Şimdi Ara

Bosch Çamaşır Makineleri İyi yıkamıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bosch çamaşır makinesi alacağım fakat bazı modellerde 7 kg ve 8 kg modellerinde (örn:was 24760) çamaşırları iyi yıkamadığı söyleniyor. Çamaşır makinelerinde böyle bir şey olabilir mi? eski makinelere göre şimdiki makinelerin iyi yıkamadığı hatta aynı modeller arasında da makine bazında yıkamanın değiştiği söylenmektedir. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
    Teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bosch Çamaşır Makineleri Neden Temiz Yıkamayabilir

Bosch çamaşır makineleri genellikle yüksek performanslı cihazlar olarak bilinirken, bazı kullanıcılar temiz yıkama konusunda sorunlar yaşayabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Aşırı Yüklenme: Çamaşır makinesi aşırı yüklendiğinde, çamaşırlar düzgün bir şekilde hareket edemez ve bu da temizlenmemelerine neden olur.
    • Uygunsuz Deterjan Kullanımı: Uygun olmayan bir deterjan kullanmak veya çok fazla deterjan eklemek, deterjanın çamaşırlardan düzgün şekilde durulanmasına engel olabilir.
    • Kirli Su Püskürtme Kanatları: Su püskürtme kanatları kirlendiğinde veya tıkanırsa, çamaşırların üzerine düzgün bir şekilde su püskürtülmeyebilir.
    • Tıkalı Drenaj Pompası: Tıkalı bir drenaj pompası, kirli suyun makineden tahliye edilmesini engelleyerek çamaşırların ıslak ve kirli kalmasına neden olabilir.
    • Arızalı Isıtma Elemanı: Arızalı bir ısıtma elemanı, suyun uygun sıcaklığa ısıtılmasını engelleyerek leke çıkarmayı zorlaştırabilir.
    • Düşük Su Seviyesi: Bazı Bosch çamaşır makinelerinde su seviyesi seçeneği vardır. Düşük bir su seviyesi ayarlandığında, çamaşırların düzgün bir şekilde ıslanması ve temizlenmesi zorlaşabilir.

Bosch Çamaşır Makinesi Temiz Yıkamadığında Ne Yapmalısın?

Bosch çamaşır makinen temiz yıkamıyorsa şu adımları izleyebilirsin:

• Makineyi Aşırı Yükleme: Makineyi aşırı yüklemeyin ve çamaşırları tamburun içinde serbestçe hareket edebilecekleri şekilde yerleştirin.
    • Uygun Deterjan Kullanımı: Bosch çamaşır makinelerinde kullanmak için önerilen deterjanı kullanın ve paket üzerindeki talimatlara uyun.
    • Su Püskürtme Kanatlarını Temizleyin: Su püskürtme kanatlarını düzenli olarak temizleyerek kir veya tıkanıklıkları giderin.
    • Drenaj Pompasını Kontrol Edin: Drenaj pompasını tıkanıklıklara karşı kontrol edin ve gerekirse temizleyin.
    • Isıtma Elemanını Test Edin: Isıtma elemanını bir multimetre ile test edin ve arızalıysa değiştirin.
    • Su Seviyesini Ayarlayın: Çamaşırların iyice ıslandığından emin olmak için uygun bir su seviyesi seçin.
    • Bir Servis Teknisyeni Çağırın: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsan, yetkili bir servis teknisyeni çağırman önerilir.

Bu adımları izleyerek Bosch çamaşır makinenin temiz yıkamamasının nedenini belirleyebilir ve sorunu giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet hiç iyi yıkamıyor.çamaşırı yarı ıslak yarı kuru çıkarıyor,çamaşırarda surekli detjan kalıntısı bıraıkor.
    makineimız 1 yıılk max 7...
  • sizin kullandığınız alman yapımımı yoksa tr yapımımı acaba
  • evet bu sorunda bizde de var. servis geldi. inatla boyle birsey olamayacağını soyledi. zorla kanıtladık. şimdi bir parça degisecek bakalım düzelecek mi ama ben kıllandım. sanki oyle cözülmeyecek gibi geliyor.
  • walla biz 3-4 yıl öndce class x aldık çok memnunuz kısa programda 30dk yıkıyo tertemiz ama yeni çıkanları bilmiyom
  • Bosch çamaşır makinelerinde böyle bir kanı oluşmasının sebebi son 5-6 yıldır maxx modellerinde standart programların %60 oranında az çamaşır dolumuna uygun kısa programlar olmasıdır. Tam dolumda ise yoğun yıkama tuşuna basılarak program tam doluma uygun uzun süreli ve tasarruflu hale getirilir. Çoğu kullanıcı bundan haberdar olmadığından makineyi eksik performansla kullanıyor maalesef. Ya da yoğun yıkama tuşun basınca program süresinin uzamasını israf vs olarak görerek kullanmayı reddediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bosch çamaşır makinelerinde böyle bir kanı oluşmasının sebebi son 5-6 yıldır maxx modellerinde standart programların %60 oranında az çamaşır dolumuna uygun kısa programlar olmasıdır. Tam dolumda ise yoğun yıkama tuşuna basılarak program tam doluma uygun uzun süreli ve tasarruflu hale getirilir. Çoğu kullanıcı bundan haberdar olmadığından makineyi eksik performansla kullanıyor maalesef. Ya da yoğun yıkama tuşun basınca program süresinin uzamasını israf vs olarak görerek kullanmayı reddediyor.

İşte doğru bir yanıt, bunu izmir ufuk mahallesindeki (izmir) siemens-bosch-profilo serviside aynen bana söylemişti (nadir bu işi bile yaşlı başlı bir beydir)

bana demiştiki (kullanma kulavuzundada yazar, bizler genelde okumayız) eger 6 kilo makineye tam 6 kilo çamaşır dolduracaksanız ve bu 6 kilo çamaşırda çok kirli ise makine temiz yıkamaz bana sonra gelipte bu ne deme, lekeli tuşuna (yogun) basacaksın yada biraz daha az dolduracaksın (çok kirli ise) tertemiz olacak hemde tasarruf edeceksin,

ama dedim ya kullanma kulavuzu okuyan bu ülkede çok az, dolaşın evleri bakalım kaç evden kullanma kulavuzunu iki dakikada bulup size verecekler bırakın bulmayı atmış olma ihtimalleri çok yüksek, sonrada bu makine pis yıkıyor önce sen adam ol oku.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni nesil çamaşır makinalarının eskiler kadar iyi yıkama yapamayacağını düşünmüyorum. Bence yukarıda da bahsedildiği gibi; çamaşırın türü, kirlilik derecesi ve miktarı gibi kriterlere göre gerekli program, fonksiyon seçilip ona göre makina programlanmalıdır. Örneğin ben 5 kg çok kirli çamaşırı Powerwash 60' programında yıkadım ve sonuç pekte tatmin edici değildi. Çünkü bu program çok kirli çamaşıra uygun olmayan 1 saatlik kısa program. Zaten programın tanımıda zaman açısından optimize edilmiş normal kirlilikteki çamaşır için kısa program şeklindeydi. Sonuç olarak biz makinayı ne kadar iyi tanırsak o kadar etkin, faydalı kullanabiliriz. Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bosch çamaşır makinelerinde böyle bir kanı oluşmasının sebebi son 5-6 yıldır maxx modellerinde standart programların %60 oranında az çamaşır dolumuna uygun kısa programlar olmasıdır. Tam dolumda ise yoğun yıkama tuşuna basılarak program tam doluma uygun uzun süreli ve tasarruflu hale getirilir. Çoğu kullanıcı bundan haberdar olmadığından makineyi eksik performansla kullanıyor maalesef. Ya da yoğun yıkama tuşun basınca program süresinin uzamasını israf vs olarak görerek kullanmayı reddediyor.

Hocam merhaba. Maksadım konuyu hortlatmak değil ama, bende bosch waq20461tr var avantixx olanlardan. Temiz yıkamıyor ve bunlarda yoğun yıkama tuşu yok. Bildiğiniz farklı bir çözüm varmı acaba. Hassas durulama tuşu var onu denemedim denesemmi acaba.
  • ahcan A kullanıcısına yanıt
    Bakın reklamları göz önünde bulundurarak beyaz eşya almayın. Kullanıma göre her model farklılık gösterir. Bir seri de kronik sorun haline gelmiş olması doğrudur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.