Bildirim
boş kartuş oluyomu sıfır
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
bi allahın kulu cevaplasa iyiydi ya!! -
gittigidiyorda satıyorlar bazen boş kartuş ama güven olmaz tıkalı olabilir. -
bende aradım ama boş kartuş bulamıyorum orjinali almak gerekquote:
Orijinalden alıntı: brdst
gittigidiyorda satıyorlar bazen boş kartuş ama güven olmaz tıkalı olabilir. -
kullanılmış mı oluyo ordakıler yoksa hp bos sekılde üretiyo mu?quote:
Orijinalden alıntı: miracorhan
bende aradım ama boş kartuş bulamıyorum orjinali almak gerek
Alıntıları Göster -
boş kartuş üretilmez. kullanılmış, bitmiş kartuş oluyor. bu yüzden tıkalı olma ihtimali oldukça yüksek. -
brdust kardes sen bu yazıcı ısınden anlıyosun bellı :) ya ben rahatca cıktı alabılmek ıcın o kartusu ıstemıstım ama sımdı arastırdımda kendım dolum yapabılırım gıbı ya baktım vıdyolara cok kolay gıbı valla:D bosa her doldurma ıcın 7.5 lıra vermıyem kendım bıtınce dolduram baya anladımda doldurmaya bende dedıgım gıbı 301 var bunların nereınde ne renk var onu bılmıyorum kardes sen bılıyosundur muhakkak onu soylesene bende bı tek murekkep enjektor bıde vakum aparatı oldumu rahat rahat yaparım bu ısı ;)quote:
boş kartuş üretilmez. kullanılmış, bitmiş kartuş oluyor. bu yüzden tıkalı olma ihtimali oldukça yüksek. -
öncellikle kartuşu yazıcıdan çıkarmadan önce yazıcının fişini çekmeyi unutma. kapağı aç, kartuşlar önüne gelsin, fişi çek, kartuşları sök, dolumu yapıp yerine tak, kapağı kapat ve fişi tak. bu sıralamada yapmalısın.
kartuşu baskı kafası aşağıda ve önce olacak şekilde tuttuğunda. üsteki renk sarı, soldaki magenta ve sağdaki cyan.
kartuşu tamamen bitmeden doldurursan tıkalıklık problemi yaşamazsın. iğneyi fazla batırmadan ve mürekkebi çok yavaş enjekte etmelisin. -
çok saol kardesım dedıgın gıbı yapcem fişi çıkartıp kartusu cıkardıgımda o ısıklar yanıp sonmuyo mu o zaman tekrar taktıgımda?quote:
öncellikle kartuşu yazıcıdan çıkarmadan önce yazıcının fişini çekmeyi unutma. kapağı aç, kartuşlar önüne gelsin, fişi çek, kartuşları sök, dolumu yapıp yerine tak, kapağı kapat ve fişi tak. bu sıralamada yapmalısın.
kartuşu baskı kafası aşağıda ve önce olacak şekilde tuttuğunda. üsteki renk sarı, soldaki magenta ve sağdaki cyan.
kartuşu tamamen bitmeden doldurursan tıkalıklık problemi yaşamazsın. iğneyi fazla batırmadan ve mürekkebi çok yavaş enjekte etmelisin. -
bide set olarak hangisini önerırsın? mürekkep falan kalıtelı olsun ama cok buyuk olmasın 50 mg falan yeterlı öğrenmek ıcın cunku sonra komsuların akrabalarınkını falan doldurur kara bile geçerim :DDquote:
Orijinalden alıntı: hbpgks
çok saol kardesım dedıgın gıbı yapcem fişi çıkartıp kartusu cıkardıgımda o ısıklar yanıp sonmuyo mu o zaman tekrar taktıgımda?
Alıntıları Göster -
fişi çıkarmanın kartuş boş uyarısını yok etmekle alakası yok. hplerde kartuş boş uyarısı verse de yazmaya devam eder.
fişi çıkarmadan boş kartuşu birkaç kez söküp takınca yazıcı dolum yapıldığını varsayarak kartuşu bloke eder. hatalı kartuş ya da kartuş takılı değil uyarısı verir. ve o kartuşu tekrar kullanamazsın. bu yüzden dikkat etmelisin.
mürekkep olarak çok ucuz olanları almadığın sürece sorun yok, istediğini alabilirsin. ben cescesor kullanıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım. -
Bizim kartuş dolum setlerimizide denemenizi tavsiye ederim.Osse ink Mürekkep kullanıyoruz ve geri dönüşler oldukça olumlu.quote:
fişi çıkarmanın kartuş boş uyarısını yok etmekle alakası yok. hplerde kartuş boş uyarısı verse de yazmaya devam eder.
fişi çıkarmadan boş kartuşu birkaç kez söküp takınca yazıcı dolum yapıldığını varsayarak kartuşu bloke eder. hatalı kartuş ya da kartuş takılı değil uyarısı verir. ve o kartuşu tekrar kullanamazsın. bu yüzden dikkat etmelisin.
mürekkep olarak çok ucuz olanları almadığın sürece sorun yok, istediğini alabilirsin. ben cescesor kullanıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım.
HP 301 SİYAH KARTUŞ Kolay Dolum Seti (20 dolumluk)
http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=HP-301-SiYAH-KARTUS-Kolay-Dolum-Seti-20-dolumluk&auction_id=1008685
HP 301 RENKLİ KARTUŞ Kolay Dolum Seti (20 dolumluk)
http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=HP-301-RENKLi-KARTUS-Kolay-Dolum-Seti-20-dolumluk&auction_id=1008688
Saygılar.
-
anladım brdst kardes cok tesekkur ettım yardımların için... gene kafama takılan olursa sorarım sana üstadımsın:)quote:
Orijinalden alıntı: pckopat_doktor
Bizim kartuş dolum setlerimizide denemenizi tavsiye ederim.Osse ink Mürekkep kullanıyoruz ve geri dönüşler oldukça olumlu.
HP 301 SİYAH KARTUŞ Kolay Dolum Seti (20 dolumluk)
http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=HP-301-SiYAH-KARTUS-Kolay-Dolum-Seti-20-dolumluk&auction_id=1008685
HP 301 RENKLİ KARTUŞ Kolay Dolum Seti (20 dolumluk)
http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=HP-301-RENKLi-KARTUS-Kolay-Dolum-Seti-20-dolumluk&auction_id=1008688
Saygılar.
Alıntıları Göster
-
ya brdst kardes bırazonce kızarkadasımla konustum onda da 2050 yazıcı vardı senın yazdıklarını soyledım fısı cekmeden kartusu cıkarınca 2 3 seeferde bloke oluyomus dıye eyvah dedı daha demın temızlemek ıcın cıkardım dedı gecende de doldurtmustu yanı bı daha cıkartsa bloke mı olur yada temızlemek ıcın cıkarıo taktıgında sorunsuz oluyomu?quote:
anladım brdst kardes cok tesekkur ettım yardımların için... gene kafama takılan olursa sorarım sana üstadımsın:)
Alıntıları Göster -
kaç kere takıp çıkarınca bloke olacağının tam sayısı yok. ama dediğim gibi fişi çekerek çıkartıp takarsa hiçbir sorun yaşamaz. -
anladım brdst çok saol dedıklerını yapıcaz...quote:
kaç kere takıp çıkarınca bloke olacağının tam sayısı yok. ama dediğim gibi fişi çekerek çıkartıp takarsa hiçbir sorun yaşamaz. -
brdst kardes kız arkadasım kartusu doldurtmus bı kac kere cıktı aldıktan sonra artık cıktı vermemeye baslamıs kartusun uc kısmına pecete koy murekkep gelıyomu dıye sordum gelmıyomus sıcak suda beklet ucunu dedım gene gelmemıs neden olabılır?quote:
anladım brdst çok saol dedıklerını yapıcaz...
Alıntıları Göster -
çıktı vermiyor derken tam olarak neyi kastediyorsun. yazıcı kartuşları tanıyor ve baskı yapıyor ama kağıt boş ya da silik mi çıkıyor? yoksa yazıcı hata verip hiç mi baskı yapmıyor.
eğer ilk durum söz konusu ise, iyi ihtimalle kartuş tıkalı olabilir. sıcak su, buhar ya da çözücü solisyonla açılabilir. bunları uyguladıktan sonra kartuşu tam doldurup vakum aparatına takıp 1ml kadar mürekkep çekersen sorun çözülür. kötü ihtimal ise kartuşta mürekkep bittikten sonra çıktı almaya çalışması ya da tıkanıklık nedeniyle nozüllerin kuru kalması ve yanması. eğer nozüller yandıysa kartuştan mürekkep akar ama çıktı vermez. yeni kartuş almak gerekir.
ikinci durum söz konusu ise boş kartuşu yazıcı açıkken birkaç kez çıkartıp taktığı için yazıcı kartuşu tanımıyordur. yazıcıyı resetlemenin bir yolu varsa eğer (kullandığın model için resetleme yöntemi var mı bilmiyorum) sorunu çözebilirsin. eğer resetlenmiyorsa yeni kartuş almak gerekir.
-
quote:
çıktı vermiyor derken tam olarak neyi kastediyorsun. yazıcı kartuşları tanıyor ve baskı yapıyor ama kağıt boş ya da silik mi çıkıyor? yoksa yazıcı hata verip hiç mi baskı yapmıyor.
eğer ilk durum söz konusu ise, iyi ihtimalle kartuş tıkalı olabilir. sıcak su, buhar ya da çözücü solisyonla açılabilir. bunları uyguladıktan sonra kartuşu tam doldurup vakum aparatına takıp 1ml kadar mürekkep çekersen sorun çözülür. kötü ihtimal ise kartuşta mürekkep bittikten sonra çıktı almaya çalışması ya da tıkanıklık nedeniyle nozüllerin kuru kalması ve yanması. eğer nozüller yandıysa kartuştan mürekkep akar ama çıktı vermez. yeni kartuş almak gerekir.
ikinci durum söz konusu ise boş kartuşu yazıcı açıkken birkaç kez çıkartıp taktığı için yazıcı kartuşu tanımıyordur. yazıcıyı resetlemenin bir yolu varsa eğer (kullandığın model için resetleme yöntemi var mı bilmiyorum) sorunu çözebilirsin. eğer resetlenmiyorsa yeni kartuş almak gerekir.
ilk durum brdst tanıyo ama kağıt boş cıkıyo kartuşcudan doldurtmustu sıcak su uygulaması yaptırttım ama olmamıs ucuna pecete koyunca gelmemıs murekkep dedıgın gıbı vakum yapılması gerek heralde(valla kardes hemen yardımcı oluyon cok hosuma gıdıyo he çok sağo:))
-
merhabalar. bende lexmark 27- 17 kartuşları doldurdum.ama yazıyor gibi yaptı.bomboş verdi kağıdıquote:
Orijinalden alıntı: hbpgksquote:
ilk durum brdst tanıyo ama kağıt boş cıkıyo kartuşcudan doldurtmustu sıcak su uygulaması yaptırttım ama olmamıs ucuna pecete koyunca gelmemıs murekkep dedıgın gıbı vakum yapılması gerek heralde(valla kardes hemen yardımcı oluyon cok hosuma gıdıyo he çok sağo:))
Alıntıları Göster
sıcak suya koydum.sıcak suya koydugumda ucundan mavi kırmızı aktı.peceteyele siliyom renkler belli oluyo ama yazmıyor hiç kağıt bomboş.
siyah katuş ise hiç akmadı.peçeteyede hiç renk vermedi.yeni doldurdum ama anlayamadım ne oldu ..
bilen varsa teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swarf -- 5 Eylül 2011; 20:02:46 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X