Şimdi Ara

BOOT.INI Hakkında YARDIM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum : Bilgisayarımda iki tane 40 GB Disk Mevcut. Birinde XP Professional Diğerinde ise Windows 2003 Server Yüklü..
    Açılış menüsünü Ayarlıyorum fakat Açılış menusunda Windows 2003 Server ın Path inin doğru belirtemediğim için Sistem 2003 Server dan Başlatılamıyor.... BOOT.INI Aşağıdaki gibi.. Bilgisayarımda Mevcut..

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 2003 Server" /fastdetect

Default olarak XP Ayarlı durumda o Kısımda hiç bir sorun olmamasına rahmen 2003 Serverda Başlatamıyorum... Yardımcı olursanız sevinirim

Path : multi(0)disk(2)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 2003 Server" /fastdetect
    Disk 0 Master , 1 Slave olmasına rahmen sorunu çözemedim
    2003 Server da Diğer Diskte 1 Partition da mevcut oda zaten windows dizininde ama sorun zannediyorum ya Path Kısmında yada farklı bir işlem yapmam gerekiyor yardımlarını bekliyorum Teşekkürler Herkese

• Şimdi sanırım farklı partitionlarda işletim sistemleri...

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows Server 2003, Standard" /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

gibi olmalı.

yani senin yazdığın

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 2003 Server" /fastdetect

her ikiside aynı partition da. Eğer aynı partition da çalıştıracak isen bunun daha değişik yöntemleri var. Ancak Server2003 ü kaldır ve 2. partition a kur yada kurulu ise boot.ini yi gerektiği gibi tekrar değiştir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoNeWaR

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

Bu arada yukarıdaki satır tam uzun şekilde tek satıra yazılmalı. Burada ki yer uzun olmadığı için alt tarafa yazılmış...

Bilgilerinize...
  • ConeWAR Farklı Diskler üzerinde Sistemler............. 2 Tane Diskke Sahibim ben okk 2 Disk var Makinada Ayrı Ayrı Partitionalara kurulmuş Değil , Farklı Diskler üzerinde Sistemler.... Ok
  • Ekteki resme bak dostum.
    Kolay gelsin. KitapGibi

• Gerçi kitapgibi yazmış, disklere dikkatli bakmadım doğrusu, disk kısmını yanlış yazmışım....

Kusura kalmayınnn...
  • multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 2003 Server" /fastdetect

Disk(0) Diskin Master olduğunu Göstermektedir
    Disk(1) Diskin Slave olduğunu Göstermektedir

Bilmem Anlatabildim mi......

Senin Demek istediğin Yannnniiiii

multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 2003 Server" /fastdetect

Slave Diskinde 2 Partition'ı Aç. Ama benim Slave Diskimde Yani Dediğin Partition yok.

Ben Hala Aradığım Cevaba Ulaşamadım :(((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyik -- 10 Aralık 2004, 2:20:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 Hakkında Yardım Lütfen
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.