Şimdi Ara

Borusan çıkışlı navigasyonlu 525d neden yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CemUsUs

jant,koltuk kılıfı gibisinden şeyleri kastediyorum ben.
    Tabi iyice araştırmak lazım.
  • Galeri cikisli araclarda olup borusan cikisli araclarda olmamasinin sebebi gayet acik ve net. "Galerilerin dusuk fatura gostermesi". Sahibindan.com' a girin girtlagina kadar dolu bir 0 km bir X6 yi rahatlikla 115-120.000 euro civarina satin alabilirsiniz, hatta bu fiyatlar araclardaki OTV %84'ten %130 a cikmadan once de boyleydi, ne hikmetse galeriler OTV farkini hic yabtitmadilar. Birde bmw.com.tr'ye girin bos+bos bir X6 150-160.000 euro... Borusandaki fiyatin pahali olmasinin sebebi borusanin yuksek kar yapnasi degil aracin faturasini olmasi gerektigi gibi kestigi, deerinde verdi odedigidir.

Galeri uzerinde 10.000 euro ekstra olan araci bos bir aracmis gibi getirir, Borusan uzerinde 10.000 euri ekstra olan araca bir de ekstra 20.000 euro otv+kdv verir fiyat ucar gider... Maliye de kos kos yillardir seyreder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu SAT-NAV diye geçen sistemler nerdeyse B sınıflarında bile standart oldu Avrupa ve Amerika'da.

Burada hala kara düzen
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

B planı: Grey Market.

C planı ne panpa :))

İstersen teklif fiyatlarını ve aradaki doanım farklarını yaz kafalarında şekillenen birşeyler olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

İstersen teklif fiyatlarını ve aradaki doanım farklarını yaz kafalarında şekillenen birşeyler olur.

Abi kısaca özet geçeyim; aynı donanımları yükletince arada 15.000€ civarı falan fark olacaktı. Koltuk soğutma, gerçek deri koltuklar (7 serisindeki koltukmuş), büyük ekran navigasyon, arabanın her yeri kamera dolu vs. vs. çıplak 525xd parasına bu donanımlarla aldık arabayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 2 Ocak 2013; 12:49:01 >
  • quote:

quote:

quote:

Abi kısaca özet geçeyim; aynı donanımları yükletince arada 15.000€ civarı falan fark olacaktı. Koltuk soğutma, gerçek deri koltuklar (7 serisindeki koltukmuş), büyük ekran navigasyon, arabanın her yeri kamera dolu vs. vs. çıplak 525xd parasına bu donanımlarla aldık arabayı.

Aynı dediğiniz şekilde araçlar var. Sahibinden.com'da (şu anda mevcut) 90.000 euro'ya neredeyse tüm opsiyonlar var. Aynısı konfigüratörde 135.000 euro ve daha fazla çıkıyor.

Siz bu şekilde alıp nasıl güvendiniz?? Ya da ne yaptınız da emin oldunuz diye sorayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetcelik316

quote:

quote:

quote:

Aynı dediğiniz şekilde araçlar var. Sahibinden.com'da (şu anda mevcut) 90.000 euro'ya neredeyse tüm opsiyonlar var. Aynısı konfigüratörde 135.000 euro ve daha fazla çıkıyor.

Siz bu şekilde alıp nasıl güvendiniz?? Ya da ne yaptınız da emin oldunuz diye sorayım?

Araç gidilip görüldü. Zaten şase numarasına kadar her türlü bilgiyi de yollamışlardı. Aracın kaydı da yapılmış, yani garantisi olan bir araç olunca alındı. Daha doğrusu aracın kaporası gitti haftaya teslim alınacak. M paket haricinde tam dolu bir araba. BMW yetkili satıcıları bu donanımların yakınından geçmeyen arabalara çok daha yüksek fiyatlar çekmişti. İthalatıyla ilgili bir sıkıntı olmadığı sürece bence alınmasında bir sakınca yok.

• quote:

Bende sizin gibi düşünüyorum ama problem olan şey zaten ithalatında bir sorun olup olmadığından emin olamama halidir.

Aslında sormak istediğim ve emin olmak istediğim şey siz bu konuda nasıl emin oldunuz? Herkesin bu araçlar için fikri ortak gibi. Faturada eksik opsiyon belirtiliyor deniliyor. Bu durum ortaya çıkınca da devlet araca el koyuyor (örn. Sibel Can'ın aracı deniliyor).

Böyle bir durum olursa araç tamamen gider. Bunun yaşanmayacağından nasıl emin olabildiniz?
  • quote:

quote:

Bende sizin gibi düşünüyorum ama problem olan şey zaten ithalatında bir sorun olup olmadığından emin olamama halidir.

Aslında sormak istediğim ve emin olmak istediğim şey siz bu konuda nasıl emin oldunuz? Herkesin bu araçlar için fikri ortak gibi. Faturada eksik opsiyon belirtiliyor deniliyor. Bu durum ortaya çıkınca da devlet araca el koyuyor (örn. Sibel Can'ın aracı deniliyor).

Böyle bir durum olursa araç tamamen gider. Bunun yaşanmayacağından nasıl emin olabildiniz?

Aracın faturasında (ithal edilirken ki faturası) bu araçla ilgili tüm bilgiler yazar zaten. Ayrıca dediğim gibi Borusan'a şase numarasıyla kaydettirilmiş araç. Sorun olacağını sanmıyorum.

2011 yılında babam aynı şekilde ithal araç getirtip aldı. 2 yıla yakın zamandır sorunsuz biniyoruz.

• biliyorsunuz bir otomobili satın aldığınızda motor hacmine göre vergilendiriliyor, eğer ki 2000 cc üstü bir otomobil ise (%130)+%18 şeklinde.
    aslına bakarsanız bu olay yüzünden, eğer distribütör de iyi niyetli davranırsa tabii, tüm jantlar kapak jant olarak gelmeli örneğin. Kapak jant olarak gelsin, distribütöt istediğin oem jantı getirtsin, böylece maliyet %153 vergiyle değil, sadece ithalat vergisiyle oluşur. Distribütör de janta normalde koyabildiğinden daha yüksek kar koyabilmesine rağmen tüketiciye daha ucuza mal olur. Yani tek bir örnek üzerinden anlattım ama zannediyorum ki anladınız demek istediğimi, bir çok donanım için geçerli bu. Kısacası ben neden seçtiğim motor hacmi yüksek diye janta %153 vergi vereyim? Kıytırık bir navigasyona 4500 euro gibi rakamlar uçuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp3867 -- 2 Ocak 2013; 16:58:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Daha geçen sanayide Galeriden geçici plakalı 525xd elektronik'çinin içindeydi.Belkide bu yüzden.

Sen Aktepe Soundu gör Panameralar ,Bentleyler , Cayenneler , BMWler türkçe navigasyon multimedya yapıyorlar. Arabalar hemde sıfır çekiciyle götürüp getiriyorlar. Çoğu panamera galericiler ithal edip türkiyede taktırıyolar.
  • arkadaşım
    ben de oto fuarına gittinizmi bilmiyorum yenı kasa 5.25 xdrive basında cok ıyı egitim almıs temsılcı ile ayak ustu muhabbet etmiştim.
    borusan tc de az tutulan ve talep gösteren versiyon ve opsiyonları uygulamıyor sunmuyor demişti.
    sizin istediğiniz özelliklerde belki nadir istenen bir kaç özellikten biri olabilir
    araştırın derim.
  • Sipariş verdiğiniz de o opsiyonu da ekletirseniz sahip olabilirsiniz. Ayrıca aracı edindikten sonra almanyadan getirtirseniz uygulatabilirsiniz tabi her borusan servisi uygulamak istemez bu sizin parasal gücünüze bağlı birazda. Kaldı ki bence o rakama değecek bir donanım değil 10/1 oranın da aynı işi piyasadan görebiliyorsunuz. Yada iyi bir lüks satıcı galeriye ciddi müşteri olursanız bir arkadaşın ifade etmeye çalıştığı gibi sizin için navigasyonu en ideal şekilde uygulatır teslim ederler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Aslında bu iyi bir fikirmiş. peki bunları sonradan yaptırmak garanti şartlarını bozmaz mı?

sanmam.
    aracın mekaniğiyle oynamayacaksınız ki.

bu yanlis bir yonlendirme olur.. aracin sasi numarasinda fabrikasyon butun opsiyonlar kayitlidir ve butun bmw yetkili servislerinde bu bilgilere ulasilir.. retrofit denen sonradan eklentiler yapilmadan once sasi numarasi girilerek araca uygulanip uygulanamayacagi sisteme sorulur, ancak onay verilirse yaparlar..

yetkili serviste yapilmayan islem gorulur ise arac komple olmasa bile mesela elektrik sisteminiz garanti disi kalabilir.. ha bir problem ciktginda sadece ekran buyuklugunden disaridan mudaheleye uyanirlar mi onu da bilemem..

Dostum buna boşuna anlatırsın benden söylemesi.
    İlk mesajına bakın ne yazmış.Sonra hemen tornistan yapmış,ama sobe olmuş.
    Aslında bunun yaptığına birşey diyorlar ama bu sefer yazmıyayım.Geçen yine açığını yakaladık,şikayet etti.Bu sefer de tatile çıkmayalım.
    quote:

5 serisi inanılmaz sattı piyasada.
    Donanımdan feci çalıyor ve fahiş para istiyor adamlar.
    Navigasyonu dışardan edinseniz daha iyi olur bence.
    Hatta 525d gibi bir arabayı alsam boşline alır jantını [size=3]navigasyonunu deri koltuğunu falan dışardan edinirim,hem kafama göre dizayn yaptırırım hem de 10 bin eurom cebimde kalır

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

quote:

quote:

Aslında bu iyi bir fikirmiş. peki bunları sonradan yaptırmak garanti şartlarını bozmaz mı?

sanmam.
    aracın mekaniğiyle oynamayacaksınız ki.

bu yanlis bir yonlendirme olur.. aracin sasi numarasinda fabrikasyon butun opsiyonlar kayitlidir ve butun bmw yetkili servislerinde bu bilgilere ulasilir.. retrofit denen sonradan eklentiler yapilmadan once sasi numarasi girilerek araca uygulanip uygulanamayacagi sisteme sorulur, ancak onay verilirse yaparlar..

yetkili serviste yapilmayan islem gorulur ise arac komple olmasa bile mesela elektrik sisteminiz garanti disi kalabilir.. ha bir problem ciktginda sadece ekran buyuklugunden disaridan mudaheleye uyanirlar mi onu da bilemem..

Dostum buna boşuna anlatırsın benden söylemesi.
    İlk mesajına bakın ne yazmış.Sonra hemen tornistan yapmış,ama sobe olmuş.
    Aslında bunun yaptığına birşey diyorlar ama bu sefer yazmıyayım.Geçen yine açığını yakaladık,şikayet etti.Bu sefer de tatile çıkmayalım.
    quote:

5 serisi inanılmaz sattı piyasada.
    Donanımdan feci çalıyor ve fahiş para istiyor adamlar.
    Navigasyonu dışardan edinseniz daha iyi olur bence.
    Hatta 525d gibi bir arabayı alsam boşline alır jantını [size=3]navigasyonunu deri koltuğunu falan dışardan edinirim,hem kafama göre dizayn yaptırırım hem de 10 bin eurom cebimde kalır

quote:

Cem dün okudum fakat yazmaya fırsatım olmamıştı.

Neyse yine olmadı.

İyi adamsın bir de sabırlı.Unutmadan kırmazsın da.Bu da öyle olmuş.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.