Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.608
Cevap
530
Favori
1.169.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erfc20

eyw kardes

SENDE SAĞOLDA NİYE Kİ*
  • Selam Abi Banvit daha gider mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahtapot Osman

Selam Abi Banvit daha gider mi

banvit biraz daha gidebilir .mesela 6.30 gibi

BENİM ESKİ GÖZAĞRILARIMDANDR.....YERİ BALIKESİR BANDIRMADIR.SAHİBİ SAYIN VURAL BEYDİR......BÜNYESİNDE HEM PİLİÇ HEMDE YEM FABRİKALRI VARDIR HATTA BASKET TAIKIMI BİLE VARDIR...........
    AMA BANVİTİ 1.50 TL DEN ALMAYANLARA 6.00 TL DEN AL DENİRMİ ASLA DENMEZ.........MAKSİMUM 6.30 BENCE O BİLE ÇOK RİSKLİ......VARSA AZ DAHA BEKLE YOKSA SAKIN ALMA..OK
  • quote:

Orijinalden alıntı: huntelarr

quote:

BENİM ESKİ GÖZAĞRILARIMDANDR.....YERİ BALIKESİR BANDIRMADIR.SAHİBİ SAYIN VURAL BEYDİR......BÜNYESİNDE HEM PİLİÇ HEMDE YEM FABRİKALRI VARDIR HATTA BASKET TAIKIMI BİLE VARDIR...........
    AMA BANVİTİ 1.50 TL DEN ALMAYANLARA 6.00 TL DEN AL DENİRMİ ASLA DENMEZ.........MAKSİMUM 6.30 BENCE O BİLE ÇOK RİSKLİ......VARSA AZ DAHA BEKLE YOKSA SAKIN ALMA..OK

Zaten şimdi alınmaz çok yüksek kuş gribi zamanı almıştım biraz şimdi pişman oldum keşke çok alsaydım diye

• quote:

quote:

quote:

Zaten şimdi alınmaz çok yüksek kuş gribi zamanı almıştım biraz şimdi pişman oldum keşke çok alsaydım diye

OSMAN BELLİKİ İŞİ BİLENLERDENSİN...........OZAMAN SANA BORSADA ÇOK EKMEK VARDIR.ŞÖLE Bİ GENEL ANALİZ YAPRSAN 3-5 TANE BOMBA OLDUĞUNU GÖRÜRÜSÜN AMA .SANA DİREK ŞU DERSEM OLMAZ BİLİRİSİN..

• quote:

quote:

quote:

quote:

OSMAN BELLİKİ İŞİ BİLENLERDENSİN...........OZAMAN SANA BORSADA ÇOK EKMEK VARDIR.ŞÖLE Bİ GENEL ANALİZ YAPRSAN 3-5 TANE BOMBA OLDUĞUNU GÖRÜRÜSÜN AMA .SANA DİREK ŞU DERSEM OLMAZ BİLİRİSİN..

Risk işidir Borsa kaybetmekte var kazanmakta senin bombalar neler bakalım ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Risk işidir Borsa kaybetmekte var kazanmakta senin bombalar neler bakalım ?

sence direk sölermiyim.tabiki sölemem zaten sölesem tuhaf olur............sen son 2 yılda hiç pirim yapmmaış 5 kağıt desen en ucuz 5 kağıt senen bulursund eğilmi,,,,,,,,,,,,,,,,izmirden ist.dan gyo dan madenden falan kolay yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LSG

B tipi likit fonlar hiçbir getirmiyor ama A tipini denemedim, risk var A tipinde, APG A tipi fonlarda vardı herhalde..

a b c d e f g o fonların hepsi ki eminim bak bu bilgide o fonlara para toplayan bütün kuurumlar.o paraları borsada kullanıyor.....................
    vakit ayırıp bakrsan hergün borsada %18 getiri yapan 10-15 senet oluyor sen kıyasla geriisni,,

B'den sonra fon yok ya neyse lafın gelişi uzattınız herhalde.

A tipi fonlar elbette para borsada değerleniyor. Şimdi a tipi hisse senedi fonunu sen alıyorsun 10.000 tlye bankanın portföy yöneticisi ve fon sorumlusu endeks içinde çeşitli hisse senetlerine yatırım yapıyor. Yani sepet oluşturuyor arçelik, garan, ülker, eregl, is c vs o senetler artııkca hisse senedi fonunun fiyatıda artıyor. Hisse senedi fonunda 30 farklı hisse senedi olabiliyor misal 15 i ekside kapanmışsa 15 i artıdaysa getiri-kayıp yüzdelerine göre fiyat belirleniyor. Geçen gün endeks -%0,10 değer kaybettiğinde akbank a tipi premium hisse senedi fonu +,060 değer kazandı. Çünkü içindeki portföyünd ebulunan hisseler o günü iyi kapattılar.

yani...........şu demek fon.ben borsadan anlamam o riskede giremem uğraşamam siz bana belli bi garanti verin benim paramla siz yatırm yapın demek değilmi,,,,,
    AMA SAYGI DUYARIM BUDA Bİ TERCİHTİR...

AMA BU KONUYU ASÇMAKTAKİ GAYEM.
    TÜRK İNSANINA BORSAYI ÖĞRETMEKTİR...BUGÜN GİR YARIN ZENGİN OL DEĞİL..BİİZM BORSAMIZDA KAYMAĞIN %70 İNİ YABANCILAR YEMESİN ZOR ÇOK ZOR AMA MÜMKÜN AMAÇ BU..

A tipi fonlar borsa kadar riskli hatta borsadan daha riskli demiştim öylede ama uzun vadeli paraya dokunmayıp bir kenarda fon olarak dursun diyen yatırımcıların borsanın tekniğiyle ilgilenmesine gerek yok karına bakar tatmin ediyorsa belli bir süre sonra cıkar o fondan. Nedne cok riskli olduğunuda bir kaç kez alım yapın cıkacağınzı zaman yaşayacağınız tedirginlik ve korku yüzündne anlayacaksınız. Ama işin ustası olursanız hiç kaybetmezsiniz.

A tipi fonlarda hiç kimseye garanti para kazanma gibi birşey söz konusu değil. A tipi fonlar endeksten daha iyi performans sergiliyorlar zaman zaman. Dedimya endeks ekside kapattığı gün hisse fonlar bazen artıda oluyorlar.

Amacınızda güzel zaten tebrik etmiştim ama borsa biz sabırsız ve aceleci türklere göre değil en azından büyük bir kısmına göre değil. İnsanlar hala doların yatırım aracı olduğuna inanıyorlar kaybetmekten cok korkuyorlar risk almayı sevmeyen insan hiç birşey kazanamaz. Kaybetmeyi göze aldığınız anda kazanacağınız şeyler yakındır.

İnsanlara bunlar bilgi deneyim olsun okusun öğrensinler grafiklere teknik analizlere özellikle baksınlar stratejistlerin onlar cok faydalı olacaktır. Daha sonra hisselerin analizini yapsınlar borsa hakkında hiç bilgisi olmayan birisinin borsaya en az 3 4 ay sonra girmesini tavsiye ederim. Bu süre zarfında borsadaymış gibi davranıp bugun sunu alsaydım bak su haber yüzündne böyle oldu veya bu sektör hareketsizmiş demekki vs deneyimelr kazanablirler.

Borsada beklentiler alınır gerçekleştiği anda satılmaya başlanır. Buna en güzel örnek dün yaşandı beşiktaş maçı kazandı bugün hisseleri yüzde 13 lere varan kayıplar yaşadı. İnsanlar aldı beklenti bitti sonra sattılar artık yeni beklentilere yelken açmak üzere.

Huntelarr mahsuru yoksa yaşını öğrenebilirmiyin bide ne iş yaptığını felan buraya yazmak istemezsen ö.m at merak ettim. 35 40 felansan abi diyelim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LSG

B tipi likit fonlar hiçbir getirmiyor ama A tipini denemedim, risk var A tipinde, APG A tipi fonlarda vardı herhalde..

a b c d e f g o fonların hepsi ki eminim bak bu bilgide o fonlara para toplayan bütün kuurumlar.o paraları borsada kullanıyor.....................
    vakit ayırıp bakrsan hergün borsada %18 getiri yapan 10-15 senet oluyor sen kıyasla geriisni,,

B'den sonra fon yok ya neyse lafın gelişi uzattınız herhalde.

A tipi fonlar elbette para borsada değerleniyor. Şimdi a tipi hisse senedi fonunu sen alıyorsun 10.000 tlye bankanın portföy yöneticisi ve fon sorumlusu endeks içinde çeşitli hisse senetlerine yatırım yapıyor. Yani sepet oluşturuyor arçelik, garan, ülker, eregl, is c vs o senetler artııkca hisse senedi fonunun fiyatıda artıyor. Hisse senedi fonunda 30 farklı hisse senedi olabiliyor misal 15 i ekside kapanmışsa 15 i artıdaysa getiri-kayıp yüzdelerine göre fiyat belirleniyor. Geçen gün endeks -%0,10 değer kaybettiğinde akbank a tipi premium hisse senedi fonu +,060 değer kazandı. Çünkü içindeki portföyünd ebulunan hisseler o günü iyi kapattılar.

yani...........şu demek fon.ben borsadan anlamam o riskede giremem uğraşamam siz bana belli bi garanti verin benim paramla siz yatırm yapın demek değilmi,,,,,
    AMA SAYGI DUYARIM BUDA Bİ TERCİHTİR...

AMA BU KONUYU ASÇMAKTAKİ GAYEM.
    TÜRK İNSANINA BORSAYI ÖĞRETMEKTİR...BUGÜN GİR YARIN ZENGİN OL DEĞİL..BİİZM BORSAMIZDA KAYMAĞIN %70 İNİ YABANCILAR YEMESİN ZOR ÇOK ZOR AMA MÜMKÜN AMAÇ BU..

A tipi fonlar borsa kadar riskli hatta borsadan daha riskli demiştim öylede ama uzun vadeli paraya dokunmayıp bir kenarda fon olarak dursun diyen yatırımcıların borsanın tekniğiyle ilgilenmesine gerek yok karına bakar tatmin ediyorsa belli bir süre sonra cıkar o fondan. Nedne cok riskli olduğunuda bir kaç kez alım yapın cıkacağınzı zaman yaşayacağınız tedirginlik ve korku yüzündne anlayacaksınız. Ama işin ustası olursanız hiç kaybetmezsiniz.

A tipi fonlarda hiç kimseye garanti para kazanma gibi birşey söz konusu değil. A tipi fonlar endeksten daha iyi performans sergiliyorlar zaman zaman. Dedimya endeks ekside kapattığı gün hisse fonlar bazen artıda oluyorlar.

Amacınızda güzel zaten tebrik etmiştim ama borsa biz sabırsız ve aceleci türklere göre değil en azından büyük bir kısmına göre değil. İnsanlar hala doların yatırım aracı olduğuna inanıyorlar kaybetmekten cok korkuyorlar risk almayı sevmeyen insan hiç birşey kazanamaz. Kaybetmeyi göze aldığınız anda kazanacağınız şeyler yakındır.

İnsanlara bunlar bilgi deneyim olsun okusun öğrensinler grafiklere teknik analizlere özellikle baksınlar stratejistlerin onlar cok faydalı olacaktır. Daha sonra hisselerin analizini yapsınlar borsa hakkında hiç bilgisi olmayan birisinin borsaya en az 3 4 ay sonra girmesini tavsiye ederim. Bu süre zarfında borsadaymış gibi davranıp bugun sunu alsaydım bak su haber yüzündne böyle oldu veya bu sektör hareketsizmiş demekki vs deneyimelr kazanablirler.

Borsada beklentiler alınır gerçekleştiği anda satılmaya başlanır. Buna en güzel örnek dün yaşandı beşiktaş maçı kazandı bugün hisseleri yüzde 13 lere varan kayıplar yaşadı. İnsanlar aldı beklenti bitti sonra sattılar artık yeni beklentilere yelken açmak üzere.

Huntelarr mahsuru yoksa yaşını öğrenebilirmiyin bide ne iş yaptığını felan buraya yazmak istemezsen ö.m at merak ettim. 35 40 felansan abi diyelim

GÜZEL SÖZLERİNE TEŞK..EDERİM.. ELEŞTİRİLERİNDE ÇOK DOĞRU ASLINDA.....ZOR EVET ÇOK ZOR.AMA SANA SİZEDE İLGİNÇ GELMİYORMU ÜLKE GÜNDEMİİ BORSAYA ENDEKSLİİ %900-1000 YAPAN KAĞITLAR VARKEN VE %70 İNİ YABANCILAR YERKEN.......
    KONUY AÇMA GAYEMİ 5-6 DEFA YAZMIŞKEN...
    HER TÜRLÜ SORYA İTİNA İLE CEVAP VERMEYE ÇALŞRKEN....TEK D,İLEĞİM TÜRK İNSANI U HAKKINI ALSIN.AZ VEYA ÇOK AM ALSIN..
    KONUNUN CİDDİYETİNE İSTİNADEN..32 YAŞINDAYIM ÖĞRETMENİM..

• 31 Aralık 2010 saat 17:30 civarı seans kapandığında;

A) Cumhuriyet Altını ne olur?

B) Euro ne olur?

Beyler bu iki soruya MANTIKLI tahmini olanınız varsa bir yardımcı olsun.
  • @huntelarr pm gönderdim bakarmısın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1938

İnternet borsacılığı forexi anlatırmısın biraz bu arada tam aradığım konu olmuş.Bende öğrenciyim ama girmek istiyorum.Bu televizyonlarda da gördüğümüz rakamlar neyi ifaediyor USDJPY gibi forex de ifadeler var ve bir sürü ifadeler.Bunları açarsan sevinirim.Ha birde neye göre değer kazanır hisseler neye göre değer kaybeder ? Kazancağını ve kaybetceğini nerden anlayabiliriz ? Teşekkürler.

dostum foreks bildiğim kadaryla........veri akatarım programı yani....sermay piyasası ile ilgili derinlik ve ayrıntı izlmeme programıdır........
    bir sürü rakam vardır orada sadece borsa yoktur..döviz-altın faiz bonu eurobond v.s bütün finanasla arçalr vardır...

hisseler neye göre değer değiştirir beklentiye..mevcut ülke ekonomisine...yatırımcıların tavrına v.s çok ayrıntısı vardır...kazanıp kaybedeceğimizi %100 bilemeyiz ..............ama sabır ve doğr yatırım asla kaybetmez

Biraz eksik olmuş,izin verirseniz ben cevaplıyayım arkadaşın sorusunu..
    Forex bir piyasa ismi ''foregnin exchange'' kısacası paradan para kazanıyorsun,eur-usd alıp pozisyonunu belirleyip alçaldığı veya yükseldiği zaman satıyorsun işte aradaki fark senin kazancın oluyor.Küçük pipler olsada yüksek kaldıraçlar kullanılınca hatırı sayılır meblağlar kazanılabiliyor...
    Ama şimdide gelelim gerçeklere...Girenlerin %90'ının kaybettiği bir platform,çoğu sanal oynatıyor sen piyasada işlem yapıyorum sanıyorsun fakat ekranda oynuyorsun,denetleme yok üstlerinde,hiç biryere şikayet edemezsiniz dolandırılsanız dahi,bu yüzden bulaşmayın derim,illa merak ediyorsanız demo hesaplar açın onlar size sanal bir bütçe veriyor onu yönetiyorsunuz,en az 6 ay bu şekilde devam edip işleyişi çözün,analiz yapmayı öğrenin,dünya ekonomisini sürekli takip edin,basit gibi gözüksede derin bir bilgi istiyor aslında,o heryerden çıkan çok basit reklamlarına kanmayın,harçlıklarınızdan biriktirdiğiniz 50-100 liranın peşinde çoğu,bu devirde kimseye kolay kazanç yokken iyisimi hiç girmeyin bu işlere..
    Birde şu an herşey tavanda arkadaşlar bu kadar pahalıdan girmeyin,bekleyin biraz..

Edit:Bu yazdıklarımdan sonrada halen giricem diyorsanız odl gibi sağlam firmaları seçin,dolandırılmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukaan -- 2 Ekim 2010; 16:40:22 >

• @farukaan peki ne zaman düşer fiyatlar?Hiçbir şey bilmiyorum borsa hakkında,dediğin gibi 2 ay sanal olarak çöziyim diyorum.Biraz bilgilendirir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

@farukaan peki ne zaman düşer fiyatlar?Hiçbir şey bilmiyorum borsa hakkında,dediğin gibi 2 ay sanal olarak çöziyim diyorum.Biraz bilgilendirir misin?

Hiçbirşey bilmiyorsan 6-8 ay sanal oynamadan para yatırma hiçbir argümana...Forum köşelerinde sana kağıt tüyosu veren adamlardanda uzak dur..
  • takip edip sanal olarak oynayabileceğim kendimi tecrübe edeceğim site var mı?
  • huntelarr son yaklaşık 50 mesaj hariç tüm mesajları okudum ( şimdi fırsatım yok okuyamıyorum, sonra ) , eski forumculardanız + okumayı severim öyle resimlere bakıp geçenlerden değilim

Banksa kesintilerine isyan ettim, evet doğrudur ederim, sistem değişmediği taktirde etmeye de devam ederim.
    Ancak anlamadığın nokta ben alınan xxTL ye değil;

x bankası xxTL alırken
    x bankası 0TL alırken
    yıllardır çalıştığım banka benden xxxxTL alınca
    isyan bayrağını çekmek en büyük hakkım.

Türkcell in şirket arabalarının mini cooper olduğunu biliyormusunuz?
    falan filan, bu konu hakkında uzun uzun konuşulur ama hem o kadar zamanım yok ( ki olsada zenginin parası, fakirin çenesi misali huyum değildir böyle şeyleri tartışmak), hemde konuyu bölmek/saptırmak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: spiegel

takip edip sanal olarak oynayabileceğim kendimi tecrübe edeceğim site var mı?

Aynen varsa böyle bir site çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiegel

takip edip sanal olarak oynayabileceğim kendimi tecrübe edeceğim site var mı?

• tspor ne olur arkadaşlar? kaça gider 31 ekime kadar?
    temettü dağıtıcak 31 ekimde sanırım?
  • bir de çimento kağıtlarına yönelmek mantıklı mı acaba?

çünkü yazın artan çimento taleplerinin karşılığını kar olarak bu mevsimlerde açıklıyo firmalar bi kaç tane kağıdı takip ettim ama mardin çimento mesela alınır gibime geliyo bu 2 ay için tspor temettü aldıktan sonra mı yatırıyım yoksa şimdimi alıyım tereddüt ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.