Şimdi Ara

Boot on lan nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bilgisayarımı lan üzerinden başlatmak istiyorum nasıl yapabilirim ? Anakartım g31m-es2l. İnternet olarak wifi veya ethernet ikisi de var. İnternete biraz baktım ama bir şey bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enes3626 -- 8 Kasım 2017; 19:24:54 >

• Oncelikle LAN uzerinden baslayacak uygun bir kuruluma, bu kurulumu network uzerinden servis edecek bir bilgisayara (raspberry pi is gorur bunun icin) , bu sunucu uzerinde DHCP sunucusuna yien bu sunucu uzerinde tftp sunucusuna ihtiyacin olacaktir. linux dagitimlari dah abasit olmakla birlikte windows pe gibi surumlerini de network uzerinden boot etmek mumkundur. ancak network ile calisirken elde edebilecegin muhtemelen en iyi hiz 1 Gbps olacak ve bu da saglikli calismak icin yeterli olmayabilir. hele sunucu olarak raspberry pi kullandiysan zaten 100 Mbit ile sinirli kalir hiz.

internette PXE sunucusu , tftp sunucusu konularinda arastirmalar yapip biraz bilgilen oncelikle. ardindan istedigin is icin uygun bir cozum mudur bu degerlendir.
  • Wake on lan ise istediviniz forumda konusu vardi. Ethernet kartinizin ve biosunuzun destegi olduktan sonra lan uzerinden yani locsl ag uzerinden baslagacaksaniz bunu yapabilen router veya benzeri akilli bir cihaz lazim. Haricen port acarak da wan yani dis meteork uzerinden de baslatabilirsiniz ancak o noktada da statik ip gerekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.