Şimdi Ara

Bosch mu Mitsubishi Electric mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MİTSUBİSHİ ELECTRİC MSZ-HJ25VA 8500 BTU İNVERTER KLİMA Mitsubishi

arkadaşlar bu iki klima arasında kaldım. fiyatları aynı ama mitsubishi özellik olarak boschtan daha alt seviyede. özellikle yaktığı elektriğe baktığımızda bosch 530 Kw derken mitsubishi 730 Kw diyor. mitsubishinin de adı var. kararsız kaldım. ustalar bir yardım ederse ve açıklarlarsa sebebini çok sevinirim.

• kesinlikle mitsubishi electric
  • bosch' un kliması midea' ya yaptırdığı klima. midea premier diye geçiyor 1 ay önce aldım. nesi var nesi yok yazdım burada.

http://forum.donanimhaber.com/m_102732400/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: duslersokagi66

kesinlikle mitsubishi electric

Mark ünlüya mitsubisi.mideaın o makinesi onkat daha iyi uyduruk mitsubisi modelinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duslersokagi66 kullanıcısına yanıt
    Mitsubishiyi gördü ya hemen '' kesinlikle Mitsubishi'' hadi ordan!! HJ modeli hakkında bilgin var mı kaç tane ME klima kullandın?? İşkembede sallamak kolay olsa gerek.
    Sen Mitsubishiden vazgeç kardeş,ME klima olarak iyi bir marka olabilir ama HJ serisi alınır cihazlar değildir..Mitsubishi alacaksanız en az SF serisi alınız..Zira bu makineler inverter ve tasarrufludur..
    Bosch a gelecek olursak: bosch kendisi klima yapan bir firma değil,çinde yaptırıp satıyor..midea iyi klima yapan markalardan denebilir ikisinden birini alacaksan bosch derim..ama bana kalırsa ikisinden de vazgeç git midea al..sırf arkasında bosch var diye aslında midea olan ama bosch etiketi olan klimaya fazla para verme derim.Bu arada 9000 lik cihaz alacaksan muhtemelen 17-20 m2 arası bir yere bakıyor olmalısın..Bu kadar alanda hemen hemen her 9000 lik cihaz iş görür.yani tercih yaparken bütçeni göz önüne al..3000 lira verebiliyorsan git Mitsubishi veya daikin shira al.Bütçe daha az ise fujitsu general-haier-airfel-midea bakabilirsin.dediğim gibi küçük metrekarelerde cihazlar arasında uçurum yoktur büyük alan olsa fark açılırdı.Forumdan tavsiye alacakken de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 16 Mart 2015; 14:56:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Mitsubishiyi gördü ya hemen '' kesinlikle Mitsubishi'' hadi ordan!! HJ modeli hakkında bilgin var mı kaç tane ME klima kullandın?? İşkembede sallamak kolay olsa gerek.
    Sen Mitsubishiden vazgeç kardeş,ME klima olarak iyi bir marka olabilir ama HJ serisi alınır cihazlar değildir..Mitsubishi alacaksanız en az SF serisi alınız..Zira bu makineler inverter ve tasarrufludur..
    Bosch a gelecek olursak: bosch kendisi klima yapan bir firma değil,çinde yaptırıp satıyor..midea iyi klima yapan markalardan denebilir ikisinden birini alacaksan bosch derim..ama bana kalırsa ikisinden de vazgeç git midea al..sırf arkasında bosch var diye aslında midea olan ama bosch etiketi olan klimaya fazla para verme derim.Bu arada 9000 lik cihaz alacaksan muhtemelen 17-20 m2 arası bir yere bakıyor olmalısın..Bu kadar alanda hemen hemen her 9000 lik cihaz iş görür.yani tercih yaparken bütçeni göz önüne al..3000 lira verebiliyorsan git Mitsubishi veya daikin shira al.Bütçe daha az ise fujitsu general-haier-airfel-midea bakabilirsin.dediğim gibi küçük metrekarelerde cihazlar arasında uçurum yoktur büyük alan olsa fark açılırdı.Forumdan tavsiye alacakken de

dostum 2 tane m.e klimam var birisi deluxe diğeri deluxe power. daha öncedende klima çok kullandım antalyada yaşıyorum çünkü. 2 klima yaz kış 24 saat çalışıyo ama genede tanıdığım tüm insanlardan daha az elektrik parası ödüyorum kendim kullandım kendim test ettim o yüzden yazdım senin gibi bol keseden sallamıyorum. hiçbir klima firması m.e ile boy ölçüşemez. m.e ye 2-3 kat fazla para ödeyenler eşek değil bi bildikleri var.

• hem ısıtma hemde soğutmada sadece klima kullanıyorum aylık faturam 70 lira bunun içinde normal elektrik tüketimimde var tabi. Daha iddialı olan varsa yazsın bende bileyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch mu?Arçelik mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daikin Emura mi Shira Plus mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Nerede yaşıyorsunuz,klima kaç BTU,oda kaç metrekare, kaçıncı kat,yalıtım var mı? Evde hangi elektrikli cihazlar kullanılıyor,evde kaç kişi yaşamakta.ayrıca klimanız arkadaşın sorduğu mitsubishinin HJ serisi mi? 70 lira imkansız gibi,zira biz 2 kişiyiz klima kullanmadığımız nisan-mayıs-eylül-ekim aylarında bile 70 lira gelmiyor!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 16 Mart 2015; 15:19:09 >
  • quote:

Nerede yaşıyorsunuz,klima kaç BTU,oda kaç metrekare, kaçıncı kat,yalıtım var mı? Evde hangi elektrikli cihazlar kullanılıyor,evde kaç kişi yaşamakta.ayrıca klimanız arkadaşın sorduğu mitsubishinin HJ serisi mi? 70 lira imkansız gibi,zira biz 2 kişiyiz klima kullanmadığımız nisan-mayıs-eylül-ekim aylarında bile 70 lira gelmiyor!!

antalya merkezde yaşıyorum deluxe 12000 btu deluxe power 16000 btu. odanın biri 28 mt diğeri 16 mt yalıtım yok. normal bir evde olması gereken tüm eşyalarım var hepsi a++ televizyon en az 10 saat açık. 3 kişi yaşıyoruz. merakını gidermişimdir umarım. istersen sana elektrik faturalarımıda yollayabilirim.
    Önceki mesajı görmemişim parça parça yazınca..Bu arada biz kimseye eşşek demedik ben de deluxe power ınv. 18000 cihaz var 3 ay önce 4500 liraya aldıydım..Ama alırken hj serisi cihazlara da baktım ve onlar ınverter denemez!! bu sebeple Mitsubishiyi markasını görür görmez kafadan sallamayın dedim..Bu arada Me den önceki klimam Midea yapımı bosch idi..iyi ısıtıyordu ama klasık on-off cihaz olduğundan tüketim fazlaydı..değiştirdim mitsubishiden çok memnunum..bana da iki klima 180 ira fatura geldi ama 70 lira çok çokk zor..çok küçük cihaz ise bellllki??
  • quote:

Önceki mesajı görmemişim parça parça yazınca..Bu arada biz kimseye eşşek demedik ben de deluxe power ınv. 18000 cihaz var 3 ay önce 4500 liraya aldıydım..Ama alırken hj serisi cihazlara da baktım ve onlar ınverter denemez!! bu sebeple Mitsubishiyi markasını görür görmez kafadan sallamayın dedim..Bu arada Me den önceki klimam Midea yapımı bosch idi..iyi ısıtıyordu ama klasık on-off cihaz olduğundan tüketim fazlaydı..değiştirdim mitsubishiden çok memnunum..bana da iki klima 180 ira fatura geldi ama 70 lira çok çokk zor..çok küçük cihaz ise bellllki??

12000 lik ve 16000 lik cihazlar senin için küçükmü bilmem ama ortalama bi daireyi mükemmel bi şekilde hem ısıtıyo hemde soğutuyo. Elektrik faturanın az gelmesini istiyosan sana bi tavsiye : elektronik sayacın varsa puant tarifesine geç çamaşır ve bulaşık makinelerini akşam saat 10 dan sonra çalıştır. diğer cihazları kafana göre eskisi gibi devam et bak ne kadara düşüyo faturan.

70 lira fatura gelecekse puanlı tarifeye bile geçerim.100'e de razıyım gerçi.
  • quote:

hocam bizde daiken shira FTXS35K Inverter klimaya karar verdik gibi peder bey ile. 3800 TL fiyat aldık ama konuya yabancı olduğum için almadan önce ustalara sormak istediğim birşey var. Bu fiyatın altına inerek yaklaşık kaliteye, verime ve tasarrufa sahip başka marka ve model varmıdır bakmamı önerebileceğiniz?

• Meydan boş sallayun bakalım evde yasayan yok galiba.Buzdolabınıdamı 10 dan sonra çalıştırıyonuz.klimalr 50 wat harcıyor demekki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba olaya geç dahil oldum ama bende bir şeyler söylemek istedim. Evimde Mitsubishi Electric 9000 btu gücünde bir inverter klima kullanıyorum 2011 yılında tam 2,750 TL ye aldım. O günden bugüne tık yok sessiz ve güçlü elektrik faturamı neredeyse etkilemiyor. Isıtmada soğutmada bir numara. ME klimalar bosch gibi markalarla kıyas götüremez. Klimanızı bağlatıp bir daha servisle muhatap olmak istemiyorsanız ME klimadan şaşmayın. Şimdi de yatak odam için bir klima alıyorum ME çok pahalı geldiği için ve sürekli kullanmayacağım için bu sefer yine japon malı bir klima olan Fujitsu yu tercih etmek üzereyim. Eğer bütçeniz yeterli ise ME den şaşmayın fiyatı biraz daha uygun olsun derseniz Fujitsu, Sharp, Panasonic bu markaların arkasından sonuncu tercih olarakta Daikin alabilirsiniz. Gerçekten bu konuyu çok araştırıyorum sallamıyorum. :) Mitsubishi Electric ile Mitsubishi Heavy yi aman karıştırmayın Heavyler Çin üretimi ve ME markasıyla uzaktan yakından bağı olmayan ürünlerdir. Saygılarımla.

• İki ismin bile bir arada anılması mitsubishi elektirik markasına hakarettir

Bosh kim klima kim bu iş çamaşır makinesi veya bulaşık makinesi üretmeye benzemez kaldıki boschun zaten üretim tesisi yok fason yaptırıyor klimalarını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.