Şimdi Ara

BORACILAR (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.584
Cevap
11
Favori
208.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hocam benim kışlıklar goodyear yazlıklar continental :) vw den aldım yazlıkları. Goodyear alacaktım ama eco contact 3 ler baya uyguna geldi bana hemde yeni lastikti haziran tarihli. 195 65 15 Tanesi 100 liraya geldi nerdeyse :) goodyear michelin hatta continental bayisinde bile fiyatlar bu ebat için tanesi 140 180 arasıydı :) Ucuz olunca taktırdım bende. Konforu falan güzel memnundum baya uzun yolda yaptım denemenizi öneririm.

Arka cam buğu çözücüsü büyük ihtimal bilinçsiz bir oto yıkamacısı tarafondan bozulmuş. Ben arka camı hiç sildirtmem kendim silerim. yoksa adamlar bodoslama dalıyorlar hart yurt bozuluyor sonra. Tamiri yapılıyor sanırım kopukluk varsa camcılara gidin derim. Arka camı silerkende mikrofiber bezle çok bastırmadan yatay haraketlerle silin, dikey silmeyin aşağı yukarı :)

Hocam biz de lastikleri değiştirdik Michelin PrimacyHP aldık 205 55 R16 bizim de comfortline olduğu için orjinalleri bu bizde ama biraz tuzluya geldi tanesi 275 lira lastiğin ama özellikleri hoşuma gidiyor. Islak zeminde 3 metreyye kadar kısa fren mesafesi ve tutuş olarak güzel ve yumuşak lastikler :)

@inundatio
    180 üstü hızlara ben ilk bu araçla çıktım :) ve gayet herşey normal geliyordu :)

Buğu çözücü hocam heryerde çalışmakta bizim sizde de Yazılımcı arkadaşımızın dediği gibi, kopukluk olabilir.. AntiFog spreyi sürerseniz idare edebilir bir süre.. Bir deneyin derim.

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.. ,
    Arka cama film çekerken sanırım arıza yaptırdılar ,, Artık bu şekilde idare edicezzz :(((
    Lastik konusunda inanın çok kararsızımm.. Herkes bir şeyler diyorr.. Benim orginal 205/55r/16 lastik ebatımm.. Fiyatından çok benim için önemli olanı süspansiyon kalite fren yol tutuşu..
  • quote:

Fiyatından çok benim için önemli olanı süspansiyon kalite fren yol tutuşu
    dediniz mi hocam fiyatlar yükselmekte ama gerçekten o yüksekliğe değmekte, bizim lastikler fena değildir o konuda 4 mevsimliktir gerçi ben izmirde olduğum için karla alakalı bir lastik yani ayrıca bir kış lastiği hiç almadım...
  • aracımda 50000 km dir michelin energy serisi lastikler var.gayet memnunum ama artık yaz gelince 4 yıl olcak.michelin lastikler kaliteli ve yumuşaktır .sonradan briston gibi sertleşmez.

ben tekrar lastik alacak olsam michelin alırım.
  • 2002 model highline boram var. degisen boya yok. 15900 binde.
    8000k xenon far
    ön arka sis farı
    ön arka kol dayama
    highline özel jant ve süspansiyon
    otomatik kararan dikiz aynası
    elektrikli yan aynalar
    gri döseme
    spor bel destekli koltuklar
    esp
    abs
    8 airbag
    ahsap ic döseme
    otomatik vites
    hız sabitleyici
    fonksiyonel direksiyon
    dijital klima
    sunroof(cift yönlü)
    mavi aynalar

aklıma gelenler bunlar. bilemeyenler icin yazdım :)

aracımı satmayı düsünüyorum. arac atlantik mavidir.(koyu lacivert)ilgilenen varsa ulassın 05072700989. fiyat:25000 ihtiyactan satımıyorm arkadaslar model yükseltmeyi düsünüyorum. bakımı düzenli olarak yapıldı. ayrıca tamponlarda cizikler oldugu için yarıyıl tatilinde ön arka tamponu kaskoda degistircem. yani arac tertemiz olacak. highline konforu baskadır :)

• arkadaşlar comfortline donanımında esp var mı?eğer 2000 model arabada esp varsa çok süper bir durum bu bence.son modellerin çoğunda yok bu özellik.
  • slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bundan iki hafta önce 2004 pasific vardı.... yılbaşı gecesi maalesef kaza yaptım ve pert oldu araba...size birkaç sorum olacak Öncelikle 2004 YADA 2005 bora otomatik şanzumanlı bir araç almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz şanzuman sorunu felan çıkarırmı kazadan sonra manuel araba kullanmak istemiyorum hala kendimi toparlayamadım..... bir diğer sorum kazada arabam pert oldu ve hiçbir hava yastıgı açılmadı ama emniyet kemeri takılı değildi bunların tetikleyicileri ile emniyet kemeri arasında bağlantı var diyorlar kemer takılı olmadıgı için açılmadı diye tahmin ediyorumm şimdiden cok teşekkür ederim BORACILARRRR....
  • quote:

Orijinalden alıntı: pert boracı

slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bundan iki hafta önce 2004 pasific vardı.... yılbaşı gecesi maalesef kaza yaptım ve pert oldu araba...size birkaç sorum olacak Öncelikle 2004 YADA 2005 bora otomatik şanzumanlı bir araç almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz şanzuman sorunu felan çıkarırmı kazadan sonra manuel araba kullanmak istemiyorum hala kendimi toparlayamadım..... bir diğer sorum kazada arabam pert oldu ve hiçbir hava yastıgı açılmadı ama emniyet kemeri takılı değildi bunların tetikleyicileri ile emniyet kemeri arasında bağlantı var diyorlar kemer takılı olmadıgı için açılmadı diye tahmin ediyorumm şimdiden cok teşekkür ederim BORACILARRRR....

öncelikle geçmiş olsun.otomatik vites boralar iyidir sorun çıkarmazlar.biraz fazla yakar manuele göre hepsi bu.Bu arada emniyet kemerini takmadan hiçbir aracın hava yastığı açılmaz.Malesef burada sizin hatanız var.Neyse cana gelmesin de önemli olan bu.Tekrar geçmiş olsun.

• quote:

slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bundan iki hafta önce 2004 pasific vardı.... yılbaşı gecesi maalesef kaza yaptım ve pert oldu araba...size birkaç sorum olacak Öncelikle 2004 YADA 2005 bora otomatik şanzumanlı bir araç almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz şanzuman sorunu felan çıkarırmı kazadan sonra manuel araba kullanmak istemiyorum hala kendimi toparlayamadım..... bir diğer sorum kazada arabam pert oldu ve hiçbir hava yastıgı açılmadı ama emniyet kemeri takılı değildi bunların tetikleyicileri ile emniyet kemeri arasında bağlantı var diyorlar kemer takılı olmadıgı için açılmadı diye tahmin ediyorumm şimdiden cok teşekkür ederim BORACILARRRR....

Hocam geçmiş olsun, otomatik vites boralar performans konusunda biraz daha düşük olsalarda yine de konfor konusunda çok daha yüksek araçlardır.. Pert olan aracınız için üzüldüm ama yine de bu gün burda yazabilmeniz bize güzel birşey. Emniyet kemeri takmadığınız sürece avrupadaki araçların hava yastıkları açılmamaktadır.. Bunun sebebi hava yastıklarının açılmasının sebebi emniyet kemeri takılı olan birinin kaza anındaki emniyet kemerlerinin baskılarını azaltması olduğundan emniyet kemeri takılmamış durumda hava yastıkları oldukça tehlikeli olmasıdır...Çünkü aracın içinde sizi tutan birşey olmadığı için o kaza anında siz öne giderken sizi geri iten birşey boyun kırmaya kadar gidebilir. Bunun için emniyet kemerinizi daima takmanızı tavsiye ediyorum.

• cok teşekkür ediyorum arkadaşlar allaha cok şükür bende bişey yok canıma bişey olmadı mal ne olursa olsun alınır
    Otomatik şanzuman boraların şanzumanlarında bir problem yaşandıgı zaman çok masraf açıyo diyorlar yani komple motoru elden ğeçiriyorlarmış o yüzden manuel mi otomatikmi alsam karar veremedim otomatik kullanan arkadaşların yorumlrına ihtiyacım var SAYGILARIMLA....
  • quote:

cok teşekkür ediyorum arkadaşlar allaha cok şükür bende bişey yok canıma bişey olmadı mal ne olursa olsun alınır
    Otomatik şanzuman boraların şanzumanlarında bir problem yaşandıgı zaman çok masraf açıyo diyorlar yani komple motoru elden ğeçiriyorlarmış o yüzden manuel mi otomatikmi alsam karar veremedim otomatik kullanan arkadaşların yorumlrına ihtiyacım var SAYGILARIMLA....

o çooook masraf açan vw'ler DSG'ler diye tahmin ediyorum ama elbetteki otomatik vites arızaları hiç bir zaman manuel kadar ucuz olmayacaktır ve manuelden fazla yakıp daha az seri olacaktır o yüzden ekonomiklik ise mecburen manuel düşünmelisiniz. Bu arada bundan sonra hiç çıkarmazsınız umarım emniyet kemerini. 1950 model araba ile 2012 model araç arasında dünyalar kadar fark var ama bir şey aynı, o da emniyet kemeri. Bu da bunun ne kadar gerekli olduğunu göstergesidir bence.

• Allah size kazasız cezasız arabanızı kullanmak nasip etsin Boracılar. 2001 highline'ımı hala özlüyorum. Vw'in ürettiği en erkeksi kasa budur bence.
  • Bugün aksam 30 santimden daha fazla bir karda aracımı kullandım ;) Sonuc gayet tatminkar... Baskalarının pati çekerek dahi kalkış yapamadığı yerde tık demedi ;) Beni mahcup etmemesi cok mutlu etti beni
  • arkadaşlar şu far nasıldır bilen var mı?

http://www.modifiye.com.tr/tuning/2801-200-VW-Bora-Siyah-Angel-Eyes-Far.aspx

H7 imiş farları da...

Bir de şunu sorayım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-vw-bora-1-6-icin-chip-tuning-68342347/detay

böyle bir chip tuning uygulaması yaptıran da oldu mu? 14 beygir veriyormuş fena değil %13 civarı bir artış yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 17 Ocak 2012; 22:15:52 >

• merhaba arkadaşlar ben uzun yıllar reno grubunun araçlarını kullandım ve en son elımdekı aracı satıp uzun araştırmalar sonunda vw. bora almaya karar verdım , bu uzun araştırma sürecinde opel astra e bora arasnda kararsız kalmıştım çevremde bi kaç arkadaşımda astara var bıı süre test etme imkanım oldu , onlarda kemık gıbı araç ama konfor yok bıraz sert geldı ve boraya yöneldim adanadayım ve konyadna temiz kazasız ve boyasız bır bora denk geldi kısmet oldu gittim kontrol ettırdım ve aldım , sağolsun aldıgım arkadaş sürekli servis bakımı yaptırmış araca ve söyledıgı hersey evraklı sekılde doğru aracı hatasız , bu arada modeını belırteyım boranın en düşük serisi basic modelı .. yaklaşık 15 gundur bora kullanıcısıyım ve şimdiye kadar sanki hiç araç sürmemiş gıbı oldum resmen araba bora serısının en alt segmentı olmasına ragmen yağ gıbı ve sahıden araba ya .. benım sualım şu olacak sizlere ; adanada lpg nin litre fiyatı 2400 civarı ve depom 4o lt lik tank .. depoyu full leyip kullandıgım zaman 250 km civarı gdiyor !! normalmi acaba sizce bana biraz fazla geldi .. ama şu bir gerçek bıraz fazla yaksada uzun süre bineceğim ona ve satmayıda düşünmüyorum :) yakıt konusunda ilgi verebılecek bir arkadaşım varsa bana çok mutlu olurum ... tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler temenni ederim saygılarımla ..

• Hocam 330-350 km arasi yapmalidir 250 kmde isik kirmiziya iner 100 km kadar daha yol yapar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eseradana

merhaba arkadaşlar ben uzun yıllar reno grubunun araçlarını kullandım ve en son elımdekı aracı satıp uzun araştırmalar sonunda vw. bora almaya karar verdım , bu uzun araştırma sürecinde opel astra e bora arasnda kararsız kalmıştım çevremde bi kaç arkadaşımda astara var bıı süre test etme imkanım oldu , onlarda kemık gıbı araç ama konfor yok bıraz sert geldı ve boraya yöneldim adanadayım ve konyadna temiz kazasız ve boyasız bır bora denk geldi kısmet oldu gittim kontrol ettırdım ve aldım , sağolsun aldıgım arkadaş sürekli servis bakımı yaptırmış araca ve söyledıgı hersey evraklı sekılde doğru aracı hatasız , bu arada modeını belırteyım boranın en düşük serisi basic modelı .. yaklaşık 15 gundur bora kullanıcısıyım ve şimdiye kadar sanki hiç araç sürmemiş gıbı oldum resmen araba bora serısının en alt segmentı olmasına ragmen yağ gıbı ve sahıden araba ya .. benım sualım şu olacak sizlere ; adanada lpg nin litre fiyatı 2400 civarı ve depom 4o lt lik tank .. depoyu full leyip kullandıgım zaman 250 km civarı gdiyor !! normalmi acaba sizce bana biraz fazla geldi .. ama şu bir gerçek bıraz fazla yaksada uzun süre bineceğim ona ve satmayıda düşünmüyorum :) yakıt konusunda ilgi verebılecek bir arkadaşım varsa bana çok mutlu olurum ... tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler temenni ederim saygılarımla ..

öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin tadına vara vara binin.

gelelim yakıt olayına eğer yaptığınız değer ş dışı ise az... eğer ş içi biraz az.tabiki kullanılan trafik yoğunluğu yada sizin nasıl kullandığınız önemli.40 lt tanka max 32 lt gaz alır.benimki 40 lık ama 32 de bitiyor.

eğer aracı uzun süre kullanacaksanız önce bi lpg firmasına uğrayın.lpg ayarlarına baktırın derecesine, lpg filtrelerini değiştirin gerekli bakımı yaptırın.

sonrasında aracın bujileri ne zaman değişmiş,hava filtresi bunlarda yakıtı etkiler.bunlarada baktırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Hocam 330-350 km arasi yapmalidir 250 kmde isik kirmiziya iner 100 km kadar daha yol yapar...

evet hocam aynen öyle oluyor , ben kırmızıyı dıkkate almamışım dün denedım kırmızı ışıkla otobandan mersınden adanaya geldım yaklaşık 80 km yol yaptım .. teşekkür ediyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

quote:

merhaba arkadaşlar ben uzun yıllar reno grubunun araçlarını kullandım ve en son elımdekı aracı satıp uzun araştırmalar sonunda vw. bora almaya karar verdım , bu uzun araştırma sürecinde opel astra e bora arasnda kararsız kalmıştım çevremde bi kaç arkadaşımda astara var bıı süre test etme imkanım oldu , onlarda kemık gıbı araç ama konfor yok bıraz sert geldı ve boraya yöneldim adanadayım ve konyadna temiz kazasız ve boyasız bır bora denk geldi kısmet oldu gittim kontrol ettırdım ve aldım , sağolsun aldıgım arkadaş sürekli servis bakımı yaptırmış araca ve söyledıgı hersey evraklı sekılde doğru aracı hatasız , bu arada modeını belırteyım boranın en düşük serisi basic modelı .. yaklaşık 15 gundur bora kullanıcısıyım ve şimdiye kadar sanki hiç araç sürmemiş gıbı oldum resmen araba bora serısının en alt segmentı olmasına ragmen yağ gıbı ve sahıden araba ya .. benım sualım şu olacak sizlere ; adanada lpg nin litre fiyatı 2400 civarı ve depom 4o lt lik tank .. depoyu full leyip kullandıgım zaman 250 km civarı gdiyor !! normalmi acaba sizce bana biraz fazla geldi .. ama şu bir gerçek bıraz fazla yaksada uzun süre bineceğim ona ve satmayıda düşünmüyorum :) yakıt konusunda ilgi verebılecek bir arkadaşım varsa bana çok mutlu olurum ... tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler temenni ederim saygılarımla ..

öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin tadına vara vara binin.

gelelim yakıt olayına eğer yaptığınız değer ş dışı ise az... eğer ş içi biraz az.tabiki kullanılan trafik yoğunluğu yada sizin nasıl kullandığınız önemli.40 lt tanka max 32 lt gaz alır.benimki 40 lık ama 32 de bitiyor.

eğer aracı uzun süre kullanacaksanız önce bi lpg firmasına uğrayın.lpg ayarlarına baktırın derecesine, lpg filtrelerini değiştirin gerekli bakımı yaptırın.

sonrasında aracın bujileri ne zaman değişmiş,hava filtresi bunlarda yakıtı etkiler.bunlarada baktırın.

teşekkür ederim hocam Allah cümlemizi kazadan beladan korusun ..

yumkarıda arkadaşada yazdım , bir kaç gün işkillendim sankı fazla yakıyormuş gıbıme geldı ama denedım uzun süreye yaydım olayı çokta korkulacak birşey olmadıgını anladım , depo kapasıte olayı ıse bahsettıgınız gıbı tam fullnedıgınde 40 lt. den az alıyor ve karşılıyor yakıtı fazla yakmıyor .. bakımını aldıgım arkadaş yaptırmış aracın neredeyse tüm bakımları , ama aldım ben yenıden baktırdım araca yıne on numara , sadece bi ses gelıyordu bilye dagılması gıbı gergi kasnağının rulmanı dağılmış onuda değiştidirm 20 tl. malzeme ve işçilik dahil 50 tl ye hallettik .. bora alacak arkadaşlara yenı bır bora kullanıcısı olarak iç rahatlığıyla tavsiye ederim aracı .. bora güzel ve sağlam araçmış test edıldı onaylandı ... :) herkese adanadan selam ve saygılarımla ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Hocam 330-350 km arasi yapmalidir 250 kmde isik kirmiziya iner 100 km kadar daha yol yapar...

evet hocam aynen öyle oluyor , ben kırmızıyı dıkkate almamışım dün denedım kırmızı ışıkla otobandan mersınden adanaya geldım yaklaşık 80 km yol yaptım .. teşekkür ediyorum ..

aynı hataya ben de düşmüştüm bu kadar az mı gidecek? araç 45-50 kuruş mu yakacak? Diye :) Oradan biliyorum hem gaz'a gelen zamlar hem de kış aylarından dolayı araçlar fazla yakmaya başladı. Sizde durumlar nasıl? Agresif kullanarak bizdeki bora 35 kuruşlarda gezmekte..

edit: Gaz fiyatı 2.41 buralarda... eskiden 2 liradan alırken 23 kuruş gibi yakıyordu yani sadece zamlarla gelen duruma göre 28 kuruş yakması gerekirken artan agresiflik ve mevsim değişimi 35 kuruşlara yükseltmiş durumda. ( ha bi de debriyaj bitiyor baya yukarılarda kavramakta onun da etkisinin olduğunu düşünmekteyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 25 Ocak 2012; 14:31:53 >

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.