Şimdi Ara

Boot.INI Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumdaki ve netteki her türlü konuyu araştırıp dediklerini uygulamama rağmen hala boot.INI dosyasını düzeltip XP'yi başlatırken verdiği sorunu düzeltemiyorum.

Sorun şu ki, anlamadan C:'deki epeyi sistem dosyasının (ini veya dll) anlamadan silinmesi komutunu vermişim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda,

geçersiz boot.INI hatasını veriyor ve ardından
    system32\hal.dll dosyasının bulunamadığı hatasını veriyor.

Ve şu an kendi bilgisayarıma bu yüzden giremiyorum. Her zaman format için kullandığım XP Pro format CD'sini recovery için takmayı denediğimde aynı boot.INI hatasını yine veriyor anlamadım. Her zaman kullandığım format CD'sidir.

USB belleğimi PeToUSB gibi bir programla bir format aracı gibi yaptım ama yine işe yaramadı. her türlü denememe rağmen hangi boot.INI halini arıyor anlamadım ama, yapamadım işte.

Ne masaüstüne ulaşabiliyorum, ne de format atabiliyorum veya recovery/tamir i çalıştırabiliyorum.

Şöyle bir örnek veriyim boot.ini için:

[Boot Loader]  
    Timeout=30
    Default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(4)\WINDOWS
    [Operating Systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows" /noexecute=optin /fastdetect

Her türlüsünü denedim, XP Pro kullanıyorum, C: ve D: adında ikiye bölünmüş bir harddisk kullanıyorum, acaba rdisk veya partition değerleriyle mi bir sorunum var?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Hiçbir şey yapmama izin vermiyor )

• Gerçekten haftalardır bunun yüzünden bilgisayarıma erişemiyorum. :(
    C:'deki verileri d: ye geçirsem format atıcam e hadi format imkanı verse verileri geçirmeden atıcam ama ortada bir yerde bıraktı bu bilgisayar. ne açılıyo ne de formata izin veriyor
  • sabit diskini yakınlarda başka bir bilgisayara tak verilerini kurtar sonra fdisk yapıp fotmat at
  • Arkadaşım kurtaramıyorsan, eksik dosyayı boşver cd ile sistemi sıfırdan üzerine kur. Verilerini diğer bölüme aktardıktan sonra formatlayıp temiz bir kurulum yapabilirsin.
  • Cevaplar için teşekkürler. Evet en sonunda bişeyler yapıp recovery denedim ilk önce, onda da hata verdi yedeklemeden format attım artık bildiğim başka birşey yoktu. Sorunumu düzelttim şu an kendi bilgisayarımdan girebiliyorum.

Yalnız başka bir sorun var, bilmiyorum başka topic mi açayım.. Virüs meselesi. Format atmama rağmen, ki D: ye geçmiş olsa gerek, aynı virüs yine C: sürücüme enfekte olmuş durumda. Herhangi bir önerisi olan var mı? Antivirüs bu sorunu çözebilir mi? Bir antivirüs programı bulmaya çalışıcam ama herhangi bir program önerisi olan var mı?
  • Norton 2010 deneme sürümü 30 günlük tavsiye ederim.Güncellemelerden sonra tam tarama yaptır,silememesi gibi bir durum olursa diğer antivirüsleri dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS'tan SATA'yı Kapatma Problemi
    15 yıl önce açıldı
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.