Şimdi Ara

Boşanmış olan arkadaslar lütfen bir el atın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
12
Favori
27.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ev nasıl büyük mü 3+1 falan, eğer öyleyse ve evi almakta ısrar ediyorsa haline münasip bir eve geçsin, sadece anne kız kocaman evde ne yapacaklar o evi satın, onlara uygun bir ev alın, kalan parayı da siz alın. Yok hayır derse anlaşmalı boşanmayin, ugrassin dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar ;

Araba önemsiz değil çünkü fiyatlar ucuk ama iki araç ta hanım üzerine ve ev de. Bunların hepsi elbet ispatlanabilir mahkemede zaten 2700 TL maaşlı bir bayanın bunları 7 yıl içinde alamayacağı aşikar. Ancak çocuk yıpranır diye korkuyorum . Kuzum benim bu dünyadaki herşeyim.

Eşimle ara bulmak artık bir opsiyon olmaktan çoktan cıktı hatta dedim ki iki araç bende kalsın ; sen yine birini kullanmaya devam et aöa onu da kabul etmiyor . Benim artık buradaki amacım bir yerden de paramı kurtarmak . Ben borç içinde didiniyorum bu malların parasınınodemek için. İşsiz kaldım ; iş yok bulamıyorum su anda; bankalarla ugrasacagim sıkıntılarım olacak. Bunlara değsin en asından. Yoksa karım bugün arkasını dönüp gidecek yarın nafaka ödeyemesem Araba bıraktı ödemesin biraz demeyecek . Bugün avukatımla görüşeceğim bakalım. 600 TL nafaka veririm dedim avukatı demiş 600 az 2000 işte ! Oldururum o avukatı dedim 2000 TL nedir bu devirde ?! Hangi para ile ? Avukatlar da şerefsizlik yapıyor anlamıyorum

• Sabırlı insan kızı varsa boşanmaz, ama seninki istiyor. Demek ki seni sevmiyor ve kurtulmak istiyor sanki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun, bende aynı durumdaydım zamanında.

Öncelikle çocuk diyerek geçmemek lazım, çünkü onların aklında bin türlü şey dolanıyor bizimkinden farklı olarak. Bu düşüncelerini dışa vuramıyorlar bazen, bu nedenle içinde bulunduğunuz durumu karşınıza alarak çocukla konuşun ve anlayacağı bir dil ile anlatın. Çocuğuna sevgini göstermekten asla çekinme, çünkü hiç bir çocuk ilgi beklediğini sözle belirtmez, davranış biçimiyle belirtir.

Küçük yaşta böyle bir karar almak daha doğru bence. Ergenlik çağında vs daha kötü olabilirdi.

Ayrılmayın deneyin demeyeceğim, çünkü bu yola girdiyseniz tekrar eskiye dönmeniz biraz zor oluyor, kurtaranlar elbet var.

Sen nasıl mutlu olacaksan öyle devam et yoluna. Sen mutlu olursan çocuğuna da yaşatabilirsin bu mutluluğu.
  • Eğer boşanırsan kızını koru, ona çok iyi bak. Çünkü yanlış yollara sapabilir, o anne denecek kadından da hayır geleceğini düşünmüyorum, aklında neler var sen söyledin bile. Ne yap ne et kızı kurtar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E68E7D09F -- 3 Haziran 2020; 10:22:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valla yaşadıklarını bire bir tecrübe ettim öyle bir insanla yaşamak hayata devam etmek zor, çocuğun daha ufakmış çok etkileneceğini sanmıyorum ama ilgiyi ihmal etmemek lazım yine de, para mal paylaşımı konusunda en iyisi işinin ehli bir avukata danışmak dostum
  • napolyon07 kullanıcısına yanıt
    Yenge evi arabayı almak için sanki oyun yapıyor gibi. Birileri aklını çelmis olabilir diye düşünüyorum.

Ortada kanıtlanabilir aldatma vakası yoksa mahkemeye intikal ettiğinde ben boşanmak istemiyorum Bir suçum hatam yok karsi taraf sırf mal sahibi olmak adına boşanmak için uğraşıyor derseniz hakim bunu göz önünde bulundurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 3 Haziran 2020; 10:27:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkürler yorumunuz için. Elbette kızımla konuşacağım şu işler netleşir imzaları attığımızda . Şimdiki çocuklar bizim küçüklüğümüzde olduğumuz gibi saf değil, fena zekiler; birçok şeyi erken kavrıyorlar . Bu yoldan geri dönülmez çünkü seninle olmak istemiyorum diyen bir Kadın hele ki benim eşimse ( çok kuruntulu) hayatta düzelmez. Tabuları çok kalın ve fazla . Anlatmadığım nice saçma sorunlarımız oldu , anlatsam burada konu sapıtır en üst e uplanır ve millet artık dalga geçmeye çalışır

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bahsettiğim muhteşem avukatı. Bir de örnek vermiş arkadaş boşanmış ; 2 çocuğu varmış ev araba herseyi bırakmış aylık bir çocuk için 2000 toplamda 4000 ödeyip kırtasiyr okul masraflarını karışıyormuş o.cocugu ! Ulan avukat ; hepsi kazanmasa da bir avukatın kazancı ile işçinin kazancı bir mi şerefsiz insan !! Bir de kadına gitmiş böyle akıl vermiş ! Keza su anda işsizim ; su anda bana ne gibi yararı dokunur bilemiyorum . Avukatla konuşacağım

• Sizin yerinizde olsam eşiniz nerelere gidiyor diye takip ederdim. Yanlış anlaşılmasın ama ev artı araba niye istesin ki. Hayatında biri olmasa böyle yapamazdı(en azından kızınız için yapmazdı). Bence hepsini satın, hakkınız olanı alın. Gerisini eşinize zaten verirsiniz. Kızınızın yanında tartışmayın en önemlisi bu. Kızınıza iyi bakacağını düşünseniz bile mesela eviniz 3+1 ise eviniz, 2+1 daire verin. 2 arabada sizde kalsın. Kızınız içinde en kötü ihtimalle boşansanız, onlara (eşiniz ve kızınıza) çiçek falan yollayın. Kızınızın psikolojisi için yanlış anlaşılmasın. Kızınızı alıp beraber aktivite yapın.(Piknik vs.) Kızınız bu süreci en iyi psikolojiyle atlatmasına bakayım derken hakkınızı da yedirmeyin. Lütfen ilerleyen süreci bildirirseniz ona göre daha da net konuşabiliriz. Sağlıcakla kalın..
  • 1. Esinden sure iste. 7 yilin hatiri vardir sanirim. Problemlerle karsilasildiginda bilinenin aksine konusmak sicagi sicagina iyi degildir. En az bir kac ay araya bir sure koyun. Herkes kizginlila degilde akli selimle dusunup karar versin.

2. Esinin seni hala sevip sevmediginden emin ol.

3. Kendinde de hata aramaya calis.

4. Hic kimse mukemmel degildir. Eger 7 yil boyunca ufak tefek hatalar haric esinden memnunsan birakmamak icin (2. maddeden eminsen) elinden geleni yap.Erkeklik gururu falan gec o isleri sen babasin ve cocugun birak gururu herseyinden daha degerli. Bunu bir savas olarak gorme kaybetsende (karsi tarafa ezildigin hissi) kazanan cocugun olacaktir

Kadinlarla erkekler her konuda oldugu gibi bu konuda da cok farkli davranilar. Ornek otobanda kafa kafaya gelirken bos inatlari yuzunden carpismadan once degilde carpismadan sonra kaybettiklerine uzulurler. Erkekde durum farkli .Erkek bos inat yapmaz.

Genelde (hoppa tipler olmagi surece ) bosanma olaylarinda UZULEN taraf oncesinde erkek sonrasin da ise kadin oluyor. Eger boktan sebeplerden bosanilacaksa kadin inadini nerde kesecegini bilmiyor. Bazen kadin bosanma niyeti ile baslamasa bile erkegin tavirlarindan isi inata bindirip kimne kadar ileri gidecek oyununa donusturuyor ki bunun sebekleri ya CAHILLIK ya OLGUNLASMAMA yada kendini hem ekonomik hemde statu anlaminda erkekten USTUN GORME duygusudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 3 Haziran 2020; 10:57:41 >

• galapagoskaplumbağası kullanıcısına yanıt
    Aaa endemik tür.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

• Razı olma boşanmaya
    O sana teklif etmeye başlayacak.

Bu dönem sakın acıma veya üzülme duygularıyla hareket etme. Öyle hareket edenlerin hayatı ağır kayıyor. Alabileceğinin maksimumunu al. Daha çok fazla şey yaşayacaksın.

Genelde gördüklerimi yazayım
    1) kadın başkasıyla evlenir. Ondan da bir bebek yapar. Sen çocuğunun nafakalarını öderken senin çocuğunun masrafları söz konusu olduğunda sürekli kendi diğer çocuklarının ağır masraflarını öne sürüp hepsini senin karşılamanı ister.
    2) seni hem kendi hayatından hem de çocuğunun hayatından tamamen çıkartmak için her şeyi yapar
    3) bugünlerde ne elde edersen kardır. Çocuğun görüşme süreleri de dahil. Doğumgününde kimle olacak vsvs.

Bırak ben boşanmıyorum de bence. Sonra onun tekliflerine bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 3 Haziran 2020; 11:15:25 >
  • Yanlışı en başta yapmışsın hocam, insan tanıyamıyor.

Maddi olarak hiçbir şeyden taviz verme. Çalışmıyorsa kendisi bir şekilde nafakadan kurtulmaya bak (ev ve arabaların biri karşılığı nafaka vermemek gibi).

sen düzeltmeye çalışsan da halat kopmuş gibi bugün olmazsa 3 gün sonra yine olaylar gelişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon07

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar ;

Araba önemsiz değil çünkü fiyatlar ucuk ama iki araç ta hanım üzerine ve ev de. Bunların hepsi elbet ispatlanabilir mahkemede zaten 2700 TL maaşlı bir bayanın bunları 7 yıl içinde alamayacağı aşikar. Ancak çocuk yıpranır diye korkuyorum . Kuzum benim bu dünyadaki herşeyim.

Eşimle ara bulmak artık bir opsiyon olmaktan çoktan cıktı hatta dedim ki iki araç bende kalsın ; sen yine birini kullanmaya devam et aöa onu da kabul etmiyor . Benim artık buradaki amacım bir yerden de paramı kurtarmak . Ben borç içinde didiniyorum bu malların parasınınodemek için. İşsiz kaldım ; iş yok bulamıyorum su anda; bankalarla ugrasacagim sıkıntılarım olacak. Bunlara değsin en asından. Yoksa karım bugün arkasını dönüp gidecek yarın nafaka ödeyemesem Araba bıraktı ödemesin biraz demeyecek . Bugün avukatımla görüşeceğim bakalım. 600 TL nafaka veririm dedim avukatı demiş 600 az 2000 işte ! Oldururum o avukatı dedim 2000 TL nedir bu devirde ?! Hangi para ile ? Avukatlar da şerefsizlik yapıyor anlamıyorum
    Hocam neden her şeyi eşiniz üzerine yaptınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon07

Yukarıda bahsettiğim muhteşem avukatı. Bir de örnek vermiş arkadaş boşanmış ; 2 çocuğu varmış ev araba herseyi bırakmış aylık bir çocuk için 2000 toplamda 4000 ödeyip kırtasiyr okul masraflarını karışıyormuş o.cocugu ! Ulan avukat ; hepsi kazanmasa da bir avukatın kazancı ile işçinin kazancı bir mi şerefsiz insan !! Bir de kadına gitmiş böyle akıl vermiş ! Keza su anda işsizim ; su anda bana ne gibi yararı dokunur bilemiyorum . Avukatla konuşacağım
    Hocam okumuş insansindir diye tahmin ediyorum, hiçbir avukat şundan dünyaları koparalim gel demez kimseye, avukat elçidir, o lafları eden eşindir yani 2000 lira isteyen de diğer ne varsa söyleyen ve söyleten de. Bir şerefsizlik varsa ortada kimde olduğunu bil diye söylüyorum yani beni de yanlış anlama böyle söyledim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 3 Haziran 2020; 11:42:17 >

• bobsantino kullanıcısına yanıt
    Çünkü bir bayan, bir anne ; kendini güvende duyması adına hepsini onun üzerine yaptım. Keza ev konusunda yazmıştım ancak görülmemiş 90bin TL babası 45bin TL de ben ekledim yani evin yüzde 65 gibi bir rakamı evet ona aittir . Zaten evden vazgeçemem hem çocuğum için hem De vekaletname vermiştim evden hak istemeyeceğime dair şimdi bunu da kendisi bana karşı kullanıyor sağolsun

• Haklısın elbet ancak avukat ara bulmaktan ziyade dava açmaya bakacaktır çünkü bir dava için alacağı 6-10 bin TL yoksa nasıl para kazansın . Kuzenim avukat oradan biliyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.