Şimdi Ara

Boşanmış olan arkadaslar lütfen bir el atın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
366
Cevap
12
Favori
27.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi hocam ben herşeyi denedim kurtarmak için bu süreç buraya yazdığım zaman başlamadı neredeyse iki haftalık bir mevzusu var. Eşim her türlü sorunu büyüterek 4. Kez avukata gidip geliyor . Arkadaş herşeyde her kavgada boşanıyoruz demesi artık beni çok yıprattı. Bu da artık son damla gibi birşey oldu yoksa ben aile bozma niyetinde değilim. Yaptığım bir yanlış var ki evlendiğinizden beri belki toplasan 3-5 hatadır 7 yılda ama bunu bile kaldıramamasından zira herşeyini yapmam yetişmem eksik etmemem halinde bile beni uzuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terapist yazan arkadaşlar olmuş. Teşekkür ederim herkesin cevapları ve fikirleri için. Terapiste eşim gitmiyor ; ben kendim gitmiştim ama terapist eşinizin gelmesi lazım bir şekilde getirin diyor ama nafile

• hocam yanlış anlama da bu saatten sonra yapman gereken malları kaptırmamak, yap bir tufa malları kaptırma.
  • Evi anlarım ama arabaları eşinizin üstüne yaptırmanız saçma olmuş hocam. Hakkınızda hayırlısı olsun...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    istanbul sözleşmesini başımıza bela ettiler
  • Eski sevgilin numarası sende yada onda duruyorsa bu sıkıntı aynı durumu eşin sana yapsa sende aynı tepkiyi gösterirdin yalan değil bende gösterirdim ayrıca burdaki arkadaşlar yerine iyi bir avukat ile görüsmeni tavsiye ederim 15-16 yaşındaki kişilerin sana verdiği fikir ile birsey yapmanı tavsiye etmem

• ++ şunu da söylemek isterim:
    Türkiye'de boşanmalardaki en büyük pay Medeni Kanun'un kendisindedir.
    Medeni kanun tamamen boşanmayı teşvik amaçlıdır.
    zaten dava açanların %75'i kadındır.
    avantajlı olduklarını bildiklerinden...

Bakın şu aşağıdaki cümle Medeni kanuna ekleyin var ya, yemin ederim o aile mahkemeleri 3 aya kapanır:

'Boşanmalarda kadın asla nafaka ve velayet alamaz'

aha işte bu maddeyi bi eklesinler kanuna, kadınlar nasıl kuzu oluyor görün.
    O eften püften sebeplerden boşanmak isteyen kadınlar olacak sana rahibe teresa..

not: 2 kere evlenmiş ve şu an boşanma aşamasındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doory -- 3 Haziran 2020; 16:51:36 >
  • Cinsel hayatınız yok mu?

• ben şimdi okumaya tenezzül etmedim eyvallah ta,,, sen şimdi eşinin üstüne ev araba mı yaptın yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nişan yüzüğünü atmıştım.

Ufak tefek eşyalar almıştık kızla benim paramla tabi. Nişanda takılan takıları altınları istedi. Çirkeflik yapıp bizimkilerin taktıklarını aldım. Bana bi şey takmadılar zaten.

Sonra eşyaları istedi. Onları beraber aldık dedi. Kaç para verdin dedim sustu. Onları da aldım. Nişan elbisesi almıştım 1200 tl ye onu da aldım. Aldığım yere sattım yarı fiyata.

Neden bu kadar çirkeflik yaptım ? Çünkü karşımdaki insan evladı değildi. O yüzden..

Sende dişini göster. Alttan alayım triplerine girme sakın. Ne kadar çok altta kalırsan o kadar hızlı mağlup olursun.

Boşanma kararını sadece bu sebeple verdiyse Boşanın. Çünkü bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yani o Tat asla olmaz. Hani derler ya kırılan bardak bir daha eskisi gibi onarılmaz..

Ama çocuklar var... Büyük ihtimalle annede kalacaklar. Üzerine de nafaka vereceksin yıllarca..

Geçmiş olsun umarım her şey düzelir..

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Dostum bu bir SMS mesajlaşması değil , 10 yıl önceki 18 yaşındaki koz arkadaşım İnstagram da beni bulup kocası ile ortak hesaplarından bana mesaj atmışlar ; evet eşşeklik edip cevap verdim. Ancak ben bunu buraya taşımazdım .

• Benim bir fikrim yok ne yazık ki, bu işlere öyle uzağım ki, umarım başıma bir dert açılmaz, insan gördükçe ürküyor. Umarım halledersiniz, profesyonellerden destek alın, eşinizin söz dinlemesi lazım ancak zamane insanları dinlememeyi tercih ediyor, ikinizin de profesyonellerden yardım alması lazım. Yol belli olursa da her şeyi düşünüp bir sonraki adımınızın düzgün şekilde olmasını sağlayın. Çocuğun zarar görmemesi önemli, eşiniz hırsa kapılmış, bu konuyu pek düşünecek noktada değil anlaşılan ancak siz dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 3 Haziran 2020; 18:21:49 >
  • Hocam aklima bi fikir geliyor da. İnstagram da sizin eski kiz arkadasiniz tarafindan sorulan soru spesifik yani internette kolayca cevabi bulunamayacak bir soru muydu?

• çoçuklu bayanların bu özgüvenle boşanmalarına şaşırıyorum.tanıdığım güzel bir bayan çoçuklu evlenemiyor isteyenler cocuğu sorun ediyor.bayanda kızını cok cok seviyor.tek tük isteyenler var onlarda iyi değil.
    çoçuklu boşanan bayanların işi çok zor bu özgüvene şaşırıyorum.birde cocuklar iyi yetişmiyor boşanan çiftlerin çoçukları.

gerci bu bayanda adam boşandı.

8 senedir evlenemiyor bayan.demek istediğim boşanan bayanların işi cok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 3 Haziran 2020; 18:58:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrmrace

Benim tavsiyem arayı bulmaya çalışın. Seçenek değil diye kestirip atmayın. Gerekirse bir müddet ayrı (bir kaç ay) yaşamayı teklif edin. Bir arada yaşarken kaybedeceklerini göremeyebiliyor insan.

Boşanma konusunda kesin kararlı iseniz:

-6284 sayılı kanun ve kadının beyanı esastır hükümleri nedeniyle kadınlar boşanma sürecine 3-0 önde başlıyor. Tek bir beyanı ile evden uzaklaştırma alabilir, evinizden pantolonunuzu dahi alamayacak hale gelebilirsiniz. Boşanma davası süresinde tedbir nafakası işler. Nafaka durumu hukuki olarak çok kötü bir durum. Çalışıp çalışmamanıza bakılmaz. Sürekli işler, faize biner. Ödemezseniz tazyik hapsi var ve nafaka borcunuz silinmez, hapiste olduğunuz sürede dahi işlemeye devam eder.Boşanma sonrası nafaka iki çeşittir. Çocuğa ödediğiniz iştirak nafakası ve eski eşinize ödediğiniz yoksulluk nafakası. Çocuk nafakası çocuk 18 yaşına gelene kadar devam eder. Yoksulluk nafakası eşiniz evlenene kadar ya da çalışmaya başlayana kadar devam eder, süresizdir. Yoksulluk nafakası sizin maaşınız yüksek ise eşiniz çalışıyor olsa dahi bağlanabiliyor.

-Boşanma davasından sonra mal paylaşım davası olur.
    -Düğününüzde takılan altınlar her koşulda kadına ait, emsal yargıtay kararı nedeni ile. Çoğu kadın boşanma durumunda ne koparsam kar diye baktığı için kendi rızam ile verdim demez. Borç verdim der. Bu nedenle bu altınların karşılığını alır.
    - Boşanma durumunda evlilik sonrası edinilen tüm mallar ortak. Borcunuz düştükten sonra eşit olarak paylaştırılır. Kayınpederinizin yardım olayı karışık bir durum. Hibe edildiği vs ispatlanırsa göz önüne alınır.

-Bu nedenle anlaşmalı boşanmaya bakın. Sinirleri germeden inada bindirmeden olayı çözmeye bakın. Çekişmeli boşanma sürecine girerseniz maddi manevi çok yorulursunuz.

-Velayet olayları sıkıntı. Boşanma davası süresince velayet %98 anneye verilir ve çocuğunuzu göstermezse haciz vs. durumları büyük sıkıntı

-Yoksulluk nafakası olmayacak şekilde boşanmaya çalışın. İlerde nafaka artırım davası vs. şeklinde sürekli önünüzde engel olmasın
    https://forum.donanimhaber.com/bir-garip-bosanma-sureci--139817664

Benim davada kadın evden kaçınca sadece çocuklar için aylık 750 TL nafaka ile anlaşmalı boşanmıştık. Mal, mülk vs olmadığı için paylaşım yoktu. Sadece eski bir arabam vardı onu satmaya çalıştığımı biliyordu. Satıldığında satış bedelinin 1/3’ ünü kadına vermeyi protokole ekledik. Kendisi sigortalı işe girdiği için ona nafaka ödemeyecektim. Nafaka artış oranı da memur maaş zammına göre hesaplanacaktı.

Ancak kadın daha anlaşmalı boşanma kararının kesinleşmesini bile beklemeden metreslik yaptığı evli herifin lüks arabasıyla gece yarısı ikametimden çocuk alınca, anlaşmalı davayı çekilmeli hale gelmesi için istinaf ettim. Üst mahkeme 1 ayda kararı bozunca, dava çekişmeli halde yerel mahkemeye döndü ve duruşmalar devam ediyor.

Şubat ayında yapılan duruşmada çocuklar için ödediğim toplam 600 TL nafakayı 750 TL yaptı ve kadın sigortalı çalıştığı halde (Kadın mahkemeye 2500 TL maaş ve yabancı ülkede 600 TL kira geliri beyan etmişti) onun 2 katı maaş geliri ibraz ettiğim için kadına da 200 TL tedbir nafakası bağladı. Bu arada davacı benim ve kadın hiçbir duruşmaya gelmiyor.

Çocuklar son görüşte söyledi kadın 1 yıldır yaşadığı dublex evden taşınmaya karar vermiş.

Kadının çocuk bakımıyla ilgisi olmadığını çocukların konuşmalarından anlıyorum. Kadın salgın başladığından beri işe gitmediği halde dublexin üst katından aşağı kata çocukların yanına inmiyormuş, anneanneleri çocuklara bakıyormuş. Ancak anneanne de 1 yıldır memleketini göremediği için dönme kararı almış bu yüzden çocukları 1 ay bana bırakmayı teklif etmiş. Ben kadınla hiçbir şekilde muhatap olmadığımdan akrabalar iletişimde onlar bana anlatıyorlar.

Bunları mahkemeye çocukları şahit gösterip anlatsam bile hiçbir öneminin olmadığını biliyorum. Çünkü yasa “Kadın daima haklıdır” der.

• Hocam size tavsiyem pergelleri suya indirmeyin dul olmak kolay sanıyor kadınlar benimki resti çekti boşandık 1 yıl peşimden koştu haber gönderdi ben çoktan yolumu çizmiştim tabi dönmedim biraz akışına bırakın yapacak bişeyiniz yok ama bu iş böyle devam etmez siz aradki güveni sağlayamamışsınız yani şöyle düşünün öyle birileri size yazdıgında yazmaycaksın kardeşim engeli basıp gönderceeksin aynı şeyi sana yapsa nasıl hissedersin kendi gurunu oksamak için de olsa yapma empati kur her daim sen yapmamış olabilirsin ama ufak haerketlerinle kadını böyle bi havaya sokmuşsun konu basında pergelleri suya indirme dedim ama şimdi kadının yerine koydum kendimi haklı bosu bosuna olmaz sen kıskançlık ortamı oluşmasına izin vermeyeceksin kaçamak vs yapmıyorsan da bunu davranışlarınada dökeceksin bu kadar borca girmişsin daha neyin macerasına giriyorsun mide bulandırma evine çocuguna eşine odaklan hersey para mal mülk değil belliki kadının burasına getirmişsin

• Duygusal davranma sakın, ne koparirsan kârdır, eşinin teklifi çok komik, kabul etme, kabul edersen aa bu ne iyi adam, evi verdi, arabayi verdi demez, zaten benim hakkimdi der, ne koparirsan kâr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 3 Haziran 2020; 19:6:15 >
  • Allah yardımcın olsun TC’de adliyeye düştünmü heleki taraf kadınsa yandın. Ne evin ne araban nede maaşın kalır çocuğu görmeyi bırak telefonda görmeyi bile hayal edemezsin çünkü hukuk bunu bilinçli yapıyor. Sonrada cinayetler bilmem neler arttı diyor. Tekrar Allah yardımcın olsun çok zor bir sürece giriyorsun bu konulara hakimim istersen özelden yazabilirsin.. İlk kural hiç bir avukata para yedirme bu işi hiçbir avukat çözemez boşuna maddi olarak yıpranırsın..

• napolyon07 kullanıcısına yanıt
    Hocam burası çok önemli oldu da ( ki inşallah durum düzelir ) işler mahkeme safhasına geldi bu durumu mutlaka dilekçenizde belirtin. Avukat tutarsanız mutlaka söyleyin. Yukarıdaki mesajımda yazacaktım unuttum, Şu anda eşiniz bir 'AVUKATLA GÖRÜŞMEDEN' durumu düzeltmeye veya anlaşmaya çalışın diye ama 4.kez avukata gitmiş bir kadından daha geri dönmesini beklemeyin

Burda avukatları suçlamıyorum bu onların işi sonuçta ama avukat eşinize alabileceği hakları ve medeni kanunu anlatınca insanoğlu işte, maddi yönden ağızının suyu akar. Heleki her meslek grubunda olduğu gibi paragöz ve fesat bir avukatsa aman yarabbi aranıpta, bulunamayan müşteri. Ev,arabalar,çocuk offf offf mis.

1 İlk etap boşanma gerekçesi,(kusur durumları, burada çok sağlam sebepleriniz ve tanıklarınız olmalı zaten POZİTİF AYRIMCILIĞI-POZİTİF AYRICALIK HALİNE GETİRMİŞ BİR SİSTEM İLE KARŞI KARŞIYA KALACAKSINIZ gizli gizli takip etme konuşmalarını gizli gizli kaydetmeye kalkmayın ayrıyetten ceza yersiniz)

2 maddi-manevi tazminat,( tamamen hakimin iki dudağı arasındasınız bu miktarlar her ne kadar kişinin gelir durumuna falan filan denilse de belirli bir standartı yok)

2 nafaka (çocuğunuz hariç, eşinizin kendine de. İşin acı tarafı bir ömür boyu bakmaya razı olduğunuz çocuğunuza 18 yaşına kadar ancak eşinize ölene kadar veya başkası ile resmi olarak evlenene kadar )

3 velayet ( eğer eşiniz çocuğunuzu mahkemenin belirlemiş olduğu zamanlarda göstermezse her görmek istediğinizde icra ile ( EVET ŞAKA DEĞİL VALLAHİ GERÇEK RESMEN MAL İCRA EDER GİBİ ÇOCUĞUNUZU İCRA EDİYORSUNUZ REZİLLİK !!) her defasında 1000lerce lira masraf yaparak görmek zorunda kalacaksınız.

Hepsi bitsin diye dua edeceksiniz.

Oldu da seneler sonra bitti. Oh önüme bakarım diyeceksiniz ki hooopppp bu sefer mal paylaşımı (ayrı bir dava)

1 değer artış payından doğacak alacak davaları

2 evinize,aracınıza ihtiyatlı tedbir (mal sizin ama üstünde dava bitene kadar herhangi bir tasarruf yetkiniz yok TAM BİR KOMEDİ)

3 Bu davalardan ödeyeceğiniz miktarların haricinde avukatlık vekalet ücretleri.( Kaç para tutacak ya demeyin örnek dava konusu olan mal bir ev değeri 500.000tl bunun avukatlık ve vekalet ücreti yüzde üzerinden yanlış hatırlamıyorsam yüzde 8 ile 10 arası 40-50k )

4 Bunları ödemek için icralık olacaksınız. Diyeceksiniz ki malı mülkü satayım ödeyeyim hoooop olmaz dava bitmedi. İcradan yarı fiyatına satışa çıkarttırılıp simsarların eline düşmeler.

Bu medeni kanun garabetinden kaç kalem meslek ekmek yiyor anlayın şimdi.

Seneler geçer eşiniz size bu sürede tavır alır çocuğunuzu size düşman eder yaşlanır bir baba sesine hasret ölür gidersiniz.

Acı ama gerçek dostum. En kötü anlaşma, mahkemede alınan karardan iyi olacaktır. Veya tüm yukarıda yazdıklarıma tam bir sabır ve inançla mücadele edip savaşmanız gerekecek. Allah yardımcınız olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carl_Sagan

https://forum.donanimhaber.com/bir-garip-bosanma-sureci--139817664

Benim davada kadın evden kaçınca sadece çocuklar için aylık 750 TL nafaka ile anlaşmalı boşanmıştık. Mal, mülk vs olmadığı için paylaşım yoktu. Sadece eski bir arabam vardı onu satmaya çalıştığımı biliyordu. Satıldığında satış bedelinin 1/3’ ünü kadına vermeyi protokole ekledik. Kendisi sigortalı işe girdiği için ona nafaka ödemeyecektim. Nafaka artış oranı da memur maaş zammına göre hesaplanacaktı.

Ancak kadın daha anlaşmalı boşanma kararının kesinleşmesini bile beklemeden metreslik yaptığı evli herifin lüks arabasıyla gece yarısı ikametimden çocuk alınca, anlaşmalı davayı çekilmeli hale gelmesi için istinaf ettim. Üst mahkeme 1 ayda kararı bozunca, dava çekişmeli halde yerel mahkemeye döndü ve duruşmalar devam ediyor.

Şubat ayında yapılan duruşmada çocuklar için ödediğim toplam 600 TL nafakayı 750 TL yaptı ve kadın sigortalı çalıştığı halde (Kadın mahkemeye 2500 TL maaş ve yabancı ülkede 600 TL kira geliri beyan etmişti) onun 2 katı maaş geliri ibraz ettiğim için kadına da 200 TL tedbir nafakası bağladı. Bu arada davacı benim ve kadın hiçbir duruşmaya gelmiyor.

Çocuklar son görüşte söyledi kadın 1 yıldır yaşadığı dublex evden taşınmaya karar vermiş.

Kadının çocuk bakımıyla ilgisi olmadığını çocukların konuşmalarından anlıyorum. Kadın salgın başladığından beri işe gitmediği halde dublexin üst katından aşağı kata çocukların yanına inmiyormuş, anneanneleri çocuklara bakıyormuş. Ancak anneanne de 1 yıldır memleketini göremediği için dönme kararı almış bu yüzden çocukları 1 ay bana bırakmayı teklif etmiş. Ben kadınla hiçbir şekilde muhatap olmadığımdan akrabalar iletişimde onlar bana anlatıyorlar.

Bunları mahkemeye çocukları şahit gösterip anlatsam bile hiçbir öneminin olmadığını biliyorum. Çünkü yasa “Kadın daima haklıdır” der.

Alıntıları Göster
    Maalesef 6284 Sayılı Kanun çıkarıldı bu hükümet döneminde, aynen dediğiniz gibi kadinin iki dudağı arasına bakıyor çok şey.İstanbul Sözleşmesi diye arattirin Google da, biraz bilgi sahibi olursunuz.
    Bu kanun kadını koruyacağım derken erkeği yok sayiyor, bir sürü sıkıntısı var, kadının bir beyanı ile polis sizi evinizden alıp götürebilir mesela. Yazdiklarinizda çok haklısınız ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 3 Haziran 2020; 19:31:38 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.