IDE olanları deneyin, yanlış seçmeniz sorun oluşturmaz.
Anakartında sata port yoksa IDE port vardır, dolayısıyla sabit disk için IDE'yi seçmeniz gerekir.
Peki doğru olanın seçilmesi neye yarıyor? Mesela ben yıllardır 3 boot seçeneğini de CDROM olarak kullandım.
Sistem açılışı 3-5 saniye geç olur, o kadar. Bu "boot sequence" olayı bilgisayarın açılış ortamının seçilmesidir; yani, bilgisayarı hangi sürücü üzerinden başlatacağınızı seçersiniz. Sabit disk birinci sırada ise, doğrudan sistem açılışı gerçekleştirilir. CD Rom ya da usb vs. birinci sırada ise, önce CD Rom/usb sürücüler taranır, mesela windows kurulum cd'si takılı ise windows kurulum işlemi öncelikli olur, kuruluma geçersiniz; herhangi bir CD takılı değil ise, boot sequence'a göre ikinci ve üçüncü sürücüler ne ise sırayla onlar taranır, sistem açılışı gerçekleştirilir.
Herkese teşekkürler. Son bir şey. Hard diskin hangi ide soketinde olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Anakart üzerinde ide portlarının yanında bir yerde ide1 ide2 diye yazıyor olmalı, sabit disk hangi porta bağlanmışsa o porttadır. Bir de, bios'taki menülerin birinde hangi ide kanalında hangi cihazın bağlı olduğu görülebiliyordu ama ismini şuan hatırlamıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme