Şimdi Ara

Bootloader version değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iphone 3g 06.15.00 baseband kullanıcıyım ve itunes'dan orjinal fw yükleyemediğim için baseband'i düşürmek düşürmek istiyorum. Ancak bootloader versionum 3.9 olduğu için bu işlemi gerçekleştiriyorum.

Merak ettiğim husus bootlader versionumu 3.9 'dan 3.8'e düşürebilirmiyim?

Şimdiden teşekkür ederim..

• Benimde 3g olan cihazim bu yuzden sefil durumda sarj vsvs bi ton hata ipad baseband sagolsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayshot

Benimde 3g olan cihazim bu yuzden sefil durumda sarj vsvs bi ton hata ipad baseband sagolsun

Bunun çözümü olsa çok güzel olacak, kullanamaz oldum telefonu
  • Hadi ama soru çok mu zor arkadaşlar ?
  • Bootloader 5.9 olmasin?
    Bootloader degismez bi cihazda eger 5.8 ise baseband dusurebilirsiniz 5.9 ise unutun.
    Ayrica sarj sorunu ceken arkadaslarin sorunu hacktivasyon yapmalari. Bunun cozumu de ya aktivasyon ekranini at&t sim kart takarak gececekler ya da hactive edilmis cihazlarina cydiadan SAM ve SAMPrefs programlarini kurup hacktivasyonu kaldiracaklar. Bir repo eklemek gerekiyor onu da googledan bulun artik.

Bootloader muhabbetine esas olayi atlamisim. Snowbreeze kullanarak yuklemek istedigin surume ait bi custom firmware olustur once.
    Sonra iReb programini kullanarak cihazi DFU moduna al (bu programi kullanman sart!) ondan sonra iTunes kullanarak shift+restore ile en basta yarattigin firmware goster direk jb yapilmis olarak yuklenecek. Ondan sonra unlock yaparsin zaten. Hersey biraz google olmazsa panikleme birsey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 19 Temmuz 2011; 11:52:45 >
  • Aktivasyon yapmayan custom fw ile kendi aktivasyon kartımızı kullanarak jailbreak yapmadan telefonu aktifleştirebilir miyiz yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turyeb

Aktivasyon yapmayan custom fw ile kendi aktivasyon kartımızı kullanarak jailbreak yapmadan telefonu aktifleştirebilir miyiz yani ?

Evet ama custom fw'ler genelde jb yapılı olarak gelir. Eğer at&t kart varsa activate etmeyen custom fw yükleyin. Şu an hacktivated şekilde kullanıyorsanız da tekrar yükleyip kasmaya gerek yok aşağıdaki linki uygulayabilirsin.

http://thetechjournal.com/electronics/iphone/activate-iphone-officially-without-stock-sim-with-sam.xhtml

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkiNNy

quote:

Aktivasyon yapmayan custom fw ile kendi aktivasyon kartımızı kullanarak jailbreak yapmadan telefonu aktifleştirebilir miyiz yani ?

Evet ama custom fw'ler genelde jb yapılı olarak gelir. Eğer at&t kart varsa activate etmeyen custom fw yükleyin. Şu an hacktivated şekilde kullanıyorsanız da tekrar yükleyip kasmaya gerek yok aşağıdaki linki uygulayabilirsin.

http://thetechjournal.com/electronics/iphone/activate-iphone-officially-without-stock-sim-with-sam.xhtml

Tatil dolayısıyla biraz geç cevap veriyorum,

öncelikle ilginiz için teşekkürler :)

acaba verdiğiniz linki türkçe olarak aktarmanız mümkün mü ? translate ile çevirip hata yapmak istemem çünkü..

şimdiden teşekkürler, hayırlı ramazanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turyeb -- 2 Ağustos 2011; 1:22:34 >

• Özet;
    Normal jailbreakli ve hacktivated olsun telefon.
    Cydia'yahttp://repo.bingner.com/ kaynağını ekle.
    Ordan SAM uygulamasını yükle.
    Ayarlardan SAM kısmına gel. Orda telefon hactivated diye uyarı çıkacak. De-Activate dedikten sonra SAM'i etkinleştir.
    Tamam diye uyarı çıkacak bitti bu kadar.
  • quote:

Özet;
    Normal jailbreakli ve hacktivated olsun telefon.
    Cydia'yahttp://repo.bingner.com/ kaynağını ekle.
    Ordan SAM uygulamasını yükle.
    Ayarlardan SAM kısmına gel. Orda telefon hactivated diye uyarı çıkacak. De-Activate dedikten sonra SAM'i etkinleştir.
    Tamam diye uyarı çıkacak bitti bu kadar.

Bu arada (bu dediklerinizi yapmadım)

universal kart ile restore yapmayı denedim ancak aktive ekranını geçemedim ve restorenin üstüne tekrar jailbreak yapmak zorunda kaldım.

Sam 'den sonra ne gibi bi işlem yapmak gerek ve esas sorum sam tam olarak ne işe yarar ?

• Universal kartlar ömrünü çoktan doldurdu.
    Normal jailbreak yaptıktan sonra iPhone hacktivated olarak açılır. Bu da simkart ile aktive olmadığından dolayı şarj ve bildirim hatalarına yol açabiliyor. SAM de hacktivated bir iPhone'u sanki orjinal simkartla açılmış hale getirerek bu sorunları ortadan kaldırır. SAM bu yüzden gerekir.
    Yapman gereken sadece SAM yükleyip ayarları yapmak. (önceki mesajda belirttim)
    Normal jailbreakli olarak kullan telefonu. Baktın bi saat içinde %30 şarjın gidiyor ve bildirimlerin gözükmüyorsa dediklerimi yap. Eğer normalse ellemene gerek yok.
  • quote:

Universal kartlar ömrünü çoktan doldurdu.
    Normal jailbreak yaptıktan sonra iPhone hacktivated olarak açılır. Bu da simkart ile aktive olmadığından dolayı şarj ve bildirim hatalarına yol açabiliyor. SAM de hacktivated bir iPhone'u sanki orjinal simkartla açılmış hale getirerek bu sorunları ortadan kaldırır. SAM bu yüzden gerekir.
    Normal jailbreakli olarak kullan telefonu. Baktın bi saat içinde %30 şarjın gidiyor ve bildirimlerin gözükmüyorsa dediklerimi yap. Eğer normalse ellemene gerek yok.

Çok teşekkürler hocam, redsn0w aracılığı ile sam'i yükledim kurdum dediklerini yaptım,

dediğin gibi bildirimler hiçbir uygulama kurmadan çalışıyor, boşuna para verdik pushfix'e :)

şarj deneme imkanım olmadı az önce bataryamı değiştirdim full şarj ettikten sonra bataryayı da deneyeceğim.

tekrardan teşekkürler :)

• quote:

quote:

Çok teşekkürler hocam, redsn0w aracılığı ile sam'i yükledim kurdum dediklerini yaptım,

dediğin gibi bildirimler hiçbir uygulama kurmadan çalışıyor, boşuna para verdik pushfix'e :)

şarj deneme imkanım olmadı az önce bataryamı değiştirdim full şarj ettikten sonra bataryayı da deneyeceğim.

Bildirim çalıştıysa şarjda sorun çıkacağını sanmıyorum esas problem bildirim oluyor genelde.

• quote:

quote:

quote:

Bildirim çalıştıysa şarjda sorun çıkacağını sanmıyorum esas problem bildirim oluyor genelde.

tamam hocam tekrar tekrar teşekkürler, sam'i öğrendiğim iyi oldu yarın sevgilimin telefonunda da uygulayacağım. sen olmasan öğrenemeyecektik sam'i valla :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.