Şimdi Ara

Askerde Hırsızlık veya Yer değiştirme olaylarına karşı alınacak önlemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Askere yeni gidecek kardeşleri için daha önce askerlik yapmış tecrübeli abi ve kardeşlerimizden bu konu hakkındaki tecrübelerini duymak istiyoruz. Mesela benim en çok merak ettiğim şey hırsızlık veya diğer adıyla yer değiştirme olayı en çok hangi eşyalarda görülür?

Mesela kamufulajın çalınması gibi bir durum söz konusumudur? Hırsızlıklara karşı ne gibi önlemler alabiliriz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Hırsızlık ve Yer Değiştirme Olaylarına Karşı Önlemler

Askerlik hizmetinde, hırsızlık ve yer değiştirme olaylarının önlenmesi, düzenli ve güvenli bir ortamın sağlanması için hayati önem taşır. Bu olayların meydana gelmesini engellemek için aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekmektedir:

• Sivil Eşya Deposu Kullanımı: Kişisel eşyalarınızı mutlaka size tahsis edilen sivil eşya deposunda muhafaza edin. Değerli eşyalarınızı göz önünde bırakmayın.

• Eşyalarınızı İşaretleyin: Eşyalarınızı kalıcı ve ayırt edici işaretlerle işaretleyerek, çalınmaları durumunda tespit edilmelerini kolaylaştırın.

• Kapalı Alanların Kilitlenmesi: Yatakhaneler, dolaplar ve diğer kapalı alanları her zaman kilitli tutun.

• Nöbetçi Devreye Sokma: Gerekli durumlarda, hırsızlık ve yer değiştirme olaylarını önlemek için nöbetçi devriye sokulabilir.

• Görgü Tanığı Olma: Hırsızlık veya yer değiştirme olaylarına şahit olursanız, durumu derhal yetkililere bildirin.

• Tespit ve Cezalandırma: Hırsızlık veya yer değiştirme olayı gerçekleştiğinde, failler derhal tespit edilmeli ve uygun cezalar uygulanmalıdır.

Bu önlemlere uyulması, askeri birliklerde hırsızlık ve yer değiştirme olaylarının azaltılmasına yardımcı olacak ve güvenli bir ortamın sürdürülmesini sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kamufulajını çaldırmış kısa dönem arkadaşlarım vardı. Velhasıl kelam benim kamufulaj çok uzundu, bu sebepten rahatlıkla ranzama asardım, ki bunun içinde tüm kontörlü kartlarım, 5 TL ve demir paralar, traş bıçağım gibi şeyler de bunların içerisindeydi. Kimsenin bunlara dokunduğunu görmedim.

Terlikler yer değiştirir, ama bulunması kolaydır.
    İç çamaşırlarınız yok olabilir. Bu sebepten dolapta max 2 tane bırakmanız gerekir.
    Çoraplarınız kalitesiz olsun, 3 tanesi 1 milyon olanlar vardır, çoğu çarşıda. Güzel de ısıtır. Soğuk bölgelerde zaten ayağnıza mes giyersiniz.
    Traş köpüğünü dolabınızın arka taraflarına saklayın.
    Havlunuzu kimse ellemez.
    Ayakkabı boyası kullanılıp, geri bırakılır.
    Ranzanızdaki yastıklar yer değiştirir.
    Ranzanızdaki yataklar yer değiştirir.

Kısacası dolabınızda, Boya, Köpük ve Şampuanı gerilerde saklamanız gerekir. Diş fırçası kutusunun arkasına mesela. İç çamaşarılarınızı artık şansa bırakacaksınız. 2 tane bırakırsanız şansınız kalması yönünde artar. Çoraplara birşey olacağını düşünmüyorum.

Nitekim böyledir. Yaşayarak öğrenirsiniz. Ancak bavulunuzun kilitli olması her zaman iyidir. Koçtaş da şifreli kilitleri kullanınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sT.curSe

Nitekim böyledir. Yaşayarak öğrenirsiniz. Ancak bavulunuzun kilitli olması her zaman iyidir. Koçtaş da şifreli kilitleri kullanınız.

yanımıza geitrdiğimiz bavulu dolaba koyabiliyormuyuz? Öyleyse ben herşeyi kilitli bavula tıkalarım bir halt çalamazlar.
  • Hayır. Bavullarınız sivil eşya deposu adında toplanan bir bölümde olacaktır.

Burada tutacaksınız, ihtiyacınız olanları bavulunuzda tutacak, diğerlerini de ihtiyaç halinde buradan alacaksınız.
  • genelde acemide dolaba kilit taktırılmaz. Paralarını sağlam bi boyun cüzdanına koy ve çok fazla nakit taşıma. Mach3 acemide kullanma garanti gider. Botlarını muhakkak kaliteli bi kilit ile kilitle 42-43 numaralar çok yer değiştiriyor. yazabildiğin her yere isimini ve numaranı yaz ben çok faydasını gördüm
  • quote:

Kamufulajını çaldırmış kısa dönem arkadaşlarım vardı.

yahu kamufulajı nasıl çalıyorlar anlayamadım. İsim yazmıyormu yakasında?

birde arkadaşlar ne gibi önlemelr alınabilir bu tür hırsızlıklara karşı, dolaba kilit takmak yasak ama illaki sizin de uyguladığınız bazı önlemelr olmuştur. paylaşırsanız çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Kamufulajını çaldırmış kısa dönem arkadaşlarım vardı.

yahu kamufulajı nasıl çalıyorlar anlayamadım. İsim yazmıyormu yakasında?

birde arkadaşlar ne gibi önlemelr alınabilir bu tür hırsızlıklara karşı, dolaba kilit takmak yasak ama illaki sizin de uyguladığınız bazı önlemelr olmuştur. paylaşırsanız çok makbule geçer.

Kamufululaj'ın sadece iç kısmındaki - palto değil - yelek tarzı olanında isim yazar, ona bir şey olmaz zaten. Ancak palto kısmı çok dikkat çeker.

Ama bu oran çok azdır. Takmayın kafanıza böyle şeyleri. Ben hiç aklıma getirmemiştim, kamufulaj olayını :D

Botlara dikkat edin, gerisi tefarruat. Kafanızı böyle şeylerle doldurmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dolaplar kilitlenmez genelde, yasaktır. Yer değiştirme konusunda ise, değerli eşya götürmeyin askeriyeye. Kullan at traş bıçağı kullanın, en azından 15 20 liralık jiletiniz gitmez. Terlikleri mümkünse mavi gezer almayın. Bulunduğum bakım bölüğündeki 44 kişiden 40 ında mavi gezer terlik var, koğuşumda 3 kişi kullanıyor mavi gezer terlikleri. Modelleri farklı olsa bile, her sabah 5 dakika terlik çifti arıyoruz, yeşil, kahve vs farklı terlik alın. Terlik izninde sorun olmaması için siyah terlik almak en iyisi aslında. Cüzdanınızı yanınızdan ayırmayın vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.