ya nasıl çakıyoruz" diye zırvalıyorsun, yav arkadaşım bana ne Ukrayna'dan? Birde her mesajında sanki karşında ABD başkanı varmış gibi mesaj yazmayı bırak cidden komik gelmiyor artık.

ABD kötüyken, Rusya ve Çin'i iyi yapan şey nedir senin için diye sordum. Karşılığında verdiğin tek düzgün cevap "1970'den beri F16 ürettinde ne oldu" şeklinde oldu. Yani bu şe demek; ben ABD oyuncuklarını görmekten sıkıldım, birazda Rusya ve Çin'in oyuncaklarını görmek istiyorum, tamam oldu.

Hadi birader git işine bak, artık hoi4'de sovyetleri alıp world conquest mi yapıyorsun yoksa sabah akşam Rusya, Çin propagandası izledikten sonra kafayı mı buluyorsun cidden umurumda değilsin. ama mesajlarıma cevap vermeyi bırak artık Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 25 Eylül 2024; 17:29:49 >

• kulağınızın üstüne yatmışsınız gene.Bomba: RTE, F35 çöplerini almak için s400'leri Amerika'ya verecek! 

yine kendince çarpıtıyorsun. f16 cevabını ne için vermişim? yerli üreticez palavrasına verdim. yahu daha ne yazdığını hatırlamıyorsun da yetmedi benimkilerini de sürekli çarpıttın.

neyse keşke senin f35'leri hava savunması olan bir ülkeye karşı göreydik ???? bakalım gerçekten pinpon topu kadar mı stealthlar :))))

seninkinin kendisi de sahibi de ancak hava savunması olmayan ülkelere artistlik yapabilir. daha vakti zamanından beridir ki bu zaman vietnam dönemi, çinalar vietnama 13 eski tip mig verene kadar seninkilerin propagandası işliyordu :))) en son 13 mig tüm alanı amerikan çöplerinden temizledikten sonra seninki, afganistan'da olduğu gibi bir yerlerine vura vura kaçmıştı. o zamandan bu zamanlara işte anca palavralarla iş yürütün:) senin gibileri de olacak ki amerika'nın namı yürüsün.

anlayan bu noktaya kadar anladı. dediğim gibi seni hariç tutarak, bu ülkede lgbt oyunları oynamış, anime takılmış dünkü çocuklar bugün başımıza amerikancı kesilmişler amerika övüyorlar falan :) nelere kaldık. neyse sen böyle devam et.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.