Bugun tum gundur elektrikli supurgeleri inceliyorum, basit birşey diye girdim ancak içine girdikce cok daha fazla soru işareti oluştu kafamda. Bir sürü secenek var goruluyor. Ben sanırım 2 farklı makine arasında kaldım, Bosch BSG72223 ile Rowenta Silence Force arasında. Aslinda bosch daha agır basıyor gibi duruyor (cunku web sayfasında cok guzel tanıtmıslar)ancak sizlerinde yorumunu almak istiyorum. Bu 2 üründen hangisini tavsiye edersiniz?
kimseden yorum cıkmadı :(
Ben de bu ara arıyordum, önceliklerim sessiz, iyi vakum gücü ve kompakt olmasıydı. Sonunda Rowenta'ları beğendim. Kompakt olanına göre bu model biraz daha iyi vakuma sahip, bu 34 kpa diğeri 32 kpa, aynı şekilde ses şiddeti de bunun 66db diğeri 68 db. Bu yüzden kompakt olanı değil bunu Silence Force'u alacağım sanırım.
Bosch'u ise bilmiyorum, şöyle bir okuduğumda Rowenta'nın daha iyi olduğunu gördüm. Carrefour'da çalıştırttım, en güçlü durumda bile sesi o kadar az ki, bebek yan odada uyurken çalıştır o derece. Gece 2'de bile rahat rahat çalıştırılabilir. Çekişi de çok iyi. 2 eksisi var gibi, süpürme başlığı biraz ağırcana sanırım ama test edemedim (carrefour'da hortumlar vs. teşhirde yoktu), bir de çirkin görünüşlü bence ama sanırım bunu alacağım.
Diğer baktıklarım, sessiz sadece 59 db dendiği için Fakir 1900'e baktım. Çok da kompakt bir makina. Ama Rowenta'dan çok daha sesli, sanırım 59 db'i en düşük ayardayken ölçmüşler, zira Rowenta 66 db ve ona rağmen daha sessiz. Ayrıca tekerleri plastiği biraz kırılgan, ince, nitekim teşhirdeki tekerin yakınındaki plastik kırılmış çatır çutur.
Nilfisk c230 kompakt var ama hem pahalı hem de Rowenta'ya göre emiş gücü daha düşük, gürültü daha fazla. Diğer makinaları ise büyük.
Toz torbasızlarda kimisi filtre tıkanma sorunu yaşıyor kimi de temizlik aşamasını sevmiyor. Ayrıca gürültüleri de çok.
Rowenta alacağım bugün evet.
Daha 1 yıl önce Electrolux Oxy3 aldım, çok iyi bir makina diye, ancak motoruna bir şeyler kaçıp küf mantar mı yaptı artık ne haltsa, berbat kokular geliyor süpürürken. Filtreleri yokken mi çalıştırdık artık nedir bilmiyorum. Bu yüzden dikkatli kullanmalı bunları, temizlik yapanlara da anlatmalı.