Şimdi Ara

Boşanmada mal kaçırma nasıl engellenir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bir yakınım 5 yıllık ilişkisini bitirmek için boşanma davası açtı. Ancak eşi davayı açacağını tahmin etmiş olacak ki davayı açmadan önce evliyken biriktirdiği borsa hisselerini satıp başka birinin hesabına geçirmiş. Tanıdık, eşinin boşanmada mal kaçırma yapacağını düşünememiş. Şimdi yüklü miktarda para kayıp. Bu durumda nasıl bir işlem yapılabilir? O para geri alınabilir mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Taşınır ve taşınmaz mallar için aslında ihtiyati tedbir istenir.

Satılmış borsa hisseleri biraz yoruma açık. Ben olsam banka üzerinden yapılıyorsa mahkeme marifetiyle evlilik tarihinden, boşanma davasının açıldığı tarihine kadar yapılan alış/satış kayıtlarını ister miktarını tespit ettirirdim. Sonrasında %50'sini talep ederdim.

• Hisseler ne zaman satılmış ve 3. kişiye devredilmiş? Boşanma davası açılmadan kaç ay önce?

• Öyle yapacak herhalde, teşekkürler cevabınız için.

• yetersizulvi Y kullanıcısına yanıt

Duyuma göre boşanma davası açılmadan 2-3 ay önce satıp kardeşine göndermiş.

• akadirz A kullanıcısına yanıt

Boşanma davası açılmadan son bir yıl içinde, diğer eşin izni olmaksızın yapılan karşılıksız kazandırmalar veya mal devirleri mal paylaşımı davasında dikkate alınır. Örneğin, bir eşin boşanma davası açılmadan 9 ay önce babasına altın bağışlaması durumunda, diğer eş bu devrin mal paylaşımında hesaba katılmasını talep edebilir. Mal paylaşımı için ayrıca dava açılması gerekir. Hak kaybına uğramamak için bir avukattan yardım almayı ihmal etmeyin.

Kaynak:

https://ykavukatlik.com/bosanmada-mal-kacirma-ve-engelleme//

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.