Şimdi Ara

BORACILAR (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.584
Cevap
11
Favori
208.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 model Bora 1.6 Comfortline Gümüş Gri renk..120,000 km de...Darbesiz boyasız ve en ufak hatası yok baktırdık.Servis bakımından yeni çıkmış (triger vs.) tüm faturaları mevcut.
    4 lastik Bridgestone ve yeni takılmış..20.000 TL son dediler..İçi falan da gayet temizdi...Nedersiniz dostlar..Bir de lpg takacagız,şuan için benzinli..Yorum alabilirmiyim saygıdeger dostlar.Daha el sıkışmadık.Yorumlarınız benim için önemlidir.
  • bence fena durmuyor ama LPG de sizden olması kötü olmuş BRC Zavoli gibi markalar oldukça uyumlu çalışmaktalar
  • Bence LPG takılmamış ise avantajlı aslında. LPG motor ömrünü kısaltıyor diye biliyorum.
  • lpg takılmamış olması bencede avantaj aslında..motor daha saglıklıdır en azından..ama yinede 2000 modele 20 bin demesei frenliyor beni biraz..eger 19 bin deseydi hemen alırdım :)
  • valla boralar çok kullanılan araçlar olduğundan 120.000 km çok değil yani 19bin yerine 17bin'e de boralar var ama 260.000 km'de falan hepsi ya da kazalı falan
  • S.a arkadaşlar aranıza bir bora kullanıcısı olarak yeni katılıyorum.Rabbim hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin İNŞALLAH.

Ben aracımı yeni aldığı için çok fazla bilgi sahibi değil size bir kaç sorum olacaktı.

Aracım 2000 1.6 Comfortline LPG li otomatik

depoyu fulledim ve gaz göstegesi daha 110 km oldu olmadı tek yeşil ışığa düştü.şamandıradaki göstergede çok az gösteriyor.sizce bu km de böyle yapması normal mi?yoksa klasik gösterde sorunumu bu.

Birde aracı çalıştırdığımda ABS fehler ve AİRBAG fehler hatası veriyor.

konu hakkında değerli arkadaşların cevapları için şimdiden teşekkürler.
  • ABS ve AİRBAG Fehler

ABS - '''Anti Blockier System'' HATASI (fren yaparken arabayı aynı anda yönlendirme systemi)
    AİRBAG - ''Hava yastığı'' HATASI

Bunlarda hata var diyor, sen en iyisi bir ustaya git ve bu iki systemi göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuneXXX

ABS ve AİRBAG Fehler

ABS - '''Anti Blockier System'' HATASI (fren yaparken arabayı aynı anda yönlendirme systemi)
    AİRBAG - ''Hava yastığı'' HATASI

Bunlarda hata var diyor, sen en iyisi bir ustaya git ve bu iki systemi göster

sürücü koltuğundaki yada yandaki koltuğun ileri geri gitmesinden havayastığı soketi çıkmış olabilir.

abs için bişi diyemiyecem.acaba lastiklerdeki soketler çıkmış olabilir mi?
  • selam arkadaşlar . tam 2 aydır honda civic peşinde koştuktan sonra 1 gün için vw bora 2003 pasific sahibi oldum. aracı daha önce hiç araştırmadım. çok sevdiğim bir arkadaşın tavsiyesi ile aldım. araç 106 binde 90 binde ağır bakımı yapılmış. şunu sormak istiyorum araç için yapmam gereken bakım vs var mı. dikkat etmem gerekenler var mı. araçta lpg yok . tahmini yakıt ne olur(henüz ölçmedğimden soruyorum ). Teşekkürler Şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: desperado439

selam arkadaşlar . tam 2 aydır honda civic peşinde koştuktan sonra 1 gün için vw bora 2003 pasific sahibi oldum. aracı daha önce hiç araştırmadım. çok sevdiğim bir arkadaşın tavsiyesi ile aldım. araç 106 binde 90 binde ağır bakımı yapılmış. şunu sormak istiyorum araç için yapmam gereken bakım vs var mı. dikkat etmem gerekenler var mı. araçta lpg yok . tahmini yakıt ne olur(henüz ölçmedğimden soruyorum ). Teşekkürler Şimdiden

Umarım daha önce Honda kullanmamışsındır. Yoksa çok pişman olacaksın. Ben 6-7 tane Civic'ten sonra 2 sene önce gidip Bora aldım. Bana göre Honda İngiliz atı, Bora ise semersiz bir eşek.

VW maalesef biz Türklerin aşırı şişirmesi nedeniyle TR'de bu kadar çok tutuluyor ve Doğuş Oto tarafından millete fahiş fiyatla çakılıyor. Hatta belkide Almanya'dan sonra en fazla VW satılan ülke TR'dir. Araştırmak lazım bu konuyu..

Bu arada benim araba LPG - OTM, şehiriçi ortalama 0,32 - 0,36 kuruş civarında yakıyor. Aracın düz vitesse şehiriçi 100 km'de 7-9 lt. otomatikse 10-12 lt. yakarsın. Yılda 15-20.000 km ve daha fazla yol yapıyorsan kesinlikle LPG taktırmalısın.

Bir de kaça aldığınızı merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYLINE GTR -- 27 Nisan 2012; 15:32:50 >

• honda benim hayalim. vtec es için çok araştırdım çok bekledim ama temizi çıkmadı ve nasip olmadı. ama bora dan sonra inşallah honda yine ilk tercihim olacak. doktor bir arkadaştan 22 bin tl ye aldım.
  • Arkadaşlar konuyu okuyayım dedım ama hala Boranın üretimi bitti diyenler var

Bora = Jetta Mk 4

Bora ismi eskiyen Jetta ismine dinanizm kazandırmak için Vw tarafından avrupaya satılan Jettalara verilen addır.Yani Bora esasında zaten Jetta mk IV tür

Google a Jetta mk 4 yazın karşınıza Bora çıkacaktır :)

Artık lütfen Bora lar üretimden kalktı yada tekrar üretilsin demesin yahu yeniside eskiside Jetta bu araba.

Bende Sağlam bir Golf Iv-Bora ve Passat b5 hayranıyım bu arada...o yıllardaki Vw ler bambaşkaydı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKYLINE GTR

quote:

selam arkadaşlar . tam 2 aydır honda civic peşinde koştuktan sonra 1 gün için vw bora 2003 pasific sahibi oldum. aracı daha önce hiç araştırmadım. çok sevdiğim bir arkadaşın tavsiyesi ile aldım. araç 106 binde 90 binde ağır bakımı yapılmış. şunu sormak istiyorum araç için yapmam gereken bakım vs var mı. dikkat etmem gerekenler var mı. araçta lpg yok . tahmini yakıt ne olur(henüz ölçmedğimden soruyorum ). Teşekkürler Şimdiden

Umarım daha önce Honda kullanmamışsındır. Yoksa çok pişman olacaksın. Ben 6-7 tane Civic'ten sonra 2 sene önce gidip Bora aldım. Bana göre Honda İngiliz atı, Bora ise semersiz bir eşek.

VW maalesef biz Türklerin aşırı şişirmesi nedeniyle TR'de bu kadar çok tutuluyor ve Doğuş Oto tarafından millete fahiş fiyatla çakılıyor. Hatta belkide Almanya'dan sonra en fazla VW satılan ülke TR'dir. Araştırmak lazım bu konuyu..

Bu arada benim araba LPG - OTM, şehiriçi ortalama 0,32 - 0,36 kuruş civarında yakıyor. Aracın düz vitesse şehiriçi 100 km'de 7-9 lt. otomatikse 10-12 lt. yakarsın. Yılda 15-20.000 km ve daha fazla yol yapıyorsan kesinlikle LPG taktırmalısın.

Yazmayım diyorumda Bora ile hangi Civic i kıyasladınız? Eğer Fd6yı kıyasladıysanız eyvallah diyecek lafım yok.

boranın 99 yılında çıktıgını baz alırsak İes leri falan kıyasladıysanız konuşmaya gerek yok aslında :)
    firizbi gibi kasasıyla 17 yant ve yay olmadan standart hali ae101 Corollada bile ondan kat kat yakışıklıdır.17jant ve yayı yoldan geçen hangi arabaya taksanız zaten yakışır.

gece yolculuklarında kaçla gittiğinizi o korkunç göstergelerde görmek için arabada el feneri taşımak gerekir,50 binde bile çökmüş çukurlaşmış koltuklar vs.sıfır konfor vs. bunu yanında bieyere çarptıgnızda Allaha emanetsiniz tasarım hatası konsoluyla en ufak kazada bacaklarınız kırılır(özellikle ön yolcu tarafında Boradan tek artısı Polo ve Corsa ile eşit olan kilosu +20 hp si zaten o 20hp sayesinde hala Türk insanının aklını çeliyor yoksa o yıllarda Mazda yada Nissan 120hp araba yapsaydı onlar tutulurdu şimdi Türkiyede.

Vtech2 yi kıyasladıysanız bende 1 yıl kullandım 2002 Es araba motor + şanzumandan ibaret bunların ikisi gayet sağlam Borayla kıyaslanabilecek bi araba en azından ama benim beklentimi karşılamadı.

kaporta saçı olarak çok samimi söylüyorum Fiattan daha kalitesiz 2008 de düzcede doluya yakalandım önümde Focus arkamda eski kasa bravo sağa çektik 5 dakika falan dolu yağdı 3 ümüzde arabadan indik ne Focusta nede Bravoda hiçbirşey yoktu benim boyasız fulla orjinal civic imin tavanında yaklaşık 40 adet göçük vardı.Yarısını yapabildiler boyamadan yarısı kaldı lanet edip öyle sattım.daha sonra işıkta taksi arkadan çarptı albea benim bagaj kapagım kagıt gibi katlandı.Aynı şiddette Golf üme arkadan yalaşık 5 kere çarptılar 4 ünde tamponumu boyatmadım bile 5.de artık çizikler var şu tamponu boyatayım dedim çok ciddiyim şaka değil.

Yol tutuş zayıf,Frenler Abs ama araba durmuyor ilk defa gördüm (Fd6 kullandım onunda Frenleri aynı Hyundai bile yaptı bu kadar zormu adam gibi dozlanan bi fren sistemi).

Araba düzde gidiyor ama 16valf Boradan kesinlikle 1-boy 2 boy fazlası var o kadar 8 valftense tabiki iyi gidiyor.

Malzeme kalitesi ve işçilikten bahsetmek ise hondaya büyük haksızlık olur Hondanın konsolun en üstünde kullandıgı kalitede malzemeyi Vw o yıllarda kapı eşiklerinde kullanıyordu.

Highline ı geçtim Comfortline bi Bora ile Fd6 Elegance ve Premium haric (dream dahil) donanım olarak hangi civic kıyaslanabilir arabalarda dijital klima bile yok 15 çelik jant koyup full demişler.

Son olarak bu iş beklenti meselesidir siz Borada bulamassınız aradıgınızı ben Civic te..Bence Hondanın yapmış oldugu tek Civic Fd6 dır bence (yakışıklı ve donanımlı) diğerlerini bir Bora ya değişmem imkansız.

Ayrıca salyangoz gibi kumandası ayrı olan kontak anahtarınada değinmeden geçemiycem 2006 es de bile aynı anahtar şahin gibi.99 Passat Golf Bora hatta transporterlarda bile 1 sınıf kalitede sustalı anahtar mevucttu en azından diğer markalar iki gün sonra sustası bozulsada zangır zangır sallansada sustalı anahtar yapmaya çalışıyor (bkz.opel,Fiat,Ford,peugeot) benim 9 yıllık anahtarımın sustası ise hala beton gibi.

Bu arada Fd6 dahil olmak üzere Civic alacaklara bir tavsiye arabaların kaportası ve boyası aşırı zayıf ( herhangibi civic yada Boranın bagajını yada kapısını kapatın ne demek istediğimi anlıycaksınız sesinden) bu yüzden en ufak kazada müthiş kaporta ve boya hasarı alıyor bu yüzden ikinci eldeki Civic lerin

büyük kısmı pert ve çok fazla değişen boyanan parçalrarı var alırken ekspertizinizi iyi yapın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rene54 -- 29 Nisan 2012; 11:19:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rene54

Güzel yazmışsınız, honda civicler ülkemizde üretildiğinden maalesef bu anlattığınız sorunları görmek oldukça mevcut. Ve donanım olarak da bana da hep eksik gelmiştir, hem de highline bora ile karşılaştırmadan, (ben de comfort'u var 2001 model 8V) Eşek demesi arkadaşın sanırım ağır kalmasıdır onun da sadece 8V'likleri öyle.. yoksa üst viteslerde o kadar da vasat bir performansı yok.

Civic Type-S veya bir accord'a binerseniz aradaki farkı anlayabiliyorsunuz zaten her haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 29 Nisan 2012; 12:08:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rene54

quote:

quote:

Yazmayım diyorumda Bora ile hangi Civic i kıyasladınız? Eğer Fd6yı kıyasladıysanız eyvallah diyecek lafım yok.

boranın 99 yılında çıktıgını baz alırsak İes leri falan kıyasladıysanız konuşmaya gerek yok aslında :)
    firizbi gibi kasasıyla 17 yant ve yay olmadan standart hali ae101 Corollada bile ondan kat kat yakışıklıdır.17jant ve yayı yoldan geçen hangi arabaya taksanız zaten yakışır.

gece yolculuklarında kaçla gittiğinizi o korkunç göstergelerde görmek için arabada el feneri taşımak gerekir,50 binde bile çökmüş çukurlaşmış koltuklar vs.sıfır konfor vs. bunu yanında bieyere çarptıgnızda Allaha emanetsiniz tasarım hatası konsoluyla en ufak kazada bacaklarınız kırılır(özellikle ön yolcu tarafında Boradan tek artısı Polo ve Corsa ile eşit olan kilosu +20 hp si zaten o 20hp sayesinde hala Türk insanının aklını çeliyor yoksa o yıllarda Mazda yada Nissan 120hp araba yapsaydı onlar tutulurdu şimdi Türkiyede.

Vtech2 yi kıyasladıysanız bende 1 yıl kullandım 2002 Es araba motor + şanzumandan ibaret bunların ikisi gayet sağlam Borayla kıyaslanabilecek bi araba en azından ama benim beklentimi karşılamadı.

kaporta saçı olarak çok samimi söylüyorum Fiattan daha kalitesiz 2008 de düzcede doluya yakalandım önümde Focus arkamda eski kasa bravo sağa çektik 5 dakika falan dolu yağdı 3 ümüzde arabadan indik ne Focusta nede Bravoda hiçbirşey yoktu benim boyasız fulla orjinal civic imin tavanında yaklaşık 40 adet göçük vardı.Yarısını yapabildiler boyamadan yarısı kaldı lanet edip öyle sattım.daha sonra işıkta taksi arkadan çarptı albea benim bagaj kapagım kagıt gibi katlandı.Aynı şiddette Golf üme arkadan yalaşık 5 kere çarptılar 4 ünde tamponumu boyatmadım bile 5.de artık çizikler var şu tamponu boyatayım dedim çok ciddiyim şaka değil.

Yol tutuş zayıf,Frenler Abs ama araba durmuyor ilk defa gördüm (Fd6 kullandım onunda Frenleri aynı Hyundai bile yaptı bu kadar zormu adam gibi dozlanan bi fren sistemi).

Araba düzde gidiyor ama 16valf Boradan kesinlikle 1-boy 2 boy fazlası var o kadar 8 valftense tabiki iyi gidiyor.

Malzeme kalitesi ve işçilikten bahsetmek ise hondaya büyük haksızlık olur Hondanın konsolun en üstünde kullandıgı kalitede malzemeyi Vw o yıllarda kapı eşiklerinde kullanıyordu.

Highline ı geçtim Comfortline bi Bora ile Fd6 Elegance ve Premium haric (dream dahil) donanım olarak hangi civic kıyaslanabilir arabalarda dijital klima bile yok 15 çelik jant koyup full demişler.

Son olarak bu iş beklenti meselesidir siz Borada bulamassınız aradıgınızı ben Civic te..Bence Hondanın yapmış oldugu tek Civic Fd6 dır bence (yakışıklı ve donanımlı) diğerlerini bir Bora ya değişmem imkansız.

Ayrıca salyangoz gibi kumandası ayrı olan kontak anahtarınada değinmeden geçemiycem 2006 es de bile aynı anahtar şahin gibi.99 Passat Golf Bora hatta transporterlarda bile 1 sınıf kalitede sustalı anahtar mevucttu en azından diğer markalar iki gün sonra sustası bozulsada zangır zangır sallansada sustalı anahtar yapmaya çalışıyor (bkz.opel,Fiat,Ford,peugeot) benim 9 yıllık anahtarımın sustası ise hala beton gibi.

Bu arada Fd6 dahil olmak üzere Civic alacaklara bir tavsiye arabaların kaportası ve boyası aşırı zayıf ( herhangibi civic yada Boranın bagajını yada kapısını kapatın ne demek istediğimi anlıycaksınız sesinden) bu yüzden en ufak kazada müthiş kaporta ve boya hasarı alıyor bu yüzden ikinci eldeki Civic lerin

büyük kısmı pert ve çok fazla değişen boyanan parçalrarı var alırken ekspertizinizi iyi yapın derim.

Valla dostum eline sağlık yazdıkların için. daha üç dört gün oldu bora yı kullanalı ve içimde uhde kalan civic i unuttum bile. ha evet daha önce hiç civic kullanmadım ama beklentilerimin hepsine karşılık buldum borada . üstelik üç dört günde. zaten önemli olan benim beklentilerimin karşılanmasıydı. gerisi teferruat. araca bindiğimde kendimi güvende hissediyorum. konfor süspansiyon süper. hiç farkında olmadan 140 150 olmuş gösterge.... artık söyleyecek tek şey var. allah herkese kazasız belasız günler nasip etsin inşallah. bu arada sanırım yakıt 40-45 kuruş civarı. şu aşamada lpg siz kullanacam.

• bir de şu var arkadaşlar. amacım kesinlikle bora civic vs. karşılaştırması yapmak değildi. konu biraz amacından şaştı. ben sizlerin tecrübesinden yaralanmak istedim. kullanım önerileri falan ........
  • 2005-2006 model olmak üzere 6 adet Civic ES OTM - 2 adet 2007 model Elegance ve Premium OTM sahibi oldum. Bu araçların hiçbirinde ama hiçbirinde zerre kadar mekanik ve kaporta problemi yaşamadım. Kaporta inceliği konusu eğer sağlamlık açısından değerlendiriliyorsa, bu konuda kimseyle tartışmaya bile gerek duymuyorum. Aracın sac kalınlığı sağlamlığa etki etseydi, Renault Modus ve Volvo kafa kafaya çapışma testinde Volvo Modus'un içinden geçip giderdi. Ama bakın ne oluyor.http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Arkadaşın Civic ve Bora tercihleri arasında kalıp, Bora'yı tercih etmesi üzerine fikrimi belirttim. Her aracın kendine göre üstün yönleri bulunduğu bir gerçek. Sadece sürücüsünün beklentilerine cevap verme oranına göre kabul görür. Ben aracımın performanslı olmasını ve yol tutuşunun üst seviyede olmasını yeğlerim. Bu arada fren konusunda Civic'e zayıf denmesini kesinlikle anlayamadım.

Ekleme: @Desperado - Aracınızı beğendiğinize göre sorun yok. Kazasız belasız kullanmanız dileğimle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYLINE GTR -- 30 Nisan 2012; 10:42:09 >

• Arkadaşlar internetten araştırdım ama tam olarak anlamadım. 2003 pasific modelinin donanımı hakkında bilgi verir misiniz.
  • Slm arkadaslar. aracta yol bilgisayari kullanima gore surekli degisken bir sekilde yakiti gosteriyordu. Bu aksam ise kontagi cevirdigimde bir ses geldi ve yol bilgisayari 8.3 100km/ seklinde yazmaya basladi ve bu sekilde sabit kaldi. Bu durumun depoda kalan yakıt miktariyla ilgisi olabilir mi. Daha once hiv YB li arac kullanmadigimdan bilmiyorum. Birde 2003 pasificlerde kac hoparlor var. Benim aracta arkadan ses gelmiyor. Teyp.ayarila mi ilgili yiksa kolon.mu yok arkada. son olarak arac yaklasik 100 km de 40 tl yakiyor. Yilda ortalama 12_13 bin km yol yapiyorum. Lpg taktirmali miyim. Hangi marka tzvsiye edersiniz. Sizin lpg de yakit durumunuz nedir. Tesekkurle simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2005-2006 model olmak üzere 6 adet Civic ES OTM - 2 adet 2007 model Elegance ve Premium OTM sahibi oldum. Bu araçların hiçbirinde ama hiçbirinde zerre kadar mekanik ve kaporta problemi yaşamadım. Kaporta inceliği konusu eğer sağlamlık açısından değerlendiriliyorsa, bu konuda kimseyle tartışmaya bile gerek duymuyorum. Aracın sac kalınlığı sağlamlığa etki etseydi, Renault Modus ve Volvo kafa kafaya çapışma testinde Volvo Modus'un içinden geçip giderdi. Ama bakın ne oluyor.http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Arkadaşın Civic ve Bora tercihleri arasında kalıp, Bora'yı tercih etmesi üzerine fikrimi belirttim. Her aracın kendine göre üstün yönleri bulunduğu bir gerçek. Sadece sürücüsünün beklentilerine cevap verme oranına göre kabul görür. Ben aracımın performanslı olmasını ve yol tutuşunun üst seviyede olmasını yeğlerim. Bu arada fren konusunda Civic'e zayıf denmesini kesinlikle anlayamadım.

Ekleme: @Desperado - Aracınızı beğendiğinize göre sorun yok. Kazasız belasız kullanmanız dileğimle..

Hocam civiclerin türkiyede üretilmesinden ötürü müdür neden bilmiyorum ama yol tutuşları ve frenleri konusunda herkes aynı şeyden şikayetçi, şöyle birşey söyliim tutmuyor diil frenler, pedal hissiz,alışması zaman istiyor biraz değişik,Accord kullanırsanız aradaki farkı anlayacaksınızdır.

Bu arada volvo ve modus testi için şunu da farketmişsinizdir ki havayastıkları ve motoru olmayan bir Volvo ile çarpışıyor ki bu da ciddi anlamda testin güvenilebilirliğini düşürür çünkü enerjinin aktarımları, ve dağılımına göre motorun da çok ciddi bir katkısı var o yüzden ben bu teste hiç ama hiç güvenmedim. Ve ayrıca 2005-2006 model ve 2007 model Civicler ile 2003 model borayı bir tutmamanız gerekir sanırım Dediğiniz gibi her araç herşeyi bir arada sunmuyor, konfor isteyen boraya, performans ve sorunsuzluk isteyen ise civic'e diyorum ben

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.