Şimdi Ara

Boşanmış olan arkadaslar lütfen bir el atın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
12
Favori
28.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sevgili olduktan sonra karşı cins ile ilgili erkek için kadın, kadın için erkek mesafe koyacaksın. Yok o benim çocukluktan arkadaşım yok biz kardeş gibi büyüdük, yok üniversite arkadaşım falan filan hikaye işleri. Bunlar sevgili iken bile dikkat edilmesi gereken şeyler. Kusura bakmayın bana geri kafalı diyebilirsiniz ama eğer sevgili iken dikkat edilmiyorsa o sevgili durumu değil başka bir durumdur.

Evli barklı adam ne işin var hocam sosyal medyada, iş adamısında reklam yaparsan anlarım da kusura bakma sen bence çapkınlık için kullanıyor olabilirsin.
  • Geç kalmazsaniz mal varlığından kurtulmanın yolu var da, onu yazmıyorum, kendiniz araştırıp bulun, bu kadarını yazayım sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Nişan yüzüğünü atmıştım.

Ufak tefek eşyalar almıştık kızla benim paramla tabi. Nişanda takılan takıları altınları istedi. Çirkeflik yapıp bizimkilerin taktıklarını aldım. Bana bi şey takmadılar zaten.

Sonra eşyaları istedi. Onları beraber aldık dedi. Kaç para verdin dedim sustu. Onları da aldım. Nişan elbisesi almıştım 1200 tl ye onu da aldım. Aldığım yere sattım yarı fiyata.

Neden bu kadar çirkeflik yaptım ? Çünkü karşımdaki insan evladı değildi. O yüzden..

Sende dişini göster. Alttan alayım triplerine girme sakın. Ne kadar çok altta kalırsan o kadar hızlı mağlup olursun.

Boşanma kararını sadece bu sebeple verdiyse Boşanın. Çünkü bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yani o Tat asla olmaz. Hani derler ya kırılan bardak bir daha eskisi gibi onarılmaz..

Ama çocuklar var... Büyük ihtimalle annede kalacaklar. Üzerine de nafaka vereceksin yıllarca..

Geçmiş olsun umarım her şey düzelir..
    Hocam sen de yamyamlık yapmışsın yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmzz

hocam yanlış anlama da bu saatten sonra yapman gereken malları kaptırmamak, yap bir tufa malları kaptırma.
    Aynısını yazmışım bu mesajı görmeden, aklı yolu bir sonuçta, duygusala bağlayan kaybeder.

• quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Hocam burası çok önemli oldu da ( ki inşallah durum düzelir ) işler mahkeme safhasına geldi bu durumu mutlaka dilekçenizde belirtin. Avukat tutarsanız mutlaka söyleyin. Yukarıdaki mesajımda yazacaktım unuttum, Şu anda eşiniz bir 'AVUKATLA GÖRÜŞMEDEN' durumu düzeltmeye veya anlaşmaya çalışın diye ama 4.kez avukata gitmiş bir kadından daha geri dönmesini beklemeyin

Burda avukatları suçlamıyorum bu onların işi sonuçta ama avukat eşinize alabileceği hakları ve medeni kanunu anlatınca insanoğlu işte, maddi yönden ağızının suyu akar. Heleki her meslek grubunda olduğu gibi paragöz ve fesat bir avukatsa aman yarabbi aranıpta, bulunamayan müşteri. Ev,arabalar,çocuk offf offf mis.

1 İlk etap boşanma gerekçesi,(kusur durumları, burada çok sağlam sebepleriniz ve tanıklarınız olmalı zaten POZİTİF AYRIMCILIĞI-POZİTİF AYRICALIK HALİNE GETİRMİŞ BİR SİSTEM İLE KARŞI KARŞIYA KALACAKSINIZ gizli gizli takip etme konuşmalarını gizli gizli kaydetmeye kalkmayın ayrıyetten ceza yersiniz)

2 maddi-manevi tazminat,( tamamen hakimin iki dudağı arasındasınız bu miktarlar her ne kadar kişinin gelir durumuna falan filan denilse de belirli bir standartı yok)

2 nafaka (çocuğunuz hariç, eşinizin kendine de. İşin acı tarafı bir ömür boyu bakmaya razı olduğunuz çocuğunuza 18 yaşına kadar ancak eşinize ölene kadar veya başkası ile resmi olarak evlenene kadar )

3 velayet ( eğer eşiniz çocuğunuzu mahkemenin belirlemiş olduğu zamanlarda göstermezse her görmek istediğinizde icra ile ( EVET ŞAKA DEĞİL VALLAHİ GERÇEK RESMEN MAL İCRA EDER GİBİ ÇOCUĞUNUZU İCRA EDİYORSUNUZ REZİLLİK !!) her defasında 1000lerce lira masraf yaparak görmek zorunda kalacaksınız.

Hepsi bitsin diye dua edeceksiniz.

Oldu da seneler sonra bitti. Oh önüme bakarım diyeceksiniz ki hooopppp bu sefer mal paylaşımı (ayrı bir dava)

1 değer artış payından doğacak alacak davaları

2 evinize,aracınıza ihtiyatlı tedbir (mal sizin ama üstünde dava bitene kadar herhangi bir tasarruf yetkiniz yok TAM BİR KOMEDİ)

3 Bu davalardan ödeyeceğiniz miktarların haricinde avukatlık vekalet ücretleri.( Kaç para tutacak ya demeyin örnek dava konusu olan mal bir ev değeri 500.000tl bunun avukatlık ve vekalet ücreti yüzde üzerinden yanlış hatırlamıyorsam yüzde 8 ile 10 arası 40-50k )

4 Bunları ödemek için icralık olacaksınız. Diyeceksiniz ki malı mülkü satayım ödeyeyim hoooop olmaz dava bitmedi. İcradan yarı fiyatına satışa çıkarttırılıp simsarların eline düşmeler.

Bu medeni kanun garabetinden kaç kalem meslek ekmek yiyor anlayın şimdi.

Seneler geçer eşiniz size bu sürede tavır alır çocuğunuzu size düşman eder yaşlanır bir baba sesine hasret ölür gidersiniz.

Acı ama gerçek dostum. En kötü anlaşma, mahkemede alınan karardan iyi olacaktır. Veya tüm yukarıda yazdıklarıma tam bir sabır ve inançla mücadele edip savaşmanız gerekecek. Allah yardımcınız olsun.
    Bunlar işin kötü tarafı, Gelelim daha da kötü tarafına

Diyelim ki bu durum yüzünden eşinizin üstüne gittiniz kayışı kopardınız, sabredemeyip sebat göstermeyerek (ASLA BUNA DÜŞMEYİN) şiddet uyguladınız. İkinizde hınca hınç duruma geldiniz.

Bu durumda sizi çok daha kötü şeyler bekliyor oolabilir.

1 Dava açılır açılmaz dilekçe ile beraber eşinizin avukatı lehinize 6284 Sayılı kanuna istinaden evden uzaklaştırma kararı aldırır ve 1 günde evden donunuzu bile alamadan sokakta kalırsınız

2 Yahu hanım bir ceketimi alayım bare dersiniz polis uzaklaştırma ihlalinden alır atar nezarete, ertesi gün çıkıp telefonda yahu bare çocukla bir konuşayım dersiniz ikinci ihlalden 3 ay hapis istemi ile dava yersiniz.

3 Bu yukarıdakileri yaptığınız için boşanma davasında olumsuz davranış olarak görülüp yiyeceğiniz maddi-manevi tazminat tutarı daha da yükselir, tam kusurlu göürünüp velayeti kaybedersiniz.

4 Mahkemede belirlenen nafaka eşiniz kötü niyetli olursa her sene arttırım talebi ile yenilenir. Nafaka miktarı 50 tl artsada, düşssede,eşiniz kazansada,kaybetsede yılda 5-8k avukatlık vekalet ücreti ödersiniz.Bunun bir sınırı yok her sene açabilir kimse yeter demez.

5 mal paylaşımında eşiniz X sene önce düğünde takılmış altınları bozdurulsa bile isteyebilir. Örnek 2010 yılında ortalama eşinize 100 gram altın takılmış. 2010 yılındaki altın fiyatından değil mahkemenin sonuçlanmış olduğu tarihteki altın fiyatından ödersiniz. Misal davanızın 2025 yılında bittiğini düşünün biizm gibi ekonomide altının gramı ne olur allah bilir

6 dava sürecinde eşinizin sizi kusurlu çıkarabilmek için akla, hayale gelmeyen iftiralarına,sizin çoktaaan unutup gitmiş mevzuları nasılda unutmadan şak diye önünüze vurduğunu görünce şaşırıp kalmayın. Hatta genelde özel ve cinsel hayattaki olumsuzları açığa çıkarmaktan hiç çekinmezler. Tüm bunları hayretle, sinirle, şaşkınlıkla okumak bu durumu kendinize yedirtebilmek offf öyle işte.

Böyle uzar gider. Tabi bunlar örnek senaryo şu anlık durum için değil yanlış anlamayın. Bu durumda en kötüsünü düşünmek sizin hayrınıza.

Ancak burda yazılanlara sinirlenip sizde cephe almayın. Bunlar eşinizin değil, bu çivisi çıkmış medeni kanunun ve buna çanak tutanların suçu

• çok üzüldüm bnm annem babam bn 22 yaşında boşandı bn duygusal biriyim mahvoldum hayatım değişti şimdi 32 yaşındayım ve hala kavga etmeselerdi boşanmasalardı vb şeyleri düşünüp hayatım nasıl olur du diorum
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun, umarım durumu toparlar tekrar devam edersiniz. Çok zor bir durum. Evliliğinizle ilgili bir yorum yapamam maalesef, ilişkinizi, eşinizi en iyi siz bilirsiniz. Biz ne desek boş.

Ancak, mal konusuna gelince. Bildiğim kadarıyla evlenmeden önce aldığınız mülkler varsa onlar sizde kalabilir. Evlendikten sonra ise ne alındıysa yarı yarıya paylaşmanız gerekiyor yasalara göre. Anlaşmalı ayrılığı kabul etmeyin bence. Evi de arabaları da satın, yarısını verin. Bunu teklif edin derim. Bu bile vazgeçmesi için bir sebep olabilir.
  • quote:

Diyelim ki bu durum yüzünden eşinizin üstüne gittiniz kayışı kopardınız, sabredemeyip sebat göstermeyerek (ASLA BUNA DÜŞMEYİN) şiddet uyguladınız. İkinizde hınca hınç duruma geldiniz.

1 Dava açılır açılmaz dilekçe ile beraber eşinizin avukatı lehinize 6284 Sayılı kanuna istinaden evden uzaklaştırma kararı aldırır ve 1 günde evden donunuzu bile alamadan sokakta kalırsınız

2 Yahu hanım bir ceketimi alayım bare dersiniz polis uzaklaştırma ihlalinden alır atar nezarete, ertesi gün çıkıp telefonda yahu bare çocukla bir konuşayım dersiniz ikinci ihlalden 3 ay hapis istemi ile dava yersiniz.

3 Bu yukarıdakileri yaptığınız için boşanma davasında olumsuz davranış olarak görülüp yiyeceğiniz maddi-manevi tazminat tutarı daha da yükselir, tam kusurlu göürünüp velayeti kaybedersiniz.

4 Mahkemede belirlenen nafaka eşiniz kötü niyetli olursa her sene arttırım talebi ile yenilenir. Nafaka miktarı 50 tl artsada, düşssede,eşiniz kazansada,kaybetsede yılda 5-8k avukatlık vekalet ücreti ödersiniz.Bunun bir sınırı yok her sene açabilir kimse yeter demez.

5 mal paylaşımında eşiniz X sene önce düğünde takılmış altınları bozdurulsa bile isteyebilir. Örnek 2010 yılında ortalama eşinize 100 gram altın takılmış. 2010 yılındaki altın fiyatından değil mahkemenin sonuçlanmış olduğu tarihteki altın fiyatından ödersiniz. Misal davanızın 2025 yılında bittiğini düşünün biizm gibi ekonomide altının gramı ne olur allah bilir

6 dava sürecinde eşinizin sizi kusurlu çıkarabilmek için akla, hayale gelmeyen iftiralarına,sizin çoktaaan unutup gitmiş mevzuları nasılda unutmadan şak diye önünüze vurduğunu görünce şaşırıp kalmayın. Hatta genelde özel ve cinsel hayattaki olumsuzları açığa çıkarmaktan hiç çekinmezler. Tüm bunları hayretle, sinirle, şaşkınlıkla okumak bu durumu kendinize yedirtebilmek offf öyle işte.

Böyle uzar gider. Tabi bunlar örnek senaryo şu anlık durum için değil yanlış anlamayın. Bu durumda en kötüsünü düşünmek sizin hayrınıza.

Ancak burda yazılanlara sinirlenip sizde cephe almayın. Bunlar eşinizin değil, bu çivisi çıkmış medeni kanunun ve buna çanak tutanların suçu

Alıntıları Göster
    Hocam, adam kendini intihar edecek az kaldı, biraz daha yaz, az kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Hocam, adam kendini intihar edecek az kaldı, biraz daha yaz, az kaldı.

Alıntıları Göster
    Valla farkındayım ama evliliği kurtarmaya çalışmak en mantıklısı sonucunu çıkarmaya çalışıyorum hee illa olmuyorsa da bir yolculuk olacak ve yol kolay olmayacak.

Arkadaş buna hazırlanmalı. Ne kadar araştırsa kitapta yazılanla, uygulanan kanun bambaşka. Avukatlara sorsan kanunu bildirmekle mükellefler işleri bu, bu olmalı. Boşanmak istiyorum diyen kadına yapma ya yazık değilmi gel boşver demeye veya eşim benden boşanmak istiyor ama bu yukarda yazılanlar olacak dediğinde de olur mu ya kanun var nizam var demesi gayet normal. Ama yukarıdaki maddelerden biri başına geldimi avukatının başına ekşimesin hani ne oldu ya diye. Önce kendi bilsin, tam bir sakinlik ve sukunetle, EFENDİLİKLE, yanlış bir şey yapmadan kendini savunabilsin. Mutlaka bir avukat tutsun. Her şeyide avukata yığmasın hiç bir şey saklamadan,gizlemeden birlikte hareket etsin. En önemliside TALEP. Ben boşanma davamda şunu gördüm ki yargılamada ne istediğini açıkça talep etmek çok önemli. Yok olmaz demesin etsin. İşi, gücü varsa dört el ile işine,gücüne sarılsın. Hayat her şeye rağmen devam ediyor deyip dünyadan zevk almaya baksın. Zor ama yapması gerek. Bir de asla aceleci olunmamalı olabildiğince süreçleri uzatmalı.

• ya dünyaya bir canlı getirip hayatını sürekli yarım bir insan olarak yaşamasına sebep olmak kansızlıktır. Problemleri çözmeye çalışın, cidden çocuklar açısından çok üzücü bir durum bir ara intihar etmeyi düşünüyordum. Ayrılacaksanız yapmayın. Mümkünse 10 seneden önce çocuk yapmayın lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durumda önce avukatı, sonra eski eşi, sonra da kendini

• öncelikle çok geçmiş olsun. ve hayırlısı olsun.

evlenmiş ya da boşanmış biri değilim,ancak şimdiye dek edindiğim tecrübeye dayanarak bu kadar basitçe bir olaydan boşanma olmaz bence.

büyük ihtimalle bu işin içinde başka bişi var gibi. gözünüzü dört açın derim.

hatta mümkünse anlaşmalı boşanmayın,mahkemede eşinizi sevdiğinizi boşanmak istemediğinizi vs. dile getirin.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bekarım ve bu yazını okuyunca depresyona girdim saol kardrşim:(

• Bir Klinik Psikolog olarak söylemem gerekirse anlattıklarınız eşinizde Othello sendromu belirtilerini gösteriyor. Prof. destek almasını sağlamaya çalışın. Belki farkındalık kazanabilir.
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Dostum sağlam saçmalamıssın kusura bakma . Evli barklı adam sosyal medya kullanamaz mı ? Hangi devirdeyiz ? Kaldı ki İnstagram hesabım var para kazandığım ; ne yapaydım ? Cevaplamak yanlış ancak cevap dediğimiz yabancısube internet sitesinin adresi ve burada Bilgiler mevcut göz atabilirsiniz diyip kendisini bloklaşmakta başka birşey değil . Bunu bu denli büyütmek bana göre maalesef saçma

• baypsikolog1 kullanıcısına yanıt
    Maalesef dostum kesinlikle psikoloğa veya terapiste gitmek istemiyor kendisi. Gün geçtikçe de yeni şeyler istemeye başladı yok nafaka yetmez yok su yetmez yok çocuğun özel okulu diyor . Ulan bir özel okul yıllık 100.000 TL nasıl karşılarım?!

• 10 sene önceki koz arkadaşım bir Rus . Eşi de Rus , benim eşim de Rus . Onlar Rusya’da olduğu için bunu cevabını bulamazlar. Aynı şekilde şimdi siz başka ülkeye gidip yerleşmek için ne lazım diye aratırsanız paralı siteler dolar çoğu danısmanlık hizmeti veren ve doğru bileğiyle ulaşamaz kafanız karman çorman olur . O yüzden bana yazmışlar eşi ile birlikte. Bunu belirmek istiyorum EŞİ İLE BİRLİKTE (aynı hesabı kullanıyorlar anladığım kadarı ile çünkü ikisinin de ismi var hesapta. Aslen eşi ile birlikte kullandıkları hesap olduğuna inanmasam cevap vermeyebilirdim .ilk bir çekindim ancak baktım eşi de var yazdım dedim eşim de artık takıntı yapmaz heralde tek internet site adresi verdim diye . Ama yaptı ; onun eşinin aynı hesapta olması bizimki için birşey değiştirmedi maalesef

• Bir öğretmen olarak en çok sıkıntı çektiğimiz öğrenciler boşanmış aile çocuklarıdır.ya içine kapanıyorlar yada aşırı tepkili yaramazlık ve şiddete eğilimli oluyorlar.bunu eşiniz ile çocuğunuz odaklı karşılıklı konuşmanızı tavsiye ederim.ama gayret sadece sizden olursa sıkıntı malesef.allah hakkınızda hayırlısını versin

• napolyon07 kullanıcısına yanıt
    hocam android telefonu varsa Google hesabına girip aktivitelerini inceleyin. nereye gitmiş internette ne aramış hangi uygulamayi kullanmış her şeyi gösteriyor. kapalıysa açın ondan sonra bekleyin napiyor görün. herkesi kendi gibi zannediyor olabilir o yüzden böyle iftiralar atıyordur. Bu kadar saygısız biriyle daha ne kadar birlikte olabilirsiniz bilmiyorum ama çok umutlu gözükmüyor.

• Mutlu değilseniz mutsuz bir evlilik çocuk var diye devam ettirilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.