Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33.608
Cevap
530
Favori
1.169.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eyvallah sağolasın ama bir ikinci sorum olacak.
    Bu iş bankasına ayar oldum, ATM kartının hızlı gelmesi için şubeye talep ettim 1 hafta kart şubede beklemiş gittim ne oldu benim kartım diyince ortaya çıktı.
    ATM kartının şifresini almam için müşteri hizmetleri ile toplam 72dk. konuştum.

iPhone'a iş cep programını kurmam için 1 saate yakın görüşme, ve 3 gün uğraştım.

Hepsinde bir şeyleri yapmadan benden istenen şeyi yapamıyorum ancak, o yapmam gerekeni söylemiyor salaklar

Şimdi İş bankası mı? Garanti mi? yoksa 3. bir banka mı?
    Kullanım kolaylığı bakımından bahsediyorum zaten kesintiler hepsinde 3-5 aşağı yukarı aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebi_gokhan

Eyvallah sağolasın ama bir ikinci sorum olacak.
    Bu iş bankasına ayar oldum, ATM kartının hızlı gelmesi için şubeye talep ettim 1 hafta kart şubede beklemiş gittim ne oldu benim kartım diyince ortaya çıktı.
    ATM kartının şifresini almam için müşteri hizmetleri ile toplam 72dk. konuştum.

iPhone'a iş cep programını kurmam için 1 saate yakın görüşme, ve 3 gün uğraştım.

Hepsinde bir şeyleri yapmadan benden istenen şeyi yapamıyorum ancak, o yapmam gerekeni söylemiyor salaklar

Şimdi İş bankası mı? Garanti mi? yoksa 3. bir banka mı?
    Kullanım kolaylığı bakımından bahsediyorum zaten kesintiler hepsinde 3-5 aşağı yukarı aynı

GÖKHAN .
    1.BANKAMATİĞİN ŞİFRESİ ZARFIN İÇİNDE OLAMZMIYDI?
    2, GARANTİDE İYİDİR AMA ŞAHSEN BEN İŞ DE 10 YILDRI SORUN YAŞAMADIM SAYILIR...
    BAK EĞER SORUN YAŞARSAN MÜSTERİ HİZMETLERİNİ ARA 444 BİLMEM NE İDİ........
    ORDAN YILDIZ VEYA 9 U TUŞLAYINCA MÜŞ..TEMSİLCİSİNE DERDİNİ ANLAT ES GÜRLE...TÜM HESAPALRIMI VE ÇEVREDEKİLERİNİ HESAPLARINI İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞACAM FALAN DE..HELE OLMAYACK ŞEYLERİ BİLE OLDURURLAR..........
    es gürle yani...........ekle süsle hatta abart falan..:)

• quote:

Finansonline hisse senedi ve VOB komisyonları ne kadar?

Finansinvest ile imzaladığınız sözleşme gereği internet üzerinden yaptığınız hisse senedi işlemlerinde binde 2 (%0.2) + BSMV, VOB işlemlerinde ise onbinde 8 (%0.08) + BSMV olarak uygulanmakta olan komisyon oranları hisse senedi işlemlerinde binde 1 (%0.1) + BSMV, VOB işlemlerinde ise onbinde 4 (%0.01) + BSMV olarak güncellenmiştir.

beyler bu bsmv nedir? ayrıca oranlar nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Finansinvest ile imzaladığınız sözleşme gereği internet üzerinden yaptığınız hisse senedi işlemlerinde binde 2 (%0.2) + BSMV, VOB işlemlerinde ise onbinde 8 (%0.08) + BSMV olarak uygulanmakta olan komisyon oranları hisse senedi işlemlerinde binde 1 (%0.1) + BSMV, VOB işlemlerinde ise onbinde 4 (%0.01) + BSMV olarak güncellenmiştir.

O KOMİSYON OLUYOR............HER BENKA VE HER KURUM ALIR........O KOMİSYONU ÖDEMEK ZORUNDAYIZ.........HİSSE SENETLERİ İÇİN HEMEN HEMEN HERYERDE BİNDE 2 DİR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: huntelarr

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

O KOMİSYON OLUYOR............HER BENKA VE HER KURUM ALIR........O KOMİSYONU ÖDEMEK ZORUNDAYIZ.........HİSSE SENETLERİ İÇİN HEMEN HEMEN HERYERDE BİNDE 2 DİR..

teşekkürler. bsmv de sanırım vergi. o da her yerde sabittir. o zaman hazır internet şubem varken finansdan yapayım işlemlerimi

• sorum şu;

ertesi gün endeks tahmini için akşamdan veya geceden kontrol etmemiz gereken veriler varmıdır? örn. yabancı borsalar vs.

ayın veya haftanın hangi günleri borsacı için önemlidir. belli günlerde belli rakamların açıklanması borsayı etkilermi. örn. enflasyon oranı işsizlik oranı vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: laydin

sorum şu;

ertesi gün endeks tahmini için akşamdan veya geceden kontrol etmemiz gereken veriler varmıdır? örn. yabancı borsalar vs.

ayın veya haftanın hangi günleri borsacı için önemlidir. belli günlerde belli rakamların açıklanması borsayı etkilermi. örn. enflasyon oranı işsizlik oranı vs..

BORSAMIZ KÜRESEL PİAYASALARA VE ABD borsalarına göre hareket eder ,tabi içerde olağanüstü bi durum yoksa....yurt dışı piyasaları gece 11 de kapanır...şu linkten takip edebilirsin...http://www.nasdaq.com/

ayrıca cuma günleri hafifte olsa satış baskısı olur..hafta sonu olauşabilecek bi olumsuzluğun riskini almak istemeyen olur ama bu çok belirleyicide sayılmaz..
    ayrıca sabah 9:15 vob açılır ordan zaten borsanın yönü belli olur..

• quote:

quote:

sorum şu;

BORSAMIZ KÜRESEL PİAYASALARA VE ABD borsalarına göre hareket eder ,tabi içerde olağanüstü bi durum yoksa....yurt dışı piyasaları gece 11 de kapanır...şu linkten takip edebilirsin...http://www.nasdaq.com/

ayrıca cuma günleri hafifte olsa satış baskısı olur..hafta sonu olauşabilecek bi olumsuzluğun riskini almak istemeyen olur ama bu çok belirleyicide sayılmaz..

huntelarr hocam;

veriler çok iyi ve borsaya girmek istedik diyelim. bu sefer uygun bi kağıt seçmek gerekcek? yani borsanın yükseleceği tahmini ayrıca uygun kağıt seçimi. borsa yükselirken bile doğru kağıda girilmemişse kaybedilebilir? veya tam tersi?

uygun kağıt seçimi için illa bi yerlerden tiyomu almak lazım. yani kağıtların aylık yıllık gelişimlerine bakarak kendi başımıza karar vermemiz çokmu zor. mesela bugün domates fiyatlarının artışından dolayı tukaş tavan yapmış. genelde borsanın yükseleceği tahmini yetmiyor yani. domatesin fiyatının artışının tukaş hisselerini olumlu etkileyeceği yorumunu yapmak zor bi iş olsa gerek?

• quote:

quote:

quote:

sorum şu;

huntelarr hocam;

veriler çok iyi ve borsaya girmek istedik diyelim. bu sefer uygun bi kağıt seçmek gerekcek? yani borsanın yükseleceği tahmini ayrıca uygun kağıt seçimi. borsa yükselirken bile doğru kağıda girilmemişse kaybedilebilir? veya tam tersi?

uygun kağıt seçimi için illa bi yerlerden tiyomu almak lazım. yani kağıtların aylık yıllık gelişimlerine bakarak kendi başımıza karar vermemiz çokmu zor. mesela bugün domates fiyatlarının artışından dolayı tukaş tavan yapmış. genelde borsanın yükseleceği tahmini yetmiyor yani. domatesin fiyatının artışının tukaş hisselerini olumlu etkileyeceği yorumunu yapmak zor bi iş olsa gerek?

ben 99 ekim ayından beri çok yakından borsa işindeyim....2001 krizini yaşadım.....ladin ikiz kuleleri vurduğundada borsadaydım yani...neler neler yaşadım.........
    ve şu anda kendimi%60 falan borsacı sayarım...borsa o kadar geniş ve ilginçlikleri olan öğrenmekle bitmeyecek bi dünya ki aynı futbol gibi...azcık ilgilenen herke biliyor zanneder ahkamda keser....
    çok farklı olaylar vardır.....örnek adanan polat gs başaknı seçildiğinde onun şirketi egeser yükselir....seçim öncesi kağıt kırtasiyeler yükselir..bayram öncesi kent yükselir....v.s
    ben full borsadayım ve borsanın çokkk rskli olduğunu yakında bayağı düşüş olacağını tahmin etmeme rağmen düdşüştede yükselenler olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raz

Hisse senedi alırken bazı seçenekler çıkıyor günlük/1.seans/2.seans diye bunların ne anlama geldiğini detaylıca açıklayabilecek var mı?

Birde verilen teklifi neye göre ayarlıyoruz, mesala alış 5.35 satış 5.40 iken mantıklı teklif nedir? iyice bi anlatırsanız çok sevinirim.

birde teklif yerinde serbest seçeneği var o ne anlama geliyor?

Çok acemiyim daha teşekkürler yardımınız için

bi el atın ustalar
  • quote:

quote:

Hisse senedi alırken bazı seçenekler çıkıyor günlük/1.seans/2.seans diye bunların ne anlama geldiğini detaylıca açıklayabilecek var mı?

Birde verilen teklifi neye göre ayarlıyoruz, mesala alış 5.35 satış 5.40 iken mantıklı teklif nedir? iyice bi anlatırsanız çok sevinirim.

birde teklif yerinde serbest seçeneği var o ne anlama geliyor?

Çok acemiyim daha teşekkürler yardımınız için

bi el atın ustalar

emir 1 seansmı yoksa günlük yani 2 seans boyuncamı gecerli olsun diyor...genelde 1.günlük deriz ölesi mantıklıdır....
    emir vereceğimiz senet diyelim kiii SAGYO alış 86 satış 87 olarak işlme görüyorr...ve almak isitoyruz eğer serbest alış emri verirsek..hemen anında 87 den almış oluruz...
    ama limitli 86 dan yani 11 kademe ucuza alayım dersek limitli 86 dan alış emri veririz..ve sıraya girmiş oluruz ...o zaman alm şansımız piyasadki satıcıların bizim alışımıza kadar mal vermelerine bağlı olur...
    varsa başka sorun yada aklına takılan sorabilirsin..ok saygılar

• Hocam peki "satış" işlemi nasıl oluyor.
    Aynı şekilde düşük olan fiyatdan anında satış yapabilirmiyiz?
    Tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

Hocam peki "satış" işlemi nasıl oluyor.
    Aynı şekilde düşük olan fiyatdan anında satış yapabilirmiyiz?
    Tşkler

marx h.g nasılsın...
    tabiki alış 86 satış 87 ise.........satmak için limtli 86 desekte serbest satış desekte tuşu tıkladıktan 5 saniye sonra 86 dan stmış oluruz...........ama 1 kademe yukarıdan satayım diye 87 den limtli satış emri girersek satılnak için 87 de bekleyen senetlerin arkasına bizde sıraya girmiş oluruz........
  • Merhaba verilen bilgiler için teşekkür ederim. Yarın sabah 100TL yi neye ve nereye yatırabilirim acaba, bende ilk defa borsa oynayacağım :) Ziraat bankası uygunmudur. Sizin aldığınız bir senedi an ve an yazzanız bizde onu alsak satıyorum deseniz ve bizde satsak nasıl olur acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rks028

Merhaba verilen bilgiler için teşekkür ederim. Yarın sabah 100TL yi neye ve nereye yatırabilirim acaba, bende ilk defa borsa oynayacağım :) Ziraat bankası uygunmudur. Sizin aldığınız bir senedi an ve an yazzanız bizde onu alsak satıyorum deseniz ve bizde satsak nasıl olur acaba :)

ziraattede var olduğunu biliyorum ayrıntısını bilmemekle beraber... olayı iyice kavramadan başlamanı tavsiye etmem....ayrıca takip ettiğim nerelerden alıp nerelerden sattığım satmaya çalıştığım hisseleri geçmiş 2 sayfada yazdım yayınladım...
    en son sölediğini ise yapmam yapamam öle bi vebali kaldıramamda becerememde.....sonuçta işin içinde para var...yasal olarakta sakıncalı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huntelarr -- 18 Ekim 2010; 22:38:06 >

• yarın okurum
  • Spekülasyon yapmıyorsunuz dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Spekülasyon yapmıyorsunuz dimi

aslında çok müsait bi hava var ama asla normal yatırımcı modelinin dışına çıkmadım,çıkmamada.
  • quote:

quote:

quote:

TAKİBİMİZDEKİ HEDİYELİKLER (EN BAŞTA Ş ANKİ FİYATI)SONRA HEDEF ALIŞ VE HEDEF SATIŞ AMACIMIZ

HEDEF ALIM F. HEDEF SATIM F.

SAGYO 85 80-81 96-98(endeks 45 binken aynı fiyattaydı çok ucuz.büyüme hedefi var yıldız holding 2 yıl içinde yeni projeler hedefliyor)
    ---------------
    OKANT 74 71-72 84-86 endeks 50 binken 85 ti çok ucuz ihlas madenle birlemşme beklentisi var 4 kasımda kritik mahkemsi var.
    ------------
    AKSGRT 2.07 2.03-2.04 2.22-2.24 buda çok ucuz en büyük beklentisi aralık ayında satış ve ortaklık için net adım atılacak.
    ---------------
    TSGYO 89 86-87 96-97 f/k olarak sektörün en ucuzlarından halka arzdan sonra sıfır primli..
    --------------
    MRGYO 1.23 1.20-1.21 1.36-1.37 üstteki ile aynı konumda.
    --------------
    MRTGG 1.23 1.20-1.21 1.45-1.46 çok ama çok ucuz bedelli işi netleştikten sonra iyi olacak gibi.
    ------------
    GENTAŞ 1.47 1.42-1.43 1.62-1.63 mali tabloları harika yatırımları bitirdi sıra kazanca geldi..
    -----------------
    LATEK 5.75 5.45-5.50 6.80-6.85 sektöründe öncü kısa vadeli diplerde...
    --------------
    İHEVA 1.00 0.97-0.98 1.22-1.23 güzel karlarına rağmen çok ama çok ucuz...
    ----------
    ARKADAŞALR ŞU ARALAR BUNLARI TAKİP EDİYORUZ.............HEPSİ İÇİN ŞU MEVCUT FİYATALRIN 3-4 KADEME ALTINA ALIM YAZILABİLİR GİBİ..........AMA 3-4 KADEME ALTINDAN İLLAKİ ÇÜNKÜ ALIRKEN CİMRİ OLAMK LAZIM SATARKEN İSE BONKÖR :)

plantmax.........11.10.2010

genel olarak takibimde olup sık sık işlem yaptıklarım bunlar............hisse almak ev ,araba almak gibidir ,analiz hesap kitap gerektirir,

• Yatırım hesabı açtırmak isteyen arkadaşlara önerim banka yerine aracı kurumlarla çalışmalarıdır. Bankaların yatırım şirketlerinden daha düşük komisyon ödersiniz ayrıca borsa takibi için bankaların verdiği kıytırık arayüzler yerine çok daha fonksiyonel yazılımlar verirler.
    Benim neredeyse tüm aracı kurumlarla çalışmışlığım varıdr.
    En iyi hizmet ve komisyon oranı sanko menkul kıymetlerdedir. Ayrıca işlem hacminiz yükseldikçe komisyon oranınız düşecektir.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.