Şimdi Ara

BIOS'tan SATA'yı Kapatma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum ki forumda bununla ilgili birçok konu açıldı ve çoğu çözüme ulaştı.Yine bir sata diske xp kurma problemi.Bunun için nLite programını kullandım yaklaşık 15 tane CD yaktım, disket buldum ve çalıştıramadım , USB boot özelliğini kullanamadım... vs.. En sonunda yine ararken BIOS'tan SATA özelliğinin kapatılmasını ve IDE özelliğinin açılmasını gördüm.SATAyı kapatırsak sanırım IDE gibi çalışıyormuş.Tam bilgim yok ama.. Ben BIOS ta IDE Configurations menüsü altında OnChip Sata seçeneğini buldum. Disabled yapınca sata controller çalışmıyor yani hdd okumuyor.

işte resimlerde görüldüğü gibi benim BIOS ve OnChıp Sata...

Bana bir çözüm lütfen.. Artık kafayı yicem.... Saygılarımla, WaNTeDeWiL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaNTeDeWiL -- 11 Haziran 2010; 13:35:40 >

• IDE ye alman gerekli

• işte onu yapamıyorum.O seçenek bios ta yok...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaş öncelikle anakartın modelini tam olarak yazman lazım.Anakart üzerinde sata ve ide çıkış mevcutsa senin kapattığın sata portlardır. Sata portu ide olarak göstermenin bir yolu yoksada uyumlu sürücüyü buluruz.Ama öncelikle kullanma kılavuzunu görmek lazım,onun içinde anakartın tam adı lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Arkadaş öncelikle anakartın modelini tam olarak yazman lazım.Anakart üzerinde sata ve ide çıkış mevcutsa senin kapattığın sata portlardır. Sata portu ide olarak göstermenin bir yolu yoksada uyumlu sürücüyü buluruz.Ama öncelikle kullanma kılavuzunu görmek lazım,onun içinde anakartın tam adı lazım.

• MSI o zaman cikardigi hic bir anakartinda ide mod yok. direk raid yada ahci surucu olarak kaliyor. mecburen driver entegre ediyorsunuz. sizin yasadiginiz sorunu bende yasamistim. windows unattend cd creator 0.96 ile cozmustum. birde onu deneyin madem 15 tane yaktiniz 1 fazla olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

MSI o zaman cikardigi hic bir anakartinda ide mod yok. direk raid yada ahci surucu olarak kaliyor. mecburen driver entegre ediyorsunuz. sizin yasadiginiz sorunu bende yasamistim. windows unattend cd creator 0.96 ile cozmustum. birde onu deneyin madem 15 tane yaktiniz 1 fazla olsun

arkadaşım o program ne işe yarar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • windows cd hazirlama programi. nlite e benziyor fakat nlite kadar karmasik degil. normalde program almanca ama ilk actiginda alttan dili ingilizceye cevirirsen rahat edersin.
  • ama ben bulamadım bu programı
  • indir

http://www.vitaligraf.de/en/?Projects:Windows_Unattended_CD_Creator:Download
    burada hem linkler hemde nasil kullanabilecegine dair videoda var. ayrica cogu programda oldugu gibi netframenetwork istiyor haberin olsun

• http://tr.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=173
    Bir bak istersen anakartın bu ise sata sürücü linki var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaNTeDeWiL

quote:

Orijinalden alıntı: clarion

IDE ye alman gerekli
    Arkadaşlar DELL inspiron 6400 laptop kullanıyorum.Bana adım adım BIOS 'a girip SATA özelliğini nasıl kapatacağımı ve IDE modunda nasıl çalıştıracağımı anlatabilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.