Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.608
Cevap
530
Favori
1.169.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesajım bulunsun , favorılere eklemeyı beceremedım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jebote

mesajım bulunsun , favorılere eklemeyı beceremedım

niyetin bile yeter.................ama işi nakite çevirmek gayemiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebi_gokhan

Adım Gökhan
    Borsanın işleme mantığını biliyorum ama hiç ilgilenmediğim için yabancı olduğum çok konu var.
    Ben biraz araştırayım kendimce takıldıkça uğrarım.

GENELDE HEPİMİZ KONULARIN İLK VE SON SAYFASINI OKURUZ BENDE ÖLE YAPARIM...
    AMA İNAIN SAMİMİ OLAN ŞU 5 SAYFASI OKURSA FAYDALI OLACAKTIR..
    B KONUYU AÇMA SEBEBİMİ 2 DEFA YAZDIM 4 DEFADA COPY ETTİM..SABAH 09-12 AKŞAM 19-24 ARASI HER SORUYA CEVAP VERECEĞİM DEDİM VE VERİYORUM..
    GÖKHAN..SOMUT OLARAK SORUN VARSA HEMEN ECAVP VERİRİMM...
  • B tipi likit fonlar hiçbir getirmiyor ama A tipini denemedim, risk var A tipinde, APG A tipi fonlarda vardı herhalde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: huntelarr

quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

Ben akbank üzeriden a tipi ve b tipi fonların hepsini aldım sattım. Bir çok fonda yüzde 10 luk stopaj kesintisi var. Misal akbank b tipi BRIC fon satıyorsun 100 lia kardasın 10 lira stopj kesintisi yapılır 90lira hesaba kar geçer.

sergeant_sebastian;

10 lira kar edip 4 lira kesinti yapıldığını belirtmişsin bu imkansız gibi normal telefon abnkacılığı yada internet üzerindne alıps atım yatpınca stopaj harici asla masraf kesintisi yapılmaz. 10 lira kar elde ettiysende ondan alacakları tutar 10 kuruş olur. Daha dün yeni fon bozdurdum. Dediğim gibi stopaj harici kesinti yok.

Bence paranızı değerlendirmek istiyorsanız helede acemiyseniz borsaya dolaylı yollardan girin. Yani a tipi hisse senedi fonlarından alın. B tipi fonlara gireceksenizde likit fonlara asla girmeyin kaybetme ihtimaliniz yok ama kazanma getirisine bakılırsa en kötü getiriyi b likit fonlar sunuyor. B tipi fonlardan değişken fonlara girmenizi tavsiye edeirm. Orta vadede mevduat ve likit fonlardan daha iyi getirisi var hemde kaybetme ihtimaliniz yok.

Tahvil bono fonlarıda aynı şekilde orta vadede getirileri likit ve mevduattan iyi risk almayı hiç sevmeyenler, kaybetmekten korkanlar için en ideal yatırım aracları.

şu ki BENİM UZMANLIĞIM BORSA İLE İLGİLİ.........yani borsada sen 10 milyalrlık işlme yaptın diyeim zarar etsen bile 20tl keserler adam senin karına zararına bakmaz.o komisyondur aracılıktır yani.....................
    ama fon.repo.döviz.faiz.altın hepsi heyecansız ststik sağlamcların işidir....

A tipi hiise senedi fonları ve B tipi BRIC fon için konuşuyorum borsadan daha riskli. Alım satım saatleri konusunda özellikle 13,30dan önce talimat verirsen o günkü endeksin kapanış değerinden ertesi gün hesaplanan fiyattan hesaba para geçiyor. Yani 13,30da endeks 66 bin ise bir haberle veya normal bir sekilde endeks 65 binlere cekiliyor ve sen emiri geri alamıyorsun zararla kapatıyorsun o günü.

Ben gecenlerde risk içinde risk aldım resmen normalde tavan yapmış piyasadan asla mal almam içine girmemde ama bu kez 65,500 ün kıırldığını görünce 67 binlere gidileceğini düşündüm. 65,500deyken endeks a tipi ulusal 30 endeks fonuna girdim. Ertesi gün endeks 65,774den kapandı yani dün oldu bu olay aynı gün içinde 13,30dan önce endeks 65330dan kapanmıştı ben o günü yükselişle kapatacağımızı varsayarak satış talimatı verdim. ABD'den olumlu veriler geldi 66 bine kadar cıktı 65,774den kapandı ve o fiyyatn kara gectim. İyiki geçmişim bugun endeks iyi bir düzeltme yaptı bayağı zarar edecektim.

Aldığım risk yatırım hesabımla garan hissesi almaktan daha riskli bir işdi. Ama diğer yatırım aracları evet heyecansız stabil şeyler ben a tipi hisse senedi fonlarına özellikle ilgi çekmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: LSG

B tipi likit fonlar hiçbir getirmiyor ama A tipini denemedim, risk var A tipinde, APG A tipi fonlarda vardı herhalde..

a b c d e f g o fonların hepsi ki eminim bak bu bilgide o fonlara para toplayan bütün kuurumlar.o paraları borsada kullanıyor.....................
    vakit ayırıp bakrsan hergün borsada %18 getiri yapan 10-15 senet oluyor sen kıyasla geriisni,,
  • quote:

Merhaba

Ben sergeant_sebastian eski üyeliğimi aktif ettirdim ancak anlaşılan iş yerindeki pc de logout yapıp eski üyeliğime dönmemişim anlaşılan

Her neyse, o rakamlar tamami ile hayali, gerçeklik payı yok. Ben sadece garanti yi anlatmak için demiştim.
    EFT yaparsın dünyanın parasını alır fatura yatırırsın para alır, fon alır satarsın para alır
    Normal hesabım elma hesabı
    Kendi kafasına göre fon alır, ben para çekeceğim zaman fonu satar zaten fondan kazandığım 10 kuruşu satış masrafı diye keser.
    Adamların dini imanı para olmuş, daha sonra çıkıp en büyük büyüme yaşayan bankayız diye böbürlenirler
    5TL EFT masrafı alırsan olursun tabi

Herşeyin bir bedeli var, Banka'da bir ticari işletme ve yegani amacı kar.
    Ve bu karıda faiz ve komisyonlardan elde eder..
    İstiyorsunuz ki hiç masraf kesmesin..Aldığın hizmetin karşılığı olmayacak mı??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sakın bu endeks değerine bakıp borsaya heveslenmesin kimse ilgilenenler zaten bu seviyelerden borsaya girmenin ne olduğunu biliyorlardır.

Birkaç güne büyük çaplı düzeltmeler yaşanacak 61-62 binli seviyelere geldiğinde alım yapmak için elinizde para bulundurun.

sen yine iyimsersin bana göre son biatak yaparsa 66.500 leri görüp daha sonra düzeltme yapacak gibi ayrıca 61-62 lerdede durmayıp düzeltmenin %15 yani 57-58.000 lere kadar olabileceğini düşünüyorum..
    zaten mevcut 310 hisse içinde prim yammaış ucuz kalan ve olası düşülerden etkilenmiyecek senet sayıs en fazla 10 dur............

Bugün 65.770 sanırım bu değerden kapattı. Gün içinde 66 bin seviyesine gitti ama tutunamadı. 15,30da gelen olumlu ABD verileri piyasaları bayağı yülsetti ama şu saatlerde abd piyasaları eksiye geçti yine avrupada yüzde 1 primliyken eksiye gecerek kapatmışlar. Yarın sabah abd futureler olumlu olursa bahsettiğin 66 seviyesi test edilir ama ben orda kapanış yapacağımıza inanmıyorum.
    Ciddi bir düzeltme hareketi bekleniyor oda bir kaç güne başlayacak gibi bence bu imkbdeki yeni uygulamalar buna bahane edilecek.

Ama senin bahsettiğin 58 bin seviyesine kadar gideceğimize inanmıyorum. Bence 60 61 bin üzerinde taban oluşturup yıl sonuna doğru yeniden 70 binlere gideceğini düşünüyorum. 60 bin ve altı çok ciddi piyasaların dengesini bozacak haberlere göre belki görülür ama o kadar kaygılandıracak bişey yok henüz. Bir tek irlanda ve ispanya biraz sıkıntı yaratıyor piyasalara.

Tekrardan belirteyim borsa daha önce borsaya hiç girmemiş yeni yatırımcılar için çok riskli. Tavan yapmış piyasadan mal alınmaz şuanda çıldırmışcasına 115 tlden ceyrek altın alan saf insanlar gibi yapmayın. Her yükselişin bir düzeltmesi her düşüsünde bir yükselişi vardır. Şuanda hem altın hemde borsa rekor seviyelere gitmişken çok çok dikkatli olup gelişmeleri izlemekten başka bişey yapılmamasını tavsiye ederim.

yazdığın endeks tahminlerinin çoğuna katılıyorum............borsaya yeni girmeyi düşünenler için ayzdıklarının ise tamamına katılıyorum.....
    abd future ları. dış ticaret verileri 15-20 gün sonra açıklanmaya başlıyacak bilançolar v.s v.s hepsinden haberdarım ve dikkatle takip ediyorum ben....
    KONUYU AÇMAKTAKİ AMACIMI 5-6 DEFA YAZDIM ..............beyler yarın borsaya dalalım malı götürelim tarzı bişi DEMEDİM DEMEMDE...

demiştim ve diyorum endeks kesinlikle 60.000 in altına sarkacak nedenmi............1 yıldır insanların cebi o kadar şişti ki..........illaki o paraya elleriyle dokunmak ve paranın gücünün görmek isteyeceklerdir buda en doğal haklardır sanırım anlandın........şahsen ben ve benim gibiler için 57-58 binler hiç üzmez..............

Ben 66 binlerde kapanış yapacağımıza inanmıyorum demiştim öylede oldu. Bu düzeltme hareketininde borsadaki yeni uygulamarın bahanesiyle gerçekleşeceğini düşünüyordum oda bugun oldu.
    Bu düzeltme hareketi daha devam edecek ama ben yineliyim 60 binlerin altına gidecemeyeceğiz. En fazla 60,500 görülür ondan sonra yıl sonuna doğru 70 binlere doğru yelken acarız şubata doğru 72 binler sonra martta 63 binler vs . Mart ayı her yıl realizlerin keskin yaşandığı aylardır. Bahsettiğin 58 bin seviyeleri aslında görmek isterdim ama cidden pek mümkün gibi durmuyor birde her an türkiye'nin not artırımı olabileceek gibi bir durum var bu yüzdne insanlar ellerindekini satmıyorlar bu yüzdne borsa günlerdir üst üste rekor kırdı.

İnsanların cebi şişti demene katılıyorum çünkü borsada ne kadar para kazansanızda o parayı cebinize alıp koymadığınız sürece o para sanaldır. Daha fazla kazanmak uğruna kaybedebilirsinizde nerde ikna olup çıkmak isteyeceğimizi bilmek çok önemli.

• quote:

quote:

Merhaba

Ben sergeant_sebastian eski üyeliğimi aktif ettirdim ancak anlaşılan iş yerindeki pc de logout yapıp eski üyeliğime dönmemişim anlaşılan

Her neyse, o rakamlar tamami ile hayali, gerçeklik payı yok. Ben sadece garanti yi anlatmak için demiştim.
    EFT yaparsın dünyanın parasını alır fatura yatırırsın para alır, fon alır satarsın para alır
    Kendi kafasına göre fon alır, ben para çekeceğim zaman fonu satar zaten fondan kazandığım 10 kuruşu satış masrafı diye keser.
    Adamların dini imanı para olmuş, daha sonra çıkıp en büyük büyüme yaşayan bankayız diye böbürlenirler

KİMSE BELEŞ HİZMET İSTEMİYOR Kİ..............AMA KİMSEDE ENAYİ YERİNE KONMAK İSTEMİYOR..............ÇOKK ABSÜRT OLACAK BELKİDE AMA.....TRCELL İN 12.500.000 FATURALI ABONESİ VAR..VE AYLIK SABİT ÜCRET 3.00.TL GİBİ BİŞEY....SEN HESAPLA MEBLAYI..
    BANKALARDA BUNUN ÇOK AMA ÇOK ABSÜRT MASRAF KESİYOLAR.....ZATEN BANKACI Bİ DOSTUM ANLATMIŞTI ..MESELAA UYDURUK BİR MASRAF DİYE 2TL YANSITMIŞLAT 5.000.000 KİŞİYE SADECE %20 Sİ İTİRAZ ETMİŞ.... DÜŞÜN ARTIK

• quote:

quote:

B tipi likit fonlar hiçbir getirmiyor ama A tipini denemedim, risk var A tipinde, APG A tipi fonlarda vardı herhalde..

a b c d e f g o fonların hepsi ki eminim bak bu bilgide o fonlara para toplayan bütün kuurumlar.o paraları borsada kullanıyor.....................
    vakit ayırıp bakrsan hergün borsada %18 getiri yapan 10-15 senet oluyor sen kıyasla geriisni,,

B'den sonra fon yok ya neyse lafın gelişi uzattınız herhalde.

A tipi fonlar elbette para borsada değerleniyor. Şimdi a tipi hisse senedi fonunu sen alıyorsun 10.000 tlye bankanın portföy yöneticisi ve fon sorumlusu endeks içinde çeşitli hisse senetlerine yatırım yapıyor. Yani sepet oluşturuyor arçelik, garan, ülker, eregl, is c vs o senetler artııkca hisse senedi fonunun fiyatıda artıyor. Hisse senedi fonunda 30 farklı hisse senedi olabiliyor misal 15 i ekside kapanmışsa 15 i artıdaysa getiri-kayıp yüzdelerine göre fiyat belirleniyor. Geçen gün endeks -%0,10 değer kaybettiğinde akbank a tipi premium hisse senedi fonu +,060 değer kazandı. Çünkü içindeki portföyünd ebulunan hisseler o günü iyi kapattılar.

• quote:

quote:

quote:

B'den sonra fon yok ya neyse lafın gelişi uzattınız herhalde.

A tipi fonlar elbette para borsada değerleniyor. Şimdi a tipi hisse senedi fonunu sen alıyorsun 10.000 tlye bankanın portföy yöneticisi ve fon sorumlusu endeks içinde çeşitli hisse senetlerine yatırım yapıyor. Yani sepet oluşturuyor arçelik, garan, ülker, eregl, is c vs o senetler artııkca hisse senedi fonunun fiyatıda artıyor. Hisse senedi fonunda 30 farklı hisse senedi olabiliyor misal 15 i ekside kapanmışsa 15 i artıdaysa getiri-kayıp yüzdelerine göre fiyat belirleniyor. Geçen gün endeks -%0,10 değer kaybettiğinde akbank a tipi premium hisse senedi fonu +,060 değer kazandı. Çünkü içindeki portföyünd ebulunan hisseler o günü iyi kapattılar.

yani...........şu demek fon.ben borsadan anlamam o riskede giremem uğraşamam siz bana belli bi garanti verin benim paramla siz yatırm yapın demek değilmi,,,,,
    AMA SAYGI DUYARIM BUDA Bİ TERCİHTİR...

AMA BU KONUYU ASÇMAKTAKİ GAYEM.
    TÜRK İNSANINA BORSAYI ÖĞRETMEKTİR...BUGÜN GİR YARIN ZENGİN OL DEĞİL..BİİZM BORSAMIZDA KAYMAĞIN %70 İNİ YABANCILAR YEMESİN ZOR ÇOK ZOR AMA MÜMKÜN AMAÇ BU..

• arkadaşlar canlı borsa verileri takip edebilcegim ve geçmiş dönem grafik tabloları görebilcegim bir site veya ücretiz uygulama.....
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba

KİMSE BELEŞ HİZMET İSTEMİYOR Kİ..............AMA KİMSEDE ENAYİ YERİNE KONMAK İSTEMİYOR..............ÇOKK ABSÜRT OLACAK BELKİDE AMA.....TRCELL İN 12.500.000 FATURALI ABONESİ VAR..VE AYLIK SABİT ÜCRET 3.00.TL GİBİ BİŞEY....SEN HESAPLA MEBLAYI..
    BANKALARDA BUNUN ÇOK AMA ÇOK ABSÜRT MASRAF KESİYOLAR.....ZATEN BANKACI Bİ DOSTUM ANLATMIŞTI ..MESELAA UYDURUK BİR MASRAF DİYE 2TL YANSITMIŞLAT 5.000.000 KİŞİYE SADECE %20 Sİ İTİRAZ ETMİŞ.... DÜŞÜN ARTIK

T.cell'in aylık sabit ücreti 3 lira ise çok değil..
    cep telefonun insan hayatını nasıl kolaylaştırdığını düşünürsek 3 lira normal..
    Hanginiz cep telefonu kullanmadan yaşayabilirsiniz..

Hanginiz bankalar olmadan yaşabilirsiniz?
    K.kartına masraf kesiyor, o kart olmasa yaşyabiliryormusunuz bakın..
    Karttan kesicek, eft'den havaleden kesicek. İnternetten eviniziden çat çat eft çıkıyorsunuz, o zaman alıcıya elden verirsiniz hiçbir bankaya masraf ödemezsiniz.
    hunter senin mesajına altını yaptım ama genel konuşuyorum, bankadan hizmet satın alıyorsunuz, banka bunu sizden kesicek.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusyunus

arkadaşlar canlı borsa verileri takip edebilcegim ve geçmiş dönem grafik tabloları görebilcegim bir site veya ücretiz uygulama.....

yunus....
    BİGPARADAN........bütün hisselerin gün içi 3 aylık 1 yllık 3 yıllık 5 yıllık hareketini görewblirsin. ayrıca hisse.nette bütün hisellerle ilgili bütün sohbetleri okursun..
    AYRICA BURADA BEN BORSA İLE İLGİLİ HERŞEYE AMA HERŞEYE ANINDA CEVAP VERİRİM..
  • BANA KAZANACAK KAĞITLARI MESAJ ATIN..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

T.cell'in aylık sabit ücreti 3 lira ise çok değil..
    cep telefonun insan hayatını nasıl kolaylaştırdığını düşünürsek 3 lira normal..
    Hanginiz cep telefonu kullanmadan yaşayabilirsiniz..

Hanginiz bankalar olmadan yaşabilirsiniz?
    K.kartına masraf kesiyor, o kart olmasa yaşyabiliryormusunuz bakın..
    Karttan kesicek, eft'den havaleden kesicek. İnternetten eviniziden çat çat eft çıkıyorsunuz, o zaman alıcıya elden verirsiniz hiçbir bankaya masraf ödemezsiniz.
    hunter senin mesajına altını yaptım ama genel konuşuyorum, bankadan hizmet satın alıyorsunuz, banka bunu sizden kesicek.

sanırım YORUM VEYA OKUMA HATASI VAR.........BURDA KASTEDİLEN HER HİZMETİN BEDELİNİN ALINMASI DEĞİL......örnek adsl için 14 tl sabit tel haracı ödemek gibi. anlayna tabi..
    AYRICA 5 BANKA 16 TRİLYON KAR ETTİ.....16 DEĞİLDE 10 TRİLKYON KAR ETSİN...TARTIŞMAK VEYA GEREKSİZ AYRNINTIYA GİRMEK İSTEMİYORUM..SANIIRM AÇIK. HERŞEYY

• eyw kardes
  • quote:

Orijinalden alıntı: mansiz26

BANA KAZANACAK KAĞITLARI MESAJ ATIN..

BENDE ALİM VARSA.....:=) HIZLI VE GÜÇLÜSÜNDEN OLSUN
  • Daha fazla faiz alsın, daha fazla komisyon masraf geçirsin, 16 trilyon değil 20 trilyon, 30 trilyon kar elde etsin..
  • quote:

Daha fazla faiz alsın, daha fazla komisyon masraf geçirsin, 16 trilyon değil 20 trilyon, 30 trilyon kar elde etsin..

HAYAT Bİ SAVAŞ ZATEN MALESEF ONLAR ONUN İÇİN UĞRAŞIYOR.......HER HAREKETTE VEYA NEFES ALIŞTA BİR CM DAHA İLERİYE GİTMEK GAYESİNDELER..

ZATEN BENİM AMACIM FÜİNANASAL PİYASDLARDA YABANCILARIN SÖZ SAHİPLİĞİNE 1 ZERREDE OLSA TÜRK KETİ VURABİLMEK
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.