Selamlar. Sık sık şu videodaki sorunu yaşıyorum ve videodakini uygulayarak sorunu çözüyorum: Boot ayarlarımda birinci sırada HDD varken kendi kendine birinci sıraya DVD'yi alıyor ve yeniden HDD yapınca sorun çözülüyor yani. Bu neden oluyor olabilir? Bu ay yaşamaya başladım, öncesinde böyle bir problemim yoktu. Donanımsal bir sorun olabilir mi? Yardımlarınızı beklerim. |
Boot ayarları kendi kendine değişiyor
-
-
Yardımcı olabilecek var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten sorunuza yanıt veriyor attığınız video.
Bios piliniz bitmiş olabilir. Bu yüzden bios ayarları bir süre sonra sıfırlanıyor. Yeni bir bios pili alıp eskisi ile değiştirin. Ondan sonra video'daki ayarları tekrar yapıp kaydedip çıkın.
Bir daha bu sorun meydana gelmemesi gerekiyor. Sorun bios pilinden değilse en fazla 15-20 tl kaybetmiş olursunuz.
Kolay gelsin.
-
Bios pili bitmiş olabilir. Bilgisayarın fişini çekmeyin. Bataryasını sökmeyin. CMOS jumperının doğru yere takılı olduğuna veya hiç takılı olmadığına emin olun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Maxpayne53Zaten sorunuza yanıt veriyor attığınız video.
Bios piliniz bitmiş olabilir. Bu yüzden bios ayarları bir süre sonra sıfırlanıyor. Yeni bir bios pili alıp eskisi ile değiştirin. Ondan sonra video'daki ayarları tekrar yapıp kaydedip çıkın.
Bir daha bu sorun meydana gelmemesi gerekiyor. Sorun bios pilinden değilse en fazla 15-20 tl kaybetmiş olursunuz.
Kolay gelsin.
Evet video yanıt veriyor ama sık sık bunu uygulamam gerekiyor bunun sebebini merak ediyordum. Cevabınız için teşekkür ederim. Haftada 2 defa laptobu taşığıdım için adaptörü sökmem gerekiyor genelde. İlk söküp taktığım ve cihazı başlattığımda bu uyarıyı almıyorum ancak ikincisinde mutlaka alıyorum.
En kısa zamanda servise gideceğim ve bu sorunumu anlatıp bios pilininin yenilenmesini talep edeceğim, teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Bios pili bitmiş olabilir. Bilgisayarın fişini çekmeyin. Bataryasını sökmeyin. CMOS jumperının doğru yere takılı olduğuna veya hiç takılı olmadığına emin olunBilgisayarın fişini çekmem gerekiyor arada sırada. Her çekip yeniden başlattığımda almıyorum ama ikinci ya da üçüncü takışımda alıyorum bu hatayı. Adaptörü söküp taktığımdan dolayı bu hatayı alıyorsam, büyük oranda bios pilinden mi kaynaklanıyordur? Uzun vadede bir sorun yaratır mı bana? En azından 1 ay daha servise gidemem çünkü.
-
Bios pili çok zayıflamış olduğunda bu durumla karşılaşmanız normal. Herhangi bir zararı yok. bios her seferinde fabrika ayarlarına dönüyor. Yaptığınız ayarlar ve saat her seferinde varsayılana sıfırlanır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X