Şimdi Ara

Borsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar. suan 17 yasindayim, ocak ayinda 18 olacagim.

kucuklukten beri hep kendi parami kazanmak istedim. hep borsa hakkinda birseyler duyuyordum fakat hic girmeyi ciddi anlamda dusunmemistim.

son bir haftadir internetten borsa hakkinda bilgiler ogrenmeye calisiyorum. bu forumu arastirdim ve bircok sey ogrendim. fakat benim bu konuda konusabilecegim, danisabilecegim birileri olmadigi icin ogrendigim bilgileri bir plan halinde buraya yazmak istedim.

yanlis mi dogru mu diye bana yardimci olabilirseniz hem bana hemde bu forumu normalde borsa hakkinda bilgi ogrenmek icin ziyaret eden arkadaslara katkide bulunursunuz.

hedefim para kazanmak. zaman sinirim yok. hani bir acelem de yok. bunlari yapip bekliycem:

1) dusen 20 tane hisse bulacagim
    2) neden dustuklerini arastiracagim
    3) uygun bulduklarimi bu yirmi tanenin icinden eleyecegim ve satin alacagim
    4) hisse yukselene kadar bekleyecegim, yukselince de satacagim.

ornegin GALATASARAY SPORTİF(GSRAY) suan pek iyi bir durumda gibi gozukmuyor. gecen yilin dorduncu ayinda 83.87 iken suan 38.50. simdi acikcasi ben fenerbahceli olmama ragmen GSnin bu sene sampiyon olacagini dusunuyorum. sampiyon olurlarsa hisseleri yukselirmi? bu sene olmasa da sonucta koklu bir takim, iki sene once nerdeyse kume dusuyorlardi suan lig birincisiler. sizce bu tarz bir dusunce yapisi dogru yonde ilerleyen bir dusunce yapisi mi?

birkac sorum var:

1) IMKB'ye kayitli olan hisselerden en cok dusen 100 tanesinin listesini bulabilecegim bir web sitesi varmi?
    2) diyelimki bir sirket dustu. yukselip yukselemeyecegini nerden anlayabiliriz. teknik analiz diye birsey varmis, sanirim bu sirketin genel analizi. bu analizi en kolay hangi siteden yararlanabilirim?
    3) suanwww.borsagundem.com'u kullaniyorum. daha iyi bir site varmi onerebileceginiz?
    4) endeks nedir? cok sey okudum hakkinda ama tam anlayabilmis degilim.
    5) bana bu konuda onerebileceginiz kitaplar varmi? arastiriyorum ama herseyi tam olarak kavramis degilim. hani sanki yeni bir lisan ogreniyorum da bazi taraflar eksik.
    6) suan lise sonda okuyorum. sizce turkiye borsasina mi girsem amerika mi? yabanci dilim her turlu sey icin yeterli. amerikada da uzun sure bulunmuslugum var dil konusunda hic bir sikintim yok.

iki ay sonra 5000 tl ile girmeyi planliyorum. uzun sure iddaa oynadim ve cok kaybetmedim. hirsliyim ama hicbir zaman isimi aceleye getirmeyi sevmem.

tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Hiç girme. 1.5 hafta önce borsa ya girdim yüklü miktar parayla. İlk girdiğim gün al sat yaparak 1 günde 150 tl kar ettim. Fakat su an 300 400 tl zarardayim ve 1 haftadır bekliyorum hisse yükselsin de satayım diye. Aman diyim bulaşma .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 11 Kasım 2012; 21:39:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsray alma da ne alırsan al
  • Şurayı bir inceleyin isterseniz, faydası olacaktır:
    http://forum.donanimhaber.com/m_43391488/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Hiç girme. 1.5 hafta önce borsa ya girdim yüklü miktar parayla. İlk girdiğim gün al sat yaparak 1 günde 150 tl kar ettim. Fakat su an 300 400 tl zarardayim ve 1 haftadır bekliyorum hisse yükselsin de satayım diye. Aman diyim bulaşma .)

valla amacim yatiracagim 5000 tlyi 50000 tl yapmak degil. sabrim var, vaktim var. gunluk al-satlarla ilgilenmiyorum. anladigim kadariyla zaten gunluk al-satlar pek kestirilemiyor. fakat saglam bir sirket birseye bagli olarak deger kaybettiyse ve eger tekrar gelecekte (1 hafta ~ 3 ay arasi) deger kazanabilecegini dusunuyorsam alacagim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Şurayı bir inceleyin isterseniz, faydası olacaktır:
    http://forum.donanimhaber.com/m_43391488/tm.htm

Evet suan o konuyu okuyorum gercekten guzel bir konu
  • Bir de gümüş hesabı diye bir konu vardı.. onu da bir inceleyin isterseniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_55732683/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kripto piyasalarında battım
    3 yıl önce açıldı
    Yabancı hisse temettü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sakın bizim borsaya girme...
    Zira burası artık Vadeli piyasanın (VOB) oyuncağı olmuş durumda...
    Oradaki kaldıraçlı pozisyonlar kâr yazsın diye üç beş banka ve holding hissesi yukarı gidiyor...Geri kalan 400 küsür hisse iki üç yıl evvelki fiyatlarda...
    Ekonomi ile bir ilgisi kalmamış,küçük yatırımcının alması gereken bütün bilgileri gizlenmiş el yordamıyla kör döğüşü yapılan bir yer...

Sakın bulaşma...
  • Sana tek tavsiyem sakın bulaşma!
    Tecrübeyle sabittir...
    Hele hele bu İMKB ise sakın sakın :)
  • http://finans.mynet.com/Borsa.aspx buranın sana yardımcı olucagını düşünüyorum

http://www.tspakb.org.tr/tr/ sorularınada burda yanıt bulablrsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.