Şimdi Ara

Boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün bilgisayarıma eski harddiskimi taktım. Eski hardiskimin pata bağlantısı var. Eski harddiski ide kablosuyla dvd-romla beraber bağladım. Doğal olarak Dvdromu master harddiski slave yaptım. Yeni harddiskim ise zaten masterdı onu ellemedim. Şimdi yapmak istediğim şey bu eski harddiskimle windows setupu boot etmek istiyorum. Biostan eski harddiskimi birincil harddisk seçip boot ayarlarında da başa koydum. Fakat bir türlü boot etmeyi başaramadım. Nerde neyi yanlış yapıyorum çözemedim. Önerilerinizi bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: nightworrier

İyi günler arkadaşlar,
    Dün bilgisayarıma eski harddiskimi taktım. Eski hardiskimin pata bağlantısı var. Eski harddiski ide kablosuyla dvd-romla beraber bağladım. Doğal olarak Dvdromu master harddiski slave yaptım. Yeni harddiskim ise zaten masterdı onu ellemedim. Şimdi yapmak istediğim şey bu eski harddiskimle windows setupu boot etmek istiyorum. Biostan eski harddiskimi birincil harddisk seçip boot ayarlarında da başa koydum. Fakat bir türlü boot etmeyi başaramadım. Nerde neyi yanlış yapıyorum çözemedim. Önerilerinizi bekliyorum.

Bu anlattıklarınızdan IDE1'e eski HDD'nizi (slave) ve Optik okuyucuyu (master) bağlayıp, yeni HDD'yi IDE2'ye master bağladınız. Fakat eski HDD'deki işletim sistemindeki başlamıyor gibi birşy anlatmaya mı çalışıyorsunuz?

Master/Slave Ayarı Nedir? Nasıl Yapılır?
    konusunu inceledikten sonra IDE1'e her iki HDD'yi eski Master, yeni Slave olarak bağlayın, IDE2'ye Optik okuyucuyu (master) bağlayın. Boot problemi olmaz bu şekilde sanırım...

• Yok eski harddiskte windows kurulu değil. windows kurulum dosyalarını attım eski harddiske. ordan boot edip yeni harddiske windows kurulumu yapacaktım. Belki istediğim şey extreme olabilir. Hddleri aynı ideye bağlayamıyorum biri sata diğeri pata. Dönüştürücüm de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightworrier -- 11 Ocak 2009; 17:54:39 >
  • quote:

Yok eski harddiskte windows kurulu değil. windows kurulum dosyalarını attım eski harddiske. ordan boot edip yeni harddiske windows kurulumu yapacaktım. Belki istediğim şey extreme olabilir. Hddleri aynı ideye bağlayamıyorum biri sata diğeri pata. Dönüştürücüm de yok.

XP'yi harddiskten kurmak
    konusunu inceleyin.

Usb Diskten Windows Kurulumu
    yazıyı okuyun.

Gene anlamadım ama bu konuları bir inceleyin....

• quote:

İyi günler arkadaşlar,

Çok karıştırmışsın. İki ide cihazı aynı kablo üzerinden bağlamak pek tavsiye edilmez. Hele ki yeni bir donanımla eski bir donanımı birlikte bağlamak yazıktır, günahtır... O yeni donanım vaat ettiği kadar hızlı veya sağlıklı çalışmazsa hiç kabahat bulamazsın sonra. Anladığım kadarıyla tüm bileşenlerin IDE kablo ile bağlanıyor. Korkarım yeni HDD'yi sökmeden eskisi ile boot yapamayacaksın. Zaten neden eskisi ile boot yapmak istediğini de anlamış değilim. Karıştı...

• Sağolun verdiğiniz linkler gerçekten faydalı oldu. Şöyle açıklayım. Windows 7 betayı indirdim. Yazacak Dvdim yoktu o sebepten bende eski harddiskimi kullanıp ordan yüklemek istedim. 2 harddiskim olduğu için birinden yükleyebileceğimi düşündüm sanırım yanlış düşünmüşüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.