Şimdi Ara

boot screen ekranı ortalamıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sorun çoktandır var benden başka da kimsede görmedim duymadım yani bazı oyunlarda menude falan da aynı şekilde görüntü oluşuyor format attım yine düzelmedı sorun kısaca şu windows başlatılırken ki görüntü ekranı tam ortalamıyor yani yarısı yukardan yarısı aşağıdan başlıyor oyun menulerinde de ayn hata oluşuyor resim çekip koyacaktım ama menu hatalı görünmesine rağmen resimde düzgün görünüyor onu hiç anlamış değilim mouse gezdirirken yukarıda kaybolup aşağıdan çıkıyor bi çözüm arıyorum yardım edebilir misiniz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

•  boot screen ekranı ortalamıyor [ÇÖZÜLDÜ]
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

tahmin ediyorumki crt(tüplü) monitör kullanıyorsun ve çözünürlük değiştiğinde ekran kayıyor..çözüm görüntü özelliklerinden çözünürlüğü değiştirip 640*480, 800*600 1024*768,1280*1024 hepsi için tek tek şeçip monitörden görüntü ayarını yapacaksın..

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

dostum çok saol da yaptım ama bi faydası olmadı zaten 60tı değiştirdim 70 yaptım yine aynı şekilde devam ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

tahmin ediyorumki crt(tüplü) monitör kullanıyorsun ve çözünürlük değiştiğinde ekran kayıyor..çözüm görüntü özelliklerinden çözünürlüğü değiştirip 640*480, 800*600 1024*768,1280*1024 hepsi için tek tek şeçip monitörden görüntü ayarını yapacaksın..

Alıntıları Göster
    lcd ekran kullanıyorum 1280 1024 32 bit ve 60 mhz de ben bu ayarları yıllardır kullanıyordum zaten ama sorun bi kaç aydır var

http://www.nakupovanje.net/images/250x/Philips-170C8FS-LCD-monitor-LCD-zaslon--1144966.

• quote:

Orijinalden alıntı: ua87

lcd ekran kullanıyorum 1280 1024 32 bit ve 60 mhz de ben bu ayarları yıllardır kullanıyordum zaten ama sorun bi kaç aydır var

http://www.nakupovanje.net/images/250x/Philips-170C8FS-LCD-monitor-LCD-zaslon--1144966.

Alıntıları Göster
    lcd ekranın otomatik düzeltme özelliği yokmu? monitör üzerindeki ayarlara bir bak bence

• quote:

lcd ekranın otomatik düzeltme özelliği yokmu? monitör üzerindeki ayarlara bir bak bence

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sadece bi kaç oyunda menu öyle oluyor ama pc her açıldığında o xp yazısı her seferinde o şekilde görünüyor lcd ayarlarına da baktım dediğin gibi otomatik ayarları da yaptım düzelmedi çözünürlük ayarlarım 1280 1024 ve 60 hertz ve 3 yıldır aynı ama böyle bir sorunla karşılaşmamıştım sorun bi kaç aydır var her dediğinizi yaptm ama yine düzelmedi

• quote:

arkadaşlar sadece bi kaç oyunda menu öyle oluyor ama pc her açıldığında o xp yazısı her seferinde o şekilde görünüyor lcd ayarlarına da baktım dediğin gibi otomatik ayarları da yaptım düzelmedi çözünürlük ayarlarım 1280 1024 ve 60 hertz ve 3 yıldır aynı ama böyle bir sorunla karşılaşmamıştım sorun bi kaç aydır var her dediğinizi yaptm ama yine düzelmedi

Alıntıları Göster
    format atmayı denedin mi?
  • quote:

format atmayı denedin mi?

Alıntıları Göster
    hata oluştuğundan beri 4 ya da 5 kere formatta attım maalesef sorun devam edyor
  • quote:

hata oluştuğundan beri 4 ya da 5 kere formatta attım maalesef sorun devam edyor

Alıntıları Göster
    hep aynı ayarları kullanıyordum ne değişmiş olabilir ki pc sorun yaptı bi fikri olan yok mu ?_
  • quote:

hep aynı ayarları kullanıyordum ne değişmiş olabilir ki pc sorun yaptı bi fikri olan yok mu ?_

Alıntıları Göster
    ekran kartının driverini güncellemiş olabilirsin belkide sorun yeni driverden kaynaklanıyorsur.. eski sürüm bir driver kurmayı deneyebilirsin..
  • quote:

ekran kartının driverini güncellemiş olabilirsin belkide sorun yeni driverden kaynaklanıyorsur.. eski sürüm bir driver kurmayı deneyebilirsin..

Alıntıları Göster
    Eğer ekran görüntüsü aldığında düzgün görünüyorsa sorun vga kablosu ya da monitörde olabilir.
    deneme amaçlı başka bir vga kablosu ya da monitör kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Eğer ekran görüntüsü aldığında düzgün görünüyorsa sorun vga kablosu ya da monitörde olabilir.
    deneme amaçlı başka bir vga kablosu ya da monitör kullanın

Alıntıları Göster
    monitor ayarlarını sıfırlamayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zencefi1

monitor ayarlarını sıfırlamayı dene.

Alıntıları Göster
    öncelikle şunu söyleyim sorun sadece bi kaç oyunda mesela half life ama başka bi oyunda mesela crysis pes 10 assasins creed faln filan hepsi düzgün çalışıyor zaten hl da sorunsuz çalışıyor ama menu bozuk gösteriyor tabi boot screen her zman bozuk ama ne internette ne de oyun oynarken sorun oluşturmuyor şimdilik tabi ama ilerde sorun çıkarır die çözmek istiyorum yardımlarınız için tşkler ama maalesef şimdilik bi faydası olmadı her yolu denedim

• quote:

öncelikle şunu söyleyim sorun sadece bi kaç oyunda mesela half life ama başka bi oyunda mesela crysis pes 10 assasins creed faln filan hepsi düzgün çalışıyor zaten hl da sorunsuz çalışıyor ama menu bozuk gösteriyor tabi boot screen her zman bozuk ama ne internette ne de oyun oynarken sorun oluşturmuyor şimdilik tabi ama ilerde sorun çıkarır die çözmek istiyorum yardımlarınız için tşkler ama maalesef şimdilik bi faydası olmadı her yolu denedim

Alıntıları Göster
    yukarıdaki tüm söylenenleri aynen yapmama rağmen hiç birşey deişmedi başka çözüm önerisi olan varmı lütfen yardım _?

• quote:

yukarıdaki tüm söylenenleri aynen yapmama rağmen hiç birşey deişmedi başka çözüm önerisi olan varmı lütfen yardım _?

Alıntıları Göster
    bazı oyunlarda yapmasının sebebi her oyun açılırken ekran çözünürlüğünü değiştirmiyor, ama bilgisayarın ilk açılışında ekran çözünürlüğü değişiyor. senin sorunun ekran çözünürlüğünün değişmesi ile alakalı birkere bu kesin..
    ve önceden sorun yoktu dediğine göre
    bu olay ya donanımsal bir sorundur:

1.monitör ayarları
    2.monitörün vga kablosu
    3.monitörünün kendisi
    4.yada ekran kartın da bir sorun vardır ve değiştirmen gerekebilir.

yada yazılımsaldır:
    1.ekran kartı driverı
    2.monitörün driverından kaynaklanabilir..

bunların dışında bir durum olacağını sanmıyorum..
    gerçekten bunların hepsini denedin mi?

• quote:

bazı oyunlarda yapmasının sebebi her oyun açılırken ekran çözünürlüğünü değiştirmiyor, ama bilgisayarın ilk açılışında ekran çözünürlüğü değişiyor. senin sorunun ekran çözünürlüğünün değişmesi ile alakalı birkere bu kesin..
    ve önceden sorun yoktu dediğine göre
    bu olay ya donanımsal bir sorundur:

1.monitör ayarları
    2.monitörün vga kablosu
    3.monitörünün kendisi
    4.yada ekran kartın da bir sorun vardır ve değiştirmen gerekebilir.

yada yazılımsaldır:
    1.ekran kartı driverı
    2.monitörün driverından kaynaklanabilir..

bunların dışında bir durum olacağını sanmıyorum..
    gerçekten bunların hepsini denedin mi?

Alıntıları Göster
    arkadaşım bir tek monitor driveri denememiştim onu da sen hatrlatınca yaptım yine düzelmedi şimdi dier önerilerine gelince pc yeni yani dediğim gibi 5 6 aylık öyle çokta kullanılmadı ekran kartı bozuk olduuna inanmyorum driverini dediğim gibi güncelemeden de kurdum yine aynısını tabi moniore gelince de daha 10 15 gün oldu servisten geleli ama servisten önce de aynısını yapıyordu kablosu falan filan da değişti yine düzelmedi monitör ayarlarına reset attım yine yemedi her türlü pc optimizer ile uğraştım antivir spyware fflan filan onları bile denedim ama kime sorsam kimse böyle bi durum ile karşılaşmamış anlamadım ama çok saol yine de epey uğraştın allah razı olsun

• quote:

arkadaşım bir tek monitor driveri denememiştim onu da sen hatrlatınca yaptım yine düzelmedi şimdi dier önerilerine gelince pc yeni yani dediğim gibi 5 6 aylık öyle çokta kullanılmadı ekran kartı bozuk olduuna inanmyorum driverini dediğim gibi güncelemeden de kurdum yine aynısını tabi moniore gelince de daha 10 15 gün oldu servisten geleli ama servisten önce de aynısını yapıyordu kablosu falan filan da değişti yine düzelmedi monitör ayarlarına reset attım yine yemedi her türlü pc optimizer ile uğraştım antivir spyware fflan filan onları bile denedim ama kime sorsam kimse böyle bi durum ile karşılaşmamış anlamadım ama çok saol yine de epey uğraştın allah razı olsun

Alıntıları Göster
    Servisten geldiği sağlam olduğu anlamına gelmez..Başka bir kablo ve başka bir monitör ile deneme imkanınız oldu mu hiç?

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Servisten geldiği sağlam olduğu anlamına gelmez..Başka bir kablo ve başka bir monitör ile deneme imkanınız oldu mu hiç?

Alıntıları Göster
    kabloyu deiştirmişlerdi eskisyle de denedim yine aynısı ama monitor başka yok tabi bu sorun 3 4 aylık yani servisten önce de sonra da durum aynı aslında beni pek engellemiyor yani istediğim oyunu oynuyorum nette sorun yok film izlerken müzik dinlerken faln filan sağlam çalışıyor ama bu ilerde sorun çıkmaz anlamına gelmiyor tabi dün attım en son formatı da işte bi bakmadığım bios ayarlarından faln mı acaba ordan da anlamam pek kurcalayamadım sizce ordan olabilir mi

• quote:

kabloyu deiştirmişlerdi eskisyle de denedim yine aynısı ama monitor başka yok tabi bu sorun 3 4 aylık yani servisten önce de sonra da durum aynı aslında beni pek engellemiyor yani istediğim oyunu oynuyorum nette sorun yok film izlerken müzik dinlerken faln filan sağlam çalışıyor ama bu ilerde sorun çıkmaz anlamına gelmiyor tabi dün attım en son formatı da işte bi bakmadığım bios ayarlarından faln mı acaba ordan da anlamam pek kurcalayamadım sizce ordan olabilir mi

Alıntıları Göster
    olmuo ne yapsam olmuo ya benden başka kimsenin başına gelmedi heralde google da bile bir şey çıkmıyor çıldıracam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.